frufru
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi Frufru imam pa eno vprašanje zate: vi ste pri malčku bili samo v pralnih plenicah? Kako se je obneslo? Katere ste izbrali? Imaš kakšen nasvet? Mi smo nabavili racmanke iz več razlogov: so cenejše kot druge, narejene v Sloveniji, in univerzalne do 15 kil. Velikost reguliraš z drukerčki/pritiskači, širino pa z ježki ali pritiskači. Meni so se bolj dopadle z ježki, so bolj po otročku. Maš nočne/zelene in dnevne/rumene racmanke. Pri enih in drugih zraven dobiš še dodatne vložke. Potem rabiš še 2 komada prekrivnih hlačk. (te so pa po velikostih S, M, L) Mi smo rabili samo S in M, potem je bil pa že suh. Se ni zgodilo, da bi mu kdaj kje čez prišlo. Rabiš jih okoli 20, če se sušijo zunaj, če imaš sušilca lahko manj, se pa rej obrabijo. Naše so dale čez našega in od bratranca, pa jih bo 3/4 še za naše drugo dete. V bistvu so se nam zgulile samo dnevne, ki so tanjše. Jaz sem jih prala skupaj z ostalim belim perilom in ni nič smrdelo. Če bi jih zdaj kupovala bi kupila bambusove: so bolj mehke in hitreje se posušijo (vsaj tako mi je rekla bratrančeva žena, ki jih je nekaj kupila in naše potrgane obdržala zdaj, ko nam je naše vrnila). Aja rabiš pol edino še bombažne podlogice (lahko jih kupiš pri racmanu ali pa od tosame) Če se pokaka, tisto vržeš v stranišče, če je pa polulan, jih pa lahko prepereš na roke in posušiš. Namesto mehčalca uporabiš kis za vlaganje, ni nujno, da vsakič. Pa še 1 prednost je. Nočni racman je primeren tudi za široko povijanje Če ne veš ali bi jih mela ali ne: kupi npr 3 kom. pa boš vidla, kako se ti obnese. Če ti ne bo ustrezalo jih lahko še vedno prodaš (lahko tudi nam ). Vse kremice odpadejo, no vsaj pri nas so. Rita ni bila nikoli vneta razen takrat na začetku, ko smo ga meli še v plastičnih plenicah. Ko smo šli z njim na morje (1,5leta) je že nakazal, da ga lulat, samo premalo časa smo bili, pol je pa še vrtec menjal in smo šli nazaj v plenice. (v vrtcu je imel pa DM ekoplenice alana, ker niso bile pripravljene prilagajat svojega ritma potrebam otrok oz. po njihovo muham staršev) Ko je bil star 2 leti je pa kar en dan rekel, da bo lulal kot oči in je bil v 1 tednu suh tudi ponoči. Ne vem če sem od takrat 3 x menjala posteljnino zaradi lulanja... Še malo računice: 1 racmanka je cca 14€ x 20 = 280€ (Pampers newborn cca 40 kom cca 9€ porabiš recimo v 1 tednu letu je to najmanj 500€, 1 paket večjih plenic cca 12€) Pereš itak skupaj z ostalim perilom, recimo, da sta dva stroja več na teden. Jaz sem jih prala na 60°, ni bilo potrebe po kuhanju. Prašek se da zmanjšat tudi s tisto magično kroglo, ki jo imamo že itak doma za ostalo perilo. Elektrika, poraba se nam ni povečala, smo ostali v istem rangu porabe. Smeti ni bilo in ni smrdelo. (če se je polulal, sem jo samo malo v vodo namočila, ožela in dala v vedro, ko se je nabralo perila za stroj je šlo v pranje skupaj s cotkami, in najinim perilom. Več si preberi na racmanovi spletni strani... Če bo še kakšno vprašanje pa komot vprašaj By the mimo: imajo tudi zaščitno prevleko za jogi, ki diha in ne premoči in slinčke iz istega materiala. Lahko pa kupiš tudi ostanke in jih sama narediš (meni jih je mtka naredila). Za mamice imajo pa tudi blazinice za dojenje, ki se perejo, bombažne in s svilo (podobne kot pri dada)
< Sporočilo je popravil frufru -- 21.6.2011 13:34:18 >
|