|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Primorke!!
30.6.2011 9:46:04   
BIA79
Čestitke Danny še tu...user posted image

Katy981...porod jemlji kot nekaj "normalnega" in vsakdanjega in bo šel brez problemov :) Meni je pri Klari pomagalo to, da ko sem bila hospitalizirana za par dni zaradi suma odtekanja plodovnice, bila v sobi z mamico, ki je čakala na porod...Ona je predihala popadek in potem se pogovarjala z mano naprej kot da ni bilo nič...Ko sem to videla, sem si rekla, pa ja bom tudi jaz tako spokojno preživela porod :) In sem ga..no res da si lepšega poroda nisem mogla zamisliti in upam, da bo v drugo tudi tako...samo brez strahu :) 

(odgovor članu katy981)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Primorke!!
30.6.2011 20:19:00   
jk09
Katy ne vem kaj ti svetovat kako se pripravit... ampak glede na to da te že skozi nekaj zvija, si verjetno že malo pripravljena in veš kako bo. Jaz do zadnjega nisem imela nobenega znaka.. mi je odtekla voda in smo leteli gor. Popadkov nič. Potem pa ko so prišli, je bilo hudo. In epiduralna me je rešila, če ne ne vem kako bi blo. Nisem imela nič moči in brez EA ne vem kako bi preživela.

Drugače pa se v drugo verjetno lažje, ker veš kaj te čaka in se lažje pripraviš. Jaz si nisem predstavljala kako bo.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Primorke!!
30.6.2011 20:22:56   
jk09
Dannys čestitam za malo štručko!! user posted image user posted image  user posted image user posted image
Je že res, da mamice čutimo kdaj bo čas. Tako si ti vedela, da boš lahko šla na poroko brez panike.. jaz sem se pa tisti dan namantrala.. user posted image user posted image  sem kar slutila, da bo za vikend prišel naš srček, ki sedaj pridno nina.

< Sporočilo je popravil jk09 -- 30.6.2011 20:24:21 >

(odgovor članu katy981)
Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Primorke!!
2.7.2011 17:44:35   
MAMI 4
Bravo jkuser posted image ! Na r.d. mojega ljubega moža.
Dobro se rihtajte in vse dobro!!!

Čestitke tudi DannySuser posted image !!!

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Primorke!!
2.7.2011 22:52:30   
monmar
pozdravljene vse...
no tudi mi smo se rodili prej. v 36t (rok sem imela 25.7.)nosečnosti se je naša Melani rodila 28.6. ob 21:58 težka kar 3.190kg in dolga 51cm. danes pa smo že prišle domov in občutek je fenomenalen. obe sva u redu porod je šol hitro in brez šivov. Melani se lepo doji in je prav pridna punca.

no to je vse za 1x pa se še kaj tipkamo.



_____________________________

BITI MAMA DVOJČIC JE TEŽKO, VENDAR NI LEPŠEGA KOT DVOJNEGA NASMEHA ZJUTRAJ KO VSTANEŠ...
MONIKA (2150g) IN MARLENE (1555g)
30.07.2004

28.6.2011 SE NAM JE PRIDRUŽILA NAVIHANKA MELANI (3190g)

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Primorke!!
3.7.2011 4:25:29   
aqua77
Pozdravček!

Najprej česeitke Danny in monmar!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz nekaj ne morem spat, me mal šraufa in si merim, na koliko časa. user posted image  Sam po moje ne bo še nič, ker so popadki še preveč blagi. user posted image

Pozdravček...

_____________________________

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu monmar)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Primorke!!
4.7.2011 8:03:50   
jk09
Hvala Mami!!! user posted image

Čestitam Monmar user posted image user posted image user posted image  Pridna!! In res lepo ime!!!! Datum si je pa izbrala isti kot moja nečakinja user posted image

Pri nas so se pa začeli že krčki.. user posted image

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Primorke!!
5.7.2011 9:49:28   
DannyS
Ojla pozdravljene...

Hvala za čestitke... res smo 29.6. dobili naš drugi največji zakladek Viktorijo... v bolnico so me sprejeli že v ponedeljek, ker sem bla že nekaj dni čez rok, čeprav bog ve kateri datum je bil sploh pravi, zaradi mojih ciklusov, ki so tam na 42-45 dni... tako sem imela uradno rok 14.6., po UZ 20.6., ko sem bila na 3D v Postojni, pa mi je dr. rekel, da po njegovo do 25.6. sigurno še ne bo nič... tako da vedi ti,... tudi Viktorija nima nobenih znakov prenošenosti, pa lih en dan preden bi mi sprožli so se mi začeli pojavljat moji popadki, sicer bolj švoh, pa tudi na dan poroda sem jih imela... smo pa bli zdaj v drugo ekspresni, klistir ob 6.30, ob 8.00 so mi predrli mehur in počakali, če se bojo moji popadki kaj bolj ojačali. Ker se niso so mi ob 9.00 dali umetne, odprta sem bila samo 2-3 cm. Potem pa se je ob 10.00 uri začelo kar dogajat, popadki boleli kot ne vem kaj, vmes sem ustajala in hodla okoli postelje, ker sem mislila da mi bo ob ležanju raztrgalo križ... in očitno je tudi to pripomoglo k temu, da sem se ful hitro odprla, pa tudi Viktorija se je spustila dol in ob 11.37 sem že rodila. Tako da dejansko je porod trajal 1.37, še sama nisem mogla verjet, da sem se tako hitro rešla... in bi se lahko še hitreje, če bi bla bolj pridna pri potiskanju na koncu... dobila sem lih dva šivčka, ker sem se malo raztrgala in proti prvemu porodu sem zdaj kot rožica, ok energije nimaš ne vem kolko, hitro se utrudim ampak počasi se bo vse uredilo. Viktorija je zaenkrat ful ful pridna, samo je in spi, ponoči spi v kosu 5-6 ur, pol poje in spi naprej še kake 3 urce, tako da upam da bo tako tudi ostalo.

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Primorke!!
5.7.2011 11:40:03   
BIA79
Čestitke Monmar...


Pridna Viktorija..ni kaj Danny znate delat pridne otroke...jaz tudi upam, da bo drugi porod podoben prvemu...
Jutri imam kontrolo, da vidimo če je pritisk padel in če so še prisotne beljakovine na urinu...Drugače se mi zadnje dneve porajajo dvomi, kako bo ko bosta dva, ker ima naša starejša zadnje čase tako obdobje da je borba za it spat...zadnja dva dneva pa ne veva kaj se dogaja z njo, ker ponoči ne spi...ne vem ali sanja...ampak samo cmiha...kliče mama, pridi sem, čeprav jo imam v naročju...ne vem...mogoče kakšne petke hodijo na dan!? Še dobro da je danes zadnji dan, jutri nastopim s porodniško in se bom lahko pošteno naspala :)

Danes sem se veselila ohladitve, dežja malo manj, ker edina stvar, ki obujem so japonke hahaha

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Primorke!!
6.7.2011 18:03:38   
BIA79
Punce...zdaj hodim v materinsko šolo in kao po njihovih zadnjih informacijah je v bolnici v Izoli spet pomanjkanje pidžam,vložkov itd...ma kaj je res tako? Ko sem rodila dve leti nazaj je bilo vsega na pretek...user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Primorke!!
7.7.2011 16:16:17   
DannyS
Ojla...

BIA79 očitno imajo v materinski napačne informacije... meni pred tednom dni ni čisto nič manjkalo... vložkov sem dobila cel paket kadar sem rabla, prav tako vsak dan svežo haljo... edino vodo mi je moj prinesel, ker se je dobilo samo pri zajtrku pollitrsko,... drugače pa imaš itak čaja na litre.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Primorke!!
8.7.2011 8:49:30   
MAMI 4
Bravo monmaruser posted image user posted image user posted image , pa je res velika in konkretna punca, glede na to, da je pokukala na svet 1 mesec prej! Še 1x čestitke!

Dannys-res hiter porod, super! Lepo se rihtajte še dalje...Si v >Izoli rodila? so pustili da si vstajala? super, upam, da si do decembra ne premislijo...tega se najbolj bojim, da bom spet priklenjena na posteljo...


Lepo se imejte!!!

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Primorke!!
8.7.2011 9:26:54   
monmar
dannys še tu čestitke še 1x.
se strinjam z tabo. v bolnici nam ni nič mankalo če si rabu dodatno haljo so ti jo takoj prinesli in kar se tiče vloškov isto. jaz sem vsako jutro dobila svežo haljo in zvečer so mi dali novo če sem jo rabla.

v glavnem hvala vsem še 1x za čestitke.  res je bla kar velika glede na to da je prej rojena ampak hvala bogu nam ni rablo bit v inkubatorju kot sestrice. ko mi je babica rekla kolko je težka sem se samo nasmejala ker sem vedla da je nad povprečno težo.

no to bo za zdaj vse gremo malo ven

_____________________________

BITI MAMA DVOJČIC JE TEŽKO, VENDAR NI LEPŠEGA KOT DVOJNEGA NASMEHA ZJUTRAJ KO VSTANEŠ...
MONIKA (2150g) IN MARLENE (1555g)
30.07.2004

28.6.2011 SE NAM JE PRIDRUŽILA NAVIHANKA MELANI (3190g)

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Primorke!!
9.7.2011 19:33:31   
katy981
Punce evo nekaj svežih informacij iz porodnišnice Izola...
V ponedeljek 04. 07. se nama je rodil sonček Luka, velik 57 cm in težek 3.775g. V nedeljo zjutaj sem bila na ctg in ker sem bila že 2 dni po roku, mi je zdravnica predlagala svečke za mehčanje materničnega vrata. Že popoldne so se začeli krči podobni menstrualnim, zvečer po dolgem sprehodu pa so se začeli stopnjevat na 5min. Ob 1h zjutraj sva prispela v porodnišnico...ker sem bila odprta samo 2 cm in ker na oddelko ni bilo prostora, so mi rekli da naj počivam kar v porodni sobi. No ob 3h zjutraj mi je odtekla voda, sledil je klestir in nato so pričeli tisti pravi popadki. Najbolj sem se namantrala pri iztisku, zato so mi na koncu dodali še umetne in nato ob 07.46 rodila našega sončka. Presrečna sem, da je bil mož zraven, ker istočasno sta potekala še dva poroda tako, da je ena babica skakala okoli treh nosečnicuser posted image
No glede gužve je blo ta teden katastrofalno...rojevalo se je 4-6 otrok na dan. Zadnja dva dni so nam rekli, da naj nam moži kupijo vložke, zmanjkalo je poletnih srajčk tako, da smo se pri 30 stopinjah kuhale v zimskih. Nekajkrat sem celo ostala brez wc papirja, osebje je bilo zelo živčno in niso bili najbolj razpoloženi da bi ti pomagali. Skratka jaz sem komaj čakala domov, sem že skoraj zapadla v depresijo in tudi Lukec je postajal vse bolj nemiren.
Zdaj pa sva končno doma. Že prvo večer je mirno spal in tudi danes se imamo lepo.
Čestitke še vsem ostalim, ki ste rodile...upam, da se bomo kaj srečale na sprehodihuser posted image

(odgovor članu monmar)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Primorke!!
9.7.2011 19:52:56   
aqua77
Čestitke katy981!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu katy981)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Primorke!!
11.7.2011 10:46:22   
BIA79
Čestitke Katy981!!! Sami veliki korenjaki se rojevajo...

Gužva v porodnišnici, pa še čas dopustov...no bom vsak slučaj pripravila stvari da mi jih prinesejo v bolnico če bo kriza...Smo prav falili obdobje hahaha

Jaz počasi postajam kot vampir...ta vročina me ubija..že pred deseto uro se težko premikam ker tako zatekam...ohhh...kaj bi dala za en dež :)

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Primorke!!
11.7.2011 12:17:09   
DannyS
Ojla...

Najprej čestitke vsem novim mamicam, menda sta rodile tudi spetko - fantka Gaela in škrpijonka - punčko Lano.  

MAMI 4 rodila sem v Izoli ja. Babica mi je pustila vstajat ja, sicer sem bla priklopljena na CTG in infuzijo z umetnimi, tako da sem bila omejena na hojo okoli postelje. Sicer pa ne pustijo vstajat vse, pred dvemi leti mi niso pustile vstajat in sem mislila, da me bo raztrgalo od bolečin v križu, zdaj stoje sem dosti lažje prenašala popadke.

Ja BIA79 glede te vročine ti res ne zavidam, mislim sej je vroče tudi meni, samo s trebuhom pa je še hujše... tudi meni bi se prav prilegla kaka poletna nevihta, po možnosti z ohladitvijo, ampak mislim, da zaenkrat do vikenda, se nas tam gor ne bo noben usmilil...

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Primorke!!
12.7.2011 12:30:54   
MAMI 4
čestitke katy! Glavno da je za vama. Zdaj se pa doma cartajte do onemoglostiuser posted image ! Ime je pa itak krasno, jaz imam tudi Lukca!


Dannys- a s Ctg pa vseeno ustrajajo, da mora bit stalno priklopljen? Upam, da bom prišla v porodnišnico samo rodit...(ne ležat itd...)
user posted image

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Primorke!!
12.7.2011 12:50:55   
aqua77
Pozdravljene pupe!

jaz se na hitro javljam, da je pri nas še vse po starem smo še 2 v 1 in komaj že čakam naš dan D! user posted image  Vroče je pa te dni za znoret... user posted image user posted image

Pozdravček vsem...

_____________________________

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Primorke!!
12.7.2011 22:08:52   
jk09
Katy981 Čestitam!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  Vsa naj naj Lukcu!

Nas mantrajo malo krčki, drugače pa se imamo kar ok. Samo vročina nas ubija, niti ven ne moremo po tej sopari... ah.. potem pa naj še rečejo, da je lepo rodit poleti..



(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Primorke!!
13.7.2011 10:37:50   
katy981
jk09: tudi mi smo se na začetku ubadali z krčki...zdaj pa smo se naučili podirat kupčka in je full boljše
Vročina tuni nas ubija...zgodaj zjutraj ga malo peljemo po vrtu in pol se hermetično zapremo v hišo do 21h
Upam, da bo kmalu kaka ohladitev, da ga lahko peljemo na kak daljši sprehod.

Novopečene mamice imam nekaj vprašanj:
-v kaj oblačite novorojenčka v teh vročih dneh....mislim doma, ne za sprehod? meni je rekla patronažn, da naj ima body na dolge rokave, ampak meni se zdi da mu je vroče in da bi bil dovolj body na kratke. Klimo vklopimo vsako toliko in še takrat ga umaknemo iz prostora. Drugače čez dan spi v vozičku in je pokrit z rjuhico ali tetra plenico. Zvečer pa ga oblečem v pajac na dolge, čeprav se mi zdi da je v naši spalnici še do 24h kakih 30 stopinj
- na koliko ur hranite otroka ponoči? prve dni se mi je zbujal na 3h. To noč pa se je zbidul samo 1x. Zdaj eni zagovarjajo, da se ga zbuja na 3h...spet drugi, da bi se že zbudil, če bi bil lačen 

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Primorke!!
13.7.2011 12:48:31   
DannyS
Ojla...

katy981 mi smo tako doma kot zunaj oblečeni v body s kratkimi rokavi in nogavičke, ne pokrivam je nič niti ko smo zunaj niti ponoči, ko gremo spat. Novorojenček ni zmožen še regulirati telesne temperature in mu pregretje lahko dosti bolj škodi kot pa da bi mu blo mrzlo.

Tako čez dan kot tudi ponoči se hranimo, ko si ona želi oz. ko se sama zbudi, jaz je nikoli ne zbujam, saj novorojenčkov, ki lepo napredujejo na teži ni potrebno zbujati. Danes je npr. spala  od 23-6ih, pol je pojedla in spala naprej do 10 ure itd. Zaenkrat samo spimo in jemo, edino zvečer po 19 uri je budna tam do 22, 23.

(odgovor članu katy981)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Primorke!!
13.7.2011 13:00:07   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: DannyS

Danes je npr. spala  od 23-6ih, pol je pojedla in spala naprej do 10 ure itd. Zaenkrat samo spimo in jemo, edino zvečer po 19 uri je budna tam do 22, 23.

ti si loterijo zadela!!! super,da ti tolko w kosu spi user posted image
mi še zdej pri 2 letih kakšnX spimo slabše user posted image
edino zame 23h malo prepozno-spim že pred 22h user posted image user posted image user posted image

_____________________________

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***


(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Primorke!!
13.7.2011 22:27:40   
jk09
Mi imamo tudi bodi s kratkimi rokavi in nogavičke, podnevi in ponoči. Tudi patronažna je rekla naj ga ne oblačimo preveč. Res je noro vroče in tudi mali se ful poti, bogi. Ponoči imamo odprto okno zato ga pokrijem s pleničko. Za ven pa imamo kapico zaradi sonca.

Jaz ga nič ne zbujam. Več kot spi, boljše je. Ponoči mu dam jest, ga na hitro previjem, še malo jemo in gremo nazaj spat. Popoldne pa težje zaspimo, odvisno od tega kolko ga mantra.

Nam podiranje kupčka ne gre najboljše user posted image  Včasih ja včesih ne.. ampak bolj ne kot ja. Pozna kdo kakšno dobro tehniko?

Naš spi že na hrbtu večinoma. Zgleda ga tako najmanj boli. Mislite, da ni ok če spi že na hrbtu tiste ki imate več izkušenj? 

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Primorke!!
14.7.2011 9:11:12   
monmar
en vroč pozdrav...
mi imamo tudi oblečen kratek bodi za v hiši in ko gremo ven. ne pokrivam jo ker pol se takoj zbudi in je vsa mokra.
mi imamo tudi probleme z podiranjem kupčkov. 1x nam uspe drugič ne ampak tudi mi bol ne kot ja. tako da nas kar muči ta trebušček. lepo se doji in tudi prebavo ima kar dobro. komaj čakam da lahko grem malo na dalši sprehod ker prav pogrešam it malo med ljudmi.

naša tudi spi na hrbtu. mi jo damo na bok ona pa se obrača dokler ni na hrbtu. tudi v voziček jo damo gor ona pa se obrača in pleza dok ni čisto spodaj...celo nogice ji uspe dat čez košaro. pa jo morem non stop popravljat.

no zdaj pa grem ker se je začela zbujat....se tipkamo

_____________________________

BITI MAMA DVOJČIC JE TEŽKO, VENDAR NI LEPŠEGA KOT DVOJNEGA NASMEHA ZJUTRAJ KO VSTANEŠ...
MONIKA (2150g) IN MARLENE (1555g)
30.07.2004

28.6.2011 SE NAM JE PRIDRUŽILA NAVIHANKA MELANI (3190g)

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?

1. tromesečje. (25%)

2. tromesečje. (62%)

3. tromesečje. (12%)


Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!