|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
9.6.2011 20:09:33   
vintage
IZVIRNO SPOROČILO: san

drugače me pa še hrbtenica matra, me je včeraj tako zagrabilo v križu, da joj. sem kot starka, se težko premikam, ma niti en položaj mi ne ustreza. no, edino na hrbtu ležat, ampak mi potem postane hitro slabouser posted image

tudi jaz imam s tem težave, v križu me večkrat boli, ko ležim na hrbtu je še hujše, ki zgleda mi pritiska na živec in pol mi začne še leva noga zatekat...mah ne vem za vas pupce, ma jaz komaj čakam da grem rodit ki se na trenutke počutim ko stara ženka ki ne zmore res ničesar..
to noč recimo sem prespala morda le kake tri ure, vse drugo sem se zvijala ker me je začela desna stran hrbta tako noro bolet (v predelu ledvic), da je joj....sem že mislila da bom mogla letet na urgenco pa sem se šla malo sprehajat po hiši in vodo pit in je bilo takoj (circa urco pa pol) boljše...drugače pa res groza s tem...to noč si sploh ne upam it spat....
jutri imam hvala bogu pregled!user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4726
9.6.2011 20:24:07   
pomarančika
Živjo punce pa sm iz morja (blo ful fajn sm se mal naplavala pa nasončla user posted image user posted image ) in zdej sm si končno zrihtala bolniško... zaenkrat samo za en tedn do pregleda pri ginekologinji ki ga mam 13.6. pol pa upam da mi podalša do konc mesca oz. še dle do porodniškeuser posted image bi blo fajn!

Sm pa zdele neki časa rabla da sm vse prebrala kar ste načvekale (12 strani)user posted image in sm vidla da ste se že menle mal o imenih....mi2 mava že zbrano za najinga sinčka in to je ime Max! user posted image čeprou to ime ni všeč ne moji babici ne dedku, tašča je rekla da pozna enga psa s tem imenom in bla,bla,bla... no in na začetku me je to ful motl in sm bla ful prizadeta zarad tega, zdej se pa ne ozeram več na njih - važn da je men pa mojmu fuuuuul všeč user posted image  

Pol sm pa tut vidla da ste pisale neke seznamčke kaj vse boste vzele sabo za v porodnišnico pa me par stvari zanima user posted image   ....omenle ste lanolin (za mazat bradavice) ke se to dobi v lekarni? pa zakaj se to ubistvu uporablja? (...moja 1. nosečnost pa nimam pojmauser posted image ) user posted image   pa za črpalko me še zanima a to vsaka rabi? al je to čist odvisno od tega če se user posted image ne doji al kako? Da vidm a morm to nujno kupt al ne?user posted image user posted image

Lepo se mejte pa že za v naprej hvala za odgovore user posted image

< Sporočilo je popravil pomarančika -- 9.6.2011 20:29:47 >

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 4727
9.6.2011 20:53:35   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: pomarančika

Živjo punce pa sm iz morja (blo ful fajn sm se mal naplavala pa nasončla user posted image user posted image ) in zdej sm si končno zrihtala bolniško... zaenkrat samo za en tedn do pregleda pri ginekologinji ki ga mam 13.6. pol pa upam da mi podalša do konc mesca oz. še dle do porodniškeuser posted image bi blo fajn!

Sm pa zdele neki časa rabla da sm vse prebrala kar ste načvekale (12 strani)user posted image in sm vidla da ste se že menle mal o imenih....mi2 mava že zbrano za najinga sinčka in to je ime Max! user posted image čeprou to ime ni všeč ne moji babici ne dedku, tašča je rekla da pozna enga psa s tem imenom in bla,bla,bla... no in na začetku me je to ful motl in sm bla ful prizadeta zarad tega, zdej se pa ne ozeram več na njih - važn da je men pa mojmu fuuuuul všeč user posted image  

Pol sm pa tut vidla da ste pisale neke seznamčke kaj vse boste vzele sabo za v porodnišnico pa me par stvari zanima user posted image   ....omenle ste lanolin (za mazat bradavice) ke se to dobi v lekarni? pa zakaj se to ubistvu uporablja? (...moja 1. nosečnost pa nimam pojmauser posted image ) user posted image   pa za črpalko me še zanima a to vsaka rabi? al je to čist odvisno od tega če se user posted image ne doji al kako? Da vidm a morm to nujno kupt al ne?user posted image user posted image

Lepo se mejte pa že za v naprej hvala za odgovore user posted image

To je tudi moja prva nosečnost in ne bom kupila črpalke za mleko, ker je ne potrebuje vsaka... Če bi jo potrebovala že v porodnišnici ti jo tako tam posodijo... Potem gre lahko pa partner v trgovino in ti črpalko kupi... Seveda je vse odvisno kako se user posted image doji...

Kremo lanolin pa lahko kupiš v lekarni... Uporablja se za mazanje bradavic, da ti ne razpokajo in toliko bolijo...

(odgovor članu pomarančika)
Neposredna povezava do sporočila: 4728
9.6.2011 20:55:04   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: nepremagljiva

Da se še jaz malo oglasim! Pred dvema urama sem prispela iz enodnevnih počitnic iz bolnišnice. user posted image Včeraj zjutraj sem pričela krvavet in sem se šla takoj pokazat. Zgleda da ni nič hujšega in sem danes lahko šla domov. Za popotnico sem dobila vrečko zdravil (železov sirup in magnesol) pa počivat moram, ker imam posteljico zelo nizko. Ni kaj, vedno se mi nekaj dogaja. Ne more mi biti dolgčas. user posted image
Glede na to, da mi je že en dan ležanja v bolnišnici močno presedalo, bom raje pridno ubogala. Je lepše počivati doma.

Glavno, da je vse ok...

Lepo počivaj in se pusti razvajati... user posted image

(odgovor članu nepremagljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 4729
9.6.2011 20:55:20   
carly
Pomarančika lanolin se dobi v lekarni in je za mazat bradavice ki znajo zlo fejst bolet med dojenjem, sploh v prvo ko še ne znaš čisto pravilno pristavljati.Jest sem imela čist uničene, mi je prov kri tekla ko sva se dojile in sem kar nekaj mesecev rabila da so se pozdravile in takrat mi je pediatrinja rekla da naslednjič naj jih med nosečnostjo po tuširanju fejst zdrgnem z malo bolj grobo brisačo pa možu naj pustim da je "bolj grob" med igricami če mu je le všeč in jaz to lahko prenesem da se bodo bradavice navadile.Pa nočem strašit, nekatere nimajo resnično nobenih problemv z bradavicami samo jih pa veliko poznam ki so jih imele.Glede črpalke je pa tako da je ne rabiš, če bi v porodnišnici ugotovili da jo boš potrebovala ti jo bodo tam posodili in si jo za doma lahko tudi naknadno nabaviš, je pa s črpanjem tudi kar problem in ravno preprosto ker mleko ne teče kar tako  kot pri dojenju-ni tistega pravega dražljaja, zato jih veliko obupa in pač kupijo adaptirano mleko.Iz lastnih izkušenj povem da bi se tudi jaz raje za to odločila ampak je bila tamala alergična na mleko in tistega ki je prov za alergije ni hotela pit ker se je poleg tega še vedno malo dojila, tako da bi jo mogla pustiti dobesedno stradati par dni in nič dojiti da bi začela tistega piti pa je bilo meni lažje potrpeti in sem imela dieto in si mleko črpala.

Neposredna povezava do sporočila: 4730
9.6.2011 20:57:44   
carly
Nepremagljiva glavno da je vse ok, sedaj pa kar počivaj in se merkaj.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 4731
10.6.2011 8:44:45   
Sunny_Dream
Nepremagljiva, samo da je s tabo in z user posted image vse OK! Verjamem pa da si se mogla fajn prestrašit.. vem da js bi se! Zato lepo zdaj vse 4 od sebe in se pustit pedenat24/7! Za krajšanje časa pa kako dobro knjigo, al pa nadaljevanko... ko pridejo naši user posted image na svet itak ne bo cajta za take luksuze user posted image

Sicer pa naj še jst dodam svojo šalčko glede hormonov in sitnosti ipd. Morm rečt da sm jst že pred nosečnostjo mela v času menstre kr dobre napade hormonov in posledično sem lahko bila malo user posted image , zato sem skos opozarjala mojga da bo moja nosečnost zanj peklenska... in je zdaj čisto blažen ker ni tolk hudo kot si je predstavlju. Hihihi! Tako da je bla ta taktika kr uspešna - zdaj vsem razlaga kako fajno in nezahtevno nosečko ma. Seveda pa to ne pomeni da nimam izpadov! Lih včeri zvečer ko mi je mazu trebuščka mi reče:" Joj tale najin fant je pa en velikan, ti maš še več kot 2 meseca in pol, pa maš že zdaj večji trebuh kot vse une ki grejo rodit!" user posted image Netaktičen dedc!! GRRR!! In valda me to spravi v slabo voljo, čeprav vem da ni nč slabega mislu, sam si zarad hormonov in občutljivosti seveda ne morm pomagat... Včasih bi blo bolš če bi bli tiho! Nasploh ugotavljam da sm kr občutljiva glede komentarjev na moj trebuh - tašča mi že od štarta skos komentira, vsakič ko me vidi in mi grejo kr dlake pokonci... Pol so pa tu še sosedi in vsak ki ma 3 min cajta da se obregne ... Najbolj mi je bedno to, da me ful osebne stvari sprašujejo ljudje, ki so prej komi da odzdravli ko smo se srečali na ulici! Mah... čuden je en folk.

Nč punce... obeta se še en siv in vremensko neugoden dan, ampak js morm vseeno ven - kuža hoče na sprehod!

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 4732
10.6.2011 8:46:51   
*tedy*
Pa se še jest malo javim.
Smo se vrnili z našega potovanja za avtodomom. je bilo res super, vsaj za otroke , moje noge so pa bolj trpeleuser posted image user posted image . Smo šli do Playmobila in legolanda in malo živalskih vrtov.

Punat mi sicer nismo v Punatu  ampak v kempu blizu  mesta Krka ampak gremo vsako leto tja tud na izlet. Plaža naprej od kampa (vozi tudi vlakec) je luštna tudi za otroke, kamenčki in mislim da tudi mivka nekje. Mesto je bolj majhno za kakšen prehod in sladoled.

Ime  smo se mi tud upam uskadili, nisem pa še čist sigurna, naš mali tako pridno lobira da bo pravi politik, kar glasove zbira od enega do drugega za katero ime je kdo user posted image user posted image !!

Punce pridno počivajte in verjemite tudi jest komaj čakam da držim našo princesko v rokiuser posted image user posted image . sem glih zadnjič rekla gin.da ne bi imela nič proti če bo vsaka nosečnost trajala kakšen mesec manj kot prejšnjauser posted image user posted image

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 4733
10.6.2011 9:13:54   
Teni_
user posted image  
PDP, nick, starost, zap.user posted image , št. user posted image , pregled, kraj, user posted image ali user posted image  

1.9.
ANDMIL, 26, 1user posted image , 0user posted image , 28.06., Ravne na Koroškem, user posted image
ninalars, 25, 1user posted image , 0user posted image , 28.06., Ravne na Koroškem, user posted image
pomarančika, 23, 1user posted image , 0user posted image , ?., Slov. Konjice, user posted image
anastazia, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?.,  Štajerskauser posted image
lily81, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?
., Ljubljana, user posted image
barbara85, 26, 1user posted image , 0user posted image , 27.06.,  Oplotnica
mamicabiba, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Maribora, user posted image
2.9.

tinci1, 27, 4 user posted image , 1user posted image ,
?., Domžale, user posted image
MojkaUA, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?., ?, user posted image
Jessy82, 28, 1user posted image , 0user posted image , 30.06., Savinjska,
user posted image
panja, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?.,  Savinjska,
user posted image
delfinkica, ?, 3user posted image , 1user posted image , ?., ?
Sunny_Dream, 29, 1user posted image , 0user posted image , 05.07., Ljubljana, user posted image
vintage, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?., okolica Kopra, user posted image
3.9.

sonce81, 30, 1user posted image , 0user posted image ,
?, Ljubljana
jaznoseca, 38, 5user posted image , 1user posted image , 01.07., Maribor, user posted image
4.9.
Teni RR, 27,4 user posted image ,2user posted image , 16.06., Ruše, user posted image
nepremagljiva, 37, 7user posted image ,2user posted image , ?., ?
URSY33, 33, 4user posted image , 1user posted image , ?., Litija, user posted image
lorelei82, 28, 2user posted image , 0 user posted image , ?., Maribor, user posted image
5.9.
bucka2, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?., Ljubljana, user posted image
jejhata, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?., ?, user posted image
ivanjščica, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
6.9.

Nincica1, ?, 2user posted image , 1 user posted image ,
?, ?

7.9.
plouse, 31, 2user posted image , 1user posted image
?,
Reby, 36, 2user posted image ,1user posted image , ?., Ljubljana

vrtnica83, 28, 3 user posted image , 1user posted image ,
?.,  okol. Domžal, 
user posted image
8.9.
Norica, 30, 2user posted image ,1user posted image ,  ?., ?
strelkica, ?, 4user posted image , 3user posted image , ?., ?, user posted image

9.9.
Pigy, 28, 1 user posted image , 0 user posted image , 29.06., Ljubljana, user posted image
srecka84, 27, 1user posted image , 0user posted image , 08.07.,  Postojna, user posted image
josephine27, 29, 2user posted image , 1user posted image , 
?, Ajdovščina, user posted image
10.9.

karin82, 28, 2 user posted image , 1user posted image ,
?., ?

TiaŽan, 25, 2user posted image ,1user posted image , ?,  Podčetrtek
agha , 32, 2user posted image , 1user posted image ,
?, Kranj
rainbow, 36, 3user posted image , 2user posted image , ?, Maribor, user posted image
Pelija, 36, 4user posted image , 3user posted image , 04.07., Gorenjska
nosečka*, 25, 3user posted image , 1user posted image , ?., dolenjska, user posted image
11.9.

modrimedo, 32, ?user posted image , ? user posted image ,
?., Ljubljana
, user posted image
Anonimna, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?., ?
Ancicici, ?, 3user posted image , 2user posted image , ?.,  Ljubljana

TDiemat, 25, 2user posted image , 0user posted image , 05.07.,  okolica Maribor, user posted image
Krysia, 34, 4user posted image , 1user posted image , 30.06.,  Ljubljana, user posted image

eltea333, 30, 2user posted image , 1user posted image , 15.06., ?, user posted image
12.9.

Lannna, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?., Maribor
13.9.

anabanana1981, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
leaa, 30, 3user posted image , 1user posted image , 27.06., Zagorje ob Savi, user posted image
klavdija27, ?, 3user posted image , 1user posted image , ?., Zreče, user posted image , user posted image
14.9

olana, 28, 2 user posted image , 0user posted image , 21.06., ?
Cebelica2, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
NAHRIN, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?
Hulaqalula, 36, 3user posted image , 0user posted image , 13.06., Ljubljana, user posted image
15.9.

*žurerka*, 26, 3user posted image ,1user posted image , ?., ?, user posted image
dory,32, 2 user posted image , 1user posted image , ?., Ljubljana, user posted image
16.9.
*tedy*, 40, 4 user posted image , 3user posted image , ?., Ljubljana
D.anna 76, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?.,  Ljubljana
issa, 24, 2user posted image , 1user posted image , 14.06., Maribor,user posted image
*AnaL*, 31, 3user posted image , 2 user posted image , 27.06., ?,  user posted image
PikaPokaZBusijem, ?, 1 user posted image , 0user posted image , ?., Domžale
17.9.

kristi07, 28, 1 user posted image , 0user posted image , ?., Zapuže
KAHLO, 32, 3user posted image , 1user posted image , 23.06., Ljubljana, user posted image
Evvva, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?., Ljubljana, user posted image
*alja*, 26, 2user posted image , 1user posted image ,
?., Prekmurje
, user posted image
18.9.
19.9.
rihtarca, 31, 3user posted image , 2user posted image , ?., ?, user posted image
vlazag, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, Velenje
Shamsia, 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.06., okolica Postojne, user posted image
Ajda_, 24, 1user posted image , 0 user posted image ,
?., okolica Ptuja, user posted image

nana13, 27, 2user posted image , 1user posted image , 14.06., Strunjan, user posted image
daka, 36, 3user posted image , 2user posted image ,
23.06.,  Maribor,
user posted image
izola05, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?., okolica Kopra
20.9.

21.9.
Dorianna, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?., okol. Ljubljane
mala mala, ?, 2user posted image , 0user posted image , 17.06., Prlekija
22.9.

Tanejci, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?., ?
Septembrovka, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, Ljubljana, user posted image
23.9.

carly, 28, 4 user posted image , 1user posted image , 14.06., okolica Jesenic, user posted image
24.9.
Tajska, 33, 2user posted image , 1user posted image , ?., Trbovlje
NM, 34, 3user posted image , 1user posted image ,
28.06., Postojna, user posted image
25.9.

SSheila, ?, 3user posted image , 1user posted image ,  ?., ?
anonimnauser posted image ,?, 5user posted image , 1user posted image , ?., Mengeš
matejkaantolin@gmai, ?, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?

mate0ja, 29, 2user posted image , 1user posted image ,
?.,
Ljubljana, user posted image
26.9.

anschk, 25, 2user posted image , 1user posted image , 24.06., ?
27.9.
bimba7277, 39, 2user posted image , 0user posted image , 17.06., user posted image
san, 33, 5user posted image , 4user posted image ?., Ljubljana, user posted image
28.9.

29.9.

bela zvezdica, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, Štajerska
pumpkin23, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?., Ljubljana, user posted image
2.2., ?, 3user posted image , 1user posted image , ?., ?, user posted image
moniketna, 22, 1user posted image , 0user posted image , 14.06., Ravne na Koroškem
Princess1, 30, 3user posted image , 0user posted image , 08.07., Ljubljana, user posted image

pomar*ANČA*, 26, 2user posted image , 1user posted image , ?., okolica Domžal
mojcyka, 24, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Ptuja
30.9.

Majcii, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, Medvode
anabanana, 21, 1user posted image ,0user posted image , ?, Ljubljana user posted image
Neja 007, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?., Kamnik, user posted image
anchy_, 27, 1user posted image , 0user posted image , 17.06., Novo mesto
wifi, 29, 2user posted image , 1user posted image , 21.06., Stranice

SKUPAJ NAS JE: 93
NOSEČKE Z DVEMA
: klavdija27
Z NAMI SO POT ZAČELE:user posted image
sashy,SILVA,anonimna , Arabella1, Norica, lunax, anonimna3, mucixxx, Dream
user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4734
10.6.2011 9:15:03   
mate0ja
Nepremagljiva - počivaj in še enkrat počivaj. Šla si skozi kar nekaj preprek, prehodila že več kot polovico in ni več daleč do konca. Pa še več kot vredno je.

Lanolin - jaz sem se prepozno začela mazat in mi je tamala eno bradavico čist uničla. Preden sem jo pristavila sem že stiskala zobe ampak ko je razboleno z vsakim dojenjem postane bolj nevzdržno. Jest sm pol prosila za nastavke, ker res ni blo več za zdržat. Mazala pa sem se s Tea tree takoj po dojenju, potem pa kake pol ure pred naslednjim umivala s toplo vodo in mazala še z lanolinom. V enem tednu se je potem pozdravilo.

Črpalka za mleko in ostali pripomočki - meni se ne zdi nujna, če bo pa potreba jo bom naknadno kupila. Je kar velik strošek in se mi zdi brez veze denar stran metat, če je verjetnost da ne bom potrebovala. Jaz sem v prvo pred porodom kupovala točno po seznamu, priporočene količine oblačil, priporočeno kozmetiko in nujno opremo. To sem naredila po nasvetu kolegice, ki je kupila res svega in svašta od sterilizatorja, črpalke, do ne vem kakih stolčkov in nastavkov za banjo pa kozmetike za eno manjšo prodajalno in kasneje je preračunala da je zaradi tega vsaj 400 EUR dobesedno preč zmetala, ker stvari sploh ni potrebovala. Midva sva šla v BC po nujno opremo, obleke sva kupila nekaj tukaj nekaj tam, v tosami plenice, dekice, tetra plenice, vložke, v lekarni milo, olje.... Ko se je pa dete rodilo sva pa sproti hodila, če sva videla da bova kako stvar dalj časa potrebovala. Če se je dalo kaj sposoditi sva si pa sposodila.

Kje pa sicer tiste, ki imate že otroke kupujete sanitetni material, plenice in kozmetiko? Jaz se namreč odkrila, da imajo v DM-ju najbolj praktično in relativno poceni. Vate, krpice za umivanje, plenice so mi Babylove super. Pa še točke zbiramo in se prav prileže 15% popust na celoten nakup al pa 25 na najdražji izdelek. A je v Müllerju kaj ceneje in kvalitetneje? V otroških trgovinah se mi zdi itak drago.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4735
10.6.2011 9:21:16   
Teni_
Pozdravček.

Zjutraj ni bilo časa za javljanje. Sem bila bolj zgodna, ker sem šla v laboratorij in za otroške oddat. Sem si zrihtala š kar vlogo za nadomestilo in paket za user posted image . Čez en mesec pa samo oddam.

Nepremagljiva
, ti pa lepo počivaj in se pusti razvajat.

Neposredna povezava do sporočila: 4736
10.6.2011 9:30:20   
mate0ja
Sem bila bolj zgodna, ker sem šla v laboratorij in za otroške oddat. Sem si zrihtala š kar vlogo za nadomestilo in paket za user posted image . Čez en mesec pa samo oddam.

Nepremagljiva, ti pa lepo počivaj in se pusti razvajat.

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Pozdravček.

Zjutraj ni bilo časa za javljanje. Sem bila bolj zgodna, ker sem šla v laboratorij in za otroške oddat. Sem si zrihtala š kar vlogo za nadomestilo in paket za user posted image . Čez en mesec pa samo oddam.

Nepremagljiva
, ti pa lepo počivaj in se pusti razvajat.

Jest sm pa čist moderna pa samo še z neta jemljem obrazce in pošiljam po pošti. No za porodniško bom (bova) šla sebno, ker otrok potrebuje še atija. Avtomatsko mu ne pripada, mora podpisat da se strinja, da mu bo mali celo življenje skakal po glavi user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4737
10.6.2011 10:04:50   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Nepremagljiva - počivaj in še enkrat počivaj. Šla si skozi kar nekaj preprek, prehodila že več kot polovico in ni več daleč do konca. Pa še več kot vredno je.

Lanolin - jaz sem se prepozno začela mazat in mi je tamala eno bradavico čist uničla. Preden sem jo pristavila sem že stiskala zobe ampak ko je razboleno z vsakim dojenjem postane bolj nevzdržno. Jest sm pol prosila za nastavke, ker res ni blo več za zdržat. Mazala pa sem se s Tea tree takoj po dojenju, potem pa kake pol ure pred naslednjim umivala s toplo vodo in mazala še z lanolinom. V enem tednu se je potem pozdravilo.

Črpalka za mleko in ostali pripomočki - meni se ne zdi nujna, če bo pa potreba jo bom naknadno kupila. Je kar velik strošek in se mi zdi brez veze denar stran metat, če je verjetnost da ne bom potrebovala. Jaz sem v prvo pred porodom kupovala točno po seznamu, priporočene količine oblačil, priporočeno kozmetiko in nujno opremo. To sem naredila po nasvetu kolegice, ki je kupila res svega in svašta od sterilizatorja, črpalke, do ne vem kakih stolčkov in nastavkov za banjo pa kozmetike za eno manjšo prodajalno in kasneje je preračunala da je zaradi tega vsaj 400 EUR dobesedno preč zmetala, ker stvari sploh ni potrebovala. Midva sva šla v BC po nujno opremo, obleke sva kupila nekaj tukaj nekaj tam, v tosami plenice, dekice, tetra plenice, vložke, v lekarni milo, olje.... Ko se je pa dete rodilo sva pa sproti hodila, če sva videla da bova kako stvar dalj časa potrebovala. Če se je dalo kaj sposoditi sva si pa sposodila.

Kje pa sicer tiste, ki imate že otroke kupujete sanitetni material, plenice in kozmetiko? Jaz se namreč odkrila, da imajo v DM-ju najbolj praktično in relativno poceni. Vate, krpice za umivanje, plenice so mi Babylove super. Pa še točke zbiramo in se prav prileže 15% popust na celoten nakup al pa 25 na najdražji izdelek. A je v Müllerju kaj ceneje in kvalitetneje? V otroških trgovinah se mi zdi itak drago.

Če bi jaz samo 400 € proč zmetala z nepotrebnimi pripomočki, opremo in cunjicami bi bilo tako vredi... Jaz sem si tudi naredila seznam in točne količine... Pa sva do sedaj dala vse skupaj že tam okoli 2500 € pa še nimama vsega... Vse je tako drago... Ampak kopujem pa vseeno... Za drugega otroka je lažje kupovati, ker veš kaj potrebuje in nekaj že tudi imaš od prvega...

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4738
10.6.2011 10:06:32   
san
nepremagljiva, me veseli, da je sedaj bolje in si doma. držim pesti, da bo tudi tako ostalo vse do konca.

vintage, sporoči kaj je rekla G na pregledu, prosim. meni na boku paše par minutk ležat, potem me pa kolki začnejo bolet. ma sem že kot stare mameuser posted image

pomarančika, jaz tudi vedno poslušam glede izbire imen. ampak, pišuka sej mora bit ime nam všeč ne njim. pa ravno tako skoz poslušam komentarje glede št. otrok. ja, pa sej nimajo oni dela z njimi, pa mi skoz pametujejo... jst tud ne težim drugim, zakaj imajo samo enega ali dvauser posted image . no, jst sem se že zdavnaj nehala sekirat. se mi pa zdijo res nepotrebni ti komentarji. vsak po svoje.
pa super, da si uživalia na morju.
aja, črpalka za mleko za moje pojme ni obvezna, to raje kasneje dokupiš, če boš potrebovala. jst je nisem nikdar.

sunny dream, sem se nasmejala zdele, ampak sej vem, da ni smešno. ti moški so pa res brez občutka.

mate0ja jst tud vse to kupujem v dm in koristim pike za večje nakupeuser posted image . sam zobne ščetke in zobno pasto pa včasih kupim v mullerju, ker imajo tiste, ki jih kupujem, tam kar ceneje. obrazce pa jst tudi iz neta sprintam in pošljem. edino, če morm osebno tja.

no, uživajte

(odgovor članu vintage)
Neposredna povezava do sporočila: 4739
10.6.2011 10:12:02   
Pigy
Dejmo mal naklofat teh 10 strani, da pridemo čimprej na drugi del.

Bolniška mi je potekla 8.6, a odločbe še ni. Tko da sem v pričakovanju poštarja vsak dan.

Nepremagljiva- sedaj pa samo počivat, ti ni druge.

Mene pa že pošteno vse tišči dol, tko da počivam, pa sedaj me pa mal okol bradavic peče, no včeri sem pa videla, da če jih mal stisnem neki prozornega mal vn steče.

lanolin- to pa še nisem slišala, si ga bom šla kupit, a to si že zdej lahko mažemo?

Drugače, pa user posted image je divja 100/h, tko ležim in se sama sebi smejem, kako mi trebuh poskakuje.

Moj pravi da gor nikakor ne more dobit stanovanja, so še vedno v nekem motelu, tko da ne vem če se vrne jutri domov. user posted image

pomarančika- tudi jaz poznam kužija s takim imenom, ampak enga lušnga fantka tud, sedaj ima  mislim da 3 al 4 leta.user posted image . Uglavnem, da je vama ušeč, ostalim bo tud, ko bojo zagledal user posted image

sunny_Dream- mene pa sploh ne gane, ko mi vsi okol pravjo, da sem taka kot da bom vsak čas rodila, še moj mi doskrat reče, da sem ogromna, pa mu sam nazaj rečem: to si je tvoj otrok tok placa naredil- očitno hoče bit komot. user posted image .
Včeri sem na zone reality gledala oddajo o nedonošenčkih, tako žalostno, ampak baba zmešana, namest da bi preklopla na drug kanal.....ne, jaz sem pregledala ne vem kok nadaljevanj je blo in zdraven jokala ko zmešana. In valda, celo noč razmišljala o temuser posted image . K sreči se je z vsemi končalo vse ok, ampak jaz pa tko prestrašena. 

Papirje za porodniško, to mormo mi urejat v mesecu julij, a ne? Prej moram najt kje je tuki csd, pa mojga s sabo zvlečt, da gre podpisat.

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4740
10.6.2011 10:12:35   
pumpkin23
mate0ja- jaz kupujem vse v mulerju, ker mi je bl priročen in ker tam dobim plenice ki so mi res kul. Grem dol na Rudnik,kjer mam pod eno streho vse kar rabim za malega. Lekarna, plenice, oblekce. Ja in meni je razlika v plenicah kupljenih v Mulerju ali pa v dm-mu. Je pa res da ma vsaka svoje potrebe in pač tam kjer se navadiš tam kupuješ.

Nepremagljiva pazi se in res počivaj.

Mene tudi zadnje dni neki matra, kaj če bom prej rodila oz. da je kaj narobe. Se mi zdi da sem v prejšnji nosečnosti mal bol visoko nosila otročka. Sedaj vse brcike čutim pod popkom oz. pri sramni kosti. Najraje se zadržuje na pregibu z nogami, ker me potem skos brca ko sedim ker mu ne paše utesnjenostuser posted image . No sej po eni strani je dobro da je tam spodaj, da me vsaj zgaga ne peče tako kot me je v prvi nosečnosti.

Drugače pa tile komentarji glede trebuhov so kr neki. Vsak po svoje. Meni tudi vsi govorijo kok velik trebuh mam, jaz pa si mislim, da se vsaj dete lepo notri mauser posted image . Drugače je pa moj trebuh in se morm jz z njim premikat in je pač to moja skrb in ne njihova. Najbol mi grejo naživce ljudje, ki jih ne poznaš ravno najbolje in te želijo pobožat po trebuhu ali pa čutit kako brcauser posted image .

Drugače pa se sedaj tudi jaz pridružujem društvu zatekanja nog. Tako da probam čim več počivat in met noge u luftuser posted image .

lepo se mejte in upam da bo danes kaj boljše vremeuser posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4741
10.6.2011 10:19:50   
Pigy
IZVIRNO SPOROČILO: ANDMIL
Če bi jaz samo 400 € proč zmetala z nepotrebnimi pripomočki, opremo in cunjicami bi bilo tako vredi... Jaz sem si tudi naredila seznam in točne količine... Pa sva do sedaj dala vse skupaj že tam okoli 2500 € pa še nimama vsega... Vse je tako drago... Ampak kopujem pa vseeno... Za drugega otroka je lažje kupovati, ker veš kaj potrebuje in nekaj že tudi imaš od prvega...

Si pa dost dala do zdej, al se meni zdi. Kolikor sem si izračun naredila, bom vse skupi dala okol 1000 euorov. Od vsega me bo edin vozičk mal več koštal.

Plenice mi vsi pravijo da so v mullerju najcenejš, pa vlažilni robčki tud. Ostala kozmetika, bom pa vidla, ko jo bom kupovala, kje bom dobila.

Mam pa eno vprašanje; flaše in dude.
Katere se splača, eni prisegajo na avent, drugi na nuk in spet tretju na tommee tippee.
Sterilizatorje in te stvari ne bom kupovala, kr se mi zdi brezveze.

Kaj pa blazina za dojenje, eni mi jo full priporočajo, drugi spet ne?

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4742
10.6.2011 10:35:21   
jejhata
anabanana - Punat je čudovito morsko mestece z raznovrstno ponudbo. Mi smo v kampu Škrilja, oddaljenem 8 km in gremo večkrat v Punat. Imajo mini golf, veliko igrišče z raznimi igrali, turistični vlakec, taxi ladje, ki vozijo do bližnjega otočka, ali ogled po zalivih, izlete do Raba..., polno restavracij, barov, slaščičarn... Ni, da ni. Tam je tudi za mene eden lepših sončnih zahodov. Mi smo se ravno včeraj vrnili od tam; malo smo bili šlampasti in nismo pogledali znaka na parkirišču, kar nas je stalo 100 kun, ker kasirajo od 1.6. Če pa se pelješ prosti Stari Baški, vodi pešpot nad našim kampom, do najlepših plaž s kristalnim morjem! Meni to vse veliko pomeni, ker sem morska deklica in tam črpam energijo za celo leto, da preživim na celini.
Morje še sicer nima 20 stopinj, pa sem se že kar malo naplavala. Že komaj čakam naslednji vikend, ko spet zgasnem za kakšen mesec. Je lažje prenašati vse te muke!
Seveda čestitke diplomiranki in vsem za dobre novice.
tedy boš mogla ponoviti izlet z avtodomom, ko boš sama.... user posted image

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 4743
10.6.2011 10:43:00   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: Pigy

Si pa dost dala do zdej, al se meni zdi. Kolikor sem si izračun naredila, bom vse skupi dala okol 1000 euorov. Od vsega me bo edin vozičk mal več koštal.

Plenice mi vsi pravijo da so v mullerju najcenejš, pa vlažilni robčki tud. Ostala kozmetika, bom pa vidla, ko jo bom kupovala, kje bom dobila.

Katere se splača, eni prisegajo na avent, drugi na nuk in spet tretju na tommee tippee.

Vem ja... user posted image

Naju je samo sobica prišla že čez 1000 € - če ti povem, da naju je samo luč v otroški sobi prišla 100 €, pol veš, da za otroka bi dala še svoje zadnje spodnjice, ker rajši jaz nimam, samo, da lahko kupim kaj za našo pupiko, potem je še voziček oziroma kompletek bil drag... Pa cotke so drage... Jaz imam vse... Od blazine za dojenje, do sterilizatorja, grelca... Imam pa dude in flaške od NUK-a... Plenice bom vzela Pampers, kozmetiko imam od Bubchen, ker je še kar kvalitetna... Pa imam še drobnarije za dokupit... Pač vse bi rada imela do konec Junija... Cotke pa kopujem 56 in 62... Druge bom pa potem sproti...

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 4744
10.6.2011 10:46:06   
nepremagljiva
Lep sončen dan. Uh, kako se je pasalo naspat v svoji postelji. Pa lepo sončno vreme imamo danes. Jaz lenarim. Edino nekaj bom morala iti skuhat počasi, da ne bomo lačni. user posted image Še dobro, da sem si dala duška z nakupovanjem pred tem, da me sedaj ne skrbi, če mi bo uspelo nabvit vsaj najnujneše.
Ker imam že kar nekaj izkušenj z nakupovanjem najnujnejših stvari, lahko malo pomagam.
Črpalka definitivno ne spada med najnujnešo. Tudi sterilizator ne. Je dovolj navaden lonec v kuhinji. Tako, da črpalke ne kupujte v naprej. Če bo potrebno, vam jo bo že kdo skočil kupit.
Lanolin (kremica za nego bradavic) se pa dobi tudi v vseh trgovinah z otroško opremo. Obstaja tudi ena Aventova. Je čisto ok. Je pa res fajn to imeti pri roki. Fina je tudi Bepanthene krema. To se pa dobi v lekarni.
Če se bom še česa pomnila, bom kasneje napisala. Sedaj me čas baše.

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 4745
10.6.2011 10:49:59   
jejhata
Pigy Kaj pa blazina za dojenje, eni mi jo full priporočajo, drugi spet ne?

Meni je bila blazina za dojenje zakon. Pri nočnem dojenju sva se usidrala na gugalnik, zavila v odejo, mali se je najedel, jaz pa sem zraven lahko dremala, ker je lepo ležal na blazini, samo glavico sem mu malo podpirala. Tako sva bila nemoteča za atija in še midva sva se nacrkljala. Joj, že komaj čakam spet te trenutke! Kasneje po 6. mesecu, ko že sedi, pa spet pride zelo prav ta blazina, ker ga podpira.
Vidim, kako ene že zapravljate. Brez veze! Otroček se tako hitro razvija in spreminja, da komot sproti kupuješ, drugače ti ostane ogromno neporabljenega. Itak veliko dobiš tudi ob rojstvu otroka, potem pa ti sproti dodajaš, kar potrebuješ.

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 4746
10.6.2011 10:55:26   
mate0ja
z tudi vedno poslušam glede izbire imen. ampak, pišuka sej mora bit ime nam všeč ne njim. pa ravno tako skoz

Ona je naračunala 400 EUR robe, ki je ni nikoli uporabljala. Seveda je blo še par tisoč za podlago.

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4747
10.6.2011 11:01:23   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: jejhata

Pigy Kaj pa blazina za dojenje, eni mi jo full priporočajo, drugi spet ne?

Meni je bila blazina za dojenje zakon. Pri nočnem dojenju sva se usidrala na gugalnik, zavila v odejo, mali se je najedel, jaz pa sem zraven lahko dremala, ker je lepo ležal na blazini, samo glavico sem mu malo podpirala. Tako sva bila nemoteča za atija in še midva sva se nacrkljala. Joj, že komaj čakam spet te trenutke! Kasneje po 6. mesecu, ko že sedi, pa spet pride zelo prav ta blazina, ker ga podpira.
Vidim, kako ene že zapravljate. Brez veze! Otroček se tako hitro razvija in spreminja, da komot sproti kupuješ, drugače ti ostane ogromno neporabljenega. Itak veliko dobiš tudi ob rojstvu otroka, potem pa ti sproti dodajaš, kar potrebuješ.

Za mene ni brez veze toliko zapravljati za otroka, ker tako hitro pa tudi ne zraste, da ne bi vsako stvar vsaj nekajkrat uporabil... Kozmetika in druge stari se tudi ne pokvarijo tako hitro... Poleg tega lahko stvari, ki jih ne potrebuješ več prodaš dalje ali pa samo menjaš s komu za večje...

(odgovor članu jejhata)
Neposredna povezava do sporočila: 4748
10.6.2011 11:03:06   
ANDMIL

z tudi vedno poslušam glede izbire imen. ampak, pišuka sej mora bit ime nam všeč ne njim. pa ravno tako skoz

Ona je naračunala 400 EUR robe, ki je ni nikoli uporabljala. Seveda je blo še par tisoč za podlago.

Sem mislila v smislu, da, če bi sama kupila samo za 400 € nepotrebnih stvari, bi bila vesela... Samo to se lahko hitro spremeni... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4749
10.6.2011 11:30:31   
mate0ja
vsega me bo edin vozičk mal več koštal.
IZVIRNO SPOROČILO: Pigy

Jest sm na slepo kupila eno flašo in eno dudo. Vse avent, silikonsko. Mala je bla poletna in tisto poletje je blo res grozno vroče, zato sem ji dajala vodo po flaši, pa aventove ni hotla, takrat so tommee tippe ble modni hit, ker kao njihovi cuci ponazarjajo dojenje in tosto je mala res zagrabla. Od dud smo kupovali vse sorte, ker so ji dude ful do nosa prišle, aventove so glede tega najbolj napraktične, ampak na koncu je aventovo še vedno najrajši zagrabla. Pri tamali se je takrat ful govorilo, da se kupuje aventove flaše in nukove dude, zdej pa ne vem če so se trendi kaj spremenili user posted image vnaprej itak ne veš kaj ti bo prav prišlo zato res za vsak slučaj kupiš neki.

Aja pa jaz sem za vsak slučaj kupla pet praškov aptimila v vrečkah (za enkratno uporabo so), ker res nikoli ne veš kdaj boš potreboval in koliko.

Blazino za dojenje sem jaz najbolj uporabljala v nosečnosti. Mam uno dolgo kaši in si jo naštelaš med noge pa pod trebuh pa pod glavo. Za samo dojenje je nisem veliko uporabljala, je bla pa pol spet uporabna za podkladat, da se tamala ni kam zvalila al pa prevrnila, ko še ni čist samostojno sedela.

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 4750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?