|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlike med partnerjema
17.5.2011 22:24:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Sicer so ti pa točno to, kar si jaz mislim, povedale že nekatere druge na forumu, tako, da ti, če imaš v redu spomin, ne bi jaz povedala nič novega.

Stvarno si naredila presežek med presežki.

O, ne... tega bom naredila zdajle, ko bom šla v horizontalo. user posted image

Ko in če te bo pa osebno (ne javno) zanimalo moje mnenje o dotični stvari iz tvojega zasebnega življenja, pa veš, kje oz. kako me najdeš.

Good night, Milijonarka, pa kjerkoli si že. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 276
17.5.2011 22:27:08   
Frodo Bisagin

Lahko celo zaslužiš precej denarja, lahko celo potuješ, da se pokažeš, a to še ne pomeni, da si razgledan.

Ampak če nimaš izobrazbe, pa ne moreš potovati zato, da bi se življenjsko izobrazil in razgledal? Moraš imeti diplomo v žepu, da lahko kvalitetno potuješ? user posted image

Lahko potujes, ampak ce raje nakupujes kot, da gres v Uffizi , ti samo potovanje bolj malo pomaga. Vsaj kar se razgledanosti tice.. Pravzaprav moras vedeti, da znas kaj je vredno pogledati. Lahko gledas, a ce ne ves kaj vidis.... ali vidis zgolj kup kamnov.... ali "mrtvega alkoholika"....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 277
17.5.2011 22:36:00   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
Lahko celo zaslužiš precej denarja, lahko celo potuješ, da se pokažeš, a to še ne pomeni, da si razgledan.

Ampak če nimaš izobrazbe, pa ne moreš potovati zato, da bi se življenjsko izobrazil in razgledal? Moraš imeti diplomo v žepu, da lahko kvalitetno potuješ? user posted image

hm, lahko bi temu tudi tako rekli - kvalitetno potovanje user posted image  
npr. da maš keš in si OŠ - greš na 14 dnevni izlet v Egipt in vidiš tipične zamenitosti in greš še mal scubat v rdeče morje v hotel s 4 zvezdicami. si privoščiš. tako kot bi si ti verjetno ti. (evo, to bi tudi meni kdaj pasalo - ni dvoma user posted image )

kavliteno potovanje za izobraženca - naredi si listo stvari ki ga zanimajo v Egiptu in potuje na lastno režijo v kake (zate) neimpresivne kraje, ker je v eni knjigi prebral nekaj kar je zanimivo iz arheološkega gledišča, pa gre v kak del, ki je iz zgodovinskega, pa literarnega, pa klasika mošej, bazarjev in arhitektura.. v glavnem potuje skoraj v lastni režiji. gre dol z avionom in tam najame avto in gre po svoje, da vidi tisto kar ga osebno zanima. večinoma je povezano s tem kar je akumuliral preko znanja in zdaj dela svojo nadgradnjo le tega.
no, ta zadnji "geek trip" bi bil zame - I love archeology and history in bi si dala duška pač v tej tematiki user posted image  sem pa prepričana da bi si en drug "data lover" dal duška s kakimi drugimi osebnimi poudarki.. user posted image  

O, je*enti (sorry, to je pač neizobraženska kletvica user posted image ), kako si se zmotila glede mene. Pri citiranem.

jaz zmotila? jaz ti samo skušam prikazat razliko na primeru o razgledanem in turističnem popotovanju. predvidevam da ti je slednji bližji po srcu.

p.s. citiram pa samo to kar je napisano.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 278
17.5.2011 22:37:18   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ma*ja

Daj Kerensa, samo čas zgubljaš s temi puncami, ki ti s splošno razgledanostjo ne sežejo niti do kolen, pa čeprav se imajo za tako izobražene...

Pametna ugotovitev.

Posebej ob jubileju - 10-ti objavi user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 279
17.5.2011 23:27:25   
Anonimen
Agrrr, napisala cel esej in mi je uspelo zbrisat user posted image .

Ah, na kratko: uni stric: ne, ni niti goljuf, niti prevarant (predsodki ali stereotipi?). Je pa poseben, izstopa iz celotne družbe, hipi po duši. Ta stric potuje po svetu, tako da štopa, je priden in iznajdljiv, kaj popravi in v zameno dobi prenočišče, hrano. Vem, da je šel v J. Ameriko tako, da je delal na eni španski al kaj je že bila čezoceanki na črno (ne me prašat, kako, ampak mu je uspelo). In ne, ne posluša naštetih oper, ne hodi v galerije, druži se z navadnimi ljudmi, spoznava svet na ulicah, pod zvezdami na plaži, na trgatvah,... Kulture, zgodovine in navad naroda ne spoznaš v hotelu s 5. zvezdicami ali milanski Scali, spoznaš ga v pogovoru z ljudmi, v kafiču, na ulici mest, vasi... Pove pa lahko marikaj zanimivega, kar jaz recimo ne moram, poznam pa naštete opere, knjige, preberem sem in tja tudi knjigo v izvirniku. Govori špansko, zna tudi nekaj drugih jezikov toliko, da se lahko zmeni, kar se ima pač za zmenit, itd.

Splošna razgledanost: zame je splošno razgledan vsak človek, ki ga veseli spoznavanje novih stvari, formalno ali neformalno. Ki mu raziskovalna žilica ne da miru in bi rad videl, vedel in doživel, kako stvari, svet, misli, tehnika,.. delujejo. Ki ga zanima svet in dogajanje okoli njega. Kako to znanje pridobiva in kakšno je to znanje pa mi je pravzaprav nepomembno - če se hoče učiti, potem je to zgolj pohvalno. Uradne definicije pa ne vem user posted image .

Glede znanja, splošne razgledanosti, izobrazbe pa nekaj mojih misli, verjetno ste to že obdelali, nisem na tekočem s celo debato user posted image :

Med vsem tem dokazovanjem, kaj je splošna razgledanost, izobrazba, diplome in nazivi,... pozabljamo, da je osnova vsem tem naštetim terminom ZNANJE. Pa ne samo znanje kot tako, tudi spretnosti, sposobnosti. In se lahko kaj hitro ujememo v past, da znanje spregledamo, ker pač nekdo nima takega spektra informacij, stopnje izobrazbe, izkušenj,... kot pa jaz. Izobrazba in splošna razgledanost sta povezani, ja, a ni to absolutna kategorija.
Poznam mednarodno priznanega slovenskega filozofa, ki je izjemno izobražen, artikuliran človek, obvlada veliko področij, filozofijo (itak, če je filozof user posted image ), politiko, sociologijo, ekonomijo,... a otrpne, ko je treba urediti kakšno vsakdanjo zadevo, recimo nakupit hrano, obleko, urediti formalnosti na UE... Ima obširno znanje, ki pa mu ne pomaga kaj prida, ko gre za običajne, vsakodnevne stvari.
Ali recimo, nekaj mi bolehajo vrtnice. Lahko grem h vrtnarju, ima formalno izobrazbo, je strokovnjak na svojem področju in mi predlaga kemične preparate. Delujejo, zagotovo. Mi pa moja babica, ki ima samo 3 leta OŠ, pa še to pod Italijo, predlaga, naj jih poškropim s koprivno ali gabezovo prevrelko. In deluje, glej ga zlomka, pa še bio je. Ampak če bi si pustila predsodke, da ima nekdo več znanja, drugi pa manj, bi ob tem pozabila, da tudi tisto manj znanja nekaj pomeni, da ne znam vsega in se lahko kaj naučim tudi od stare kmečke ženice. Stvari, ki spadajo pod pristojnost določene stroke.

Hočem rečt, da je znanje tisto, kar šteje, vsaka informacije je fajn in lahko pride prav. Vsak od nas ima določeno znanje in če bi pustili ob strani našo samozaverovanost, bi videli, da nam lahko tudi en stric z OŠ razširi obzorja. Mogoče zna variti in nam bo popravil polomljeno kolo. Mogoče zna cepiti sadno drevje in nam bo precepil jablano na našem vrtu. Jaz z vsem znanjem o svetovnih skladateljih, znamenitostih, kulturi, zgodovini, geografiji,... tega ne znam. Oni stric pa, naredi, da mi na vrtu rastejo jabolka. Pa smo potem še malo širše razgledani in bolj zdravi user posted image .

Vsi skupaj nekaj vemo. Zdaj lahko si znanje izmenjujemo ali pa vihamo nos (eni ali drugi).

Svet je pisan, ne črno-bel.

Zdaj grem pa spat user posted image .

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 280
18.5.2011 7:37:43   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Osebni okus se izgrajuje tudi skozi proces izobrazbe. Osebni glazbeni okus...

ups! kaj pa to?

user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 281
18.5.2011 8:02:19   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.
Izobrazba in splošna razgledanost sta povezani, ja, a ni to absolutna kategorija.

Ankica se čisto strinjam. (s celim tvojim postom v bistvu user posted image )
hm sem se zdaj spomnila - moj mentor na faksu nam je rekel, ko smo prišli tja prvič, da faks samo podaja določeno znanje po nekem programu, ampak da se vse to lahko naučimo sami po svojem programu. da je samo eno od orodij kako pridobit znanje, da paše za večino, ni pa edino in da to (če želimo) lahko pridobimo tudi sami. no nekaj v tem smislu v glavnem.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 282
18.5.2011 17:57:48   
Kerensa*
Hja... Frodo in Milijonarka... a vidve nista imeli o čem več debatirati, ko sem jaz včeraj odšla spat? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 283
18.5.2011 18:12:12   
mačekmuri

Hja... Frodo in Milijonarka... a vidve nista imeli o čem več debatirati, ko sem jaz včeraj odšla spat? user posted image

Provokatorka user posted image user posted image user posted image
Sicer pa še dobro da nista debatirali... mater jaz ob njunih razglabljanjih kar takoj dobim kompleks manjvrednosti user posted image

< Sporočilo je popravil mačekmuri -- 18.5.2011 18:17:11 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 284
18.5.2011 18:13:20   
Kerensa*
Ah, malo sem razočarana. Mislila sem, da me bo danes, ko pridem na RR, čakal en kup zanimivega branja. Tako pa... user posted image

(odgovor članu mačekmuri)
Neposredna povezava do sporočila: 285
18.5.2011 19:42:53   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.
Izobrazba in splošna razgledanost sta povezani, ja, a ni to absolutna kategorija.

Ankica se čisto strinjam. (s celim tvojim postom v bistvu user posted image )
hm sem se zdaj spomnila - moj mentor na faksu nam je rekel, ko smo prišli tja prvič, da faks samo podaja določeno znanje po nekem programu, ampak da se vse to lahko naučimo sami po svojem programu. da je samo eno od orodij kako pridobit znanje, da paše za večino, ni pa edino in da to (če želimo) lahko pridobimo tudi sami. no nekaj v tem smislu v glavnem.

Tako je....user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 286
18.5.2011 19:52:12   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

je pa res, da se velikokrat nadjejo na obeh skrajnostih iste vrste skrajnosti - da že iz principa dohtar v štartu ne mara čistilke in čistilka ne mara za advokata, da se tako preprosto izrazim

O tem sem med drugim tudi jaz pisala preden je shorty svoje delo vzela preveč resno in počistila........user posted image

Včasih pač na obeh straneh prevladajo predsodki....."čistilka ni dovolj dobra, da bi se jaz kot doktor sploh z njo ukvarjal" in na drugi strani "doktor je preveč prevzeten in vzvišen v svoji pomembnosti, da bi bil pomemben zame".......

Predsodki pa niso enako mocno uveljavljeni oz. prisotni v vseh izobrazbenih skupinah.

Sosedova Francka je itak vedno bolj polna predsodkov kot jaz.....

Neposredna povezava do sporočila: 287
18.5.2011 19:53:30   
liliana

Pokojni dr. Rugelj je pred leti izjavil.....

Kaj bi sele rekel za nekatere tukaj podane primere.....

Kdo ve.....? Mogoče bi pa bili vsi presenečeni, nekateri celo šokirani........

Neposredna povezava do sporočila: 288
18.5.2011 21:54:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

ups! kaj pa to?

user posted image

Trenutek tvoje katarze.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 18.5.2011 22:06:21 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 289
18.5.2011 21:58:22   
Frodo Bisagin

Ne. Ti si program najine zabave.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 290
18.5.2011 21:58:49   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri

Provokatorka user posted image user posted image user posted image
Sicer pa še dobro da nista debatirali... mater jaz ob njunih razglabljanjih kar takoj dobim kompleks manjvrednosti user posted image

Nic cudnega za alter ego user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu mačekmuri)
Neposredna povezava do sporočila: 291
18.5.2011 22:04:16   
Frodo Bisagin

je pa res, da se velikokrat nadjejo na obeh skrajnostih iste vrste skrajnosti - da že iz principa dohtar v štartu ne mara čistilke in čistilka ne mara za advokata, da se tako preprosto izrazim

O tem sem med drugim tudi jaz pisala preden je shorty svoje delo vzela preveč resno in počistila........user posted image

Včasih pač na obeh straneh prevladajo predsodki....."čistilka ni dovolj dobra, da bi se jaz kot doktor sploh z njo ukvarjal" in na drugi strani "doktor je preveč prevzeten in vzvišen v svoji pomembnosti, da bi bil pomemben zame".......

Predsodki pa niso enako mocno uveljavljeni oz. prisotni v vseh izobrazbenih skupinah.

Sosedova Francka je itak vedno bolj polna predsodkov kot jaz.....

Sosedova Francka je izobrazbena skupina? Retoricno vprasanje ...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 292
18.5.2011 22:05:08   
Frodo Bisagin

Ma mozda su u sumi user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 293
19.5.2011 8:53:56   
Kerensa*

Kako žalostno, glede na vajino izobrazbo... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 294
19.5.2011 9:30:06   
liliana

Ups....moja napaka....nisem vključila sarcas_tic mode on/off.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 295
19.5.2011 9:35:08   
liliana

Ma mozda su u sumi user posted image

Ja......iskali resnico in se izgubili......user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 296
19.5.2011 9:35:50   
Frodo Bisagin

Kako žalostno, glede na vajino izobrazbo... user posted image

Nic ni zalostno, da se s teboj ukvarjamo - prej bi rekli, da je pedagosko.  Sicer s tovrstnim usmerjanjem debate zelis... kaj pravzaprav doseci?

IMO: Smer in raven debate, ki ju vsiljujes in forsiras niti najmanj nista ne konstruktivna ne smiselna. pricakujes lahko zgolj ustrezen odziv.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 297
19.5.2011 9:42:17   
Frodo Bisagin

Ups....moja napaka....nisem vključila sarcas_tic mode on/off.....user posted image

Tu ni nobenega sarkazma. Je negiranje podatkov po sistemu, da je "rekla kazala" bolj relevantno kot podatki, ker edino tako brez argumenta, brez podatka in brez poglabljanja navidezno iznicis dokaze.
Obstojajo celo podatki o te,m kaksne so izobrazbene razlike med partnerjema in na kaksen nacin partnerji vrednujejo izobrazbo svojega zivljenjskega sopotnika. Podatki o tem v koliko primerih razveze, partnerja menita, da se izobrazba dejavnik, ki je prispeval k razvezi... Podatkov ogromno, studij tudi... kdor jih hoce videti, prebrati...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 298
19.5.2011 9:42:57   
Frodo Bisagin

Ja......iskali resnico in se izgubili......user posted image

Poisci podatke in informacije, pa Francka ne bo dejavnik tveganja user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 299
19.5.2011 10:06:06   
liliana

Tu ni nobenega sarkazma. Je negiranje podatkov po sistemu, da je "rekla kazala" bolj relevantno kot podatki, ker edino tako brez argumenta, brez podatka in brez poglabljanja navidezno iznicis dokaze.
Obstojajo celo podatki o te,m kaksne so izobrazbene razlike med partnerjema in na kaksen nacin partnerji vrednujejo izobrazbo svojega zivljenjskega sopotnika. Podatki o tem v koliko primerih razveze, partnerja menita, da se izobrazba dejavnik, ki je prispeval k razvezi... Podatkov ogromno, studij tudi... kdor jih hoce videti, prebrati...

Kot sem že enkrat prej rekla, interpretacija je različna......user posted image

Frodo.....jaz nisem trdila, da raziskave ne obstajajo, niti jih nisem zanikala......trdila sem samo, da izobrazba in razgledanost ne gresta VEDNO z roko v roki.....ti pa pač trdiš, da je v večini primerov to tako, ker raziskave kažejo tako.....

In meni je pač, preprosto povedano, bolj pomembno, da je partner razgledan kot pa zgolj izobražen (sem nekaj mesecev hodila tudi tudi z matematičarom, ki je delal doktorat, pa verjemi, da ga noben muzej in nobena druga knjiga razen matematičnega priročnika ni zanimalouser posted image ).....meni to zadošča, ne glede na njegovo izobrazbo.....pač fajn mi je, da lahko berem praktično kakršnokoli knjigo (Holtova, Quickova ipd. je izvzeto, ker o tem res nima pojmauser posted image ) kakršenkoli članek, se peljem kjerkoli, pa mi bo vedel nekaj povedati o tem......jaz še zdaleč nisem taka enciklopedija znanja kot on, ki ima zgolj srednjo šolo končano........

Kar se pa tiče izobrazbenih razlik med partnerjema in tovrstnih raziskav....verjamem, da zna biti to problem, mogoče tudi pri večiniuser posted image  (v krogu, kjer se jaz gibljem to res ni problem, smo izobrazbeno precej mešani)....priznam, da takih raziskav ne berem.....službeno jih ne rabim, privat me pa ne zanimajo in zato posledično tudi nimajo nobenega vpliva na moj odnos s partnerjem ali prijatelji ali sosedi......

Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.