|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 8:38:50   
drejčy

Janja506 meni je najbližja porodnišnica v MS, bom pa šla rodit v Maribor,tako kot sem prvega.Bila sem več kot zadovoljna, še posebej nad strokovnostjo.Jaz sem imela tudi za vsak slučaj epiduralno, vendar je nisem rabila.Ker punce - porod sploh ni tak bau-bau user posted image .Je pa res bolj se obremenjuješ, hujše je.Pa tudi sester v MB porodnišnici ne morem prehvaliti.Nikoli jim ni problem, če rabiš pomoč.

(odgovor članu Lucy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 11:07:47   
zana21
Pozdravljene pupce.
Tudi jaz sem 2x rodila v mb. Zadovoljna sem bila skoraj z vsem,razen da babica ni dovolila poroda sede,tako kot sem si zelela.
Tako da ta nacin izpeljeno tretjic user posted image  ,pa tud ce v porodni sama rodim.
Drugace sem ok.Dete je aktivno ob razlicnih urah.Se pa mi tud zgodi da ga cel dan ne cutim,in ko zazenem paniko pol zacne.
Voziček sva tud že kupila.
Kaj vec pa kasneje

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 14:11:03   
gospayamahica
Ojla nosečke!!!

Jaz bom rodila v MS...pa ne zato, ker mi je pač najbliže, ampak je porodnišnica res prijazna nosečkam, pa tudi sestre in zdravniki so strokovni in prijazni. Kar se tiče epiduralne sem se odločila, da mi jo pripravijo, uporabila pa jo bom le v skrajni sili, saj sem brala in slišala za vrsto negativnih stranskih učinkov. A ima katera izkušnje s tem???

Danes sem pa full nobene volje user posted image  ...včasih pride tak dan, da mi je poln kufer vsega!!!Pa ne nosečnosti, ampak ljudi okoli mene, njihovega obnašanja, pa tudi mojega user posted image , včasih mislim, da mu je vse le izgovor, da ne rabi biti ob meni oz. z mano user posted image ..... A mislite, da so to res "samo" hormoni???

Pa še eno vprašanje za vse vas, drage user posted image ... ALI PUSTITE, DA VAS KAR BOŽAJO PO TREBUŠČKU??? Jaz namreč ne!!Dovolj je, da mojega user posted image  v buščiju božava jaz in partner, da "prepozna" najin dotik, nočem da me otipavajo še vsi ostali, kot neko mlado ščene!!! Sem čudna zaradi tega user posted image

No, to bo to za zdaj...uživajte v današnji nedelji....

(odgovor članu zana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 15:01:33   
Lucy_
gospayamahica,

glede epiduralne edino slabo kar sem slišala (mislim), je da se porod lahko malo dlje zavleče ker je tako močna da zgubiš nekaj moči pri pritiskanu.

Meni je božanje po trebuščku tudi ful neprijetno!!!! Na srečo me noben ne šlata (še...?), samo me je ful presenetlo kako mi je bilo neprijetno ko sta me tast in tašča pobožala po trebuhu.... Se vidimo bolj poredko, pa čim sta prišla skozi vrata sta me objela in pol še pobožala...pa sej so imeli vse dobre namene...samo mi nekako ni šlo... user posted image . Moj ni mogel razumet zakaj (imam dober odnos z njegovimi starši)..samo če mi je bilo neprijetno že ko so se oni dotaknili, mislim da bom zgubila živce če se bo kdo drugi, ki mi ni tako blizu, se skušal dotaknit...user posted image

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 16:18:41   
frutolino
Pa da se še jaz malo potožim!

Za mano je 2 ure neprestanega joka! Vse se mi je nabralo (nosečniški diabetes, pa zato merjenje krvnega sladkorja 6x na dan, pa zvečer inzulin, zgubljam na teži namesto, da bi jo pridobivala, zato ne vem če je z bebiko vse vredu, čez 3 tedne imam izpit pa še nič ne znam, čez 1 teden mi pridejo majstri delat kopalnico pa morem opravt prej še en kup stvari, moj vse jemlje na izi in se nič ne sekira, jaz bom pa ponorela). Zgleda, da se bo res treba mal k vsebi vzet!user posted image  Zdej sem že super, mi je pasal se mal zjokat!
A še katero tako hormoni dajejo al sem samo jaz taka? Sem šele v 23 tednu, le kaj me še vse čaka?

pa pa

(odgovor članu Lucy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 17:10:51   
Anonimen
Gospayamahica, frutolino...zgleda da je nekaj v zraku danes. Tudi jaz sem se danes že zjokala...vsega preveč...malo me moja tavelka jezi, ker noče razumet zakaj so ocene v 8. razredu tak fejst  pomembne, moj namesto da bi mi pomagal, pravi da se sama sebi smilim....eh, upam da bomo pol ko rodimo močnejše in se bomo tem postom samo smejale.
Ampak trenutno sem tak nizko, strah me je kaj sem si nakopala na glavo, kako bom zmogla sama, saj imam trenutno filing, kot da sem res čisto sama, kljub temu da je moj zelo veliko doma. Kakor hitro načnem temo:'prosim rabim tvojo podporo' mi on začne: 'kdo pa mene razvaja....'

Za ****. Zdaj pa nisem več žalostna ampak razf...!!

Sorry za izpad, ampak paše. Bom pa mal anonimna...

(odgovor članu frutolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 1306
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 18:59:46   
gospayamahica
Vaju popolnoma razumem....danes je ena res čudna nedelja user posted image  Jaz sem tak na koncu s potrpljenjem, da je groza. Zakaj moški mislijo, da si vse skupaj izmišljamo???A mislijo, da nam je lahko??? Kako lahko grejo na 2 tekmi na dan, na en navaden pol urni sprehod, pa je taka muka iti???Pa besede masaža kar naenkrat več ne razumejo, razen seveda ko njih kaj boli??? Glede na to, da je to najin prvi otročiček, ne razumem zakaj je tako težko prebrati kakšne poučne revije (npr. Novorojenček)?Pa tooooooliko poučnih stvari piše!!!

Poleg vseh fizičnih sprememb, ki smo jih in jih še bomo prestale, strahu pred porodom oz. vprašanji ali bo vse vredu, nam potem še oni vse skupaj samo otežujejo....presneto no...

Najhuje pa je, ko kaj pojamram, mi pravi moj dragi..... "joj, saj pa nisi prva, ki je noseča".... Ja halooooooo....kakšen odgovor oz. tolažba pa je to???

frutolino, te čisto razumem...tudi moj jemlje vse na izi in za vsak problem najde hitro rešitev... jaz pa si belim glavo in razmišljam in tuhtam...moški ... včasih so pravi user posted image

Punce, glavno da se me razumemo...pa še forum imamo, kjer se navsezadnje lahko izpovemo druga drugi, in te medsebojno tolažimo....Moški pa ne razumejo, da je včasih dovolj samo user posted image  pa bi bilo vse lepše...

Pozdravček in velik objemček vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
   RE: Oktobrke 2011
29.5.2011 19:23:00   
Janja506
Pozdravljene,

no tudi jaz opažam na vsake toliko svoje sunke hormonov. Imam zelo dobre odnose s taščo, pa mi sedaj ta njena prijaznost ne paše zmeraj, zato takrat samo malo prediham, se skoncentriram in je vse kul. Res se mi ne da nekaj težit oziroma bit sitna do drugih, ki vem, da bi dali vse za mene.
Bodoči očka je sedaj velik del moje nosečnosti na bolniški (sedaj sva zaključila s kemoterapijami in se zdravimo do avgusta), tako da se imava prav fajn, še posebaj nama ustreza najin skupni bioritem, on je utrujen od terapij in okrevanja, jaz pa od nosečnosti pa grema vsake toliko malo počivat pa je.
Božanje trebuha pa je v nosečnosti pač nekaj samoumevnega. Sama nosečkam nikoli nisem rinila roke v trebuh, meni pa jih kar pogosto, pa če mi paše ali ne. Tako da tistih par sekund potrpim. Res pa je, da sem si mislila, ko še nisem bila noseča, da mi bo to fajn, pa je sedaj čist kontra.

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 7:28:58   
pikomiko
Ohoj, še moj hiter jutranji vklop potem pa v službo.

 gospayamahica in ostale oktobrske hormončice tako, kot vas tudi mene vsake toliko časa dajejo hormoni. Mojmu včasih pravim, da mi naloži še težje delo, kot pred user posted image , če sploh ve, da sem user posted image . Pol se pa smeji pa on prevzame. Prijaznost tašče in drugih gre tudi meni včasih na živce pa se nekako odmaknem pa je čez čas dobro. Očitno nas res vrtijo hormončki.

Božanje trebuščka, zaenkrat nihče ne sili v mene, razen kakšna sodelavka kdaj pa kdaj poboža bušija pa še mene stisne ampak smo si tako blizu, da me trenutno ne moti. Božanje od user posted image je pa seveda zaželjeno.

Porodnišnica oklevam med Postojno in Lj. Bom še vidla. Epiduralna????? - nimam pojma (nisem proti in ne za)

Pa pa, lep dan

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 8:44:40   
špelca marelca 1
Dobro jutro souser posted image !
Mene tudi božanje in dotikanje mojega trebuha zeloooooo moti .... razen od mojih najbližjih seveda.
Tiste, ki ste se odločile za epiduralno .... vem za kaj se uporablja toje pa tudi vse. Tiste, ki ste se za to že odločile ali lahko katera pove, kaj sploh pomeni to "da jo imaš pripravljeno" in kako sploh naj bi to zgledalo. Ali je katera že rodila z epiduralno? Meni ne gre skupaj - kako lahko rodiš brez bolečin pa ob enem veš kdaj je popadek???? Al kako je to. Pa kdaj naj bi jo dobil????
Hvala za vse informacije........

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 8:54:23   
pokamoka
heeej
Od danes dalje sem na bolniški... zdaj pa zares. Prejšnji teden sem v službi še postorila zadnje stvari, ki sem jih mogla in zdaj sem doma in mi kar paše.

Danes sem popolnila 21 tednov in grem v 22-ega:):):) Jutri imam morfologijo in me malo stiska. Zakaj? Ker imam en teden neke čudne bolečine... oz., da boste prav razumele... mi trebuh otrdeva in potem me tudi boli. To se zgodi takrat, ko sem preveč časa na nogah  ali pa preveč aktivna. MI je mal težko razumet, da se moram umirit, ker sem zdaj več kot 30 let bila aktivna kot norc. Spim lahko le  ne levem boku ali na hrbtu, ker drugače mi nekaj notri v trebuhu ni o.k. Vem, da imam malo komplicirano nosečnost zaradi takooooo zelo razširjene endometrioze in mi ne morejo povedati, kako bo vse to gnezdo E vplivalo na mojo nosečnost. Niti kako bo to vplivalo na moj porod. Ni izključen carski rez. Če pa rodim po naravni poti, bom imela v rezervi epiduralno.

Dopust: midva še nič ne veva, ker sem jaz tako tako. En dan sem o.k., en dan bi samo ležala, ker me pač nekaj boli. Bova videla. Sva pa vsako poletje vandrala po Evropi z avtom in šotorom in zdaj ne veva, kaj... na morje nama ne diši iti...

Nekatere ste pisale, da so možeki tako tako... ej, jaz se ne smem pritoževati nad mojim možekom. Ga moram samo pohvaliti. Naredi marsikaj, kar pred nosečnostjo ni. Meni pa pravi, naj počivam. Tak da mi je res v veliko oporo. Sem vesela, da ga imam in se zavedam, da sem našla zaklad:)

Opreme nimava še nič. Jaooo... me kar malo stisne, ko berem tukaj, kaj vse ste že nabavile, midva pa še nič. Ampak do zdaj enostavno ni bilo časa. Mogoče bom zdaj malo pregledala zadeve, ko sem na bolniški in bo več časa tudi za to.

O materinski šoli še nisem razmišljala, pa bom tut mogla, ker vem, da so poleti dopusti in lahko se zgodi, da nas dete s svojim prihodom prehiti. Kaj pa potem???:):):) Bom danes malo pregledala zadeve o tem.

Hja... sem se razpisala in bom zdaj nehala, pa še kasneje kaj:)
se beremo
pazite nase:)

(odgovor članu špelca marelca 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 11:19:54   
SRCE
Ojla....

Morem povedat,da tudi mene dajejo hormoni...sem v soboto samo jokala....so pa tud teli desci čudni....mogoče mi lahko svetujete.....z novim partnerjem pričakujeva otroka....skupaj živiva manj kot leto dni....jaz sem svoj skoraj nov avto prodala,ker rabim večjega...se je strinjal...zdaj ko pa iščem drugega oz.sem ga najdla je pa vse narobe...da kam se mi tolk mudi,da mava dost enega (s tem da imam jaz že otroke iz 1 zakona)...poslušam da delam vse po svoje...hallo....če on misli da ne rabi avta pa nej svojga proda....
sem se mogla mal spovedat....

lp

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 12:11:02   
Weeda
Jaz imam očitno kar srečo in mi hormoni zanekrat še prizanašajo. Je pa res, da imam super razumevajočega moža, ki že tako pomaga pri gospodinjstvu, sedaj pa opravi še kakšno stvar večuser posted image .

Srce, pri nama vedno pomaga pogovor. Ne vem, koliko sta se vidva pogovarjala o prodaji avtomobila in nakupu novega, težko razberem iz tvojega posta. Verjamem pa, da se pri vama vse dogaja zelo na hitro, saj sta skupaj relativno malo časa in je na poti še otrok. Res vama svetujem, da se v miru usedeta in oba povesta razloge za ali proti nakupu novega avtomobila tako kot za vsako ostalo stvar. Očitki, ki jih ljudje zelo radi mimogrede trosimo naokoli prav nič ne pomagajo. In ne govorim na pamet...zaradi pometanja stvari pod preprogo in občasnih izbruhov očitkov sta se pri več kot 40ih razšla moja starša, še prej pa sem tudi sama morala to poslušati 20 let. Z normalnimi pogovori bi vse rešila...
Vsekakor pa ne dvomim, da bosta vidva to rešila in čez nekaj mesecev že uživala s svojim sončkomuser posted image . Želim vam vse dobro.

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 12:12:52   
gospayamahica
špelca marleca 1....vsaj pri nas je tako, da če se odločiš za epiduralno, ti osebni ginekolog napiše napotnico (nekje okrog 35 tedna) s katero greš v porodnišnico, kjer nameravaš roditi. Greš k anasteziologu, ki ti jo pripravi na osnovi tvoje teže, starosti, višine in vseh ostalih nosečniških podatkov. Tako da ko prideš rodit, te epiduralna že čaka, NE rabiš je pa uporabiti, če je mogoče porod lažji oz. ne tako boleč, kot si pričakovala. Epiduralna ti omili bolečino v določenem porodnem obdobju, na koncu pa vsekakor popusti. Kot negativni učinek sem prebrala, da se 90% porodov, kjer se epiduralna uporabi, konča vakumski. Saj po eni strani logično....če te inekcija "omrtviči" res ne čutiš kdaj in kako močno moraš potiskati... Pri nas tj. v MS porodnišnici je epiduralna zastonj, mislim, da je tako po vsej SLO....Ali???

pokamoka...pri nas te v šolo za starše pokličejo kar sestre tvojega izbranega ginekologa. Smo pa bile nosečke v različnih tednih nosečnosti, ene že mesec dni pred porodom, ene pa komaj v 20 tednu. Vse skupaj smo imele 5 ali 6 krat, po uro in pol v povprečju. Imele smo tudi telovadbo za nosečke, partnerji pa na koncu dobijo potrdilo, da so obiskovali šolo za starše. To potrdilo predložijo, ko bomo me šle rodit, in tako plačajo samo pol cene za prisostvovanje pri porodu. Je kar zanimiva ta šola za starše in mi sploh ni žal, da sem šla.

SRCE te popolnoma razumem!!!! Moški so včasih tak čudni in nas ne razumejo. Če je tako prepričan, da mogoče TA trenutek še ne potrebujeta drugega avta, naj on tebi odstopi svojega, on pa hodi v službo in po opravkih peš. Me zanima, kako dolgo bo vztrajal pri tem, da ne potrebujeta drugi avto! Saj jih imamo rade in oni nas tudi, ampak včasih nas enostavno ne razumejo. Saj nimam kaj reči, moj vse naredi, vse kupi, NE razumem pa, zakaj mu je tako presneto težko iti z mano na spreho, brati revijo Novorojenček, .... ob nedeljah pa mu ni težko s kolegi iti na 2 nogometni tekmi, da sem skoraj vsako nedeljo cel dan sama!!!!In potem ko "znorim" zaradi tega, sem pa jaz bav bav, in me dajejo hormoni, in sem nemogoča, .... ah!!!

Lep sončen dan vam želim user posted image  !!!

(odgovor članu špelca marelca 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 12:17:47   
špelca marelca 1
hvala lepa za tele podatke o epiduralni....... pojma nisem imela da je to tak protokol........user posted image
hvala še enkrat

(odgovor članu gospayamahica)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 13:06:39   
Anonimen
ojla

na hitrco še jaz mal dodam. Imam velikaaansko srečo k mam tako zelo razumevajočega partnerja, da si boljšega nebi mogla želet. Sam je živel v precej hladni družini in odkar sva skupaj se trudi, da njegova družina ne bi bila takšna. In res je zlat, tudi če me včasih malo pojezi, ne greva res nikoli nikoli huda spat amapk se znava pogovorit in delat na "naju". O vseh stvareh se pogovoriva, se spodbujava, svetujeva ... Res bi bilo nefer od mene, da bi kaj pojamrala. user posted image

Drugače pa to o brezplačni EA ne drži čist točno. V Postojni stane kar 180€!

Pa še eno user posted image  novičko sem danes zvedla: moja sošolka iz OŠ in kasneje na faxu cimra je v sedmem mesecu nosečnosti rodila mrtvo punčko. Groza! Sej vem da te novičke niso za ta forum, ma jooooj, tako se mi smili. Nosečnost BP, tudi rojena deklica ni nič modra al karkoli. Zdaj bodo delali obdukcijo. user posted image  Ampak sam tko želim delit z vami, zdej pa mislite na lepše tegobe user posted image .

Nič, hitim naprej k moji seminarski, še mal pa bo fertik.

Lep dan vam želim, midve z mrvico nestrpno pričakujeva očka ki se vrača iz Frankfurta.

(odgovor članu špelca marelca 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1316
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 13:27:21   
Weeda
gospayamahica, mislim da se 90% porodov z epiduralno ne konča z vakuumom. Našla sem npr. članek iz leta 2003, kjer je zapisana statistika postonjske porodnišnice in je ta odstotek 17.7% (http://www.mama.si/forum/index.php?topic=22652.0;wap2). Z leti se je ta odstotek kvečjemu zmanjšal in ne povečal, trenutno pa nimam časa brskati za kakšnimi tujimi statističnimi podatki.

Vsekakor mislim, da ni nikakršen poseben bavbav, jaz sem že dvakrat dobila regionalno anastezijo v hrbtenico, ki ti popolnoma omrtviči spodnji del telesa, pa je bilo vse OK. Epiduralna ti samo lajša bolečine, noge še vedno čutiš. Meni so jo priporočile vse, ki so rodile na ta način, tudi prijateljica, ki je imela prvi porod naraven in drugega z epiduralno. Še mame me prepričujejo naj si olajšam bolečine, pa so vse rodile po naravni poti, heheuser posted image . Tako, da jaz sem se že skoraj odločila, je pa res, da je 180 EUR velik strošek (mislim, da toliko računajo v Kranju). Še zmeraj se lahko zgodi, da ti epiduralna ne prime ali nemorejo vstaviti katetra in bo šlo vse po naravni poti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 13:33:30   
Weeda
Pa še statistika epiduralne v porodnišnici Jesenice iz 2007.
http://vestnik.szd.si/st07-11/753-757.pdf.

In rebecca-hudo mi je za tvojo prijateljico, upam, da ji bodo bližnji v čim večjo oporo. Verjetno si redko katera od nas predstavlja kako hudo je, če izgubiš otročkauser posted image ...

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 13:34:32   
SRCE
oj....

gospayamahica- sej sva se pogovarjala ampak je težko....vozim trenutno njegovega ampak to no to...če sem tolk let mela svojega ga bom pa še zdaj...pa ga rabim.....ne bi rekla da ga ne bi rabila.....zakaj prej ni nič kompliciral ko sem rekla da bi ga zamenjala za večjega....se je strinjal...

lp

(odgovor članu špelca marelca 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 13:44:07   
Zelenkaa
Pozdravljene souser posted image

Zdej vam spet en čas nisem pisala, sam res nisem imela kej za napisat, pa tudi časa nisem imela vas prebrat user posted image

Sem bla cel vikend pri tašči in sem se počutla kot kakšna kraljica, ker vedno ko grem k tašči skrbi za mene 100/uro, in ta vikend ni bil nobena izjema. Jaz sem samo brala knjigo in se sončila user posted image Res imam zlato taščo, no pa tasta tudi.

Kar se tiče hormonov, so me do zdaj pustili na miru, vsaj tisti ta zlobni user posted image Upam da bo še naprej tako.
Sem pa dobila izvide za AC in je vse OK, dobila pa bova user posted image . Joj kolk sem vesela.

Tudi jaz imam zelo pozornega moža, že prej mi je veliko pomagal, zdej odkar sem noseča pa mi pomaga še bolj. Nobene stvari mu ni težko nardit, pa včasih mu rečem da bom jaz kej nardila, da mi čas mine ampak mi ne pusti user posted image

Toliko od mene za danes, pa jutri še kej napišem. Aja pa danes moram it nujno v kakšno otroško trgovino, pa tudi če kupim sam ene copatke, ker do zdej sem čakala na izvide, od danes naprej pa se ne bom več zadrževala. user posted image



(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 13:53:22   
Sa.Ka
Dan.user posted image

Ja, hormoni pa tudi pri nas nagajajo, jih imamo na izvoz.user posted image pa noric tudi, jih je naša prvorojenka dobila.
Drugače sem kar ok, ostalo bo pa že.

Rebecca, to zgodbo poznam o mrtvorojeni punčki . Res žalostno.user posted image 3 dni nazaj mi je sestra povedala, se poznajo. Res hudo.user posted image Ampak me ne smemo o tem razmišljati, čimmanj brat. Sem imela dovolj vse napsihirano, ko je kolegico isto doletelo 14 dni pred mojim 1 porodom.user posted image

Uživajte.

(odgovor članu Zelenkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 14:30:40   
Weeda
Zelenka, čestitke za user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 17:11:20   
sončica25
zdravo...še nekaj besed iz moje straniuser posted image

hvala za vse ki ste komentirale ali dale nasvet glede bazenauser posted image ..........bi pa rada pokomentirala glede epeduralne.....kljub temu da sem 1. user posted image me niti ni strah poroda in bolečine, pa se že same igle bojim...to bi me mogle videt kakšna sem ko grem dat kriuser posted image .....ampak zaenkrat ni nekega straha pa tudi vzela sem si to kot čisto nekaj normalnega.....ja itak da bo bolelo ampak mislim si da če so vse mame in babice rodile brez kakšnih inekcij in ne vem česa še....ja bomo pa tud meuser posted image pa še glede epeduralne je vprašanje če jo dobiš pa če sploh prime....kaj pa vem...user posted image slišala sem veliko dobrih...pa tudi kakšno slabo stvar o tem.....mislim, da bom šla kar naravno rodit..kar bo bo....

hormoni zaenkat mirujejouser posted image nič posebnega...
rebecca*, zelo mi je žal za tvojo prijateljico in nihče si ne želi take izkušnje.....ampak čudi me da G ni ničesar sumljivega našel??user posted image user posted image pa da so bli vsi testi ok??kaj pa vem....poznam eno iz okolice naše vasi(hvalabogu takih ni veliko) ko se je enako zgodilo tudi njej...rodila je malo prej ampak kasneje so ugotovili da je bila malomarnost G....vsaj tako so rekli!!!!!halo!!!!!user posted image take stvari se nebi smele dogajat!!!mi je pa zelo žal za tvojo prijateljico ker verjetno ne bo mogla tega pozabit....zdaj rabi podporo vseh!!


pa eno vprašanje za vse......user posted image sem 18. tednov in opažam v trebuščku en tak neprijeten občutek.....kot bi hotla dobit user posted image ....user posted image user posted image kot bi prihajalo do krčev....kakšnih 10s traja pa se umiri...je to normalno???nočem takoj panike delat pa takoj klicat G kaj je to......vaše izkušnje?mnenja?

Lepo se imejte......se še kaj oglasimuser posted image

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 18:56:58   
gospayamahica
weeda...jaz sem navedla podatke za vse slovenske porodniščnice. Dejansko nam je medicinska sestra povedala ta podatek, si ga nisem kar izmislila. In pri nas v MS je epiduralna zastonj.

Sploh pa nisem trdila, da je epiduralna bav bav ali karkoli podobnega, le par stranskih negativnih učinkov ima.

rebecca mi je resnično žal za tvojo prijateljico. To mora biti grozno user posted image
 
Zelenka tebi pa čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
   RE: Oktobrke 2011
30.5.2011 18:58:21   
inja22
hojlauser posted image glede poroda se strinjam z soncnico25..vcas niso mele zenske nc pa je blo se vec otrok pa tko..js sm tud za naravno ce bo pa prehudo bodo pa ze kej ukrepl menda..zanekt tud mene se ni nc strah tega..upam d tko ostane do konca ;):)aja drgac sm pa tud js en panik hehe,sm glede tega pa ne (SE) :)midva s partnerjem sva se mogla kr trudt za tega najinga bebija in si vsak dan zelim sm to d bo vse ok do konca,sm d bo zdrava beba..in zato mi je zmer full hudo k slism kej tazga,kr mene je strl ze vsakic k sm vidla d test ni biu pozitivn..kej tazga si res ne morm predstavlat..:( vsem vam in seb zelim d bo vse ok z nasimi bebiji..in tud z nami no :)midva tud se nimava cist nc ampk res nc..bova pa najprej sla kupt vozick,sm d bo moj meu kej casa ker je tok pridn pa skos dela...:)vsem zelim lep dan oz bolj vecr no :)

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




kaj menite
cupacups

je danasnja politika kriva za recesijo

da,vse v njihov zep sele nato delavci (93%)

ne, so posteni (7%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!