|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
23.6.2011 19:56:38   
srečica17
Hvala za dobrodošlico.
Mistica tvoja nuhalna....odlični rezultati. Če je pri meni, ko je nuhalna 2,0 rekel dr. Pušenjak, da je Ok. Videl je tudi nosno kost in je rekel, da dobro kaže. Kljub vsemu sem šla včeraj še na Biopsijo horionskih resic, čez 3 do 4 tedne dobim rezultate  in takrat tudi spol 100% zvem. Je pa to invazivna preiskava in je možnost splava 1%. Tako da zdaj počivam. So rekli, da je najbolj kritičnih prvih 48 ur........jutri dopoldan bodo najbolj kritične ure za mano. Potem pa moram bit previdna še ceu teden. Me pa danes zelo boli glava, ker smo včeraj po preiskavi v porodnišnici še 2 uri ležale v sobi in je bila klima......ne močna....ampak sem jaz očitno tako občutljiva na klimo.
Upam, da jutri ta glavobol mine. Danes sem pol dneva prespala. Ne vem kaj bom delala ponoči.
Zaprta nisem, moram pa bit pazljiva pri prehrani in spiti vsaj vsak drugi ali tretji dan 1 l Donata.
Slabosti so minile. Le če sem lačna, mi je še slabo. Ampak to pa že poskrbim, da nisem lačna. Tudi če kam grem imam vedno kakšen navaden piškot v torbici:-)))))

Naj vam slabosi hitro minejo. Zdej bi res že morale kmal minit , ker začne hormon bhcg počasi upadat.
Držim pesti, za dobre rezultate nuhalnih!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 626
23.6.2011 21:31:57   
Mistica
srečica17 - hvala za tvoje mnenje. Vidim, da si bila tudi ti pri Pušenjaku. Seveda bo tudi s tabo in tvojo pikico vse uredu, rezultati pa super!user posted image Mislim, da je že samo čakanje v bolnici, pregled, ... utrujajoče. Počivajta in pustita se razvajati user posted image

Srečno vsem na NS in pregledih user posted image
Pozdravček

< Sporočilo je popravil Mistica -- 23.6.2011 21:33:01 >

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 627
24.6.2011 9:15:37   
Janchek81
Pozdravljene souser posted image

Danes je peeetek user posted image  čeprav imam že spet prou natrpan vikend, bo že spet treba kr lepo delat ( ne v službi ) in se ne bom mogla naspati pomoje user posted image  No ja, že spet bo prehitro okoli user posted image
Zdaj ne vem ali najbrz niste zasledile ali pa nimate izkušenj, vprašala sem kaj mislite o kremah proti celulitu v nosečnosti? Jaz pri sebi namreč opažam že mal pomarančkaste kože .. preden sem zanosila, sem se seveda mazala skoz z eno kremo, da sem imela lepšo kožo ... pisala sem Pušenjaku in mi je sam napisal  naj mu posredujem sestavine user posted image  tako, da mu bom doma odpisala user posted image  mene pa zanima ali ste se ve mazale ko ste bile prej noseče, se zdaj mažete? Kaj pa z mazilom proti strijam oz. za trebuščka ko vam/nam raste? Jaz sem se v prvi user posted image  mazala z Eucerin naravnim oljem in je bilo olje supeeer user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 628
24.6.2011 10:04:56   
binca4
Pozdravljene!

Jaz sem že od srede na doputu, in moram priznati, da mi prav paše. Naslednji teden moram sicer enkrat še v službo, ampak mislim, da to ne bo prehudo. Upam na lepe in ne preveč vroče dneve.
Janchek81 - jaz res nimam izkušenj s anticelulitnimi kremami, jih ne uporabljam, ampak ne zato, ker ga ne bi imela, jih pač ne. Sem bolj pristaš naravne kozmetike, tako da še iščem primerno kremo oziroma olje proti strijam...če kaj najdem, in deluje, vsekakor sporočim.

Drugače pa kar se nosečnosti tiče, sem zdaj precej u redu, pa tudi prej ni bilo tako zelo hudo. Sem bila precej utrujena, ampak je zdaj že veliko bolje, tudi energija se mi je povrnila, pa še na dopustu sem...če to ni razlog za veselje user posted image

Imam pa naslednji teden NS, ne vem sicer pri komu, ampak kdorkoli že bo, mu za enkrat zaupam. Ko sem se naročala nisem niti vprašala, sem popolnoma pozabila na to. Sem en malčk nervozna glede pregleda...ampak mislim, da smo to vse, ko se podajamo v neznano.

Zanima pa me, kdaj se boste spustile v trgovine user posted image Vem, da je še čisto prezgodaj, samo kaj ko so zdaj razprodaje, in je vse pol ceneje. Bo katera šla, ali boste raje počakale tja do septembra, oktobra.

Kakorkoli že, uživajte, in čim manj se obremenjujte s tem, ali bo vse ok ali ne. Tako ali tako ne moremo narediti nič drugega, kot da pazimo nase.

Lep konec tedna vsem!

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 629
24.6.2011 10:08:41   
Tadea
Lp user posted image

S celulitom nimam še nekih težav, ga imam ampak še ni tako viden.

v Mullerju sem kupila olje proti strijam, ampak mi ne odgovarja, ker sem potem čisto mastna, sploh pa zdaj ko je tako vroče mi je čisto odveč.
Mi pa bodoči očka vsak večer trebušček namaže kar z Nivea Soft, da imam bol mehko kožo
Drugače sem pa mnenja da te kreme ne delajo kakih čudežov, odvisno je koliko je user posted image nagnjena k temu.

Še 3 dni do nuhalneuser posted image

< Sporočilo je popravil Tadea -- 24.6.2011 10:10:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 630
24.6.2011 10:21:35   
Janchek81
Saj to kremco oz. olje od Eucerina je prou za nosečnice in je na naravni bazi .. men je odgovarjala in jo bom ponovno kmal začela uporabljati user posted image
Kar se tiče celulita, ga tud jaz nisem imela dokler nisem nehala uporabljati kremo, zdaj mam občutek ( vsaj ko sem se zadnjič gledala v ogledalo user posted image  ), da se mi na predelu stegen pojavlja mal pomarančasta koža user posted image  Drugače pa vem, da anti celulitne kreme NE delajo nobenih čudežev, vseeno pa zmanjšujejo viden celulit - iz lastnih izkušenj vem user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 631
24.6.2011 10:46:47   
srečica17
Tud jaz nimam izkušenj z  anticelulitnimi kremami, slpoh med nosečnostjo.
Pri meni ga je tako ali tako veliko k se že ceu življenje ubadam s preveliko telesno težo. Je pa to eden prvih znakov nosečnosti.......povečanje celulita na mojih stegnih.
Enkrat mi je en maser, ki se je zelo posvetil anticelulitni masaži rekel, da ni fora u kremah , da so vse enako efektivne, pomembno je vsakodnevna masaža in navlažitev kože.......je rekel, da je vseeno če se z enim čist navadnim, poceni mlekom za telo mažemo.....pomembno je da se vsak dan.
Strije se mi v nosečnosti naredijo po prsih in stegnih, na trebuhu pa ne. Tam jih imam tudi od hujšanja in rejenjauser posted image .
Jaz mam še vedno glavobol. ponoči je bil tok hud, da sem morala Lekadol vzet. K sreči je pomagal. Mogoče bo pa zdej boljš k se je dež ulil. Upam.

Kar se tiče nakupovanja......user posted image  Zdej na razprodajah bodo itak poletne stvari, me boo pa za začetek zimske rabile.....al boste že za naslednje leto za poletje kupovale???????user posted image

Srečno na nihalnih!user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 632
24.6.2011 10:47:43   
Tadea
To sigurno da anticelulitne kreme pomagajo, prav tako kot vakumska terapija za celulit itd. user posted image

Bolj sem skeptična pri kremah, oz. oljih prozi strijam.
Drugače bi se le ta uporabljala tudi drugače ne samo v nosečnosti... No, moje mnenjeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 633
24.6.2011 11:06:59   
Janchek81
srečica17 jaz skoz eno in isto uporabljam in VEM, da mi pomaga, ker zdaj vidim, da ob neuporabi te kreme dobivam pač drugačno kožo user posted image  ki je predvsem pomarančkasta user posted image  zato me je zanimal, če ima kakšna izkušnje s temi kremami ... je pa res, da je veliko v tem, da gre za navlažitev in masažo kože ...

Saj bom sporočila Pušenjaku sestavino pa bo storkovnjak povedu kako in kaj --- če jo bo odsvetoval se bom pa mazala s kakšno naravno za boljšo in lepšo kožo user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 634
24.6.2011 11:13:57   
srečica17
Janchek81 Pomoje je res najbolj sigurno, da ti on pove, če jo lahko uporabljaš.

Neposredna povezava do sporočila: 635
24.6.2011 13:30:35   
pathra
Da se še jaz malo javim. Jst se pučutim kot da ne bi bila noseča... nič mi ni slabo, utrujenost počasi upada, zaprta nisem, le malo več belega toka imam. Mažem se občasno z neko kremo od Afrodite proti strijam samo je malo preveč mastna, tko da mi ne paše preveč.

Sem se pa včeraj naročila še na nuhalno in jo imam 18.7.,... to bo še dolga hehe

Neposredna povezava do sporočila: 636
24.6.2011 13:49:40   
ronja
Ojla, no, zdaj ko ste mi požegnale prehod nicka in ko sem mela prvi pregled, bi jaz pisala kar pod ronja, če vam je prav, sem bolj navajena tega nika.
Torej: podatki za seznam: razgrajačka=ronja, 33 let, 5.user posted image , 2user posted image , PDP 20.1., Ljubljana
Prvi pregled sem imela 22.6., naslednjega imam 23.8., ns imam pa 4.7.

Je še katera, ki jo še zmerom muči slabost? jaz ne zmorem več, nonstop mi je slabo le bruham ne, in se mi zdi da samo ko jem mi preneha bit slabo potem pa čez pet minut ista pesem. Tako, da se lepo redim poleg te slabosti

Je, meni je še vedno slabo in se pod vse tole samo podpišem! Kile mi grejo gor ko nore - iz normalnih 54,5 sem se zredila že na 58! (resnici na ljubo mi je nekaj ostalo še od ss marca, ker sem pač zanosila predno bi šlo vse dol) Se mi pa vedno v user posted image precej poveča izkoristek - lahko jem enako ali manj, pa se bom zredila - je lubi že pri 1. dveh opazil. Pa vedno se malo zredim ža na začetku, samo do zdaj se nisem toliko, ker sem pri Ronji po 5x na dan bruhala, pri Lejli pa sem več kot 5x na dan dojila Ronjouser posted image . Zdaj pa ne dojim večuser posted image in tudi bruham ne, samo slabo mi je in boljše mi je, ko jem - ubitačna kombinacija...

Koliko ste imele ve NS (npr. v prejšnjih user posted image )?

Prvič sem bila 1 leto starejša od tebe in sem imela rezultat 1:9300, drugič pa sem bila še leto in pol starejša in sem imela rezultat 1:6300, ns je bila obakrat 1,1, če se prav spomnim. PO hormonskem testu pa je pri Lejli bila verjetnost 1:17000, pri Ronji hormonskega testa nisem delala. To se meni vse zdi odlično:). kako bo zdaj me pa že kar malo skrbi, čeprav so me zdaj malo pomirili, ker se očitno res še nikomur ne zdim stara za otrokeuser posted image (zadnjič se mi je g. smejala, ko sem rekla, da me mal skrbi - da govorim, ko da bi bila res stara;).

Se vam opravičujem, da tako obsežno odgovarjam,

Meni se nimaš kaj opravičevatuser posted image . Sicer pa: komur se ne da, naj ne bereuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 637
24.6.2011 14:00:42   
ronja
Pa ne bi na kratko izdala kako se izogneš kolikam, da ne bom zdaj knjigo iskala in brala. Pa še najboljša nisem v angleščini.

Tečnobica, komot: "skrivnost" je v 4. trimesečju - človeški otroci se rodijo nekoliko nezreli, ker se morajo rodit prej kot bi se sicer, ker se nam je medenica zožala, ko smo se postavili na noge, zato morajo otroci ven, dokler imajo še dovolj malo glavico, da je to fizično možno (to boste videle, ko boste rojevale).
Zato je novorojenčkom fajn, da jim daš občuek, da so še v maternici - da oponašaš gibanje, zvoke, toploto,... maternice - to jih pomirja - pri otrocih, s katerimi sem imela opravka, je to 100% delovalo.  V ang. rečejo 5im metodam, kako to naredit 5s (oni so nori na te kratice), v slo. ni vse na s, ampak ajde, ni važno ime, glavno da dela (dela pa ziher, obstajajo kulture, kjer je vse to nekak integrirano v stil življenja in tam otroci dejansko nimajo kolik - kar se mojihdveh tiče sem to upoštevala, kar sem rabila in tudi nista imeli kolik). Vse to primitivna plemena vedo in so vedele naše prababice, samo se je potem izgubilo:
- zibanje - otroke pomirja in uspava zibanje, ker so navajeni plavat v maternici, kjer je pač tako zibanje v tisti vodi - medtem ko mama hodi, se otrok guga sem pa tja v vodi
- povijanje - novorojenčki niso navajeni tistega širnega prostora okoli sebe, to jim je neznano in jih plaši - zato nekaterim pomaga, kadar so razburjeni/zaspani/utrujeni (reccimo zvečer), da jih poviješ v plenico oz. dekico tako, da ne morejo prav dosti gibat - če ni hudo lahko samo nogice, če je hudo tudi rokice. Podoben efekt dosežemo, če dete trdno objamemo, da ne more krilit z rokicami, jaz sem bolj to prakticirala, sem pa pokazala sosedi tudi povijanje po tej knjigi in ji je ful pomagalo (preverjeno, pri nas v bloku se vse sliši;)
- ššššš - torej glasno "šepetanje" pššššššššš oponaša zvok maternice in otroka pomirja. Dojenčki niso navajeni tišine - v maternici še zdaleč ni tiho! Ves čas slišijo zvoke črevesja, pretakanje, šumenje in tiktakanje srca, ti zvoki jih pomirjajo. Zato priporoča, da te zvoke spustimo, kadar je otrok znerviran. Lahko posnamete šumenje sesalca ali nabijete prazno kaseto ful na glas - to so šumi, ki so baje podobni in nekatere otroke pomirijo. Meni tega ni bilo treba, ker je bilo dovolj, da sem samo šššššš govorila, itak sem ju mela skoz v rokah.
- sling - po naše štorklja, nosilka, kakor hočete. Meni zlata stvar - Ronja je nekaj časa samo tam not zaspala! In se ni pustila odložit! To NI kengurujček! To je vreča, kjer je otroček zvit v C, kot je bil zvit v maternici, leži na istem mestu, kjer je bil prej, samo da je zdaj na zunanji strani, glavico ima prislonjeno na mamin trebušček in še vedno posluša iste zvoke - bitje srca in šumenje, ki jih je poslušal v maternici. To jih neznansko pomirja. Jaz sem vse delala s slingom! Ko sem si ga sešila, sem ga uporabljala vsak dan, ker ji je bilo tako zelo všeč! Soseda si je najprej naredila enega, pa ni bil tako fajn kroj in potem sem ji naredila mojega in je bila tudi super zadovoljna. Isto ena prijateljica, samo da je ona enega kupila, pa tudi ni bil uspešen - ful je važen kroj in izbira materiala. V tistem kupljenem na klipsno se je tudi Lejla zjokala, pa je sicer ful rada čepela not. V mojem pa je njen sinko prav rad čepel, pa čeprav je bil pri meni, ne pri mami - sem bila čisto paf! Še dol je lahko šla nekaj iskat v avto in ga pustila pri meni, pa se mali ni nič zbunil! Pa me je prvič videl! Sling je meni res zakon, brez njega ne bi mogla imet obeh malih doma, ni šans! Pa še kuhaš lahko z detetom v naročju, kar je sicer zelo težko...
Karp pravi tudi, da jih materina hoja z novorojenčkom v slingu zelo pomirja, ker jih spominja na hojo, ko so bili še v maternici. In to se je pri meni izkazalo za res. Dala sem jo v sling in se sprehajala sem in tja in mala se je umirila. Kadar sem bila zmatrana, sem se usedla na veliko žogo za sedenje in se gugala na žogi z detetom v slingu, to je bilo tudi ok.
- petje in pestovanje: novorojenček je bil prej 9 mesecev ne nenehnem kontaktu z mamo, zato je iluzorno pričakovat, da bo pa zdaj ves zadovoljen, če ga pustimo pri miru v zibki. Hoče naročje in toploto in mamin vonj in mamino bitje srca. V primitivnih kulturah novorojenčkov nikamor ne odlagajo - otroci so non stop v rokah - večinoma maminih, vskočijo pa tudi sestre, babice, tete... Mamin glas jih pomirja in kadar so res razjarjeni, navadno nobena babica ne pomaga, ker oni enostavno zavohajo mamo.
- dojenje in sesanje tudi pomaga, ker jih tudi pomirja (večinoma med dojenjem zaspijo), čutijo mamino kožo, njeno toploto, vonj, srce... Zato priporoča, da tudi če ne morete dojit, da otroka pestujete na prsih, medtem, ko mu dajete flaško. Duda definitivno pomirja nekatere otroke (eni je pa ne marajo), lahko pa jim date tudi svoj prstek za cuzat, če jih nočete navadit na dudo. Sama nisem hotela dat dude, vendar so jo Ronji dali v p. in se je je malo navadila in imela močan sesalni refleks. Ko ji potem jaz nisem dala dude, je začela vleči prst - takrat sem po priporočilih zobozdravnikov in zdravnikov rajši dala dudo, ker jo lažje vzameš kot pa njegov prstek. Druga je bila brez dude, je pa včasih vlekla moj mezinček.
- skupno spanje: novorojenčki so navajeni na bližino mame in ta jih pomirja. Tiste, ki boste dojile, boste videle, da je na začetku to zelo praktično, da ti ni treba vsakič vstajat, ko se bitje želi podojit (kar je lahko tudi vsako uro)... Brez skrbi, da bi se navadili in ne bi hoteli stran - obe sem imela pri sebi in nobena zdaj ne spi pri nama (če ni kaj res narobe, fejst bolana recimo). Če boste dale otroka v zibko, pa mu dobro podložite hrbet, da bo imel občutek, da je nekdo za njim in ga varuje - pa še prevrnit se ne more na hrbet, kjer bi se mu lahko zaletelo mleko - najvarjnejše naj bi bilo spanje na boku, dokler ne morejo dvignit glavice oz. se obrnit.

Upam, da sem kateri malo pomagala, da bo lažje tiste prve 3 mesece, meni je ta knjiga res veliko pomagala in sem ponosna, da se mojima puncama ni bilo treba jokat samim, ampak da sta res vedno imeli občutek, da sva tam zanju. Ne vem, če je to od tega, ampak se mi zdi, da mi res kar zaupata in da take male bedarije od začetka življenja dalje na koncu prinesejo rezultat - da se splača, skratkauser posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 638
24.6.2011 14:12:34   
ronja
jutri dopoldan bodo najbolj kritične ure za mano.

Bravo, zdaj je že mimo! Vseeno se še malo pazi, za vsak slučaj, naj te crkljajo!

Naj vam slabosi hitro minejo. Zdej bi res že morale kmal minit , ker začne hormon bhcg počasi upadat.

hehe, pri Ronji sem prvič bruhala ko vidra teden dni, predno sem test naredila pa potem še 1x, predno sem test naredila (na prvi dan izostale m.), zadnjič pa reci in piši en dan pred porodom zvečer - rodila sem pa zjutraj!user posted image Tako da se ne slepimuser posted image . Samo da bo zdravo, pa bom čisto zadovoljna.

Kaj pa z mazilom proti strijam oz. za trebuščka ko vam/nam raste?

Jaz sem si v obeh nosečnostih mazala s kremo proti strijam od Afrodite, je seveda za nosečnice in mislim, da ni nič takega not. Nobena mala nima nobenih posledic, da bi jaz vedela zanje. Krema mi je pa pomagala - to vem, ker po prsih se pa nisem mazala, pa sem najprej dobila strije - ampak so potem čisto izginile, čeprav naj ne biuser posted image No, meni je pravuser posted image . Drugič sem se mazala tudi po prsih, zdaj se pa verjetno ne bo treba, ker sem pred kratkim nehala dojit in prsi niso mele prav dosti časa bit v normali - zdaj so že povečane - saj pravim, 3. gre vse hitrejeuser posted image .
Anticelulitnih pa ne uporabljam, še nisem opazila celulita.

binca, ns je fajn pregled, dobro vidiš svoje detece, lahko s kančkom sreče tudi izveš za spol, če je pač dete tako postavljeno in če se že dobro vidi (lahko se 100% vidi, lahko pa ne), pa ni nič nevaren za otročka. je pa normalno, da smo mal živčne, ker nas pač skrbi, da bi bilo kaj narobe z otročki. Ampak ne bo, vsi bojo zdravi, naši januarčki!

Zanima pa me, kdaj se boste spustile v trgovine

Jaz imam vse še od prvih dvehuser posted image . Še nisem uspela stran dat, hehe. Pri prvi sem pa kupila kaj, kar sem vedela, da bom rabila, kadar sem slučajno videla znižano, pa se mi zdi to fajn strategija, ker potem nimaš na koncu ful tekanja, ko se ti ravno ne da ful šopingirat s trebuhom. Tako da če vidiš kaj takega komot nabaviš. Tudi če bi bilo s tem bejbijem (bognedaj) kaj narobe, bi itak naredila novega in bi mu prav prišlo. Ko sem bila med ss tega marca v Nemčiji, sem v knjigarni kupila knjigo s kroji dojenčkastih oblačil - ker sem vedela, da bova pač naredila še enega. Tako da če kaj vidiš, brez slabe vesti. Par oblekic sem takrat kupila večjih, pa nam še zdaj pridejo prav, da ma kaj novega, ker potem z malimi it v šoping je cela muka in se nama ne da, zato vsi nosimo vse staro in je fajn, če se najde kaka nova cotikca kje spravljenauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 639
24.6.2011 17:01:16   
n€na
Dan user posted image
ojla ronja... spet sva skupajuser posted image user posted image

Da se še jaz malo javim...bi se večkrat ampak, ko sedem za računalnik in kaj preberem mi rata zelo slabo tako, da preživim zelo malo časa tukajuser posted image
NS sem imela 20.6 dala sem zraven še kri in tako čakam na rezultate rizika.

Danes sem bila v diabetični ambulanti, kjer sem dobila navodila za prehranjevanje in tabelo živil..vse moram vagat..ampak za zdravo bebico se bom pa že potrudila. Moram povedat, da so sedaj zelo stroga merila glede sladkorja pri nosečnosti..zgornja meja normalnega naj bi bila 5,2..tako, da z nekaj malega sladkorja čez se že gre v diabetično ambulanto...

Oblekic še ne kupujem niti ostalega, saj imam vse od starejše pupe in bom porabila vse kar bom pač potrebovala in mi bo prav prišlo. Če bom pa kje kaj lepega videla bom pa z veseljem kupilauser posted image

slabosti...se vedno mi je zelo slabo in skoraj vsako jutro objemam školjko user posted image Za računalnikom mi je nenormalno slabo....ko odprem hladilnik mi vse tako smrdi, da ga moram takoj nazaj zapreti..user posted image

Imejte se kar se da lepo, uživajte, pustite se razvajati in pridno čuvajte svoje bušije.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 640
24.6.2011 22:49:51   
valentinčica30
O čvekice!

Vidim da ste ene kar pridne. Pri nas smo tudi že fajn. Slabosti ni, na rjav izcedek smo se že od prejšne nsečnosti navadili in ne delamo panike, sam to spanje..... Spala bi kadarkoli in kjerkoli a kaj ko bo to zdaj nemogoče, ko bodo vsi trije nagajivci doma.

Se kera javi za varuško, da si prakso nabereuser posted image user posted image user posted image . Delovno mesto odprto..

Celulituser posted image ,nimam ga velik pomaga pa mi nič ne.

Strije, jih na srečo nimamuser posted image user posted image , pa mažem tak tak, torej bo resnica da je nekaj v genih.

Uživajte v vikendu, moj bo delaven.

Nočko

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 641
27.6.2011 7:01:01   
coccinella
Dobro jutro!

No pa se je končal delavni vikend, pa je spet začetek delovnega tedna hehehehe.

Sem pa hvala bogu končala neko delo za službo, tako da sem kar vesela.

ronja to kar si napisala .... če bi to vedela pri prvi, bi mi bilo veliko lažje user posted image , ampak moram reči, da imamo mame verjetno te stvari kar v krvi, ker sem vse to kar si napisala, tudi spotoma v prvih treh mesecih ugotovila user posted image .

celulit ja meni se je že začel pojavljati, no čeprav sem ga imela tudi prej nekaj. Samo se mi zdi, da meni proti celulitu nekako pomaga velika količina popite vode, kar pa je včasih kar težko in pozabim, oziroma sploh ne čutim žeje user posted image

slabosti raje ne komentiram. Ker ko rečem da so minile, pa spet pridejo od nekje... user posted image , tako da bom rekla samo, da je sedaj veliko boljše user posted image

oblekice tudi jaz še ne kupujem nič, porabila bom kar mi je ostalo od prve lumpe....ko pa bomo izvedeli spol, pa kupim še kaj novega user posted image

Ali boste ve vprašale za spol?Jaz sem bolj radovedne narave, pa bi kar vprašala, medtem ko pa je moj nekaj omenil, da bi počakal...hmmmmmm bomo videli

Aja pa šeeno vprašanje....Ali ima katera izkušnje, kako bi otroka odvadila "cuzanje" prsta?

Želim vam en lep in sončen dan, najraje bi pobegnila kam na morje user posted image

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 642
27.6.2011 11:39:49   
Janchek81
Pozdravljene ...

Kako ste kaj preživele vikend .. moj je bil zeeeeelo naporen .. pa kaj mormo, danes komi sedim v službi in samo še postlco vidm user posted image  Drugače pa sem že na vsezgodaj zjutraj imela bujno ... sem klicala v porodnišnico, ker mi je moja G napisala napotnico za nuhalno in so mi povedali, da napotnica nima smisla in da jo lahko samo stran vržem, ker sem premlada, da bi imela zastonj nuhalno, ker jo imajo samo ženske nad 35 leti, tako, da bom v vsakem primeru morala plačati ( pa mi nikakor ni problema - da ne bo pomote ) .... pač mal mi je čudn čemu potem napotnica ... je sama ta ženska, ki naroča rekla naj jo vprašam ob naslednjem pregledu zakaj mi je napisala napotnico user posted image  mislm ... pol se pa človek vpraša 'kako in kaj je z našim zdravstvom' .. no ja, anyway ... nuhalno mam 6.7. user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 643
27.6.2011 12:27:52   
kokosh
Pozdravljen kokosnjak!

Slovesno naznanjam, da sem dobila cisto pravo materinsko knjizico. Laboratorijski izvidi so bili bp, srcek poskakuje, obrazek mu krasi ljubek nosek, brcati in kazati osle pa tudi ze zna :)) ah ja, ne vem, po komu si bolj zelim, da bi se tale najin mulcek vrgel - po obeh starsih bo kar pridno navihah :D sem pa kar presenecena, da sem bila v posvetovalnici najmlajsa user posted image . sem vseeno mislila, da nas je vec toliko prismojenih, ki bi rade malce znizevale povprecno starost ob prvorojencu ;)

Neposredna povezava do sporočila: 644
27.6.2011 17:00:29   
Mistica

user posted image
PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , prvi pregled, naslednji pregled, NS, kraj  

1. 1.
2. 1.

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , 11.5., 15.7., 23.6., ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 7.6., 5.7., 21.6., ?
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 25.5., 21.6., 10.8., 27.6., Krško-Sevnica
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , ?., 20.7., 20.6., ?

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image , 1.6., ?, 22.6., ?

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?

7.1.
Marley and me, 26, 2user posted image , 1user posted image , 30.5., ?, ?, Mb
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, 21.6., ?

8.1.
9.1.
Noseča babi, 40, 4 , 3 , ?, ?, 21.6., LJ

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 17.5., ?, 27.6., MB

11.1.
binca4, 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.6., ?, 29.6., LJ
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , 30.5., 25.7., 1.7., MB

12.1.
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , 15.6., ?, ?MB
TaraN, ?, ?user posted image , ?user posted image , 1.6., ?, ?, ? 
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 17.5., 29.6., ?KR

13.1.
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 7.6., 19.7., 6.7., Brežice

14.1.
15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , 8.6., ?, ?, ?
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , ?, 16.6., 7.6., Domžale
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 2.6., 7.7. ?
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , 7.6., ?, 1.7., Mb

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , 30.5., ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , 31.5., ?, ?, ?

17.1.
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , 14.7., ?, ?, Bela Krajna
cukrček11 , 27, 2user posted image , 1user posted image , 15.7., ?, 6.7., ?

18.1.
ana.nunez25 , 25, 2user posted image , 0user posted image , ?, 21.6., ?, Dominikanska Republika

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 20.6., 29.7., ?, LJ
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , 30.5., 15.6., ?, SG

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , 22.6., 23.8., 4.7., LJ

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, 4.7., ?

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , 15.6., 11.7., 11.7., MS

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 20.6., 8.8., ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , 25.5., 8.6., 11.7., okolica LJ

24.1.
25.1.
26.1.

miami10, 27, ?user posted image , ?user posted image , 30.5, 5.7., ?, LJ
Kristyz, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, LJ

27.1.
28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , 16.6., ?, ?, ?

29.1.
lepa79, 30,  2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, bela krajina

30.1.
30.1.
pathra, 23, 2user posted image , 0user posted image , 15.6., 20.7., 18.7., KP

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?, ?

sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?NM
anonimna, 27, 2user posted image , 1user posted image , 30.6., ?, ?NM
  Najki, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 1.7., ?, LJ 
Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 43

NOSEČKE Z DVOJČKI: mopsy user posted image  user posted image  

Z nami so pot začele:
nisika user posted image
dspela user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 645
27.6.2011 17:23:27   
Mistica
Ronja- podatke sem ti spremenila, tako da še 1x dobrodošla v novi preobleki user posted image Hvala za nasvete, nam, ki še nimamo izkušenj, kar prav pridejo. Predvsem zanimiv (logičen, a nikoli nisem pomislila na to) je tisti o zvokih, ki jih sliši bebica že sedaj (oz. zaznava, dokler ne sliši). Hvala tudi za tvoj komentar glede rezultata NS.

Coccinella- mi2 sva vprašala za spol na NS, pravzaprav pa ne iz kakega posebnega razloga. Bolj iz radovednosti. Sva se pa odločila, da (zaenkrat) ostane ta podatek samo za naju. user posted image

Oblekice- najina user posted image je dobila prvo darilce po 1. pregledu. Kupovala pa bova najbrž jeseni, ko bo mogoče že več zimskih oblekic. Tudi zase bom kupovala šele, ko bom to res potrebovala oz. se bom poskusila zadrževat do te mere, da bom kupila stvari, ki bodo uporabne (tudi za v službo) čim dlje. Bomo videli sproti. Mislim, da bo malo težko že zaradi tega, ker bomo dale skozi 3 letne čase user posted image

Celulit, strije- žal imam že oboje- "spomin" na mladostniške napakeuser posted image . V kreme ne verjamem (poskusila sem jih že veliko), ampak verjamem v zdrav način življenja- šport, zdrava prehrana, voda,.. in masažo. Mislim pa da uporaba naravnih krem, olj, ni problematična za nosečnice. Mogoče bom tudi sama probala kako olje za strije (teh še nisem sprobalauser posted image ).

Moram pa povedat, da sva ta vikend oznanila novico vsem bližnjim in so vsi presrečniuser posted image . Mislim, da so to nepozabni trenutki in občutki, ki se vtisnejo za vedno v spomin.

Pozdravček

< Sporočilo je popravil Mistica -- 27.6.2011 17:24:18 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 646
27.6.2011 20:06:08   
tecnobica
Pozdravljene sonosečke. Jaz sem bila pa za vikend na dopustu v Avstriji in sem šele zdaj vse prebrala. Ronja, pozdravljena. Sam ti imaš pa res vse tole neštudirano. Če se ne motim, tudi plnic ne uporabljaš za otroke (saj si ti ta a ne?).

Meni je še zmeraj slabo. V petek sem po poti bruhala, ampak meni se zdi, da je blo to od ovinkov, ker mi je itak zmeraj slabo. Samo ponavadi ne bruham. Mi je pa potem odleglo, tako da sem bla prec boljša, pa spraševala sem se, zakaj nisem raje že prej malo probala ven spravit. user posted image V soboto mi je bilo pa bolje in včeraj tudi, sem že mislila, da se bo počasi nehalo. No, danes je pa spet groza od te slabosti.

Nuhalno imam pa 8.7.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 647
27.6.2011 20:11:05   
Tadea
Tako, pa smo opravl nuhalno, rezultati so 1:2761, kar se mi zdi kar uredu, mamo obe rokice, obe nogice, ki pa sta bile ves čas prekrižane, tko da se ni nič vidlouser posted image
Srček lepo ritmično bije, je bil/a pa zelo živahen/a, se je kr izmikau, veliki smo pa že kar 70mm. Vidli smo tudi ušeseka na 3d, super je bilo in tudi nekaj novih slikc že imamo, bomo morali kar album že pred rojstvom sestavituser posted image user posted image user posted image
Lep pozdrav

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 648
27.6.2011 22:23:17   
ronja
Ronja, pozdravljena. Sam ti imaš pa res vse tole neštudirano.

Mal mi še manjka - tisti del, kako donosit otroka, ne da greš vmes pogledat v bolnico, pa ne da bruhašuser posted image
Če se ne motim, tudi plnic ne uporabljaš za otroke (saj si ti ta a ne?).
Guilty as chargeduser posted image . Ja, po mojem mnenju dojenček ne rabi plenic - rabi jih mama, če se pač tako odloči. Lahko je pa komot brez, priznam pa, da je več dela.
Meni je še zmeraj slabo.

You're not the only one with this emotion... (Rolling Stones - my favourit)
V petek sem po poti bruhala, ampak meni se zdi, da je blo to od ovinkov

Meni je slabo samo kadar sem noseča - takrat mi je skoz slabo. Sicer moram bit pa na mrtvo zastrupljena ali pa res hudo bolana s kako vrtčevsko virozo, da mi je tako slabo. Kar se mene tiče je nosečnost še najbolj podobna zastrupitvi: zmatran si ko pes, hitro se upehaš, pa non stop ti je slabo za znoret.
tadea, čestitke za ns.

spol: midva bova vprašala in upava, da se bo videlo, ker sva firbca, ker me strašno zanima, koga nosim, ker se je lažje pogovarjat z detetom, če veš, katerega spola je (vsaj meni), ker če bo ziher, bo tudi sestrici lažje pripravit na to, koga pričakujeta, ker imamo kup stvari od malihdveh in je fajn vedet, a bo to dovolj ali bomo rabili še kako fantovsko stvaruser posted image , pa enostavno zato, ker imamo to možnost (kar se tega tiče se mi zdi tehnologija superuser posted image - si skoraj ne predstavljam živet 9 mesecev v spraševanju, koga bom dobila, obakrat sem vedela že prej - vem, ni nujno, da se bo tokrat videlo...) Pa še kak razlog bi se našel:). Nikoli tudi nisva skrivala, koga pričakujeva, sva bila do zdaj obakrat ponosna na svoji punčki, pa še praktiš je za ljudi, ki hočejo kako darilo prinest, da jim je lažje zbirat (sicer jima jaz nisem kupila nič roza, ker mi je bila to včasih totalno mimo barva, zdaj sem se je pa v tej poplavi pač navadila in ker je njima všeč, je tudi meni ok - na njiju, seveda, sama še vedno nisem najbolj srečna v rozauser posted image )

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 649
27.6.2011 23:42:16   
trnuljčica
Pozdravljene,
danes sem imela Ns ob tem so mi vzeli kri za DHT. Izmerili so mi 1,12 in 1,20. Kar je dobro. Statistična verjetnost pride po pošti, ko bodo rezultati DHT. Upam, da se izognem invazivnim preiskavam.
Sicer sem včeraj z malim prišla z morja zaradi preiskave. Je pa bilo že tako dolgo od mojega pregleda pri gin(6 ted), da sem bila tako živčna- če bo vse ok, a je nosečnost še vitalna...da so mi komaj vzeli kri. Moje žile vidne iz aviona so se čisto skrile. user posted image Je morala prevzeti izkušena sestra. In to ko sem že opravila z NS in sem vedela da je izvid normalen.user posted image No, malček se ni pustil motiti mojim strahovom pri ns, je prvih 10 min očitno spal kot top, da ga nobene akcije niso premaknile. Po 30 min se je blagovolil min premakniti, da je lahko izmerila. Če ne bi migal z rokami in nogami bi že mislia, kaj je narobe...No, saj ves čas trdim, da bo to umirjen otrok- zarazliko od prvegauser posted image . Tisti je pa 45 min skakal po maternici, da ga je komaj izmerila takrat... No, saj po porodu je bilo podobno...
Je sosed včeraj rekel, da mu je z zamudo 1 dneva prišlo, zakaj ne pijem kave že 4 mesece- valjda pozna našega razgrajača.user posted image Saj veste preventiva... Ne, v bistvu sem jo prenehala po ss, ko sem prebrala nek strokovni članek, kjer je raziskava pokazala kar slabšo možnost zanositve, več ss... kot so prej menili. No rezultat- prva nosečnost 24 mes truda, druga 12, tretja 2 mes.  Kaj pa je zares pripomoglo- me niti ne zanima, samo da tokrat bo.user posted image

Janchek saj jaz tudi ne bom 35, ko rodim, ampak mi je moja  gin zaradi tvegane user posted image , moje bolezni, in vseh zdravil, ki sem jih jemala dala napotnico za genetsko amb, tam pa so se kljub temu, da so vedeli za starost (34) odločili, da mi izdajo napotnico za ns+ DHT. Tako da delajo izjeme oz v prim prejšnjih nepravilnosti plada...  Celo gin mi je rekla naj se pred genetsko amb ne naročim sama samoplačniško, da včasih vseeno oni naredijo- pač od primera.
Se mi pa takšni komentarji kogarkoli z sekundarne ravni do primarne zdijo najmanj neprimerni, da ne rečem kaj drugega.

Ronja, a nisi ti morala v prvih nosečnostih ležati oz nekaj takega (pl. previja?)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.