alda
|
Čestitke tebi za pozitivno razmišljanje in sprejemanje "drugačnosti", sama NE VIDIM nobenih preprek v etnično mešanih oddelkih, pa naj se gre za romsko, bosansko, madžarsko ali kako drugo populacijo. K večjemu otrok pridobi na tem, da se lahko brez predsodkov sooči z "drugačnostjo", jo začne sprejemat pozitivno in iz nje se tudi kaj naući npr: tolerantnosti, kar po napisanem tvojemu možu zelo manjka!! Moja hčera obiskuje multinacionalni in verski razred, pa se zaradi tega nihče ni spotikal, ker otroci to čist normalno sprejmejo., težave povzročajo predvsem starši z visokim egom in nepoznavnosti drugačno živečih in mislečih, Kakor koli tuhtam , ne morem najti razloga zakaj naj bi bilo to slabo za vajino hčerko, ker programi in kriteriji za znanje so za VSE otroke enake, prilagoditve so deležni VSI otroci, ki jih potrebujejo ne glede na narodnost, tako da jaz vidim le pozitivno stran, ker bo mogoče učiteljica zaradi slabšega razumevanja jezika, kako stvar 2xponovila in si jo bodo tudi neromski otroci lažje zapomnili- Pa še lastna izkušnja: primojem delu sem se v preteklosti veliko srečevala tudi z romskimi otroci in starši in njihova želja po izobraževanju in znanju ter zagnanost je bila velikokrat večja , kot pri ostali populaciji. Govorim pa predvsem za Prekmurje, ljubljansko regijo in kočevsko, za ostale regije pa osebnih izkušenj nimam, vsemu napisanemu pa ne verjamem, ker sami vemo kako je: dežurni kriivci so vedno ljudje na robu, pa najso to romi, brezposelni, begunci!!