|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
18.6.2011 12:25:25   
si.pikica
pozdravljene še z vroče obale!
zunaj je že pravo poletje, morje pa se na žalost počasi ogreva. komaj čakam, da bom šla malo zaplavat...
zdaj sem sicer v službi in ker nimam tolko dela, sem vas prišla pozdravit. user posted image  pridno brca, sploh potem ko kaj dobrega pojem ali pa ko sem preveč skrčena. drugače pa vse ok, moje počutje je super! uapm, da tako ostane do konca!
midva sva končno opravla prvi večji nakup: voziček. sva se odločla za Cam cortina x3, ki ima vse v kompletu. na je bil všeč, lepo se zloži pa še v baby centru je bil v akciji! ostalo bomo še malo počakali, saj dosti stvari bom tudi dobila od sestre.
tolko za enkrat, lep vikend vsemuser posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
   RE: Oktobrke 2011
18.6.2011 13:46:33   
inja22
oo kako je lepo ko se nam javi se kaka nova nosecka :):) je prou fajn prebrat kaj dalsega d ves hehe :)klara a ves d mam js iste tezave k ti sm d se nism sla nkamr pokazt k mam ta tedn zdj itk pregled pr svoji?a te mogoce boli tud sramna kost?mene zdj ze par dni skup full,,ampk sm leva stran..kr sm prvic noseca pa ne vem kaj naj bi blo kej normalno pa kaj ne tko mal kolegice sprasujem k mi pa itk recejo d to vse spada k nosecnosti pa d nj ne komplicirm..k js mam tud ta obcutk d mi vse rine nekm dol..pa poleg tega men se trebuh otrdeva no..res upam d vse ok pa d to normaln..kaj pa tebe tocn bolel??aja pa se to punce..sm prebrala na netu d se od 23 pa do 26 tedna ful poveca plodovnca in d zato spet mal manj cutmo lahko otrocka..men se pa zdi d prou cutm to vodo :):)oz k brca bebika mala se mi vcas res zazdi d cutm d valovi notr :):)kaj pa kej ve?opazte kako razliko?:)lep dan vsem :)

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
   RE: Oktobrke 2011
18.6.2011 14:31:04   
lananai
Mica Potica, dobrodošla in hvala za obsežno predstavitev. Nič nisi bila predolga, te je bilo lepo prebrat. user posted image Javi se še kaj.

(odgovor članu inja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
   RE: Oktobrke 2011
18.6.2011 16:00:41   
pikomiko
Hej punce pa seveda zraven vse nove user posted image .
Sem vesela, da se še kakšna oktoberka javi. Ta teden sem bla tud jaz zeloooo aktivna pa ne samo v službi ampak še naprej do večera. Danes je končno dan za počitek in počasen ritem. - TUDI MENI JE ZELO OTRDEVAL TREBUH in v šoli za starše nam je fizioterapevtka rekla, da dihalne vaje za sproščanje to ublažijo. Je res ampak glavni je počitek oz počasen tempo dela- življenja.
Jest že odštevam dneve do dopusta. Ga bom poleti vsega izkoristila in nadaljevala v porodniško, tako da bom imela res doooolge poletne počitnice za nakupe in pohajkovanje.



(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
   RE: Oktobrke 2011
18.6.2011 20:24:27   
Klara-1
Pozdravljena Mica Potica. Prav lepo je bilo prebrat tvoj opis. Se vidi, da uživaš na polno :).

Inja22 mene boli sramna kost za znoret in pa ta stik med nogo in sramno kostjo. user posted image Kadar ležim ali pa dlje časa sedim je potem cela znanost vstat, ker hodim, ko raca. Vsi me pa čudno gledajo, ker trebuh se mi skoraj ne pozna in če imam oblečeno tuniko ne moreš niti pod razno ugotovit, da sem noseča. Mene je G v porodnišnici lepo pomirila naj počivam in veliko pijem, ker je dehidracija tudi lahko vzrok za krče. Pa bolj počasi se premikam. Kaj šele bo se mi sploh ne sanja.

Pazite nase.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
   RE: Oktobrke 2011
18.6.2011 22:03:32   
Janja506
Pozdravljene,

se še jaz malo javim. Ta teden sem skozi na nogah in v pogonu, tako da vsako večer trpim za bolečimi nogami. No pa saj bo minilo tudi to.

Zanima me vaša presoja glede nakupa vozička. Namreč na trgu vse vemo, da jih je veliko in tudi cenovni razpon je precejšen. Sedaj pa me zanima, predvsem tiste, ki že imate kakšnega otroka, koliko voziček dejansko uporabljaš in kajse res splača pogledat. Sama sem si že naredila okviren seznam kaj želim, in sicer 4-kolesnik, po novem tudi z zračnicami. Ne vem, nekak se mi zdi, da če že kupujem, bi kupila voziček z zračnicami in potem se lahko peljem povsod brez težav.

Punce prosim za kaki nasvet.

LP

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 9:24:56   
lananai
voziček
Meni je bilo najpomembneje, da ima 4 kolesa in to čim večja, ker imamo ogromno makadamskih in travnatih poti. Zdej, ko smo ga že sprobali za eno princesko, mi je fajn, da ima enojen ročaj, ker je lažje vodljiv tudi z eno roko. Pa obvezno mora imeti športni del, ki se lahko poleže v vodoravno. Nekateri vozički (tudi boljši oz. dražji) imajo šp. del, ki se samo rotira, naklon pri nogicah pa ostane vedno pravi kot. Si ne predstavljam, kako otrok tam spi, ko ima hrbet sicer v vodoravnem položaju, noge pa pod kotom. user posted image Fajn je tudi, da se da obračat v obe smeri vožnje (in to ne samo ročaj, cela košara oz. športni del).

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 17:01:22   
Mica Potica
En deževen pozdrav s Štajerske!

Klara, kako to, da se ti še nič ne vidi? :) Jaz imam trebuh že ornik velik. Meni se je pri 3mes. poznalo že kar opazno.
Sicer pa - naša "pipika" že od včeraj nenormalno brca in jo ne pomiri nič. Niti glasba, niti atijeva roka. Ko pricne brcati brca na 3sekunde in ne neha.. Včeraj je brcala cel večer in ponoči, zjutraj in dopoldne totalno brez premora, potem malce manj, zdaj pa tako tako. ne vem, kaj ji ne paše. Sem bila že na trenutke kar malo presstrašena. Drugače pa naša brca tako močno že od 17tedna, da se pri opazovanju trebuha že kar lepo vidi. Ravno včeraj smo z družbo opazovali poskakovanje trebuha preko oblačil. Tako da - ja, naša bo zagotovo plesalka, dirigentka ali kakšna boksarka. :)

Ginekologija na vsakem pregledu pravi, da bomo imeli zelo živega otroka. Naj bi bila živahnost v trebuhu zelo podobna živahnosti kasneje.  Me je že kar malo strah.

Sledila sem nekaj nekaj preteklih pogovorov o ultrazvoku. Meni ga naredi moja pri vsakem pregledu in prav pozorno in obsežno. Vedno dobim tudi slikce.

Kaj menite o 3D/4D pregledu? Je smiselen ali ne? Eni pravijo, da je lep občutek videti to bitjece v tej tehniki.. Kaj menite ve? menda ga priporočajo med 24-26 tednom.

Voziček? Jaz si trenutno ogledujem Quinnyja - Buzz 3 in Joolz Day. Prvi mi je všeč ker se športnemu delu odstrani zgornja prevleka in je potem dosti več prostora, ko je večji in pa všeč mi je hidravlika za razstavljanje vozička. Medtek kot je ena velika pomanjklivost ( kot ste že omenile ) spuščanje sedečega položaja, kjer se noge ne spustijo in ostanejo pod pravim kotom. Joolz pa mi je všeč, ker je malce višji in je prav dober filing ga voziti.  Je pa res, da še vedno iščem... POJMA NIMAM.
Za Jane pravijo, da je veliko reklamacij ( tako kolegice kot prodajlke v pikapolonici ). Sem pa šla zadnjič gledati znamenitega Recaro-ta ( Babyzen), ki se čudžno zloži in gre v prtljažnik skupaj z ostalo robo iz trgovine ( priporočam ogled na youtubu). Medtem ko je voziček zame katastrofa. Slabše vodljiv, nobene opore za hrbtenico, ne gre v ležeči položaj, ta ki sem ga poskušala pa je še zelo škripal. Je pa tudi res, da sem naletela na prodajlko pri zastopniku za Recaro, ki pojma ni imela o njem. Voziček ima kup nagrad, a ni vedela, ali so samo designerske nagrade ali tudi nagrade s področja zdravstva. To menda ni pomembno.. :)  A zame je - 5 nagrad iz designa meni ne pomeni nič, če lahko voziček slabo vpliva na hrbtenico ali ostalo ugodje dojenčka. Skratka, jaz sem bila zelooo razočarana.  Se mi zdi, da je v vseh promocijah samo zaradi imena in firme.

bodite lepo!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 17:36:36   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica
Ginekologija na vsakem pregledu pravi, da bomo imeli zelo živega otroka. Naj bi bila živahnost v trebuhu zelo podobna živahnosti kasneje.  Me je že kar malo strah.


Meni se tud izdi, da tale mali razgrajač bolj brca kot je naša prva. Upam, da bo po porodu vseeno tako zelo priden kot je bila naša prva. user posted image

Midva ne greva na 3D. Nisva šla niti v prvo. Se mi zdi stran vržen denar oz. ga raje za kaj drugega porabim. Dojenčka se bom lahko nagledala že oktobra. Hehe, takrat se ga itak ne bom mogla nagledat.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 19:57:33   
Jana73


user posted image
user posted image
 
PDP,
nick, starost, število , pregled, amniocinteza, kraj, morfologija
 
1. 10.
amon , x , user posted image 1 ,  x, KP
*Anna*, 28 let , user posted image 1 ,  x,   Notranjska
miska 21,  x, user posted image 0 ,  x,  x
sensiTive,  23 let, 0user posted image ,  po 23. maju,  okolica Ljubljane
superstar7, x, 0user posted image ,  x,  x
 
 2. 10.
igriva,  27 let, 0user posted image ,  23. marec, Lj
marelicadoo, 35 let, 0user posted image   17. junij, Novo mesto, 25. maj
 
 3. 10.
pikomiko, 27 let, 0user posted image , 1. junij, okolica Lj, 1. junij, user posted image
 
4. 10.
agotha,  x, 1user posted image  11. april,  x  
anonimna7 , x , 1 ,  x, x
anna_,  22 let, 0user posted image ,  9. junij, Gorenjska, že mimo
becky27,  28 let, 1user posted image , x, Lukovica
frutolino, 33 let, 1user posted image ,  x, Krško, 16. maj
gospayamahica, 31 let, ,  x, Prekmurje, 23. maj
 
5. 10.
Shilou, 27 let 0user posted image ,  x,  Maribor, 20. maj, user posted image
24julij, 30 let 2 ,  x,  x, narejena

6. 10.
nanita, 22 let, 0user posted image , x, Velenje, 3. junij, user posted image
betipol, x, 0user posted image ,  x, x, 7. junij
Aikido,  x, 1user posted image ,  x, Ce
Nevihta123, 34 let, 1user posted image , 17.marec, Sl. Konjice/CE, 16. junij, user posted image
inja22 , 24 let, 0user posted image ,  12.maj, Ivančna Gorica, 26.maj


 
7. 10.
vanilija,  25 let, 0user posted image ,  x, Dolenjska
 
8. 10.
lana777, 33 let, 1user posted image ,  31. marec, Štajerska
anonimen,  x, xuser posted image ,  11. marec, x
pozi,  x, 1user posted image ,  21. marec, Ce
Mica Potica, x let ,  x,  x, x, user posted image

9. 10.
Weeda, 27 let,  0 user posted image ,  15. julij, Komenda, 26. maj, user posted image

10. 10.
  primana,  22 let, xuser posted image ,  28. junij,  Logatec, 31. maj, user posted image
ŽanaTaja,  32 let, 2 user posted image ,  9. april, Kamnik
janja 506,  23 let, 0user posted image , 12. maj,  Štajerska, 7. junij
pokamoka,  30, 0user posted image ,  5. julij,  Z SLO, 31. maj



11. 10.
diksy,  x, 1user posted image ,  11. april,  Štajerska
 
12. 10.
*rebecca*,  27 let, 0 ,  23. junij,  Notranjska

13. 10.
ribica81, 29 let, 0user posted image ,  6. junij, KP
carmik, 20 let, 0user posted image , x, Ljubljana, 30. maj
oktober11,  x, 0 user posted image ,  11. julij,   Maribor
 
14. 10.
vvvv,  x, 1user posted image ,  17. marec, Štajerska
divja,  29 let, 1user posted image ,  29. maj,  x, x


15. 10.
 jeannetka,  31 let, 0user posted image ,  14. marec, MB/Francija
miska_piska, x, 2user posted image ,  x, LJ
jagodka1, 28 let, xuser posted image ,  1. april,  Gorenjska
veselka,  29 let, 1user posted image ,  29. marec,  x
 
16. 10. 
SRCE,  x, 0user posted image ,  x, x
 
17. 10.

18. 10.
jenny700, 24 let, 0user posted image ,2. junij, Gorenjska, 2. junij
Nia*, 30 let, 0user posted image ,  14. julij,  Celje, narejena

19. 10.
babkaa, 25 let, 0user posted image ,  6. april, MB, 2.junij
marjanita, 30 let, 0user posted image ,  23. maj, Gorenjska

20. 10. 
barb71,  x, 0user posted image ,  x,  Lj
si.pikica, 33 let, 0user posted image ,  6. julij, AC 12. maj, Koper, 13. junij, user posted image

21. 10.
ella Marela,  x, 1user posted image , 11.julij, Koroška, 13. junij, user posted image

22. 10.
sonc7nica, 30 let, 0user posted image , 6. maj, Ce, 20. junij
špelca marelca 1,  x, 2user posted image ,  x,  Lj, 20. junuij, user posted image
strumf, 28let, 1user posted image , 1.junij,  Kranjska,x
 
23. 10.

24. 10.
Sa.Ka, x, 1user posted image ,  18. marec,  x

25. 10.
Jana73, 38 let, 1user posted image , 3.5., AC 23. maj, Štajerska
zana21, x let, 2 , x, x, 22. junij


26. 10.
Zelenkaa, 28 let, 0 user posted image , 28. marec, AC 17. maj, Primorska, 20. junij, user posted image
škorec, 30 let, 1user posted image , x, x
nosek5, 27 let, 1user posted image ,  18. marec, LJ
Neya26, 28 let user posted image 0   x,  Lukovica, 13. junij
anak, 28 let, user posted image 0 ,  10. junij, CE, 10. junij
alenkica30, 30 let, user posted image 1 ,  15. junij, Ptuj, 16. junij
lucy_,  x let, x , x, x

 
27. 10.

jagodaaa, x, 0user posted image , 28. marec,  NM
pikapolonica5, 27 let, 0 user posted image ,  x, x
pamb,  28 let, 1 , 0user posted image ,  8. junij, okolica Maribora, 20. junij
 
28. 10.

29. 10.
drejčy,  33 let, 1user posted image ,  x, Pomurje, 8. junij
frnikola 982,  x, 0user posted image ,  x, x
asdf81,  x, 0user posted image ,  18. marec, x
Brižitka, 30 let, 1 ,  x,  Štajerska, x, user posted image  

30. 10.
sončica25, 26 let, 1user posted image29. junij, okolica Velenja, 29. junij

31. 10.
 tedi2, 23 let, 1user posted image ,  23. junij, x
lananai , 30 let, 1user posted image ,  19.julij, Savinjska, 15. junij  
Klara-1,  28 let, 0user posted image ,  1. junij, Gorenjska, 22. junij
bucka11,  25 let, x ,  x,  x

 

user posted image

SKUPAJ NAS JE :  75
NOSEČKE : agotha, asdf81

 Z NAMI ZAČELI:
 



user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?


INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 20:07:21   
Jana73
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Ej, naš mali je pa večji razgrajač v bušeku, kot je bila prva damica. Jst upam, da ne bo tudi kot dojenček večji razgrajač. user posted image  user posted image  user posted image


Je samo provokacija ali pa dobite user posted image ? Napisala si, da ne bomo vedeli dokler ne pride... zdaj pa ne vem...  sem se zmotila... 3. user posted image ali pa pišeš kot dojenček?!   Nič zato. user posted image Samo, da je dete zdravo! user posted image


Seznam posodobljen.

Jaz pa še kar čakam izvide od AC. Znorela bom! Gibe, ki sem jih v 16. tednu že čutila so po AC izginili... Sedaj se mi dozdeva, da spet čutim nekaj malega... sem pa že v 21. tednu. Ker čakam izvide AC, tudi pregleda pri g. ni. So mi rekli naj pokličem, ko bodo izvidi. Potem mi bodo menda naredili kar morfologijo... 

Poleg vsega je še user posted image v bolnici user posted image user posted image . Je fasal neko bakterijo katero še niso videliuser posted image user posted image user posted image . Dobiva antibiotik direkt v žilo 2x na dan... Kar pestro je, ja...  Na šihtu pa mi že izračunavajo dopust in počitnice. Mi je šef rekel, da bom morala 6. avgusta (MED POČITNICAMI!!!) bolniško odpret, ker mi bo zmanjkalo dopustauser posted image user posted image user posted image user posted image Kar naj si misli! Saj ti dohtar ne odpre bolniške zaradi tega ker ti dopusta zmanjka?!?!?!? BREZ VEZE! Kar vse je nekako na kupu... dogaja... upam, da se kmalu umiri ta negativnost...user posted image


Lepo nosite!

< Sporočilo je popravil Jana73 -- 19.6.2011 20:09:11 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 20:13:42   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Jana73

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Ej, naš mali je pa večji razgrajač v bušeku, kot je bila prva damica. Jst upam, da ne bo tudi kot dojenček večji razgrajač. user posted image  user posted image  user posted image


Je samo provokacija ali pa dobite user posted image ? Napisala si, da ne bomo vedeli dokler ne pride... zdaj pa ne vem...  sem se zmotila... 3. user posted image ali pa pišeš kot dojenček?!   Nič zato. user posted image Samo, da je dete zdravo! user posted image



Dojenček, dojenček. Vedno govorim v moškem spolu. V srednjem je malo čudno, ne bom pa vedno rekla naš oz. naša se bo rodil oz. rodila... Tko da bo do oktobra dojenček, potem bo pa dobil ime in spol. user posted image

Upam, da se pri vas doma stanje umiri pa da user posted image kmalu pride domov - bo takoj vse lepše, ane.

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 20:14:00   
lananai
Pa hvala za seznam. user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
   RE: Oktobrke 2011
19.6.2011 21:47:56   
Sa.Ka
Čer.

U, mene pa ta naš user posted image tako zelo brca. Še skozi majico se vidi sunek. največji problem mi to dela, ko se obrne navznot in jih dobivam direkt v mehur.user posted image user posted image user posted image

U, izbira vozička meni ni bila težka. Najbolj važno je v parih točkah:
popolno vodoraven položaj ležišča,
prvi naklon mora biti majhen, ravno toliko, da otrok malo vidi ven ( to je cca.30° )
Zadnji sedalni naklon mora biti 90 ° , da otrok res lepo sedi, ni neke ukrivljenosti hrbtenice.

Vsi ostali pogoji so stvar vaših zahtev in okusa.user posted image

Še 4 dni in morfologija. Jupi!!!!


(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 7:44:01   
Mica Potica
morda zaupaš katerega si izbrala?  ( če sem spregledala v preteklih postih, se opravičujem ).


(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 9:38:29   
pokamoka
Heeej...
Kako ste, punce??? Vidim oz. berem, da ene zelo dobro razpoložene, ene bolj odvisno od dneva. Zase moram reči, da sem o.k. Še možek me pohvali, saj pravi, da nosečnost nikakor ne vpliva name. Da se pač ne čuti delovanja vseh možnih hormonov:):):) Hja, res sem dobro. Sicer sem na bolniški... še vedno in imam lepo umirjeno življenje. Vse je prilagojeno mojemu počitku in užitku::):)

Vozički... midva sva ga že naročila. Mutsy... 4-kolesnik, z velikimi kolesi... to je meni zelo pomembno, ker imamo take terene za sprehode. Špotrni del se obrača na obe strani, se tudi povsem poleže ali lepo pokončno postavi. Sem zelo zadovoljna z izbiro in kar čakam, da ga dobiva:)
Ena je spraševala, koliko dejansko se uporablja voziček... hmmm... mislim, da je vse odvisno od staršev. POznam precej mladih staršev, ki svoje otroke držijo predvsem v stanovanjih in jih bolj malo prinesejo na zrak. Midva nisva taka. Že sama sva po naravi precej aktivna človeka in vsak dan greva ven na sprehode v naravo. In vem, da bova tudi potem, ko bova dobila dete. Tak da, midva ga bova dejansko zeloooo uporabljala.

Pregledi... mene tudi G vedno zelo natančno pregleda. Do sedaj (sem dopolnila 24 tednov in sem bila pri njem 5x) sem vedno imela UZ in vaginalni pregled. Enkrat vmes, ko sem imela neke probleme z bolečinami, me je popolnoma pregledal, tudi maternični vrat in vse... stvar je v tem, da ti uradno pripadajo trije UZ v celi nosečnosti. In nekateri G se tega popolnoma držijo. Ampak zakaj??? Zaradi njihovega časa in gužve, ki jo imajo v čakalnici. Oni niso popolnoma nič na škodi, če naredijo UZ vsakič, ko si pri njih. POrabijo pa več časa, če ti vsakič naredijo UZ. Mene ne moti, če moram v čakalnici počakati eno uro, ker vem, da se bo potem, ko bom jaz pri njem, meni posvetil popolnoma. In tako se pač posveti vsaki. In meni je prav tako.

Ja, to je to... se oglasim še kaj kasneje...
bodite lepo in pazite nase
lp

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 14:42:06   
Janja506
Pokamoka: Tudi jaz se odločam med Muro 4 (toje moj prvi kandidat) in i´coo peak air.
Kje si naročila Muro, če ni skrivnost?

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 14:46:15   
Mica Potica
Janja 506 - mislim, da je Mura od maxi Cosija in se ne gre za enak voziček.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 18:09:45   
marelicadoo
pozdravček vsem nosečkam

jana dobra si da lahko toliko časa čakaš - res kapo dol

kolikor je meni znano da če kaj ni uredu te pokličejo v roku dveh tednov, če ni glasu od njih je pol vse v mejah normale

sicer pa lahko pokličeš in vprašaš kako in kaj

sam rezultat je pa napisan nekako tako normalen moški kariotop al neki takega nič razlag al česar koli - tako da jaz sem bila kar mal presenečena glede na to koliko živcev te to vse skupaj stane

drugače sem pa imela v petek sladkor in me pokličejo če ne bo kaj ok

redno kontrolo pa imam šele 18.07 - če bo pa karkoli pa seveda prej - glede krčev se je stanje umirilo ampak dohtarca mi je svetovala kalcijeve žvečljive tablete

glede pregledov je pa tako da mi je zdaj sestra poslušala srček in mi zmerla trebuh, zdravnica pa mi je naredila nožni ultrazvok zaradi materničnega vratu in pravi da je vse brez posebnosti

tako da jaz zaenkrat sem z njo čist zadovoljna

in hvala vsem nosečkam za vse informacije o vozičkih vse prefirbcam, da se bom potem lažje odločila

aja pa še to glede materinske šole v novem mestu bo septembra ker imajo avgusta dopuste

tako so mi zdaj razložile sestre pri zdravnici

uživajte v teh lepih dneh pa se beremo

jana ti pa se drži saj bo vse user posted image

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 20:39:59   
Nevihta123
Hello,

Jana, malo še zdrži, kljub temu da je groza kako se jim nikamor ne mudi. To najbrž res pomeni da je vse vredu.
V peetek sem voziček naročila. Dobimo ga v cca 3 tednih. Izbrala sem ABC Comfort 3tec, črne in bele barve: http://www.abc-design.de/en/products/3-wheelers/3-tec.html.

Pregledala in sprobala sem ga v Toysu v Avstriji in se mi je takoj prikupil, pa zloži se na malo, kar mi je tudi pomembno, razen če avto menjam ;) Naročila sem kar prek interneta na Mali vragci, ker me kljub poštnini pride 50 eur ceneje.

Punce, zanima me ali ima katera izkušnje z obposteljno posteljico. Mene mika da bi jo nabavila za v spalnico. Najprej smo mislili imeti zibelko v spalnici, ker bo kinderpet v dnevni. Zdaj pa premišljujem, da ne more biti slabo, če je baby poleg postelje, ni treba vstajat ponoči itd. Kaj mislite?

Drugače se še pa kar ne morem privadit na to da bomo fantka imeli user posted image . Sem ful voljo dobila in hodim po trgovinah in gledam cotke...sem jih že nekaj nabavla.

Drugi teden pa na morje. Gremo v Ičiče pri Opatiji. Zase bomo imeli celo hiško 150 m od obale.

Naš baby brca in se premetava podnevi in ponoči. Ali res drži da tisti, ki so že v trebuščku bolj živahni so po rojstvu enako?? Joj, joj....kaj nas čaka user posted image . Pa saj fajn tako, samo da je vse o.k.

Lepo mi bodite in čimbolj se naspite in spočijte do oktobra user posted image





(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 20:46:56   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Nevihta123
Punce, zanima me ali ima katera izkušnje z obposteljno posteljico. Mene mika da bi jo nabavila za v spalnico. Najprej smo mislili imeti zibelko v spalnici, ker bo kinderpet v dnevni. Zdaj pa premišljujem, da ne more biti slabo, če je baby poleg postelje, ni treba vstajat ponoči itd. Kaj mislite?


Mi smo imeli posteljico v spalnici do Tisinega dobrega leta. Se je super obneslo. Ponoči ni bilo treba nikamor hodit po njo, ko se je zbudila. Ko je bila že starejša, je imela pa v spalnici tudi mir pred nama, ko sva v dnevni še gledala TV in klepetala. Tako da sploh ne bi hotela drugače in mi je kar čudno, da se nekatere mamice odločajo in imajo user posted image že od rojstva v svoji sobi. Se mi zdi dosti bolj komot, da smo vsi skupaj.

(odgovor članu Nevihta123)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 20:58:13   
Janja506
Mica Potica: Vem da je Mura od Maxi cosija, gledam dve različni znamki.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
   RE: Oktobrke 2011
20.6.2011 21:56:21   
Jana73
IZVIRNO SPOROČILO: marelicadoo

pozdravček vsem nosečkam

jana dobra si da lahko toliko časa čakaš - res kapo dol

kolikor je meni znano da če kaj ni uredu te pokličejo v roku dveh tednov, če ni glasu od njih je pol vse v mejah normale

sicer pa lahko pokličeš in vprašaš kako in kaj

sam rezultat je pa napisan nekako tako normalen moški kariotop al neki takega nič razlag al česar koli - tako da jaz sem bila kar mal presenečena glede na to koliko živcev te to vse skupaj stane.
jana ti pa se drži saj bo vse user posted image



Edino to me tolaži user posted image , da če bi bilo kaj narobe, bi že prej poklicali... Je pa res živce parajoče!

Nevihta123 Hvala za tolažilne besede!

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 7:29:14   
pokamoka
heeej
Nevihta123... verjetno imaš v mislih posteljico za dete, ki je čisto poleg tvoje postelje, torej se ena stranica od posteljice sname in imaš neposreden dostop do deteta???? Tudi jaz sem to gledala, pa sem se odločila, da je ne bom vzela, ker se bojim, da bo potem dete imelo občutek, da morata biti starša res v njegovi neposredni bližini med njegovim spanjem. Tega pa nočem, ker slej ko prej bo moral otroček spati tudi sam. Midva ga bova imela v najini spalnici v košarici, vendar ne bo čisto zraven mene. KO ga bom pač morala nahraniti, bom pač morala vstati iz postelje, ga dvigniti in nahraniti... ampak jaz bolj mislim za naprej.

Janja506... midva sva naročila Mutsy-ja, ne Muro. V BC. Sem primerjala cene preko neta in v trgovini in se je nekako poglihalo vse skupaj, tak da sva se potem odločila za BC v Ljubljani. Pa itak sva še previjalno mizo in posteljico vzela.

Najino dete je pa tako smešno... na trenutke je res ful aktivno, pride pa tudi kakšen dan, ko se mi ˝javi˝ samo enkrat (zjutraj ali zvečer) ali dvakrat. In potem spet naprej počiva. Sem se že nekako privadila na to, da me ne brca ravno non stop.

Toliko za zdaj... lep dan vsem

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
   RE: Oktobrke 2011
21.6.2011 9:17:51   
Mica Potica
Pokomoka, tudi jaz sem nekako enakega mnenja glede posteljice. Midva imava v planu jo imeti pri sebi v spalnici, potem pa takoj ko bo to slo  ( ko bomo pripravljeni vsi ), jo dava v svojo sobo. Saj so mi sodelavke veliko razlagale, da imajo velike tezave, ker so imele otroka predolgo pri sebi in sedaj nocejo spati v svoji sobi. Vem, da lahko biti zdaj pameten, a trudila se bova, da bi bilo tako. če pa ne bo šlo, pač ne. Gledala sem, da ima LIP Poljčane nekaj posteljic, kjer se stranska stranice spusti čisto po posteljo. Sama sem zdaj premislila in bi morda raje imela enega, kjer se stranica le spusti malo nižje, ne pa da se popolnoma odstrani. Nisem ša pa gledala po trgovinah.

Ker še vedno nisem našla vozička, sem zdaj še jaz malce preštudirala Mutsyja in ga grem danes gledati še v BC. Upam, da ga imajo, ker pri nas je bolj manjše variante BCja. Ti si torej vzela Urban Riderja? Koliko je pa rok dobave? Aja, a ti gre v avto? mene je malo tega strah, ker pravijo da je kar velik.

Jana, tudi jaz mislim, da bi te ze poklicali. Vsekakor pa misli na najboljse.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




ime
symba

katera oblika imena ti je ljubša?

ela (81%)

ella (13%)

elle (6%)


Število vseh glasov: 105

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!