razgrajačka
|
Kar se tiče Pušenjaka je super ginekolog in je res ekspert ... hehe, midve imava diametralno nasprotne izkušnje: meni se je pa Strahova zelo lepo posvetila in ugotovila vse prav, Pušenjak pa... Tako da k njemu sama gotovo ne grem, če bom pač spet v bolnici in bo on dežural, pa itak nimam izbire - bi pa vsekakor rajši videla, da bi dežural kdo drug (razen še en je pa še slabši), pa večina ostalih g. se mi je zdela zelo ok, tako da ni da bi bila ful razvajena... Ampak kadar pač začne tvoj otrok zaostajat v rasti, zato, ker se nekomu ni dalo mal razmislit ali bolj pogledat - ja, takrat pač glih ne zaupaš več. Tako da - nihče ni glih 100%. Dopuščam pa možnost, da je za samoplačniške preglede drugačen. Meni je svinjsko slabo, daleč od tega, da bi minevalo, v bistvu mi je vedno bolj slabo. Pri meni zgleda to tako, da mi gre na bruhanje in vedno bolj, zaenkrat mi še rata, da ne bruham, ampak je pa to vedno težje. Precej neprijetno, sploh če pomislim, da bo še 7 mesecev tako... Ampak tako je bilo že prvih uspešnih 2x, tako da očitno se zadeva razvija:). Sem pa danes sanjala, da sem začela krvavet, pa sem v sanjah najprej čisto pozabila, da sem noseča, potem me je šele prešinilo, da se to ne bi smelo dogajat. No, ampak v resnici nisem . Jaz grem na ns in na dvojni hormonski test, imam pa to naročeno trenutno 4.7., upam, da bo datum ustrezal, ker imam pregled šele 22. in če bi do takrat čakala z naročanjem, je precejšnja možnost, da ga ne bi dobila. DHT pač poveča zanesljivost NS - če imajo oba podatka, je izračunana verjetnost bolj ziher, skratka. Zakaj ne bi šla, če imam možnost - navsezadnje nisem več rosno mlada - 33 let. dspela, ne obupat! Tudi jaz sem imela dva ss, pa imam tudi dva zdrava otročička in nisem edina; poznam veliko punc, ki so imele ss, tudi več kot 1, tudi ženske s 5imi otroki... Tako da to, da dvakrat ne rata, nič ne pomeni, samo da si imela smolo. V zgodnji nosečnosti je toliko možnosti, ki lahko grejo narobe - od tega, da je pač kako semenčece ali pa jajčece že v osnovi bolj švoh, do tega, da gre pač kaj narobe ob delitvi - na začetku je vse ful občutljivo - mala napakica ima velike posledice, ker je pač tako malo celic, da ena napačna delitev vpliva na celo kopico organov... Tako da ne morejo vedet, kaj je narobe - vem, da je to težko, ampak ne splača se analizirat, ker ne moreš prit do konca (takes one to know one;). Pač nekaj ni šlo po planu, to se velikokrat zgodi, dogajalo se je tudi našim babicam, samo da te niti niso vedele, da so noseče, ker ni bilo testov. Če pa so vedele, pa niso o tem govorile, ker je bila to verjetno sramota - vse, kar se dogaja tam dol, je bilo tabu, saj veš. Me na srečo živimo v drugih časih:). Mogoče imata še kaj za uredit, predno dobita otročička - pri nama je bilo obakrat tako, da ko sem imela ss, sem ob bila vesela in prestrašena hkrati - nisem bila glih 100%, da sem čisto pripravljena, ker je bilo obakrat od enkrat;). saj sva rekla, da bi mela, samo nisva glih računala, da bo ratalo prvi mesec. Potem, ko sem mela ss, sva bila pa obakrat razočarana in sem videla, da si noben od naju ni oddahnil, tako da sem bila potem prepričana, da si tega otroka res želiva. Kar je potem ful fajn, ko naslednjič vidiš , ker te ni več strah . Ne vem, če ti vse to kaj pomaga, ampak vsaj poizkusit moram - škodit verjetno ne more... Mislim pa, da ti po 2 ali 3 splavih pripada pregled, če imaš pregrado na maternici, meni so ga dali že po 1. splavu, ker je pač to imela moja mami (čeprav je ona normalno donosila 3 otroke in kolikor vem, ni imala nobenega ss) in je nisem imela , očitno nisem po njej podedovala:). Potem sem 2x normalno rodila, marca sem pa spet imela ss in zdaj sem spet noseča. "v življenju vse obrne se"... Vzami si čas za odžalovat! janček, ne razumam čisto - kako se semenček ne bi uspel obdržat - saj semenčece mora v roku par dni max srečat voljno jajčece, ki ga sprejme, navadno je pa to že kar takoj po seksu - in potem skup potujeta dol po jajcevodu do maternice, kjer se vgnezdita - in po porodu imamo stanjšano sluznico in naj bi ravno zato prej zanosile... Daj malo razloži, me zanima, pa mi ene stvari ne grejo skup.
|