malabudra
|
Ojla , se vam spet javim po dolgem času. Na dopustu sem uživala, kot že dolgo ne... Čisto sem odklopila, da sploh nisem vedela, kateri dan v tednu je, dragi je kuhal, mene je zanimalo pa samo to, a se mi da it še enkrat v vodo al ne Pridem v službo, pa takoj problemi In sicer te nesrečne ošpice. Delam v zdravstvu in kot otrok preverjeno nisem bila cepljena, zato sploh ne bi smela bit v službi. Sem si najprej zrihtala bolniško, potem so me pa obvestili, da je v bistvu vse skupaj problem delodajalca, ki mi mora zagotovit delovno mesto, ki me ne ogroža, če mi ga pa ne more, mi mora pa izplačevat polno plačo, jaz pa ostanem doma. Ha... Sem govorila s šefico, da jo obvestim, da sem na bolniški, še preden sem to izvedela, pa je bil njen komentar - saj pri nas jih pa ne boš dobila. In kako naj ji zdaj dopovem, da v bistvu moram z njene strani ostat doma, ker mi jasno ne more zagotovit delovnega mesta, kjer ne bi bila izpostavljena, če ona meni, da tko al tko nisem, kar seveda sploh ni res?! Smo pa majhna firma, tko da se na neko kadrovsko ne morem obrnit, ni mi pa ravno v interesu težit s kakšno delovno inšpekcijo al kaj jaz vem čim. Že cel dan sem čisto iz sebe, hodim gor pa dol po stanovanju, sploh se ne morem umirit in ne vem, kaj naj naredim. Plan za zdaj je, da se poskušam zmenit z ginekologinjo, da me da iz kakega drugega razloga na bolniško, če bo šlo. V bistvu sem močno razočarana, ker take reakcije od šefice res nisem pričakovala, sva sicer v zelo dobrih odnosih, pa ne samo, da je falila s strokovne plati, ampak tudi z osebne in človeške. Obup obup obup Sicer vem, da je možnost okužbe vseeno majhna, ampak - zakaj bi tvegala? Potem se pa z mojim danes pogovarjam, pa pravi, ja, ampak potem tud ne smeš ne v trgovino ne na avtobus ne v kino... Po eni strani res, po drugi je pa možnost za okužbo v trgovini neprimerno manjša kot v zdravstveni ustanovi. Nočem delat panike in se ne premaknit iz stanovanja do poroda, nočem se pa tud po nepotrebnem izpostavljat. Čist sem zmešana, čist iz sebe in sploh nisem sposobna racionalno razmišljat Sem se hotela vklopit v debato o vozičkih, ker bi tud počasi začela izbirat, sem se tako veselila, da bova šla z mojim malo po trgovinah, pa zdaj o tem sploh ne morem razmišljat, po trgovinah pa itak očitno ne bom smela?! Ne vem, kako naj potem nabavim vse za otroka, je prvi in doma nimam niti ene stvari, še enega bodija ne. Poleg tega nimam niti enega nosečniškega oblačila, ker je bil plan zdaj it na razprodaje. Dobra novica pa je, da že nekaj dni čutim brce, po večkrat na dan, in da česa tako lepega še nisem doživela. Res uživam, ko se umirim, dam roko na trebuh in čakam, da me otroček pozdravi. Komaj čakam morfologijo naslednji četrtek. Moram se poskusit umirit, da bom šla lahko spat, sicer bom celo noč pokonci. Čist sem histerična, pa še sama doma...
|