kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Kalbo tole z "ritjo" verjetno leti name, ki sem najbolj glasna zagovornica tistih, ki ne dobijo varstva , ker jim ga zasedajo otroci tistih, ki le tega ne potrebujejo...in masno plačujejo privat varstvo zato, da lahko hodijo v službo...Če je beda socialne pomoči res tako velika, ne vem zakaj jo nekaterim paše vlečt deset_ let!!! Kot sem že prej rekla, vse to leti tistim na grbo, ki veselo MOLZEJO (ponavljam, ker je izraz pravi, pa čeprav nekatere strašno žuli)državo že več let in si super duper aktivno iščejo službo....In mimogrede, ja, tudi sama sem bila večkrat brez službe in prijavljena na zavodu... To bedo sem od blizu povohala in videla kar nekajkrat...verjemi...mi je bila dovolj dobra motivacija, da sem si res aktivno iskala službo...za nekatere pa to očitno ni... In resnično te ne razumem, zakaj tako vztrajno skačeš in pljuvaš po nas, ki vrteško situacijo in sedanji krivičen način sprejemanja otrok v vrtec, ne odobravamo....Verjetno nisi nikoli imel problema z varstvom in se nisi spraševal kam boš dal otroka, ko boš šel v službo...Najbrž zato, ker si ga vedno brez težav dobil....potem pa res ne veš po čem je špeh....Lahko bi tudi jaz rekla nekaj v tem smislu kot ti ( kakanje bla, bla), ker govoriš na pamet...če se motim, me prosim razsvetli... Ja, leti predvsem nate in na tvoj oster ton. Sicer ne vem, kako lahko eni "molzejo" Midva sva se prekleto tresla in odštevala tiste tri mesece, kolikor je moji pripadalo nadomestilo plače. K sreči je dobila službo precej hitro, saj jo je iskala res aktivno. Kam vse je poslala pronjo niti ne bom govoril in vem, da ji je to vzelo presneto veliko časa. To pa seveda nebi blo mogoče, če nebi mela vseh treh lepo v vrtcu oziroma zadnjega v privat varstvu. Res je, da imava pri privat varstvu privilegije, ker je pač to varstvo v spodnjem štuku pri moji tašči. Samo to zadošča samo do max tretjega leta otrokove starosti, potem rabi otrok vrstnike in vrtec je Vzgojnovarstveni zavod in ne zgolj varstvo. Gledam vsako leto obupane starše, ki hodijo k moji tašči, ona jih mora pa s težkim srcem zavračat in se zavedam, da mava midva glede tega srečo in to problematiko poznam precej dobro. Samo za to niso krivi brezposelni starši otrok, ki le te samo iz ljubega miru tlačijo v vrtec, ampak naša Država in posamezne občine, ki so si leta zatiskale oči in stvar pripeljale v stanje v kjaterem smo.
|