|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 10:03:08   
gospayamahica
Pozdravljene oktobrke moje!!!

Evo spet mene po daljšem času. Po treh mesecih bolniške, sem spet začela delati. In mi sploh ni nek napor ali problem, saj delam v pisarni za računalnikom, edino križ in trtica me bolita od sedenja (ali premalo kvalitetnega stolauser posted image )...se pa večkrat vstanem in sprehodim.

Danes sem napolnila točno 25 tednov in se odlično počutim. Moj user posted image  brca ko nor...verjetno bo kakšen nogometaš user posted image ....in sem prav vesela, da brca. Če ga par ur ne čutim, sem kar malo "žleht"...pa si "potrkam" po bušiju...in mi takoj odgovori. Potem mu kar lepo naglas povem, da se mu mami opravičuje, da ga moti, ampak da me samo zanima, če je vse vredu...hehehe...če bi me kdo slišal, bi mislim, da sem nora, da govorim sama seboj!!!

Glede posteljice, o kateri pišete je tako, da mi je najbolj pomembno pri izbiri bilo to, da ima posteljica kolesa, stranico, ki se spusti in nastavljivo višino ležišča. Zaradi pomanjkanja prostora, bo na začetku posteljica pri nama v spalnici, čeprav sem zagovornik tega, da bebi ima svojo sobo od prvega dne naprej, in raje eden od staršev spi na pomožnem ležišču v otroški sobi. Po izkušnjah prijateljev in znancev, se je ta rešitev zelo dobro obnesla za kasneje!

Pri izbiri vozička, mi ni bilo najpomembnejše koliko koles ima in kakšne barve je, ampak kvaliteta in priročnost. Ne smemo biti egoistke in gledati na naše želje ter okuse, ampak na ugodnost našega novorojenčka. Sicer pa je danes ponudba vozičkov tako obširna, da lahko združimo design in kvaliteto v enem.

Kar se tiče "velike opreme" tj. vozička, previjalne in posteljice, imama z mojim že vse....cotik pa pred koncem avgusta ne bova šla kupovati. Saj trenutno imajo v trgovinah večinoma povsod letne stvari. Ker pa bodo naši user posted image  jesenski, bom počakala, da dobijo tudi jesenske in zimske stvari, in takrat šla v nakupuser posted image

Me pa zanima to merjenje sladkorja...vidim, da vse na veliko pišete o tem...mene pa ginekolog nikoli ni poslal na kontrolo le tega.... Ali je to obvezno merjenje???

Tudi meni občasno zatrdeva trebuh....predvsem ko spijem kozarec gazirane pijače (ki je drugače ne ne pijem) ali pojem kakšno "težko" hrano (kumare, hruške, ....).

Glede kopalk, pa vidim, da se dajo dobiti lepi nosečniški modeli po ugodnih cenah. In nisem opazila, da bi se kaj razlikovale od "navadnih" kopalk. Me pa zanima, kakšne si boste izbrale za to poletje....dvodelne ali enodelne???Jaz bom kar dvodelne vzela, saj sem ponosna na svoj buši in ga rada pokažem....na soncu pa itak ne mislim poležavati.

Tako, do bo za zdaj....lepo se mi imejteuser posted image  in uživajte vsak dan nosečnosti....


(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 10:29:48   
pokamoka
heeej
Pišem kar takoj nazaj, da odgovorim...

Mica Potica... midva sva posteljico in previjalno vzela v BC, sem si pa prej pregledala njihove artikle na njihovi spletni strani in sem zbrala isto barvo in isto firmo.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=221572   to je posteljica
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=221570   tole pa previjalna miza
Jaz sem zadovoljna. Pri posteljici se stranice snamejo in lahko se ležišče viša in niža. Pa potem, ko tolko zraste je tole mladinska postelja. Tja nekje do 6, 7 leta jo lahko imajo. Za začetek pa imava košek, tak da na začetku bo dete v košku pri nama v spalnici. Ampak, kot sem napisala, ne čisto zraven naju. Tudi midva nočeva, da se navadi na najino fizično bližino, da ne bi bilo kasneje problemov. Je pa res, da to upava in si želiva... kaj bo pa oktobra, bomo pa videli:):):)

Voziček... midva sva vse naročala v BC. Vzela sva Urban Riderja, ja. Rok dobave je od 6 do 10 tednov. Hja, sva zato kar malo pohitela, da ga zagotovo dobiva. Če pri nama malo prehiti in pri njih malo zamudi, pa smo tam tam:):):) Ne glede na to, da imaš manjši BC, imajo oni kataloge, nama so oni VSE razložili, pokazali barvne vzorčke, ker pač tam nimajo vseh vozičkov v vseh barvah. In potem sva šla domov, vse preštudirala, primerjala cene in po parih dneh šla nazaj in vse naročila. Plačaš ob prevzemu. Ja, meni gre v avto, smo testirali. Nimam nekega velikega avta, tako da bom snela dve kolesi na eni strani in gre potem čisto enostavno v prtljažnik. Kolesa se pa čisto enostavno snamejo. Vem, da ga sama ne bom velikokrat vozila z mojim avto, ampak se bomo prevažali z moževim, ki pa je večji. Tak da... se s tem nisem preveč obremenjevala. Smo pa vseeno stestirali, če gre note. In gre.
Mi je pa dobro pri Urban riderju tole, ker lahko sam kombiniraš, kaj boš kupil. Katero košaro in kakšen športni del. Pač podvozje imaš in potem samo nakladaš gor stvari, ki jih kupiš. Ne glede na to, da vsako stvar kupuješ tako rečeno posebej (ker voziček sam ˝sestavljaš˝), pa cena pride tam tam... Izbiraš lahko med napihljivimi gumami ali gumijastimi in izbiraš lahko med usnjenim ali penastim ročajem. Midva sva vzela napihljive gume in usnjen ročaj.
Jaz sem te Mutsy-je precej dobro naštudirala, tak da me lahko vprašaš, če te še kaj zanima:):):)

To je to...
pazite nase in se beremo...
lp

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 10:32:52   
pokamoka
ojoooj, sm vidla, da mi linki ne pokažejo artiklov, ki sem jih mislila pokazati... jao...
Upam, da bo zdaj boljše... posteljica malmo bela troll
http://b2c.baby-center.si/webclassification.asp?ClassID=739&ParentClassID=46

Previjalna komoda bela troll
http://b2c.baby-center.si/webclassification.asp?ClassID=743&ParentClassID=465

Upam, da bo zdaj prav pokazalo...
hmmm

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 11:04:22   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka
Nevihta123... verjetno imaš v mislih posteljico za dete, ki je čisto poleg tvoje postelje, torej se ena stranica od posteljice sname in imaš neposreden dostop do deteta???? Tudi jaz sem to gledala, pa sem se odločila, da je ne bom vzela, ker se bojim, da bo potem dete imelo občutek, da morata biti starša res v njegovi neposredni bližini med njegovim spanjem. Tega pa nočem, ker slej ko prej bo moral otroček spati tudi sam. Midva ga bova imela v najini spalnici v košarici, vendar ne bo čisto zraven mene. KO ga bom pač morala nahraniti, bom pač morala vstati iz postelje, ga dvigniti in nahraniti... ampak jaz bolj mislim za naprej.


Ja, sej midva imava tudi tako. user posted image posteljica je ob vznožju najine. Okrog njenih 13ih mesecev sva jo dala v svojo sobo in je od prve noči spala super. Še vsa je bila ponosna, da ima zdaj svojo sobo in je vsakemu hitela pokazat, ko je prišel na obisk. user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 11:08:31   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: gospayamahica
Me pa zanima to merjenje sladkorja...vidim, da vse na veliko pišete o tem...mene pa ginekolog nikoli ni poslal na kontrolo le tega.... Ali je to obvezno merjenje???


Mene v 1. user posted image tudi ne, zdej sem pa menjala G in pravi, da pošiljajo vse, ki so starejše od 24 let. user posted image Je najbrž od G odvisno. Po pravici povedano, je meni malo odveč.

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 14:06:53   
frutolino
Evo še glas od mene!

Sem v 24 t in 5d! Mali brca ko nor in večraj sem imela konstrolo pri G in diabetologu!
G mi je naredila fenomenalno 3D slikico profila našega malega in se res vse ful lepo vidi! Ima že čisto vse! V takšnih trenutkih se zaveš, da bo pa res nekaj malega na svet prišlo! Pa zehal je ko veliki user posted image ! Fenomenalni občutki!

Pri diabetologu vse OK! KS v mejah normale!

Naslednji pregled imam 11.7. in to 1 teden pred morjem! Komaj že čakam! Pregled in morje user posted image !
Pravkar izvedla, da sem v petek naredila en ful težki izpit sedaj se pa učim še za ustni zagovor, ki ga imam ta petek! Upam, da ne bo prfoks preveč težiluser posted image !

To je na kratko vse!

Bodite v cvetju!

LP, frutolino

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 14:59:57   
Zelenkaa
Pozdravljene souser posted image

Da se vam po dolgem času malo oglasim, dobrodošle vse nove nosečke in čestitke vsem za vse preglede in vse user posted image inuser posted image

Včeraj sem imela morfologijo, kjer pa mi G pol stvari ni mogel videti, ker je bila naša pikica tako zvita in je sladko spala. Pomagala ni niti hoja po ordinaciji, niti "trepljanje" po trebuhu, samo zazehala je vmes in naprej spala. Če ne bi imela AC še vedno ne bi vedela kakšnega spola bo najin otročiček. Je pa res že od vsega začetka tako mirna in na vseh pregledih do zdej je spala user posted image

Parkrat na dan se zbudi, malo pobrca in nazaj spat, upam da bo tudi od oktobra dalje tako user posted image

Hormoni pa tudi meni čisto nič ne nagajajo, ravno zadnjič mi je mož reku, ma kaj niso nosečnice ponavadi ful tečne, pa razdražljive pa ful čusteve pa nikoli ne vejo kaj želijo, ker ti res nisi taka user posted image

Sem zasledila da ste se pogovarjale gled ekopalk, jaz bom imela kar lanske in sicer dvodelne. Se mi zdi škoda kupovat nove, še posebej pa nosečniške, ki skrijejo trebuh. Če smo noseče, mormo bit ponosne na svoje trebuščke in jih veselo razkazovat user posted image Naslednji preged pa imam 25.7.

Joj vozički, midva se še vedno nisva odločila kakšnega in enako je z imenom user posted image

Lepo se imejte in uživajte v poletju.



(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 15:34:34   
Nevihta123
Čestitam Frutolino in zelenka za uspešne preglede. In vsem ostalim, ki ste jih dale skos. Frutolino, tebi tudi za opravljen izpit in naj ti čimbolje gre v petekuser posted image . Se mi pa zdi, da če imaš rok 3.10, si danes noseča 25 in 1/7. Opazla sem, ker sem danes jaz 24 in 5/7, pa imam rok 6.10. Pa sej, roki so baje 2 tedna gor in 2 tedna dol (po besedah mojega G user posted image )

Moram vam povedat (kljub temu da ne paše ravno na ta forum) da imava danes z mojim 14 letnico poroke. A si ti ja nor kak čas hitro beži. Bomo proslavili, tako da gremo vsi 4 na večerjico danes. (Se počasi privajamo da nismo samo 3je ;))

Obposteljno posteljico sem pa že naročila. Hvala vsem za mnenja. Me ni strah tega da bi se otrok preveč navadil biti z nama. To je le prvih 4-5 mesecev. Tamala je bila z nama tudi toliko časa, le da je bila v zibelki (taki nizki kmečki, doma narejeni, sva jo od mojega pokojnega starega ata dobila). Ampak takrat še nisem imela takih težav s križem, kot jih imam zdaj. In da si olajšam prepogibanje in dvigovanje ponoči, sem se odločila za to varijanto. Ne morem pa si predtsavljat, da otroka nebi imela v spalnici prvih par mesecev, zato ker po lastnih izkušnjah-  no mogoče bo to dete drugačno, sem tamalo hranila vsake 3 ure podnevi in ponoči 3 mesece. Na prsih sem jo imela 45 minut, potem je 2 uri in 15 minut spala in jovo na novo. Ko švicarska ura je bila. Dojenček bi se moral nadojiti v 20 minutah, moja pa je dremala zraven da sem jo morala kar naprej buditi, in vse druga jo je zanimalo in bi se igrala....uf sem pa čisto iz teme šla. No pa sej bo pri nas še tudi ta tema na dan prišla user posted image

Ne bom vas več morila, lepo mi bodite in uživajteuser posted image

(odgovor članu Zelenkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 16:12:39   
Mica Potica
Pokamoka, sem šla pogledat Urban Riderja. Všeč mi je, ampak a veš da me ja rahlo zmotil ta nenavaden način voznosti. Sem hotela malce po trgovini, a ko sem želela nekje obrniti vzratno, sem se ornik namatrala. Zaradi vodljivosti zadnjih dveh koles ima čist drugačen način. Mogoče me je strah, da je preširok za po trgovini.. Zato grem še v bližnji prihodnosti v CE, kejr imajo še 4Ridarja, da vidim še njega. Drugače je pa res lepa košara in sedež, ter vse funkcionalnosti.

Joj, čist sem že zmešana, ker se ne morem odločiti. user posted image

Še vedno mi je tako všeč Joolz, a ne vem ali je to glede nog ( spuščanje v vodoravni položaj, dvigne tudi noge ) res tako zoprno ali ne. Ene govorijo, da tamale to ni motilo, ko so imele podobne vozičke, druge govorijo, da je zoprno. Ima morda katere izkušnje s tem? Kjer se sedalo spusti, noge pa se hkrati dvignejo - se ne prelomi.

Joj, še svoj avto sem hitreje kupila kot voziček.  user posted image

(odgovor članu Nevihta123)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 17:58:36   
pokamoka
Mica Potica... ja, sva tut midva vozila 4Riderja, pa sva se potem vseeno odločila za Urban riderja. Res je, da se Urban R. malo drugače vzvratno vozi, ampak ko se naučiš, se naučiš. Je pa dejstvo, da je 4rider bolj okreten, ko ga želiš obrniti za 360 stopinj. Saj boš vidla. Hitreje in lažje to narediš. Zakaj se mi zdi (glede na napisano), da se boš odločila za 4riderja:):):) Tut midva sva se odločala med tema dvema, pa sva potem rekla, da bova vzela urban riderja, ker ni potrebno po makadamu fiksirati sprednjih koles, ki so malo manjša, kot zadnja. Je pa potem problem, če jih imaš fiksirana, kako delaš ovinke po makadamski cesti. Verjetno moraš malo privzdigniti voziček, da narediš ovinek. Ker pri urban riderju jih ne fiksiraš.
Je pa nama rekla prodajalka sama v BC, da ni idealnega vozička. Vsak ima nekaj, ker te moti in potem se moraš samo odločiti, kaj te manj moti. Če boš vozila bolj po asfaltu in po trgovinah, se absolutno bolj splača vzeti 4riderja. Po mojem mnenju... AMpak, odločit se boš mogla sama... jaz samo razmišljam zdaj tukaj...

lp

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
   RE: Oktobrke 2011
22.6.2011 14:19:38   
carmik
Pozdravljene user posted image

se vam še jaz malo javim po dolgem času.... počutje je super...edino križ me boli..

moram vam povedat, da sem danes dobila voziček....superr je...tko lep... tko da sedaj čaka veselo na uporabnika... ( še mal pa bo oktober tuki)

najboljši občutek mi je pa ko grem na izpit in mali začne tok razgrajat... pomoje si misle ''dej ti bom mau pomagu da bo bolš šlo?'' hehe

lepo se imejte user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
   RE: Oktobrke 2011
22.6.2011 14:23:23   
Anonimen
Se opravičujem, ker vam vskakujem v temo.

Če bi mogoče katero zanimala poslikava sobice za prihajajočega dojenčka naj si pogleda: http://www.gugu.si/component/adsmanager/?page=show_ad&adid=7956&catid=316

Hiter porod in čim več lepih trenutkov z vašimi malčki!!!

(odgovor članu gospayamahica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1487
   RE: Oktobrke 2011
22.6.2011 21:44:42   
inja22
pozdravljene punce,js se pa ze nekj casa nism javla ker smo ostal brez neta zaradi neviht cez vikend...in ravno sedaj ko sem ga najbolj potrebovala..spet mi par dni otrdeva trebuh kot nor,in vceraj zvecer sm mislila d me bo kap!prosim povejte ce katera ve za kaj podobnega ali je imela sama ali pa ze vsaj slisala..sla sem na wc na malo potrebo in ko se obrisem mi je na papirju ostal prozorn izcedek..oz ne izcedek ker je bil v trsem stanju!!kot zele bolj...ni bilo nic krvi ali kakih nitk,samo izgledal pa je kot kaksen cep res...na zadnjem pregledu v 21 tednu je bil mat. vrat se ok in normlan!sem poklicala k moji g ampk kot zanalacs ni delala,zacene sele jutri in seveda grem takoj zjutraj k njej..samo sestra mi je rekla d ce ni krvi naj se ne sekirm..ob vsem tem otrdevanju trebuha..traja res skoraj ceu dan pa ne delam nicccc,tudi ce ceu dan lezim!! me je resnicno strah :(:(:(tudi kadar mi trebuh ne otrdeva se mi zdi d imam zelo trd trebuh :(a ima se katera taksen obcutk?se opravicujem za malo dalsi in zmeden post ampk sm tako prestrasena d ne morm mislt na nc vec drzga!!:(jutri bom dopolnila tocno 25 teden!res bom hvalezna za kakrsnokoli inf!!!user posted image user posted image

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
   RE: Oktobrke 2011
22.6.2011 22:31:40   
Sa.Ka
Nič bat. Čep je rjave, rumene ali rdečkaste barve. Otrdevanje trebuha je normalno, omiliš s počitkom in pitje magnezijevih šumenk. Če je otrdevanje res hudo, pojdi v P na pregled, te bodo priklopili na ctg.  

(odgovor članu inja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
   RE: Oktobrke 2011
23.6.2011 7:14:18   
Mica Potica
men je tudi rekla, da naj pridem le, če bo izcedek rjav ali rdeč. Vsi ostali izcedki bi naj bili normalni, saj se v nosečnosti povečajo.

Glede trebuha; jz sem prvič opazila zelo trd trebuh čez vikend. Bila sem na nekem pikniku in mi nekaj očitno ni pasalo, zato sem imela celo soboto tezave z zelodcem, kot ze pred nosecnostjo.. Pa še zaprta sem bila nekaj dni. V ponedeljek je vse skupaj izginilo, zato sem to prepisovala prebavi in želodcu.. Pač, neke težave v trebuhu verjetno napnejo vse skupaj.. je pa res, da je to bolj moja laična razlaga, ki si vedno nekaj razlagam, zato da sem bolj mirna. user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
   RE: Oktobrke 2011
23.6.2011 10:19:38   
anak
jaz imam tudi izcedek, ki je zelo "želejast"...baje je normalno. Ob kakšnem naporu ali veliki potrebi ga je dosti več kot normalno...nč bat :) Trebuh je pa po službi ali po letanju po trgovinah :) tudi ponavadi trd in imam občutek, da vse dol tišči...takrat se spravim v vodoravni položaj za kakšne pol urice ali več in je bolje :) Pijem pa že nekaj časa donat in morem rečt, da sem omilila krče (vsaj v nogah ponoči).
Kako pa kaj vaši trebuščki? Jaz imam že pravi trebuh :):) Stare majčke so mi kar naenkrat postale vse prekratke :) Bo treba kako daljšo nabavit ;)

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
   RE: Oktobrke 2011
23.6.2011 15:42:05   
brižitka
Ojla!

Komaj sem se uspela registrirati, pa smo doma že imeli težave z računalnikom in se nisem mogla oglašatiuser posted image

Voziček: tudi jaz imam doma Mutsyja, mi je pri hčerki odlično služil, res 1A voziček, ki ga ne zamenjam za noben denar....

Otrdevanje trebuha: tudi pri meni se to dogaja.... Moja G ne dela panike okoli tega, ker kao ni krize, če se ne odpiraš.... JAz se zaenkrat HB ne in upam da tako tudi ostane... Pijem magnesol, sam počitek pa nima nobenega vpliva na otrdevanje, vsaj pri meni ne...

oktober11, moja G je kar se tiče UZ-jev zelo radodarna. Je privatnica s koncesijo in mi naredi UZ na čisto vsakem pregleduuser posted image  Sem ji res hvaležna za to....

Mene tudi bolijo sramne kosti, v prvi nosečnosti je to prišlo bolj na koncu.... Povejte pa mi tiste, ki že imate starejše otroke, a jih kaj dvigujete???

Janja506, glede vozička je po moje kot prvo pomembno to, kje ga boš pretežno vozila. Ker če kupuješ prvenstveno za mestno vožnjo, je brezveze kupovati nekega terenca npr. ala moj Mutsy. Mi smo pa se odločili za tega, ker se sprehajamo po različnih terenih, ta pa šiba kot namazam povsod. Meni je potem bilo pomembno tudi to, da je štirikolesnik, ker so za moje pojme dosti bolj stabilni, pa da so sprednja kolesa vrtljiva, zaradi lažje vodljivosti. Mojega, ki je kar velik, brez problemov obrnem z eno roko.... PA da se obrne v obe smeri, pa napihljiva kolesa, v glavnem, jaz sem okvirno to gledala. Ni pa mi bilo pomembno, če se zloži na malo, ker pač imamo velik prtljažnik...

Jana73, kako je tvoj mož - upam, da bolje....

gospayamahica, kopalke jaz nosim kar navadne, bikinke. Nimam namena kupovati nosečniške...

Moje detece tudi precej razgraja po trebuhu, čeprav je bolj mirno kot prvo; hčerka je tako brcala, da se je celi trebuh premikal levo desnouser posted image  Trebuh je tudi že kar lep, pa tudi vse skupaj se je hitreje poznalo kot v prvi nosečnosti... Anak, sem pa drugače jaz problem prekratkih majic rešila s tem user posted image  pasom, je super in praktično nonstop v uporabi, tako doma kot v službi....

Papa, se beremo...

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
   RE: Oktobrke 2011
23.6.2011 17:17:06   
inja22
ojla user posted image ,hvala za dobre zelje in nasvete...sem bila pri svoji g danes zjutraj..dobila sem magnesol in buscopan in strogo pocivat,mv je sicr zaprt sm ta izcedek ni cist normaln..oz to sploh ni bil izcedek..js celo nosecnost do zdj nism mela niti enkt izcedke in zdj tole..izgledl je kot prozorn zele oz gel v velikosti oreha..in tudi g in tudi pusenjak menita d bi lahko slo za neke vrste cepa oz luscenje mat.vrat..dokler so izcedki tekoci,vodeni je se ok ko nehajo bit pa ni cist..sicr je moja pikica zeloo zivahna,ves cas pregleda na uz je brcala ko nora,danes smo dopolnili tocno 25 teden in ima 780g :)vse velikosti so danes tocno usterezale 25 tednom..tko d pikica mala raste,kri je ok.sladkorne nimm,zeleza mi ne primankuje,maternica raste..samo to otrdevanje in ta izcedek...:( zanima me kako vam otrdeva trebuh?cel?ker meni mogoce 2x na dan da ceu otrdi drgac pa mi otrdi samo polovica ali del in potem izgleda kot ena bula na en stran..ali se katera jemlje magnesol in buscopan?koliko na dan pa?joj upam d se tole izbolsa zdj..ker sm kr orng prestrasena..tole bi blo se prehitr za ksn porod ane...se pa strinjam z eno k je napisala d pocitek ne pomaga prou dost,ker js sm velik pocivala pa mi vsen skos otrdevu trebuh..lep dan punce,pa ze u naprej hvala tistim ki mi pridno odgovarjate..

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
   RE: Oktobrke 2011
23.6.2011 19:07:43   
Klara-1
Živjo pupike,

no pa sva tudi midva včeraj opravila morfologijo. vse je ok. Baby raste po tabeli. Pridno je brcal in nama pomahal, pa usta je odpiral. Za spol je pa zdravnik rekel, da ni čisto prepričan in da raje ne bo nič rekel. Nama z možem se je zazdelo, da vidiva žemljico, ampak saj veste kako je. Včasih se ti na ultrazvoku niti ne sanja kaj vidiš. Imam pa čez 3 tedne ponovno morfologijo - moj zdravnik vedno priporoči še drugo mnenje pri drugi zdravnici, četudi je vse ok. Mogoče pa takrat končno uspeva izvedit kaj najin mali mišek skriva med nogicami. mamica je firbčna. user posted image

A se kateri zgodi, da kakšen dan slabše občuti malega? Moj je bil včeraj turbo aktiven, danes je pa čisto umirjen. Sicer ga začutim na kratko, ampak 3/4 toliko ne kot včeraj. Mogoče je pa samo zaspan, tako kot mamica danes. Kot ena cunja sem. Cel dan se prekladam po postelji. Jutri odrineva na morje, pa imam nekaj malega nakupčkanega na kavčku. Ziher bom pol doma pozabila. user posted image Pa še noge moram pobrit...

Pazite nase in na svoje bušije.

Aja, še datumi za seznam:

Ponovna morfologija: 14.7.
Redni pregled: 20.7.

< Sporočilo je popravil Klara-1 -- 23.6.2011 19:09:17 >

(odgovor članu inja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
   RE: Oktobrke 2011
24.6.2011 11:20:39   
Mica Potica
samo za info..
včeraj sem bila v BCju in sem si ogledovala posteljico od LIP Poljčane. Prodajalka me je prijazno takoj opozorila glede njihovega roka dobave.
Tako da, če katera ogleduje te stvari se naj natančno pozanima o tem. obljubijo namreč nek razumljiv rok dobave, nato stranke čakajo tudi do 3 mesece. Skratka ta BC je imel namreč že kar nekaj primerov, kjer so se mamice zgražale da so čakale po 3 mesece. Bil je celo en primer, ko je stranka že prej rodila. prej ti pa menda ne povejo tega roka in ga samo podaljšujejo.

Tako da - priporočam, da se res prej točno pozanimate, da ne bo kaj narobe. Če tudi je teh primerov bolj malo, je lahko vsak rpiemr zelo zoprn, ker naše bitjece ne čaka...

(odgovor članu Klara-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
   RE: Oktobrke 2011
24.6.2011 12:35:45   
alenkica30
pozdravček drage user posted image

Danes dežuje in je v službi HB malenkost bolj mirno. Pri nas se res pozna kakšno vreme je user posted image

kopalke tudi jaz kar navadne bikinke. Sem ponosna na trebuh, pa tudi strije se manj vidijo ko je koža sedaj napeta. Imam jih namreč kar nekaj iz prve nosečnosti.

brizitka
kje si kupila ta pas? Nimam časa še za na vc včasih, kaj šele da bi vandrala po trgovinah. Žal živimo tak tempo...Včasih mi je kar hudo kako malo časa nam ostane za družino. Mož prihaja iz službe tudi okrog 5 ure (se vozi iz MB v LJ), jaz kakorkdaj. Nebom morila s temi temami...

nošenje starejšega otroka jaz mojega še nosim, ga pa počasi navajam na vse manj tega. Mu povem da ima mami v trebuhu dojenčka in ne more. Da ga bo dvignil ati.
Verjetno res ni panike, ampak treba previdno.

Smo pa v veselem pričakovanju tudi novega avta. Do sedaj smo imeli bravota in je z enim otrokom še lepo šlo, z dvema pa bi bila bolj težka. še posebej, ker radi kempiramo.



(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
   RE: Oktobrke 2011
24.6.2011 17:16:20   
sončica25
....še nekaj besed iz moje strani user posted image ..
v sredo imamo KONČNO morfologijo in že komaj čakam da vidim kako našuser posted image  raste in kako se razvijauser posted image ...
moram pa povedat, da so se mi začele dogajat različna razpoloženja....neverjetno postajam utrujena že včasih tudi dopoldan kot da bi ne vem kaj počelauser posted image ....pa na notranji strani me koža zelo srbi in očitno moram imet neko alergijo....da ne govorim o mozoljih!!!komaj se mi je koža malo umirila, zdaj sem pa spet tako pikasta za znoret!!!!user posted image user posted image res ne vem kaj je zdaj touser posted image ??
..user posted image  čutim vsak dan, takrat ko sem bolj mirna ali pa počivam...sem pa imela veselico ko sem šla bolj pozno spat in sem imela občutek kot da me je user posted image  opozoril naj grem že enkrat spat...
zdaj sem se šele zavedla, da bo počasi treba RES se malo umirit.....
...aja, bi vas pa vprašala če je treba na morfologijo it tešč??mislim da mi je nazadnje rekla da mi bodo vzeli kri in vodo......

Lep vikend

(odgovor članu alenkica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
   RE: Oktobrke 2011
24.6.2011 17:17:10   
sončica25
da popravim...na notranji strani rok....

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
   RE: Oktobrke 2011
24.6.2011 19:37:00   
pikomiko
Heeej.
Mene je ta teden zelo utrujalo vreme, danes sem pa veliko bolje, očitno je pomagal dež.
Midva sva naročila v mercator pohištvu posteljico od Lip Poljčane pa sva jo dobila v 1 tednu.

Klara-1 tudi jaz kakšen dan slabo čutimuser posted image , nič za to, je pač bolj zaspan. Drugič pa telovadi cel dan. Tudi pri drugih user posted image okoli mene je tako.
Sončica25 na morfologijo pa ne rabiš it na tešče. Meni ni bilo treba. Samo na test glukoze sem morala it na tešče.
Inja22 upam da je vse ok s tabo in user posted image .

Jutri pa dan za počitek, vsaj pri meni. Komaj že čakam, da z user posted image malo dlje poleživa in skupaj spijeva kavico.

Še za seznamček Jana: pregled 6.7. - HVALA

Pošiljam vam veliko user posted image .


(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
   RE: Oktobrke 2011
24.6.2011 19:44:00   
jagodka1
Živjo vse souser posted image  user posted image

alenkica30 za pas -jest sm ga naročila tukej http://www.popek.si/oblacila-za-nosecnice/nosecniski-pasovi/nosecniski-modni-pas-popek.html in je super... sm ga zato da je enobavni, sm pa črnega in ga uporablam nonstop.. res.. za vsako majico k mi je že mogoče malo prekratka, pa kakšne hlače k mam rob sam zavihan in se vse lepo skrije z temu pasam
lahko naročiš tudi tukej http://www.da-da.si/node/26 -tukej ti priporočam da naročiš še modrček za dojenje-jest sm ga in je res super kokr pravjo da je user posted image

drugače smo meli tudi mi morfologijo že prejšnji teden pa je vse ok... razn mogoče da je glavca po unih parametrih malo manjša ampak je rekla da nej nč ne skrbim tko da poskušam ne gruntat na to user posted image
je biu pa to po nuhalni prvi moj pregled z UZ.. je moja G res skopa z temu in ga mi je dejansk zdej prvič nardila
sm ji rekla če bova kakšno slikico lohka dobila da jo pokažem doma k so vsi tko neučakani že user posted image pa se je koj vidl da ji ni blo všeč, pa je rekla da bomo vidl če se bo kj vidluser posted image ... in je pol zamrznla sliko nekje pa vprašala če kj vidm kar je na sliki  pa se itak ni dal nč razpoznat takret z ekana pa je pol rekla da se ne splača kao user posted image user posted image
tko da mam slikico z nuhalne sam...
ja se vid da smo na gorenskem zgleda user posted image
ampak sam da bo vse u redu pa bo user posted image
drugače pa pakiram zdej, greva jutri na kreto za en tedn user posted image
sm pa prehlajena pa vročine mam mal in sm vzela dons en lekadol .. a ste ve kj jemale zdravila do sedaj?lekadol naj bi lohka ane?!upam da bo morski zrak pomagal user posted image

no lepo noste še naprej user posted image

lp


(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...





slutnja

kdaj ste dojencke zaceli dajati "kravce past"

1m (40%)

2m (21%)

3m (15%)

4m (8%)

kasneje (5%)

nikoli (10%)


Število vseh glasov: 382

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!