Špacka -> osnovna šola in romski otroci (5.7.2011 10:02:20)
|
Rada bi slišala še kakšno drugo mnenje, bi vpisali otroka v osnovno šolo, ki jo obiskujejo romski otroci? Imamo takšno situacijo, stanujemo na koncu mesta, imamo eno osnovno šolo zraven je centralni vrtec, katerega je hči sedaj obiskovala, predvsem zato, da je bila bližje mojim staršev, da so občasno hodili ponjo. Zraven nas, samo preko ceste je druga osnovna šola, ki spada pod drugi kraj, vendar so vsi otroci, ki stanujejo v bližini avtomatsko vpisani vanjo, to šolo pa obiskujejo tudi romski otroci. Sama sem zagovarjala mnenje, da naj hči ostane v tej šoli, ker je blizu in na dolgi rok se mi to zdi bolje, mož je bil skoz proti, da šola ni tako dobra, dea otroci ne bodo tako napredovali.... Na sestanku, ki smo ga imeli, je bilo povedano, da bodo v vsakem razredu po 3 romski otroci in to se mi ni zdelo tako hudo, zdaj pa dobimo obvestilo o razporeditvi otrok v razrede je bil pa šok, tretjina otrok je romskih in seveda je mož p.o.p.i.z.d.i.l. da to pa ne.... In seveda smo spet na začetku, s tem da, sem sedaj še jaz v dilemi, če delam prav, ko vztrajam za to šolo?
|
|
|
|