|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 9:34:25   
alenkica30
haj oktoberke

Pokamoka user posted image user posted image user posted image za uspešno morfologijo. Kje boš rodila? Mogoče se srečava v šok sobi, kajti tudi jaz grem na CR. Mene v porodno sobo ne dobijo več user posted image user posted image

Voziček Mutsy: imam točno takega, zelenega. Zame ni boljšega, res. Še posebej košara nam je prvič res prav prišla. Pa kolesa so velika , napihljiva in je primeren za teren. Jaz sem malega zapeljala po travi okrog hiše in je v 2 minutah zaspal.

Lupinica Kupili smo maxy coci cabriofix, kajti gre na familyfix, ki se mi zdi res dobra in praktična rešitev še posebej za tiste, ki moramo lupinico oz avtosedež pogosto ven jemati. Moj user posted image se namreč vozi v službo skupaj s še tremi, tako da je treba vse skupaj ven jemati.

z modrčki iz mullerja pa imam zelo slabe izkušnje. Se mi zdijo kot bi bili za enkratno uporabo user posted image To se tako uniči pri pranju, da ne omenjam da tisti bombaž tanki sploh ne podpira dojk. Res pa je da imam že tako ali tako malo večje.

Primana in pikomiko čestitke za user posted image . Edino zdravje je kar šteje, čeprav si tudi mi po tihem želimo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nanita)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 9:58:45   
sončica25
Zdravo!
da se spet malo oglasim.....moram nas kar vse lepo pohvalit ker tako zvesto in pridno pišemouser posted image user posted image
zdej pa da malo pokomentiram tole božanje naših trebuščkovuser posted image user posted image .......za mojegauser posted image se absolutno priporočam.....saj to je vendar NAJINO a ne user posted image ....komaj čakam da se zjutraj zbudiva in me malo pobožauser posted image se mi zdi res lepo......kar se pa ostalih tiče pa....odvisno.....za bližnje ni problem, drugi me pa niti niso še vprašali če lahko...pa sploh ne vem kako bi reagirala....kaj pa vem.....me pa izredno moti moja mlajša sestra ko ga začne nenormalno lubčkat....to mi gre pa blazno na živce!!!!user posted image pač moti me....samo dotikanje in božanje ne ampak ko se približa mojemu bušiju pa kar "ošpice" dobimuser posted image ...in do sedaj ni bilo take možnosti da bi ji to na normalen lep način tudi povedala....ampak ji definitvno bom.....
alenkica30 hvala za odgovor.....jaz imam pregled pri G šele 29.6user posted image user posted image takrat imam morfologijo......moram pa rečt da se mi zelo čudno zdi da jo imam tako pozno vse oktoberke ste jo že imele ali pa jo boste imele v kratkem jaz pa šele konec mesecauser posted image takrat bom user posted image že dobrih 22. tednovuser posted image user posted image
čestitke za vse, ki ste dale morfologijo skozi in je vse OK....pa za user posted image ali user posted image

se še kaj oglasim.....user posted image

(odgovor članu nanita)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 10:10:24   
sončica25
aja...glede modrčkov nimam pojma kje naj jih kupim.....bom šla mal pofirbcat in v DM, mullerja pa še kam.....
glede pleničk pa zelo hvalijo mullerjeve ker so zelo poceni in bova verjetno kar te kupovala.....

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 10:24:07   
pozi
Lepo pozdravljene, že kar nekaj časa se nisem oglasila, ni bilo časa. Morfologijo sem imela že tudi jaz, je vse vredu razen desna levička je policistična, zato me je moja ginekologinja napotila v Ljubljansko porodnišnico na pregled, ki ga pa imam 13. ta mesec. Malo me vseeno skrbi kaj mi lahko tam povejo, vendar pa vseeno poskušam pozitivno misliti in ne prenagljeno sklepati  na najhujše. Zanima me če je katera izmed vas že kdaj imela tak primer ali pa pozna koga s takim primerom, ker vem da  lahko do poroda ciste tudi izginejo, vem pa tudi da se lahko zgodi tudi kaj hujšega kar ne želim sploh omenjati, prosim za komentarje če katera kaj ve. Kolikor sem na spletu bral je zelo veliko takih primerov

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 11:15:29   
jenny700
no še moj report iz morfologije: vse tako kot more bit...wiiii user posted image  za spol pa ni bila 100% zato ker je res mel/a tko skupaj noge da se nč ni vidl, pa še tko je biu obrnjen..no ja...važn da je vse ok...mam pa občutek da bo user posted image . Najboljš je bil moment k je zazehov....ooooooo user posted image  Komej čakaam na naslednji pregled, vrjetno bom pa vzela tud 3d/4d pregled...

(odgovor članu pozi)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 11:30:26   
primana
Hej! Hvala vsem za čestitkeuser posted image .
Čestitam vsem tudi jaz in želim, da tiste ki še niste imele pregleda, da ga čim prej dočakateuser posted image .
Glede božanja, mene ne moti, če me kdo poboža, je sicer mal čuden občutek, ker do sedaj me je sam moj čohljaluser posted image ,ampak se pustim...
pozi držim pesti, da bosta v porodnišnici na pregledu opravila dobro in kr pozitiva!..user posted image
sončnica25 želim ti, da 29.junij pride čiiim booolj hitro!user posted image

Kje bomo rodili? Midva sva se odločila, da gremo v Ljubljano. Se mi zdi, da če se slučajno kaj zakomplicira, sem jaz tam, mali pa tudi. Ne da mi ga odpeljejo, kot se je to zgodilo moji prijateljici, ker s srčkom ni bilo vse okej. Je rodila v Postojni, in skoraj dva dni ni videla malega, ker je bil v Ljubljani na opazovanju...

Slikce, jih nisem dobia. Zadnjo na nuhalniuser posted image .

Punce se še oglasim, delo kličeuser posted image .


(odgovor članu pozi)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 11:50:13   
pokamoka
Heeej
Spet jaz:):):) Se malo oglašam... jap, res se mi pozna, da sem na bolniški:):):) In mi gre na bolje. Trebuh mi ne otrdeva več tako zelo, tudi bolečine okrog popka počasi izginjajo. Očitno se moje telo postavlja na noge in se pozna, da sem si že nekoliko odpočila od službe in drugih stvari. In to mi je všeč:)

Alenkica30
ja, nekako sva ostala pri mutzyju... in mislim, da je to dokončna izbira. Rada bi samo še barve videla v živo, da se pač odločim, katera bi nam bolj odgovarjala. Nikakor nočem modre ali rdeče, ker pač ne veva ali bo fantek ali punčka... nagibam še k rjavi ali zeleni. Nekako tako... nekaj sem že gledala po netu, pa bi vseeno rada videla te barve v živo.
Kje bom rodila??? V Postojno imam namen iti. Mi je nekako najbližje, pa še dobre izkušnje imam z njimi iz operacije, ki sem jo že prestala pri njih:) Kam greš ti??? A ti tudi veš, da boš imela CR, al kako???

Sončica25
mislim, da se morfologija dela vse do 23 tedna, tak da brez skrbi. Vse boste še prišle na vrsto. Mi, ki smo jo že imele, imamo tudi PDP precej na začetku oktobra.

SLikice iz pregledov tudi jaz nisem dobila, a se ne obremenjujem s tem prav nič. Meni je važno, da dete vidim na ekranu, da vidim, da je vse o.k in to mi je važno. Sicer pa bomo prav kmalu vse tudi čutile naše malčke... jaz sicer vsake tolko občutim neko premikanje oz. dogajanje v trebuhu in si mislim, da je to to... nisem pa čist sigurna. Sem pa že 21t 3/7... mi je rekel G, naj se malo umirim in ga bom ziher začutila:)

Tako... toliko za zdaj... itak se pa še javim:)
pazite nase
lp

(odgovor članu primana)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
   RE: Oktobrke 2011
2.6.2011 18:00:05   
Janja506
Pozdravljene!

Vidim, da vas je že kar nekaj imelo morfologijo, jaz jo imam v torek in že komaj čakam. No tudi vsi domači že odštevajo dneve, ko bom spet prišla iz pregleda in povedala kaj novega.
Naš otrok me večkrat brcne, včasih imam občutek, kot da se odriva od trebušne stene. :) Danes sva med vožnjo iz Ljubljane oba poplesavala na komad Walking on sunshine.

To je pa to, nič posebaj novega.


(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
   RE: Oktobrke 2011
3.6.2011 11:23:18   
Jana73

user posted image
user posted image
 
PDP,
nick, starost, število , pregled, amniocinteza, kraj, morfologija
 
1. 10.
amon , x , user posted image 1 ,  x, KP
*Anna*, 28 let , user posted image 1 ,  x,   Notranjska
miska 21,  x, user posted image 0 ,  x,  x
sensiTive,  23 let, 0user posted image ,  po 23. maju,  okolica Ljubljane
superstar7, x, 0user posted image ,  x,  x
 
 2. 10.
igriva,  27 let, 0user posted image ,  23. marec, Lj
marelicadoo, 35 let, 0user posted image   17. junij, Novo mesto, 25. maj
 
 3. 10.
pikomiko, 27 let, 0user posted image , 1. junij, okolica Lj, 1. junij, user posted image
 
4. 10.
agotha,  x, 1user posted image  11. april,  x  
anonimna7 , x , 1 ,  x, x
anna_,  22 let, 0user posted image ,  9. junij, Gorenjska, že mimo
becky27,  28 let, 1user posted image , x, Lukovica
frutolino, 33 let, 1user posted image ,  x, Krško, 16. maj
gospayamahica, 31 let, ,  x, Prekmurje, 23. maj
 
5. 10.
Shilou, 27 let 0user posted image ,  x,  Maribor, 20. maj, user posted image

6. 10.
nanita, 22 let, 1user posted image , 9. marec, Velenje, 3. junij, user posted image
betipol, x, 0user posted image ,  x, x, 7. junij
Aikido,  x, 1user posted image ,  x, Ce
Nevihta123, 34 let, 1user posted image , 17.marec, Sl. Konjice/CE
inja22 , 24 let, 0user posted image ,  12.maj, Ivančna Gorica, 26.maj


 
7. 10.
vanilija,  25 let, 0user posted image ,  x, Dolenjska
 
8. 10.
lana777, 33 let, 1user posted image ,  31. marec, Štajerska
anonimen,  x, xuser posted image ,  11. marec, x
pozi,  x, 1user posted image ,  21. marec, Ce

9. 10.
Weeda, 27 let,  0 user posted image ,  15. julij, Komenda, 26. maj, user posted image

10. 10.
  primana,  22 let, xuser posted image ,  28. junij,  Logatec, 31. maj, user posted image
ŽanaTaja,  32 let, 2 user posted image ,  9. april, Kamnik
janja 506,  23 let, 0user posted image , 12. maj,  Štajerska, 7. junij
pokamoka,  30, 0user posted image ,  5. julij,  Z SLO, 31. maj



11. 10.
diksy,  x, 1user posted image ,  11. april,  Štajerska
 
12. 10.
*rebecca*,  27 let, 0 ,  23. junij,  Notranjska

13. 10.
ribica81, 29 let, 0user posted image ,  6. junij, KP
carmik, 20 let, 0user posted image , x, Ljubljana, 30. maj
oktober11,  x, 0 user posted image ,  5, maj,   Maribor
 
14. 10.
vvvv,  x, 1user posted image ,  17. marec, Štajerska
divja,  29 let, 1user posted image ,  29. maj,  x, x


15. 10.
 jeannetka,  31 let, 0user posted image ,  14. marec, MB/Francija
miska_piska, x, 2user posted image ,  x, LJ
jagodka1, 28 let, xuser posted image ,  1. april,  Gorenjska
veselka,  29 let, 1user posted image ,  29. marec,  x
 
16. 10. 
SRCE,  x, 0user posted image ,  x, x
 
17. 10.

18. 10.
jenny700, 24 let, 0user posted image ,2. junij, Gorenjska, 2. junij
Nia*, 30 let, 0user posted image ,  10. maj,  Celje

19. 10.
babkaa, 25 let, 0user posted image ,  6. april, MB, 2.junij
marjanita, 30 let, 0user posted image ,  23. maj, Gorenjska

20. 10. 
barb71,  x, 0user posted image ,  x,  Lj
si.pikica, 33 let, 0user posted image ,  1. junij, AC 12. maj, Koper, 13. junij

21. 10.
ella Marela,  x, 1user posted image , 13. maj, Koroška, 13. junij

22. 10.
sonc7nica, 30 let, 0user posted image , 6. maj, Ce, 20. junij
špelca marelca 1,  x, 2user posted image ,  x,  Lj, 20. junuij
strumf, 28let, 1user posted image , 1.junij,  Kranjska,x
 
23. 10.

24. 10.
Sa.Ka, x, 1user posted image ,  18. marec,  x

25. 10.
Jana73, 38 let, 1user posted image , 3.5., AC 23. maj, Štajerska
zana21, x let, 2 , x, x, 22. junij


26. 10.
Zelenkaa, 28 let, 0 user posted image , 28. marec, AC 17. maj, Primorska, 20. junij, user posted image
škorec, 30 let, 1user posted image , x, x
nosek5, 27 let, 1user posted image ,  18. marec, LJ
Neya26, 28 let user posted image 0   x,  Lukovica, 13. junij
anak, 28 let, user posted image 0 ,  10. junij, CE, 10. junij
alenkica30, 30 let, user posted image 1 ,  15. junij, Ptuj, 16. junij
lucy_,  x let, x , x, x

 
27. 10.

jagodaaa, x, 0user posted image , 28. marec,  NM
pikapolonica5, 27 let, 0 user posted image ,  x, x
pamb,  28 let, 1 , 0user posted image ,  8. junij, okolica Maribora, 20. junij
 
28. 10.

29. 10.
drejčy,  33 let, 1user posted image ,  x, Pomurje, 8. junij
frnikola 982,  x, 0user posted image ,  x, x
asdf81,  x, 0user posted image ,  18. marec, x  

30. 10.
sončica25, 26 let, 1user posted image29. junij, okolica Velenja, 29. junij

31. 10.
 tedi2, 23 let, 1user posted image ,  x, x
lananai , 30 let, 1user posted image ,  11. maj, Savinjska, 15. junij
Klara-1,  28 let, 0user posted image ,  1. junij, Gorenjska
bucka11,  25 let, x ,  x,  x

 

user posted image

SKUPAJ NAS JE :  70
NOSEČKE : agotha, asdf81

 Z NAMI ZAČELI:
 



user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?


INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
   RE: Oktobrke 2011
3.6.2011 11:38:43   
alenkica30
pokamoka Jaz sem prvič rodila s CR in imam v drugo možnost izibre. tako da sem se odločila za ponovni CR. Prvič sem zelo hitro okrevala in ti povem da mi je bilo okrevanje po cr velikoo lažje kot tiste ure v porodni sobi.

Kje bomo rodili
Rodili bomo v mb kot prvič. Sem bila res zelo zadovoljna. In tudi to res veliko pomeni da v primeru (bognedaj) da je kaj narobe z user posted image ga ne vozijo drugam. Moj prvi je imel po rojstvu neko bakterijo, potreboval je antibiotik in bil na opazovanju. Ne predstavljam si kako bi mi bilo če bi rodila npr. na Ptuju, malega bi pa vozili v mb na intenzivno. Tako sem ga lahko obiskovalA in tudi hodila dojit na intenzivno.

Sončnica25 ne skrbi, tudi jaz še nestrpno čakam morfologijo. Saj bo hitro tu user posted image . Čestitke vsem za dobre rezultate,

Pozi Poznam primer, ko je policistična ledvička bila na naslednjem pregledu popolnoma ok. Razumem pa skrb. Držim pesti da se stanje izboljša.

Modrček Naročila http://www.da-da.si/node/20 in že dobila user posted image user posted image . sem fuuuul zadovoljna, res je odličen. Mi je pa samo žal da nisem vzela kar dveh hkrati zaradi poštnine, ki bi v tem primeru odpadla. Nosim ga že sedaj, ker moji stari so mi in premali in neudobni.

lep vetroven dan želim





(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
   RE: Oktobrke 2011
3.6.2011 11:59:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pozi

Lepo pozdravljene, že kar nekaj časa se nisem oglasila, ni bilo časa. Morfologijo sem imela že tudi jaz, je vse vredu razen desna levička je policistična, zato me je moja ginekologinja napotila v Ljubljansko porodnišnico na pregled, ki ga pa imam 13. ta mesec. Malo me vseeno skrbi kaj mi lahko tam povejo, vendar pa vseeno poskušam pozitivno misliti in ne prenagljeno sklepati  na najhujše. Zanima me če je katera izmed vas že kdaj imela tak primer ali pa pozna koga s takim primerom, ker vem da  lahko do poroda ciste tudi izginejo, vem pa tudi da se lahko zgodi tudi kaj hujšega kar ne želim sploh omenjati, prosim za komentarje če katera kaj ve. Kolikor sem na spletu bral je zelo veliko takih primerov


Pozi, sama imam otroka pri katerem so na UZ našli policistično ledvičko! lej tudi v najslabšem primeru(ko ledvica ne deluje), ni nič tragična, otrok pač živi z eno ledvičko čisto normalno! Seveda je vse odvisno od vrste hidronefroze, ao velikosti-včasih se do rojstva vse popravi, včasih ne! Le pogumno in srečno naprej! In predvsem  UŽIVAj v nosečnosti, vse bo dobro! če te karkoli zanima vprašaj! Sicer pa da boste vedele, berem še vedno to temo, ker sem začela z vami, danes bi bila v 20-21 tednu! LP

(odgovor članu pozi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1361
   RE: Oktobrke 2011
3.6.2011 12:55:01   
pozi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen



Pozi, sama imam otroka pri katerem so na UZ našli policistično ledvičko! lej tudi v najslabšem primeru(ko ledvica ne deluje), ni nič tragična, otrok pač živi z eno ledvičko čisto normalno! Seveda je vse odvisno od vrste hidronefroze, ao velikosti-včasih se do rojstva vse popravi, včasih ne! Le pogumno in srečno naprej! In predvsem  UŽIVAj v nosečnosti, vse bo dobro! če te karkoli zanima vprašaj! Sicer pa da boste vedele, berem še vedno to temo, ker sem začela z vami, danes bi bila v 20-21 tednu! LP





Hvala za tvoj odgovor, zanima me ali je tvoj otrok moral na kakšno operacijo?
Tudi sama vem da se lahko tudi z eno ledvico normalno živi, vendar pa vseeno upam da bodo ciste izginile, razmišljam zelo pozitivno, hvala vsem za vzpodbudne besede.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
   RE: Oktobrke 2011
3.6.2011 13:48:23   
pokamoka
Hjela...
Anonimen... pozdravljena. Upam, da si dobro. Pozitivno misleča, predvsem.

Pozi... res nimam izkušenj s plučkami.. tak da ti res ne morem dati nobenega nasveta. Vsekakor pa držim pesti, da bo vse o.k.

Alenkica30... kako si pa vedela, katero velikost vzet??? Ker jaz imam prsa enako velika, kot pred nosečnostjo, razen bolj polna so. In pač nemam izkušenj s temi velikostmi L, M, S... Se tudi meni zelo dopade tale modrček, ampak ne vem glede velikosti.

Jaz sem o.k. Umirjeno preživljam te dneve, berem, hodim na sprehode... lepo mi je:):):) Naj bo tako tudi vam...

lp

(odgovor članu pozi)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
   RE: Oktobrke 2011
3.6.2011 15:33:15   
oktober11
wiiii, petkov popoldan user posted image user posted image user posted image

pa smo tudi mi včeraj morfologijo dočakali. na pregledu je tehtnica pokazala 1 kg več (sedaj sem na +3 kg), mam pa nizek pritisk (95/45) - kar naj ne bi bilo nič narobe.
user posted image ni bil najbolj poskočne volje, se je pa vseeno premikal sem in tja da smo lahko videli kak in kaj. načeloma bi naj bilo vse ok, edino na UZ srca sem čez 2 tedna ponovno naročena (otrok je bil v takem položaju da ga ginekologinja ni mogla videti). smo pa dobili tako lepo slikico user posted image obrazeka, da se je niti nagledati ne morem user posted image
je pa mi bilo ful lepo mojega dragega opazovati s kakim nasmeškom je gledal v monitor in občudoval najinega user posted image celi dan me je tako lepo razvajal, božal bušija in se pogovarjal z njim ah ja, neprecenljivi trenutki user posted image ful si želi tega user posted image še njegova mama mi je prej rekla da je sedaj celi veseli, nasmejani in poln energije in da se mu prav vidi kako komaj čaka na oktober user posted image

takole, sedaj pa gremo skuhat kosilo, da razveselimo bodočega atija. lep petek, souser posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
   RE: Oktobrke 2011
4.6.2011 10:12:20   
SRCE
Ojla....

Včeraj sem imela morfologijo....naj bi bilo vse ok razen neke luknjice oz.manjše napake na srčku...naj bi šlo za ASD....imam še en ultrazvok pri kardiologu in upam,da mi bo on rekel da je vse vredu.....je imela katera že tak primer?

lp

(odgovor članu oktober11)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
   RE: Oktobrke 2011
4.6.2011 10:36:03   
alenkica30
pozdravljene vse nosečke

Ko sem to prebrala, sem se spomnila na mojo prvo morfologijo pred tremi leti in na trepetanje en mesec do ponovne morfologije. Odkrili so mi kot neko luknjico na srčku, VSD. Bila sem popolnoma iz sebe, tako se sekirala da niti brcik nisem več čutila. Da ne govorim koliko sem googlala na to temo in celo ¨odkrila¨, da je ravno ta sindrom pogost pri otrocih z DS. Potem sem upala da ima moj otroček le VSD in ne še DS. Skratka, dobesedno ponorela sem. Sedaj se temu samo smejim user posted image user posted image

Potem čez en mesec na ponovni morfologiji pa ne duha ne sluha o kakšni luknjici. Zdravnica mi je rekla da ona raje dvarkat pogleda kot pa da kakšnega spusti.

Poznam pa primer ko seje fantek rodil s tako luknjico, ki je kmalu po rojstvu izzvenela - to je tudi pravijo da zelo pogosto. Redke izjeme potrebujejo operacijo na srčku. Upam da je z ledvičkami podobno.

Razmišljam ali je teh pregledov mogoče preveč?  Moji teti so rekli da ima otrok prekratke okončine pa da je menda nekaj narobe user posted image Toliko je prejokala, na koncu PA rodila zdravega fantka. So pa res vsi bolj mali in imajo posledično krajše okončine user posted image

Tako da, razmišljajte pozitivno, vse bo ok.


Modrček
POKAMOKA : V tisti tabeli tam enostavno poiščeš svojo številko in tako najdeš ustrezno velikost. V primeru pa da se zmotiš, brez težav robo zamenjajo. Jaz sem naročila črnga M, sedaj pa sem naročila še rdečega. Mi paše kot ulit, ga dobesedno ne slačim .

Srečno vsem







(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
   RE: Oktobrke 2011
4.6.2011 11:09:26   
tedi2
tok tok
po dolgem času se spet javljam-žal sem bila brez interneta in računalnika....
no z mano in mojo pikico je vse ok, nuhalna je bila ok, v sredu sem imela ponovno pregled, naslednje in tudi UZ imam pa 23.06.
Aja moj rok pa odtsne 31.10.
No imate že debato kam rodit, jaz verjetno bom šla ponovnovno v Šempeter. Ja raje bi šla v postojno ker so tame veliko veliko bolj prijazni pa se ti res posvotijo, samo v mislih, da se kaj zakomplicira in jaz ostanem v Postojni in otročiček p v Ljubljano...
Drugače počutje je kar ok, samo non stop na wcju sem (v prvo nisem bila tako) pa skozi me nekaj špika. No moja gin.je rekla, da za to nosečnost je to normalno....
No pa ste razmišljale kaj že imenih... midva spet nimav pojma (no moj za fantabi hotel Mark, za punčko pa Lara...ma je še vse v oblakih.

pa pa

(odgovor članu alenkica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
   RE: Oktobrke 2011
4.6.2011 11:24:36   
SRCE
Ojla...

alenkica 30...ja upam ,da tudi pri meni ne bo nič več videti pri naslednjem ultrazvoku....mi je ginekolog razložil,da če že je to ni nič hujšega...naredijo operacijo in otroček živi naprej čist normalno kot vsi ostali.....nobenih težav in posledic....ampak mene je vseno strah....

lp

(odgovor članu tedi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
   RE: Oktobrke 2011
5.6.2011 18:08:41   
pokamoka
hejla...
Da se malo javim... danes imam dan počitka:) Zjutraj sem bila na krajšem sprehodu zunaj, drugače se pa kar razvajam, počivam, gledam tv... in uživam. Nekaj me špika v trebuhu in se nič kaj ne trudim, da bi kaj naredila:)

Drugače sva se pa odločila za voziček:):):) Kupila bova mutsy-jevega urban rider-ja. S štirimi velikimi kolesi. Košaro dobiva, tako da kupiva samo podvozje in športni del. Pa še torbo zraven. In še za lupinico sva se odločila in easyfix sistem za v avto. Celo akcijo sva imela čez vikend. Zdaj veva, kaj bova nabavila in v naslednjem tednu greva naročit. V BC se na mutsyje čaka 6 do 10 tednov. Tak da... mislim, da je kar čas, da naročiva, če se pri njih kaj zavleče in nas kaj prehiti. Bo tam tam:) Moram pa napisati, da sva bila v BC eno uro in nama je ena zeloooo prijazna prodajalka vse razložila. Ful se je razumela za zadevo, bila prijazna, ustrežljiva, vse pokazala, demonstrirala... odgovorila na še tako bedasto vprašanje.

Imam pa obvestilo za vse, ki kupujete lupinice: v Pikapolonici imajo maxi cosi pebble, ki so zelo dobro ocenjene glede varnosti in so letošnji modeli, znižane. Povsod so po 200€, v PIkapolonici so 169€. Toliko, da veste. Mislim pa, da je rekla prodajalka, da bo akcija do avgusta. Mislim, da sem jo prav razumela. Midva sva tudi že barvo izbrala in greva tudi za lupinico v akcijo ta teden.

Gledala sva tudi previjalne mize v BC in v Pikapolonici. V Pikapolonici mi niso bile všeč, v BC pa imajo fuuuul izbire in bova mogla tut to uredit.

Možek je čisto zagret. Sploh mu ni panike dati denarja za najino dete. Vedno reče: Tak je, če je treba, je pač treba.

To je to. Se mi je kar dogajalo ta vikend in nekako sem zdaj končno dobila občutek, da bova dobila dete. Hja... mogoče malo čudno slišati. Ampak do zdaj sem bila tako zelo zaposlena z ostalimi stvarmi, da nekako nisem mislila na prihajajočega otročka. Zdaj pa mi je jasno, da se nekaj dogaja:):):) Hja... tak je to:)

Bodite lepo, pazite nase... in se beremo.
lp

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
   RE: Oktobrke 2011
5.6.2011 19:48:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pozi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen



Pozi, sama imam otroka pri katerem so na UZ našli policistično ledvičko! lej tudi v najslabšem primeru(ko ledvica ne deluje), ni nič tragična, otrok pač živi z eno ledvičko čisto normalno! Seveda je vse odvisno od vrste hidronefroze, ao velikosti-včasih se do rojstva vse popravi, včasih ne! Le pogumno in srečno naprej! In predvsem  UŽIVAj v nosečnosti, vse bo dobro! če te karkoli zanima vprašaj! Sicer pa da boste vedele, berem še vedno to temo, ker sem začela z vami, danes bi bila v 20-21 tednu! LP





Hvala za tvoj odgovor, zanima me ali je tvoj otrok moral na kakšno operacijo?
Tudi sama vem da se lahko tudi z eno ledvico normalno živi, vendar pa vseeno upam da bodo ciste izginile, razmišljam zelo pozitivno, hvala vsem za vzpodbudne besede.


Ja moj user posted image je bil operiran! Sej ko boš šla v LJ na pregled, ti bodo vsaj približno povedali kakšna je razširitev(se delijo na velike , zmerne in blage) in te bodo vodili naprej skozi nosečnost! Če te bo še karkoli zanimalo, le vprašaj in srečno, zdravo nosečnost ti želim..in vsem oktoberskim nosečkam tudiuser posted image

(odgovor članu pozi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1370
   RE: Oktobrke 2011
6.6.2011 8:11:50   
Jana73
Pozdrav.

Pojavljalo se je vprašanje, kako študentke.... Če kateri pomaga, sem našla tole:
http://www.babybook.si/nosecnost/nosecnost-in-delo/

Lepo nosite!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
   RE: Oktobrke 2011
6.6.2011 9:46:04   
gospayamahica
IZVIRNO SPOROČILO: alenkica30

pokamoka Jaz sem prvič rodila s CR in imam v drugo možnost izibre. tako da sem se odločila za ponovni CR. Prvič sem zelo hitro okrevala in ti povem da mi je bilo okrevanje po cr velikoo lažje kot tiste ure v porodni sobi.

Kje bomo rodili
Rodili bomo v mb kot prvič. Sem bila res zelo zadovoljna. In tudi to res veliko pomeni da v primeru (bognedaj) da je kaj narobe z user posted image ga ne vozijo drugam. Moj prvi je imel po rojstvu neko bakterijo, potreboval je antibiotik in bil na opazovanju. Ne predstavljam si kako bi mi bilo če bi rodila npr. na Ptuju, malega bi pa vozili v mb na intenzivno. Tako sem ga lahko obiskovalA in tudi hodila dojit na intenzivno.

Sončnica25 ne skrbi, tudi jaz še nestrpno čakam morfologijo. Saj bo hitro tu user posted image . Čestitke vsem za dobre rezultate,

Pozi Poznam primer, ko je policistična ledvička bila na naslednjem pregledu popolnoma ok. Razumem pa skrb. Držim pesti da se stanje izboljša.

Modrček Naročila http://www.da-da.si/node/20 in že dobila user posted image user posted image . sem fuuuul zadovoljna, res je odličen. Mi je pa samo žal da nisem vzela kar dveh hkrati zaradi poštnine, ki bi v tem primeru odpadla. Nosim ga že sedaj, ker moji stari so mi in premali in neudobni.

lep vetroven dan želim








Pozdravljene oktobrke!!!

alenkica30 me nekaj zanima. Kako pa doseči, da bi rodila s carskim rezom???Jaz sem namreč imela epilepsijo, lani julija sem imela zadnji napad. Zdravil ne jemljem že 2 leti, počutim se vredu. Mi pa napad izzove vsak večji fizični napor, zato me je strah, da ne bi kje med porodom skup zlezla, bebi  pa bi ostal brez kisika (vemo kakšne so posledice). Na vsak način sem hotela doseči, da bi rodila s carskim, pa mi nikakor ne uspe. Vsi pravijo,  da bodo zdravniki že videli, če bo šlo kaj narobe, in carski opravili samo v nujnem primeru. Ampak jaz se držim načela, bolje preventiva kot kurativa, in nočem, da bi že moralo iti nekaj narobe, da bi se šele potem zmigali!!!! Poroda me je grozno strah, samo zaradi te epilepsije!!!

Drugo vprašanje pa imam, kako ste že zdaj vedele velikost modrčkov za dojenje???Meni prsi rastejo iz meseca v mesec, in sem prepričana, da mi bodo v nadaljnih 4 mesecih še zrasle, tako da mi modrček, ki ga kupim sedaj, oktobra verjetno ne bo prav user posted image  Že zdaj imam košarico D....kaj pa šele bo?!?!?

Hvala za odgovore in lep dan vsem skupaj!

(odgovor članu alenkica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
   RE: Oktobrke 2011
6.6.2011 9:56:11   
Zelenkaa
Pozdravljene souser posted image kako ste kaj?

Pri meni ni nič novega, čakam na morfologijo, ki bo čez točno 2 tedna.

Joj vse ste že tako pridne z nakupovanjem, jaz pa se kr ne morem spravit k temu, pa tako zelo sem čakala. Sam čez teden se mi ne da po službi še po nakupih, za vikend pa tako rada lenarim user posted image

No moj trebušček pa je začel v zadnjem tednu ful rasti. Prej se mi ni skoraj nič poznalo, zdej pa ga ne morem več skrit. Sem prav ponosna nanj user posted image

Lepo se imejte.



(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
   RE: Oktobrke 2011
6.6.2011 10:14:24   
lananai
modrčki za dojenje - jst sem si ga kupila (oz. sem mojega poslala v Müllerja) šele kak teden po porodu. Še enega pa kak mesec po porodu, ko se je prvi naval umiril. Ker drugi, tretji teden sem imela ogrooomneeee!

(odgovor članu Zelenkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
   RE: Oktobrke 2011
6.6.2011 10:58:02   
pozi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pozi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen



Pozi, sama imam otroka pri katerem so na UZ našli policistično ledvičko! lej tudi v najslabšem primeru(ko ledvica ne deluje), ni nič tragična, otrok pač živi z eno ledvičko čisto normalno! Seveda je vse odvisno od vrste hidronefroze, ao velikosti-včasih se do rojstva vse popravi, včasih ne! Le pogumno in srečno naprej! In predvsem  UŽIVAj v nosečnosti, vse bo dobro! če te karkoli zanima vprašaj! Sicer pa da boste vedele, berem še vedno to temo, ker sem začela z vami, danes bi bila v 20-21 tednu! LP





Hvala za tvoj odgovor, zanima me ali je tvoj otrok moral na kakšno operacijo?
Tudi sama vem da se lahko tudi z eno ledvico normalno živi, vendar pa vseeno upam da bodo ciste izginile, razmišljam zelo pozitivno, hvala vsem za vzpodbudne besede.


Ja moj user posted image je bil operiran! Sej ko boš šla v LJ na pregled, ti bodo vsaj približno povedali kakšna je razširitev(se delijo na velike , zmerne in blage) in te bodo vodili naprej skozi nosečnost! Če te bo še karkoli zanimalo, le vprašaj in srečno, zdravo nosečnost ti želim..in vsem oktoberskim nosečkam tudiuser posted image





Hvala za odgovor, še vedno razmišlam pozitivno in upam da bo mogoče vse skupaj izginilo, bom pa vsekakor poročala naslednji ponedeljek kaj mi bojo povedali v Lj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




vrednost ideje
nada56

Koliko stane podjetniška ideja s smernicami in predpripravo za poslovni načrt?

manj kot 100 eur (20%)

od 100 do 250 eur (7%)

od 250 do 500 eur (20%)

več kot 500 eur (53%)


Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!