PERSIDA
|
Ker se mi še ne spi gremo na spis. Zadnji teden pred dopustom sem si že prej pripravla kovčke z najnujnejšo robo ,ker sem predvidevala ,da bo na koncu cela norišnica.No saj se nisem dosti zmotila.Moj je še v soboto delal tako ,da sem na koncu še tistih par stvari res že pakiralav depresiji.Seveda ,ker bavca morata vse videt kje je kaj in zakaj.No ob 20h smo se uspeli zbasat v avte in štartat.Malima itak ni bilo nič jasno zakaj ne gremo spat na sedežno ampak v avto.No in po slabih 10 km zaspala oba in spala do Izole.Vozili tri ure in ko smo prišli v stanovanje onadva direkt na postelje ampak ne spat,skakat.Ja drage moje naspala sta se in pol akcija.Men se oči sukale onadva ,pa akcija.Tako,da sta se le s težavo zbasala v posteljo. Drugi dan vsa navdušena nad novim stanovanjem.Vse je bilo itak zanimivo.Najbolj všeč ,pa jima je bila pipa v kuhinji in seveda točenje vodice.Ko smo jima šli pokaza vodo-morje čist navdušena ,taki posebni kriki in vzdihljaji ,da sem se ravno iz srca mogla nasmejat.Prvi dan nismo ravno našli prave lege za njiju ,da bi šla v vodo no druge dneve smo ugotovili kaj jima ugaja in kaj ne.Vsak dan je mati ogromno prepešačla ,princa ,pa sta se vozila v vozičku.Prej vozička ne pomnim kdaj sta ga nazadnje uporabljala.Ampak po pravici povem ,da sem ju raje vidla v vozičku kot,pa ,da lečeta po vseh pomolih men ,pa se zmes srce ustavlja.Ampak prvi dan sva z mojim vseeno poizkusla srečo in ju veliko spremljala brez vozička ampak drage moje zvečer sva bila tako crkjena ,da bi v šusu zaspala ,če bi le bavca lahko.In sva se menla ,da takšnega tempa ne veva ,če bova zdržala.No,pa sva ga le.Res ,pa je ,da se je toliko stvari dogajalo in imela sta veliko za videt tako ,da sta bila tako pridna ,da sem rekla ,da sta najina sina ostala doma.Res samo za kako lizalko sta se zgrabla,to je zdaj in pri nas kdo poliže in pohrusta čimveč lizik. Čez dan sta spala po tri urce.Tako ,da zraven kuhe sem še jaz lahko spala ali brala.Spali smo različno nekega reda ni bilo ,ker smo zvečer se še sprehajali in sta res pozno hodila spat.No saj doma tudi imata še vedno 22h naštelano.Zmes smo se hodili v strunjan kopat na bazen z morsko vodo.Jima je nekam bliže bazen.Očitno širina jima še ni jasna.No in tam sta res uživala.Anže ,pa je itak naš heroj.V globok bazen je on hodo brez rokavčkov,ker mu še ni jasna beseda globoka voda.No zmes smo ga pripravli,da je poskusil rokavčke in z njimi samostojno zaplaval.Res pravi as.Ko,pa je obraz potopil v vodo je scene bilo konec.Je ,pa z atijom v naročju bil v vodi ali z mano.Tako tudi v morju.Bratec se je ,pa najbolj varno počutil v bazenu,kjer ima sam podenj.V glavnem vsak za sebe sta imela svojo predstavo tako,da mi je srce res skoz igralo posebno melodijo. Enkrat smo šli tudi čez tunel od strunjana do portoroža ,peš seveda ,prej včasih je bila tu železnica.In ko smo prišli v tunel tako navdušenje ,da smo bili glavni na sceni - v predoru. Najraje na svetu sta ,pa imela sladoled .Na koncu sta vsak z dvema sladoledoma v roki manikirala po Izoli,midva z atijom ,pa sline cedila.Od začetka so bili- samo škrnicli dobri kasneje sta bila dva sladoleda premalo. V glavnem z našim štirikolesnikom smo pohajali kjer smo se lahko zgužvali.Vsaj parkirnine nismo rabli plačat.Nikjer ni bilo gužve tako,da smo res lahko uživali.Bili smo v Piranu,Portorožu seveda pri slednjem ne manjka igral.In sta se tako vživela ,da onadva nebi šla domov.Edino z sladoledom smo ju zvabli z igral.So,pa bila res všečna.Tudi v strunjanu sta preplezala ogromno na plezalih.Ja to je nova moda pri naši hiši ,da se vesimo ko pajki kjer se lahko.Bili smo tudi na eni večerji v gostilni in celo pohvalit ju moram ,da sta se lepo obnašala ko sta ,pa videla ribe v akvariju,pa se jima je itak strgalo.Pozitivno mislim ,da mami ni rabla dirkat za njima. Največja radost ,pa je bila seveda pitje radlera.Ne morem vam povedat kako sta obsedena z radlerom tako,da sva se mogla z mojim ravno skrivat ko sva ga pila,ker sicer ne vem kaj bi se dogajalo z njima.Sicer sta ,pa spila ogromno vode.Tako,da ne me prijavit na socialo ,da otroku dajem za pit radler. Torej dogajalo se je res veliko.Ker nisem bila pod stresom sta se tudi maladva obnašala temu primerno in res lahko rečem ,da sta bila prava angela.Tudi nakopala sva se izmenično z mojim no bolj jaz ,ker od začetka je bila voda premrzla za mojega. Sem,pa opazila ,da sta se dosti raje igrala na obali ko je bilo manj ljudi kot na koncu ko je bilo turistov že kot mravelj.V glavnem kot vsaka lepa stvar je tudi ta dopust prehitro minil. Na dopustu je tudi naš ati vdaril 40ko.Tomaž je mamici pomagal delat torto ,brateca ,pa je ati izgubil v bingbangu v kopru.Na koncu ga je našel med pralnimi stroji.Ja ni nam dolgčas.Jaz sem srečna ,da je ata otroka sploh pripelo nazaj.Še dobro ,da je Tomaž ostal pri meni ,ker ne vem kje bi letal ko obeh ne bi bilo.Jaz sem rekla ,da je Anže šel gledat kje so pomivalni stroji ker ve ,da ga mami nujno rabi.Konec dober vse dobro.Drugač ,pa se je ati kar vredu obnašal vsaj tokrat je za pohvalit. Na koncu dopusta sem malima razlagala oz. spraševala bavca ,če gremo domov ,pa me sploh nista šljivila.Ko sem rekla ,da plenice bom pospravla ker gremo domov sta jih onadva nesla v kopalnico.Tako,da očitno bo Najaa mogla dat ključ nazaj. Zadnji dan voda ni bila zanimiva.So,pa bila igrala v lj samo žal zaklenjena ,ker so bila od vrtca.Tako,da kje živi Najaa na različnih koncih slovenije sedaj vemo.Enkrat še hvala ,da nam je omogočla tako lep dopust po ugodni ceni. Ista zgodba se je ponovila ko smo prišli domov onadva še ob polnoči nebi spala in sta skakala po sedežni in vriskala .Na tak način se je začel dopust in tudi končal.Vsi skupaj smo uživali in se celo nismo uspeli skregat.Živela izola. V nedeljo smo ,pa imeli doma piknik za našega atija ,ki je praznoval 40ko.Tako,da smo zaključili naš dopustniški teden še z druženjem in prenajedanjem dobrot. No tako približno bi bila obnova enega tedna z vsemi svojimi slovničnimi napakami.
|