|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
30.6.2011 12:38:24   
alenkica30
sončnica , user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za morfologijo in da je vse tako ok.

Brižitka je pošteno žleht s temi slikami, ne samo malo!

Strah pred porodom: sem jaz imela že prvič, čeprav po nepotrebnem . to so vse tako naravne stvari, plus babice in zdravniki so tako vrhunsko usposobljeni, da se jim lahko res prepustimo in zaupamo. Pri meni so na koncu naredili CR. Zelo sem vesela, da bo CR tudi v drugo, ker jaz nisem za v porodno user posted image user posted image

Spolnost: saj bi, samo ko pa ni energije. Ob službi in malem otroku sem zvečer tako uničena, da lahko samo padem v posteljo. tako da če nama zrata, se zgodi maksimalno enkrat tedensko. Ampak ok, bova že nadoknadila na stara leta user posted image user posted image user posted image user posted image

kopalke so tudi meni zgoraj ful premale, tako da bom rabila nove če nočem na plaži špilati laToyo user posted image user posted image

potica: ČESTITAM vama za obletnico.

vročina me bo pa ubila user posted image

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 10:46:09   
anak
Da se vam še malo javim preden greva na dopust :)

Prehitro sem se pohvalila, da pomaga počivanje pri otrdevanju trebuha....ne pomaga čisto nič (razen ogromne količine donata in magnezija) :( Največkrat mi otrdeva ravno med počivanjem, zjutraj in po obisku wc-ja :( Malo čuden občutek je ko postane ves trd... upam , da bo to minilo.

Poroda se ne bojim....se pa sprašujem kaj bo po njem. Nikoli še nisem "rokovala" z dojenčki, tako, da me skrbi kako malo pikico v roke vzet...previt...potolažit. Kako veš, če je dovolj pojedu itd.... 100 vprašanj na katerih še nimam odgovora.

Spolnost...jah, tudi mi čakamo na tisto obdobje, ko naj bi se povrnu "apetit"....sam ga kr ni :)
Kopalke bom imela stare....mam vsaj enkrat neki za pokazat ...hehehe :)

Ali ima katere hemeroide? Za sebe ne vem...tak čudno mi je vse skupaj. Ko grem na blato (to se mi dogaja ene 3 dni) je boleče. Drugače nisem zaprta. Danes po obisku wc-ja sem mogla pod tuš ker je takooooo peklo :( potem sem se pa za par minut ulegla, da se je pomirilo.

Kar se pa kg tiče pa točno ne vem....se vagam samo na pregledu :):) Prejšnič se je namesto kg pokazal napis error :):) Sem se pošteno nasmejala. Smo pa že na 10kg +.

(odgovor članu alenkica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 11:09:35   
Mica Potica
anak - glede prebave. Sama imam podobne probleme. Zaprta sem po nekaj dni, nato pe tišči in komaj kaj spravim ven. kot da bi imela čep na koncu. potem pa takoooo peče.

pomagam si seveda z donatom, veliko tekočine in lanenimi semeni. Vsak dan si jih zmešam v jogurt, ter pojem. mislim, da pomagajo, seveda z redno uporabo.

(odgovor članu anak)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 12:46:01   
Sa.Ka
Še ena s problemi s hemeroidi.user posted image Ampak zadnja 2 meseca jih imam bore malo. Izključila sem vse mehurčke ( v pijači ), tudi donat, pijem samo magnezijeve šumenke. Potem še vitamin c za boljšo absorbcijo. 
Drugače smo ok, samo pregled bi rada prestavila zaradi morja. Mislite, da bi šlo?user posted image   MF itak še nisem imela, ker je zdaj po novi doktrini čas do 32 tedna.user posted image user posted image user posted image user posted image   Mi je žal, da nisem šla samoplačniško. Res mi je žal.user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 13:19:48   
drejčy
Živijo punce!Se vam tak redko oglašam, da ste me verjetno  že  pozabile, a kaj ko  mi  vedno časa zmanjkuje user posted image
Želim vam le povedati, da sem imela v sredo morfologijo in je z bebico vse v najlepšem redu.Težki  smo nekje 506g in potrjeno sem dobila da bo user posted image user posted image user posted image user posted image ( sedaj bomo imeli par)Moje počutje je super.

Bi pa vas rada vprašala, ali se hodite kopat na bazen.Jaz se v prvi nosečosti nisem, sedaj pa bi se, ker se moj dvoletnik ful rad kopa.Razmišljala sem, da bi si takrat vstavila tampon.Kaj mislite oz. kakšna so vaša mnenja?



(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 21:06:34   
lananai
Jst sem imela pred zanositvijo pa tudi že med nosečnostjo toliko problemov z raznimi vnetji, da z bazenom ne bom riskirala. Če bomo šli v kake toplice, bom pač na ležalniku knjigo brala, moj bo pa s tamalo čofotal. Sicer bo pa zdej itak morje. user posted image

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 22:23:41   
Janja506
Pozdravljene!

Danes smo imeli sestanek za www.moje-mleko.si. Sama sem tako že prej bila navdušena nad raziskavo, no bolje rečeno sem zmeraj ZA raziskave, sploh takšne, ki mi dejansko ne bodo vzele preveč časa, bodo pa prišle do novih rezultatov na potročju materinega mleka.

Tako da punce, če je še katera za, se kar pogumno javite. Raziskavo izvaja odlična ekipa, nekaj jih poznam iz fakultete, tako da kar se mene tiče samo vse dobro in se že veselim sodelovanja.

To je to za danes.

Nočko!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
   RE: Oktobrke 2011
1.7.2011 23:05:23   
Mica Potica
dreyči - v mullerju se kupijo tamponi, namenjeni nosečnicam. Tampon se ne razmoči.
Jaz sem kopam, ker mi plavanje prav paše.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
   RE: Oktobrke 2011
2.7.2011 9:27:17   
sončica25
OJ user posted image !!user posted image
anak....lep dopust ti želim pa da se čimbolj relaksiraš in spočiješuser posted image
....za porod sem enkrat nekje že pisala pa bom še enkrat povedala...trenutnoi niti ne mislim kaj dosti o tem...enostavno sem se prepričala da to je nekaj čisto naravnega...ja pač vem da boli ampak če so vse naše predhodnice rodile bomo tudi me....rabile bomo veliiiko energije in moči da bomo naše user posted image  spravile ven, vem pa da nam bo uspelo!!zato se ne obremenjujem s tem....še bolj me tolaži to da bo moj možek zraven in vem da mi bo stal ob strani in če bo le lahko tudi pomagaluser posted image
....glede zaprtja nimam težav....meni se že pozna če kaj takega lahkega pojem.....anak, mica potica, sa.ka in ostale ki imate težave s hemeroidi....posvetujte se z ginekologinjo...meni proti zaprtju pomaga že donat(seveda ga moram par dni pit da res deluje), kefir...čim manj balastnih snovi....upam, da vam bodo te težave čimprej minile...
dreyčy tudi jaz sem imela v sredo morfologijouser posted image ...user posted image zauser posted image ....
glede kopanja pa takole.....sama sicer nimam resnih problemov z vnetji se pa res bolj pazim in se ne kopam preveč v bazenih....mi imamo sicer zelo blizu bazen in se grem lahko velikokrat kopat.....ampak v celem dnevu grem mogoče max. 3x in takoj ko pridem iz vode grem pod tuš, se dobro obrišem in preoblečem v suhe kopalke...ne uporabljam tamponov...zaenkrat ne...za morje se mi pa zdi da sploh ne rabimo tamponov ker je morska voda dobra tako za kožo kot drugo...sol je zdravilna in se mi zdi da te kar nekako ščisti tam spodaj....seveda pa enako velja da se takoj posušiš ko prideš iz vodeuser posted image tudi za to da si ne prehladiš mehurja...sploh če je človek bolj občutljiv....
toliko z moje strani, lepo se imejte, lep in miren vikend in pridno božajte svoje bušijeuser posted image by

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
   RE: Oktobrke 2011
2.7.2011 10:18:59   
Jana73




user posted image
user posted image
 
PDP,
nick, starost, število , pregled, amniocinteza, kraj, morfologija
 
1. 10.
amon , x , user posted image 1 ,  x, KP
*Anna*, 28 let , user posted image 1 ,  x,   Notranjska
miska 21,  x, user posted image 0 ,  x,  x
sensiTive,  23 let, 0user posted image ,  po 23. maju,  okolica Ljubljane
superstar7, x, 0user posted image ,  x,  x
 
 2. 10.
igriva,  27 let, 0user posted image ,  23. marec, Lj
marelicadoo, 35 let, 0user posted image   18. julij, Novo mesto, 25. maj
 
 3. 10.
pikomiko, 27 let, 0user posted image , 6. julij, okolica Lj, 1. junij, user posted image
 
4. 10.
agotha,  x, 1user posted image  11. april,  x  
anonimna7 , x , 1 ,  x, x
anna_,  22 let, 0user posted image ,  9. junij, Gorenjska, že mimo
becky27,  28 let, 1user posted image , x, Lukovica
frutolino, 33 let, 1user posted image ,  11. julij, Krško, 16. maj
gospayamahica, 31 let, ,  x, Prekmurje, 23. maj, user posted image
 
5. 10.
Shilou, 27 let 0user posted image ,  x,  Maribor, 20. maj, user posted image
24julij, 30 let 2 ,  x,  x, narejena

6. 10.
nanita, 22 let, 0user posted image , x, Velenje, 3. junij, user posted image
betipol, x, 0user posted image ,  x, x, 7. junij
Aikido,  x, 1user posted image ,  x, Ce
Nevihta123, 34 let, 1user posted image , 17.marec, Sl. Konjice/CE, 16. junij, user posted image
inja22 , 24 let, 0user posted image ,  12.maj, Ivančna Gorica, 26.maj


 
7. 10.
vanilija,  25 let, 0user posted image ,  x, Dolenjska
 
8. 10.
lana777, 33 let, 1user posted image ,  31. marec, Štajerska
anonimen,  x, xuser posted image ,  11. marec, x
pozi,  x, 1user posted image ,  21. marec, Ce
Mica Potica, x let ,  x,  x, x, user posted image

9. 10.
Weeda, 27 let,  0 user posted image ,  15. julij, Komenda, 26. maj, user posted image

10. 10.
  primana,  22 let, xuser posted image ,  28. junij,  Logatec, 31. maj, user posted image
ŽanaTaja,  32 let, 2 user posted image ,  9. april, Kamnik
janja 506,  23 let, 0user posted image , 12. maj,  Štajerska, 7. junij
pokamoka,  30, 0user posted image ,  5. julij,  Z SLO, 31. maj



11. 10.
diksy,  x, 1user posted image ,  11. april,  Štajerska
 
12. 10.
*rebecca*,  27 let, 0 ,  23. junij,  Notranjska

13. 10.
ribica81, 29 let, 0user posted image ,  6. junij, KP
carmik, 20 let, 0user posted image , x, Ljubljana, 30. maj
oktober11,  x, 0 user posted image ,  11. julij,   Maribor
 
14. 10.
vvvv,  x, 1user posted image ,  17. marec, Štajerska
divja,  29 let, 1user posted image ,  29. maj,  x, x


15. 10.
 jeannetka,  31 let, 0user posted image ,  14. marec, MB/Francija
miska_piska, x, 2user posted image ,  x, LJ
jagodka1, 28 let, xuser posted image ,  1. april,  Gorenjska
veselka,  29 let, 1user posted image ,  29. marec,  x
 
16. 10. 
SRCE,  x, 0user posted image ,  x, x
 
17. 10.

18. 10.
jenny700, 24 let, 0user posted image ,2. junij, Gorenjska, 2. junij
Nia*, 30 let, 0user posted image ,  14. julij,  Celje, narejena

19. 10.
babkaa, 25 let, 0user posted image ,  6. april, MB, 2.junij
marjanita, 30 let, 0user posted image ,  23. maj, Gorenjska

20. 10. 
barb71,  x, 0user posted image ,  x,  Lj
si.pikica, 33 let, 0user posted image ,  6. julij, AC 12. maj, Koper, 13. junij, user posted image

21. 10.
ella Marela,  x, 1user posted image , 11.julij, Koroška, 13. junij, user posted image

22. 10.
sonc7nica, 30 let, 0user posted image , 6. maj, Ce, 20. junij
špelca marelca 1,  x, 2user posted image ,  x,  Lj, 20. junuij, user posted image
strumf, 28let, 1user posted image , 1.junij,  Kranjska,x
 
23. 10.

24. 10.
Sa.Ka, x, 1user posted image ,  18. marec,  x

25. 10.
Jana73, 38 let, 1user posted image , 26 julij, AC 23. maj, Velenje, 23.junij
zana21, x let, 2 , x, x, 22. junij


26. 10.
Zelenkaa, 28 let, 0 user posted image , 25. julij, AC 17. maj, Primorska, 20. junij, user posted image
škorec, 30 let, 1user posted image , x, x
nosek5, 27 let, 1user posted image ,  18. marec, LJ
Neya26, 28 let user posted image 0   x,  Lukovica, 13. junij
anak, 28 let, user posted image 0 ,  10. junij, CE, 10. junij
alenkica30, 30 let, user posted image 1 ,  15. junij, Ptuj, 16. junij, user posted image
lucy_,  x let, x , x, x

 
27. 10.

jagodaaa, x, 0user posted image , 28. marec,  NM
pikapolonica5, 27 let, 0 user posted image ,  x, x
pamb,  28 let, 1 , 0user posted image ,  8. junij, okolica Maribora, 20. junij
 
28. 10.

29. 10.
drejčy,  33 let, 1user posted image ,  x, Pomurje, 8. junij, user posted image
frnikola 982,  x, 0user posted image ,  x, x
asdf81,  x, 0user posted image ,  18. marec, x
Brižitka, 30 let, 1 ,  x,  Štajerska, x, user posted image  

30. 10.
sončica25, 26 let, 1user posted image29. junij, okolica Velenja, 29. junij

31. 10.
 tedi2, 23 let, 1user posted image ,  23. junij, x
lananai , 30 let, 1user posted image ,  19.julij, Savinjska, 15. junij  
Klara-1,  28 let, 0user posted image ,  20. julij, Gorenjska, 14. julij
bucka11,  25 let, x ,  x,  x

 

user posted image

SKUPAJ NAS JE :  75
NOSEČKE : agotha, asdf81

 Z NAMI ZAČELI:
 



user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?


INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
   RE: Oktobrke 2011
2.7.2011 11:03:54   
alenkica30
drejčy čestitam za pupiko in HB da je vse tako v redu. user posted image user posted image user posted image user posted image

prebava je največja težava, ki me pesti v nosečnosti. Tudi sumim na hemeroide, ker po opravljeni potrebi, ko mi občasno končno le uspe, opažam malo krvi na papirju.  Da ne govorim da področje rabi vsaj pol ure da se umiri :( Sem si kupila odvajalne tabletke in svečke dulcolax, čeprav jih menda nekateri odsvetujejo, ampak jaz tako ne morem več.

Drugače pa se dobro počutim in že komaj čakam oktober user posted image

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
   RE: Oktobrke 2011
3.7.2011 11:31:25   
Zelenkaa
Lep pozdrav souser posted image

Sej ne vem kje bi začela, me neki časa ni blo tle gor, in ste ble kr pridne s klepetanjem. Poroda se tudi jaz malo bojim, čeprav pride kakšen dan ko komaj čakam porod in dojenčka, kakšen dan pa se sprašujem če bom zmogla, znala z dojenčom itd., sam kot je že ena napisala, toliko jih je že rodilo in vzgojilo svoje otročke, da se res ne bojim za vse nas user posted image

No midva sva končno našla voziček, ki je obema všeč - Jane slalom pro, problem pa je sedaj barva. Vedno sem govorila, da črnega pa res ne bom imela, sam sej veste kako gre tisti pregovor, da se zarečenega kruha največ poje. Enostavno mi je iz kolekcije 2011 najlepša barva črna.
Kupila sva tudi že pevijalno mizo v beli barvi - glede tega sem odločitev repustila možeku, da ne bo reku da vse sama izberem user posted image   Oblekice in druge potrebščine pa bom nekje konec avgusta začela kupovat. Čeprav je tašča nakupila že en vagon te robe, in seveda vse v roza barvi, tako da sva se zmenili, da bo njene oblekice nosila pri njej, pri nama doma pa najine user posted image

Glede prebave, jaz sem imela ful let probleme z njo. Predvsem je bla kriva prehrana, pa premalo gibanja. Pol pa mi jo je z malo truda uspelo urediti, pojem ogromno zelenjave in sadnja, zdej v nosečnosti skoraj še enkrat več kot prej. Pač mi ful paše in zaenkrat še nisem zaprta. Donata pa ne pijem, ke mi ni nikoli pomagal. Spijem pa ogromno limonade in to kr kisle, ne dam skoraj nič sladkorja, ker mi paše kislo, čeprav bo punčka user posted image

Drugače pa se odlično počutim, trbuh kr raste, včasih se mi zdi da kr čez noč zraste, energije imam za izvoz, kile pa gredo tudi počasi gor, zdej sem na +5.

Aja pa čestitam vsem za vse uspešne preglede in pa tiste ki ste ali se odpravljate na dopust, imejte se karseda lepo in uživajte.


(odgovor članu alenkica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
   RE: Oktobrke 2011
4.7.2011 11:14:23   
pokamoka
heeej
Sem rekla, da moram kaj napisat, ker smo bolj malo aktivne tu na naši temi:):):) Poletje, sonček, počitnice, dopusti... vse to naredi svoje, kajne???? In za računalnik ostane bolj malo časa:)

V glavnem... jaz sem o.k. V zadnjih parih dneh sem sicer bolj malo čutila premike najinega deteta, ampak je včeraj in danes spet postal bolj aktiven. Očitno ima obdobja, ko počiva (več dni) in obdobja, ko telovadi (več dni). Jutri imam pregled, vzeli mi bodo kri za ponovni test toksoplazmoze in za tisto inekcijo, ker sem Rh-. Drugače pa vse teče, kot mora. Vsaj mislim si, da je tako... ker ni nekih posebnosti... počutim se kr o.k. Sicer se precej hitreje utrudim, kot je bilo to v moji navadi, ampak vse to pripisujem nosečnosti. Pač tako je:)

Za dopust še zdaj ne vem, če bova sploh kaj šla. Mogoče samo tako na enodnevne izlete in to bo to... nekako se kar dobro počutim doma... možek hodi v službo, bo pa oktobra več časa lahko doma:) In tega se veselim.

Toliko za zdaj...
pazite nase, pa oglasite se kaj:)
lp

(odgovor članu Zelenkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
   RE: Oktobrke 2011
4.7.2011 19:17:52   
pikomiko
Ja res se poznajo dopusti pa lepo vreme,... da smo bolj malo aktivne tukaj gor. Vsaj zase govorim.
Je kar trajalo, da prečekiram o čem vse se pogovarjate.
Prebava - mene vsake toliko časa prežene, drugače pa čist ok. Upam, da bo tko tud v naprej.
Porod - tud jest na trenutke že razmišljam o tem, predvsem pa o dojenčku kako in kaj, če bom znala reagirat itd,itd potem si pa rečem: ja bom pa vprašala, če ne bom vedelauser posted image pa se za kratek čas pomirim. Dobra tolažba, a?
Midva bova to leto dopust izpustila, takšna je trenutna odločitev, se bova pa šla nasolit kak dan.

Drugče se pa trenutno super počutim, buši me še ne ovira, tako da veselo pripravljam za user posted image .

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
   RE: Oktobrke 2011
4.7.2011 21:01:30   
si.pikica
po dolgem času lep pozdravček še z moje strani!
tudi jaz se že lep čas nisem oglasla, vas pa še kar rednop berem. prejšnji teden sem bla na dopustu in sem veselo pohajala in zgubljala čas, je prav pasala... konec tedna sva bla pa še na podaljšenem vikendu... je prav pasalo. sem se prejšnji teden skoraj vsak dan kopala v morju in moji user posted image očitno to zelo paše, ker se zdaj vsak dan precej več premika. je prav prijetno... morje sicer ni blo ravno toplo, ampak sem vseeno plavala, sem se pa res hitro potem preoblekla v suhe kopalke in ni blo nobenih problemov. sicer tudi drugače nisem podvržena nekim vnetjem, zato se bom veselo kopala še celo poletje. sem bila pa v začetku nosečnosti tudi v bazenu in tudi tam nisem imela težav in nisem uporabljala tamponov.
glede prebave bi vam pa jaz bolj težko kaj svetovala... nikoli do zdaj še nisem imela težav, tudi če sem bila kje na dopustu in jih tudi sedaj nimam... pojem res veliko zelenjave in sadja, popijem ogromno vode in redno hodim na sprehode... to je pa vse!

trebušček lepo raste, kilce grejo gor, čeprav bolj počasi... sicer pa se doma ne tehtam preveč pogosto... bolj na kontrolah pri G. v sredo grem spet in komaj čakam, da slišim kako bije srček (ker mislim da mi ne bo delal UZ). tolko za danes, se oglasim še kaj po pregledu... fajn bodite user posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
   RE: Oktobrke 2011
5.7.2011 10:08:54   
sončica25
user posted image zdravo!!
spet se malo javlam....bi pa rabla mal pomoči.....od včeraj popoldne imam take čudne bolečine v trebuhuuser posted image  in ne vem kaj to je.....te bolečine so takšne kot recimo krči pred user posted image ...niso hude ampak danes ponoči nisem mogla spat od dveh naprej.....imate kakšne izkušnje s tem??'malo povezujem to z napori v službi ampak ne vem če bi bil to glavni razlog....user posted image
res se pozna da je poletje in da smo manj tukaj goruser posted image ......tudi jaz nebi bila pa ponavadi ko nimam dela v službi pridem pa semle goruser posted image user posted image  

se še tipkamo.lpuser posted image

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
   RE: Oktobrke 2011
5.7.2011 11:36:51   
Zelenkaa
Pozdravljene user posted image

sončica25 tudi jaz sem imela včeraj grozne krče v trebuhu, kot pri user posted image , in sem zvečer spila ta otroški baby čaj in mi je pomagalo. Sem pa tudi jaz se včeraj malo bolj naprezala u službi in po mojem je blo lih to krivo. Meni je čaj pomagal.

Me pa zanima katere magnezijeve šumeče tablete pijete - kako se kličejo?

Drugače pa je pri meni vse po starem, sam da mi dnevi bežijo neverjetno hitro.

Lep dan še naprej.

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
   RE: Oktobrke 2011
6.7.2011 6:11:25   
pokamoka
heeej
Spet sem zgodnja... jao, ne morem spati. Že ponoči se precej zbujam, vse me boli, ker povečini ležim na levem boku... na wc... kaj šele bo:) Potem pa popoldne nadoknadim s spanjem na kavču.

Naj napišem, da sem bila včeraj na pregledu. Vse je o.k:):):) Dete raste tako, kot mora rasti. Točno po datumu. Se mi je pa od prejšnjega pregleda (pred petimi tedni) obrnil okrog. Prejšnjič je bilo dete z glavico navzdol, včeraj pa je bilo postavljeno pokonci. Pa je rekel G, da ni panike... ima še čas za obrat. Itak pa... imela bom carski rez. Sva se že zmenila... tudi datum mi je kar določil oz. govorila sva o dveh dneh... je le še malo predaleč, da bi se vse točno vedelo, kako bo... tak da... do tam mi manjkajo še manj kot trije meseci... jao, kako čas teče:) Sem se v petih tednih zredila za tri kg, pa je rekel, da še ni panike. Ker sem prej bila pridna. Itak pa nisem nekaj več jedla v teh petih tednih... otrok pač raste. Pritisk je odličen, počutje tudi... tak da... upam in zeloooo si želim, da tako gre tudi naprej, vse tja do začetka oktobra.
Sestra mi je vzela tudi kri za ponovni pregled za toksoplazmozo in za inekcijo, ker sem rh-. Čez 14 dni pa imam termin, da grem po inekcijo.

Za spol ga itak nisem vprašala, ker pač nočeva vedeti. Ne vem pa... zakaj se mi dozdeva, da bo fantek:):):) Ne vem... lahko pa se motim. Itak mi je vseeno. Bomo počakali še tri mesece in bomo videli, kaj bomo pestovali. Saj ni važno...

Naslednji pregled imam 8. 8. 2011. Takrat bom dpopolnila že 31 tednov... madonca, ne morem verjet:):):)

Danes grem malo v šoping. Ne vprašajte me, kaj grem kupovat, ker ne vem:):):) Grem malo naokoli, če bom kaj našla... zame ali za dete:):):)

Toliko za zdaj... se že še oglasim.
lp

(odgovor članu Zelenkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
   RE: Oktobrke 2011
6.7.2011 8:27:10   
SRCE
Jutro.....

Tudi jaz se zbujam ponoči in pol ne morem spat....je kar nekaj neprespanih noči za manouser posted image ..kaj šele bouser posted image ....punce meni za krče pomaga magnezij....za noge in trebuh....včasih me na desni strani trebuha tko zgrabi da se kr zvijem...user posted image ko se obračam iz boka na bok moram prav merkat, da se ne obrnem prehitro...

LP

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
   RE: Oktobrke 2011
6.7.2011 11:09:29   
Mica Potica
živjo tudi z moje strani,

in smo danes imeli pregled tudi mi. Vedno komaj čakam na te preglede, da lahko vidim našo malo pipiko. Sicer je bila danes malo bolj umirjena in je spala z glavo navzdol. Se je pa takooo lepo videlo, kako zeha. res je nekaj najlepšega gledati tist obrazek. Vse ostalo ok, le malce slabšo kri imam ( Fe ), ampak baje še ni krize. Glede kg sem od zadnjega pregleda ( 5 tednov ) nadoknadila za 3kg, ampak še vedno mi uspeva stati na 12 kg.  Pojem ogromno sadja, ki je trenutno okoli hiše ( slive, breskve ), ki je menda med prvimi sovražniki teže.. hmmm... eh, pa kaj pol.  user posted image

Smo v 26 5/7 tednu, izbrali smo posteljico, voziček in lupinco ( zdaj še čakava na potrditev in plačava ), ter obiskali 1.temo šole za starše ( razdeljeno na 8 tem ). Prav tako sem začela obiskovati tudi telovadbo za nosečnice, ki je prav fina in mi paše. DOma že tako imam žogo, sedaj pa sem si v Sanolaborju kupila še trak za telovadbo, ki je odlična kombinacija. Sploh nisem vedela za ta trak. V bistvu izgleda kar nekaj, a ko ti nekdo pokaže kako ga lahko uporabiš je zelo dobra zadeva.

Krčev zaenkrat še nimam, razen ko me je nekaj dni nazaj ponoči v nogi zgrabil zelooooo močan krč in me še danes boli cela mišica. Menda pomaga donat, vse kar ima magnezij ali kakšne šumeče tablete. Sem pa bila opozorjena, da naj ne kupujem šumečih tablet po drogerijah, temveč le v lekarni. Ker menda niso tako učinkovite. kaj pa vem. je pa res, da grem vedno rajši v lekarno.

Počasi premišljujem glede paketa za novorojenčke, a se nekako nagibam kar na denar.. pa ve?  sicer pa - da ne pozabite še na darilo občine, kjer ti občina ob rojstvu ob oddaji vloge podari denarno darilo. ni veliko, nekaj pa je, kajne?  :)

uživajte in se imejte skrajno lepo.

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
   RE: Oktobrke 2011
6.7.2011 11:17:25   
Mica Potica
aja še to, SRCE in POKAMOKA, sama imam tudi težave z nespečnostjo ponoči, podnevi sem pa kot megla. Morda je zadnje dve noči malce boljše.

poskusi se, če se le da, pripraviti, da nazaj zaspiš,  ker menda otrok kar hitro kopira tvoje navade in se zbuja ob istih urah tudi kasneje.

priporočeno je spanje na levem boku, ker če spiš na desnem, ti pritiska na organe in ti je lahko slabo ali imaš nelagoden občutek. Prav tako ni priporočljivo spati na hrbtu.

Meni zelo pomaga blazina, ki sem jo kupila v BCju. V bistvu je namenjena za spanje ali dojenje. Je kot nekakšna kača, ki si jo lahko poljubno zvijaš ob telesu. Jaz si jo dam med noge, nato ob trebuhu gor - kot da bi nekoga imela skoz objetga, ter rahlo pod glavo. Včasih pa tudi paše, če si jo založim zadaj in se naslonim s hrbtom, da ni na bok tako velikega pritiska. Ne vem kako se ji reče, a prodajalke vedo. V bistvu obstajajo dve takšni blazini, ena je kot kača, ena pa je fiksne oblike kot nekakšna pol lunca, a ta je samo za dojenje. In tako imava midva zdaj v postelji še eno stvarco, ki zavzame malo več prostora in sva jo poimenovala kar Biba. :)  torej smo že štirje: možek, jaz, naša pipika v trebuščku in zraven še ta biba.  :)

upam, da pomaga še komu.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
   RE: Oktobrke 2011
6.7.2011 14:59:26   
brižitka
Helou punce!

Da se ne boste spet jezile, tokrat za vas košarica zdravjauser posted image

user posted image

Glede poroda, se strinjam s tabo, oktober11, jaz tudi sploh ne razmišljam o tem, kako spraviti otroka ven. Dejstvo je, da ven mora in res bolj se bliža naš čas, manj razmišljam o tem.... Si pa tudi jaz želim roditi z epiduralno, kot prvič in mi je res majkauser posted image

Mica Potica, Mutsy 4 Rider je zakon, ga imam doma in vozička ne morem prehvaliti. Čeprav je velik, je zelo lahko vodljiv, ma z eno roko ga komot obračaš... TAko da sem prepričana, da ti ne bo žal, da si ga kupila.... Pa čestitke za obletnico poroke, pa čeprav z zamudouser posted image  Od naše ljube države pa bom jaz vzela kar denar...

sončnica25, čestitke za uspešno opravljeno morfologijo; pri naas je tudi na morfologiji bilo vse ok, smo zelo veseliuser posted image  Sem to že omenila?? PA še enkrat je potrjeno, da prihaja punčka....

anak, tudi meni otrdeva trebuh, enako mi je prvič, pa res nimam občutka, da bi karkoli pomagalo, žal. S tem se je enostavno treba sprijazniti....

drejčy, jaz sem se v prvi nosečnosti kopala samo v bazenu z morsko vodo, zdaj pa sem se tudi v termah, ampak s kopalnim tamponom.... So od Sente...

Zelenkaa, je lepo nabavljati opremo, ne? JAz sicer večino že imam, kakšno malenkost pa bom le kupila, če ne druga, za svojo dušo. Pa za sebe absolutno modrčki za dojenje....Tablete z magnezijem pa so Magnesol. Kako pa si zdaj? Pa ti sončica25?

Papa

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
   RE: Oktobrke 2011
6.7.2011 19:48:21   
ribica81
Lepo pozdravljene user posted image  moje!

Da se javim po doooolgem času...ja priznam - računalnik res ni moj najboljši prijateljuser posted image   Najprej čestitke vsem za dobro opravljene preglede. Se mi pa zdi, da sm jst mal čudna kar se pregledov tiče...ko vas berem, se jih vse veselite, men so pa tko odveč te kontrole vsak mesecuser posted image  Sj ne da me ne skrbi za mojga otročka, ampak mi gre na živce vsakomesečni vaginalni pregled. Čez 14 dni imam tisto zadevo za preverjanje sladkorja in kontrolo krvi. Upam, da bo vse ok.
Glede straha pred porodom...se tud jst včasih mal zamislm kako bo, ampak po drugi strani pa komi čakam, da dobim tega dojenčka v roke. Pač porod je nekaj kar moremo dat čez, ni druge izbireuser posted image
Kar se opreme tiče sva midva že nabavla te tavečje stvari (voziček, previjalna), oblačila kupujeva non stop po mal (do oktobra se bo že nabralo) kar je pa še drugih pripomočkov (za higieno, kopanje, plenice...) bom pa potem proti koncu nabavla.
A mogoče katera razmišlja, da bi rodila v Postojnski porodnišnici?

Vsem vam pošiljam en lep sončni pozdrav in čuvajte svoje pikice.

(odgovor članu brižitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
   RE: Oktobrke 2011
7.7.2011 5:54:33   
Mica Potica
Ribica - jaz sem imela do sedaj vaginalni pregled samo cisto na zacetku in ob morfologije. Drugace mi pregleda le izvide, se z mano pogovori, ter naredi ultrazvok, ter vse pripadajoče preglede. Vaginalnega pa ne.

Ko si ravno omenila Postojno... Sem bila  vceraj presenecena nad informacijo nase vodje programa šole za starše. Sicer se ne zanimam za tovrstni porod, pa še predaleč mi je, a vseeno..
Znameniti porod v vodi v postojni menda sploh ni taksen kot se dobro sliši. Za njo bi bilo idelano, ce bi se izvajal tako kot v tujini, kjer je mamica v bazeno in iztis opravi v vodi, babica pa ulovi dojencka v vodi. A ni tako. Menda je mamica v bazenu le v casu popadkov, ko pa pride zadnji glavni del, pa jo odpremijo ven, obrisejo in rodi na postelji. Menda so mamice, ko pravijo, da je prevec procedure in vsega tega; je pa res, da so pa popadki lazji. Morda sem bila malce presenecena, saj sem si predstavljala kot vidis drugje.

Kaj pa menite o Diatanalu? Bo katera uporabila ta gel?

(odgovor članu ribica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
   RE: Oktobrke 2011
7.7.2011 8:14:12   
SRCE
Jutro....user posted image

Vidim,da imate skoraj vse pri vsakem pregledu ultrazvok....jst sem ga mela samo na začetku,da so potrdili nosečnost pa nuhalno in morfologijo....pri pregledih pa samo pritisk in izvid vode...pa kri no.....upam,da mi naredijo še kakega ,da vidim mojo pikico.....user posted image

lp

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




spanje
Evica22

Kje je spal vaš novorojenček takoj po rojstvu?

V zibelki (24%)

V košarici (16%)

V otroški posteljici (55%)

V veliki postelji (6%)


Število vseh glasov: 233

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!