|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2011
13.5.2011 13:40:51   
darchy82
Danes smo pa tud mi imeli posvetovalnico in prvo cepljenje. Je bila Lana ful pridkana in zaenkrat še nima kake reakcije. Smo pa težki 6200 g in veliki 61,5 cm pri 3,5 mesecih.

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
13.5.2011 14:33:19   
Tiasana
Darchy super.. naš Jaša ni imel pol nobene reakcije, tako da držim pesti da je tudi Lana ne bo imela!

Rdecebela- in kako se ti zdijo te GroVia? Ma te imajo tudi prekrivne hlačke ne? Ne vem kaj bi. Mene so mi te bitti tutto zelo fajn, prvič so zelo obstrojne, ker imajo pritiskače, pa zunanja plast se ne nič uniči pri pranju, hitro se sušijo, pa na riti niso tako ogromne. Je pa zato cena malo prevelika. Pop-inke pa imam že kar nekaj časa že na tretji stopnji, na uni od 7 kg naprej. Je imel drugače odtis pleničk na nogicah, pa mu nisem morala tako pustit. Ma jst bi morala prat na dva dni, mu jih pa perem s pralnimi oreščki (vse njegove cunce). Bo treba še kšno nabavo v tej smeri...

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
13.5.2011 23:51:57   
rdečebela
ma ja,te GroVia so podobne ku Pop-In,sam nek drug materjal.pa ta plenička,se pravi notranji del,vložek je že skupaj sešit,tako da ni tolk sestavljanja ku pri Pop-in.maš sam eno stvar za pripopat not,na 2 gumbka.pri straneh za štelat so ježki,spredaj pa gumbki ku pri Pop-in.ne vem,meni so kar uredu.nekako mi delujejo manjše.ma,na kolk časa pa navadno menjaš ti te pleničke?jst na 3,max 4 urce,se je že zgodilo da so ji prepuščale,pri nogicah.

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
15.5.2011 10:29:39   
Tiasana
Ma meni te plenice še niso prepuščale.. jih pa ravno tako menjujem na približno 4 ure, oz. prej če se pokaka, kar pa je pri nas še večkrat dnevno. Imamo pa ponoči pamperske. Mogoče bom pa potem te grovia še vzela pa poskusla...

Jaz sem se pa včeraj fajn prehladila in zraven sem še vročina dobila. Sem imela 37,7..zdaj mi je na srečo padla. Sem brala po forumih, da lahko vseeno dojim, tega sem se najbolj bala. Je pa zdaj Jaša s tatkotom in ja, ni lih najbolje. Tudi včerej zvečer sem ga morala z vročino primit, pomirit in uspavat. Zdaj pa mu spet nekaj sitnari, tako da bom morala vskočit. Ga ne bi rada česa nalezla, čeprav upam, da ga bodo protitelesca z mlekca zaščitila. Pa nameravala sem ga it slikat v MC v NG, ko delajo take lepe slike, zdaj pa ne morem. Ufa ja..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1004
15.5.2011 14:10:00   
pika27
Tiasana, če ti z nosa teče pazi da maš čiste roke, ko tamalga prijemaš, fajn je tud kakšna maska, pa absolutno ga ne smeš lupčkat. Ni nujno da bo dobil od tebe. Pr nas pa tamali ful z nosa teče, očitno je spet eno virozo pobrala (res ne vem kje jih tok pobira), pa sam upam, da tamal ne bo spet kej fasal, komi se mu je od prejšnjič mal nosek spucal. Njej glih še ne morem dopovedat da mora pazit nanga pa itak kihne tko da leti po vsej sobiuser posted image

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
15.5.2011 22:01:49   
rdečebela
ma,a da so res še vedno tolk občutljivi ti naši dojenčki?
Tiasana-upam da ti bo kmalu bolje in boš spet lahko normalno pocartala svojega srčka.tudi mi smo imeli namen it v gorico v merkiča,pa pol to škifo vreme in še včeraj sva bla na vaškem prazniku,pa sva bla dns bolj meglena :) tako da smo ostali doma.

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
16.5.2011 8:56:51   
Tiasana
Pa je spet sonček.. user posted image
Na srečo nimam več vročine, Jaša pa zgleda da je tudi ok. (vsaj zaenkrat). Sem se pa pazla ja- in se še, glede rok, poljubčkov (čeprav enparkrat sem mu jih dala-avtomatičnouser posted image )...
Bo pa ta teden pester, imam toliko opravkov da..prav ne rabim bit bolana..Mi je pa včerej deževen dan prav pasal..

Neposredna povezava do sporočila: 1007
17.5.2011 9:20:38   
rdečebela
oh,pri nas pa danes nekam čudno vreme.oblačno :( no,sicer smo pa pri tašči.upam da bo utegnila popazit tamalo,mi2 bova danes belila zgoraj v stanovanju,jupiii :) no,včeraj naj bi klicali z lesnine da se zmenimo za termin montaže in seveda niso klical.evo,se je že začelo.
Drugač pa nič posebnega s tamalo.papca ona veselo,kakanje je tud uredu.prejšnji teden sem ji 3 dni pripravljala kašico jabolko-banana.no,saj ni pojedla skoraj nič,sem je le jaz na sadju ampak kakala je pa super.včeraj sem probala dat korenček pa ji ni bil všeč.mislim da je še mal prezgodaj,ma sam tko za okus.bo že počasi.

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
17.5.2011 9:58:46   
darchy82
Dobro jutro še od mene user posted image
A že vse uvajate GH? Meni so zadnjič pri pediatru rekli da naj bi se začelo uvajati 1-krat na dan z zelenjavo, čez kak mesec se doda belo meso in šele potem naj bi se dalo sadje user posted image kot drugi dnevni obrok z GH (to je po cca. 1 mesecu in pol). Pa še eno brošurico sem dobila o zdravi prehrani user posted image . Ali je glede tega praksa v SLO spet tako različna?
Tale naša država je čudna. Vsako leto neke nove smernice, pri vsakem pediatru drugačna praksa, pa tako mala država user posted image

Kakorkoli že, važno da bodo naši sončki zdravi.

Pa lep dan vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1009
17.5.2011 19:51:31   
rdečebela
ma darchy,ne se sekirat,jst nism nek resno začela z uvajanjem GH ker so tud meni rekli da počakam do 5.mesca.ji pa dam tko,za okus kakšno tako stvar alla banana in jabolka,itak ni še pripravljena na GH,brezveze forcirat.kadar bo pač bo.do takrat pa mlekce.še eno uprašanje:kok pogosto kopate svoje dojenčke?

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
17.5.2011 20:27:18   
pika27
Jaz ga kopam na dva dni brez mila, enkrat na teden pa z milom.

Pr nas uvajanje GH zgleda tko, da je v nedeljo pojedel eno žličko bučke, dons pa dve dobre žličke špinače in krompirja. Sicer vem, da bi mu mogla dajat isto hrano, ampak je blo to glih pr rok. Drugače je men rekla, da nej bi uvedla najprej ene 3-4 vrste zelenjave, pol pa lahko počas kuhan sadje. Drugač pa itak po občutku. Meso bom začela dajat po 6. mesecu (vsaj tko naj piše v uni knjižici, ki sem jo dobila), resno pa razmišljam o tem, da bi zelenjavi že prej začela dodajat kakšno žličko goveje juhe.

Drugač sva bla pa dons na gastro, na srečo ni blo nič pretreslivega, je doktor reku, da se njemu še ne zdi neka panika in da bi raje počakal, da mu uvedem GH preden bogega otroka napademo z preiskavami. Sem se z veseljem strinjala. Zdej pa sam upam, da se bo tole sranje res zrihtal z GH!

Neposredna povezava do sporočila: 1011
17.5.2011 20:27:37   
darchy82
Ma ja, sej se bodo počasi vse navadili jesti. Imajo še veliko časa da se navadijo na nove okuse user posted image
Kopam pa jst Lano vsak dan, enkrat na teden jo pa umijem z milom. Se mi zdi kopanje bolj enostavno od umivanja s krpico. Zdej imamo itak že tako dnevno rutino, da jo kopam okoli 19.30 - 20.00, potem se nafutramo in pocrkljamo, pol je pa že čas za spat. Pa nam tak timing zelo ustreza.

Neposredna povezava do sporočila: 1012
17.5.2011 21:04:06   
agataema
Pozdravljene,

mi tudi že pridno papcamo GH. Danes je sicer šele tretjič dobil korenček, ampak se je tako veselo smejal in odpiral usta, da sem nu dala kar ene 10 žličk, potem čez pa mleko. Drugače je zdja kar na AM, doji se le še ponoči. Edino, ko napol spi sprejme dojenje, drugače pa sploh ne poskušam več, ker je tak jok in kričanje, da me kar srce boli. Bom pa jaz tudi zdaj en mesec po malem dajala zelenjavo in šele potem po 5.em mesecu sadje.

Jutri imamo posvetovalnico in cepljenje, pa še slikat ga moram it in dat osebno delat. Še dobro, da si je mož vzel dopust:).

Kopam jaz malega na dva dni. Z milom pa enkrat na teden.

Lahko noč

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
18.5.2011 9:18:26   
Tiasana
Mi GH še ne uvajamo.. bi rada počakala, da bo imel 4 mesece vsaj..čeprav me zelo mika, da bi že začela. Ravno včeraj sem opazla, da ko jeva on z jezičkom mlaskauser posted image .. Počasi bo res treba.

Glede kopanja..hmmm, jst ga kopam na tri dni, vmes pa ga s krpico. Je fora, da je kr precej dela, preden vse pripravimo za kopanje. Ko bo večji bo lažje. Imamo pa približno enak ritem kot Darchy.. ravno tako, okrog 20h nega oz.kopanje, pol pa se uležemo malo na posteljo, se umirimo, nato se napapca in počasi zaspi...

Mi pa že 14 dni zavrača dudo. Pa jo je prej rad imel, mu nisem ravno skoz jo v usta dajala, ampak po potrebi. Zdaj pa, ko se tko slini in ko si full rokce tišči v usta, dudo kar ven pluva. Mu jo lahko poturim samo za uspavanje, če že na pol spi. Sej po eni strani fajn, zaradi teh in onih razlogov, po eni strani pa bi rada, da jo še ima, ker se da kar dosti rešit z dudo..user posted image

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
18.5.2011 9:32:02   
darchy82
Tiasana tud naša na splošno ne mara dude, tako da jo večinoma uporabljam zato, da lažje zaspi, ker se tako hitreje pomiri. Je pa zadnje čase navdušena nad cucanjem palca pa nočem da se preveč na prst navadi.
Je pa zadnje dni precej tečna in si ful vse v usta tišči. Mam malo zobke na sumu.

Na GH bomo pa mi počakali verjetno do konca maja. Imamo sicer že vse pripravljeno, ampak še čakam da bo res stara 4 mesece.

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
18.5.2011 9:51:13   
rdečebela
dober dan,ma tudi naša zoja ni več tolk zasvojenj z dudo kot je bila.se potolaži tudi kar z roko.sicer ne vem kaj je bolš,ampak roke si dolgo časa najbrž ne bo mogla tlačit v usta.no,sem ji pa kupila novo dudo Mam perfect,pa jo ma kar rada in je bolš ku prejšnja.ne vem,naša je imela nek čuden stil dudanja,ku da ne bi znala (kljub zelo močnemu sesalnemu refleksu) ji je duda kar vn padala.tako da sem ji jo vedno zalagala s kakšno pleničko.
Glede kopanja pa sem jo le 2krat na teden.in pa vsak dan zjutraj pač z vodo in krpico.pa vseeno opažam da se ji v vratnih gubicah nabira vsega boga.in pol začne to smrdet in ji rata živo ipd.pa se res potrudim da ji čistim in brišem te gubice.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
18.5.2011 10:40:41   
fabula
Punce živjo....je preteklo kar nekaj časa odkar sem se javila kaj tukaj gor...vmes sva bila z Jernejem mal na morju, zbolela za enim viusom in bila dva dni v bolnici (ponovitev bronhiolitisa...ampak na srečo je šlo tokrat brez dodatnega kisika)...potem sva šla še mal na morje...morski zrak dela čudeže za njegova pljučka, tako da greva v petek še mal nazaj...potem bo itak prevroče.Sicer sem že na FB spraševala, pa mogoče ima katera izkušnje tukaj s polivanjem (pa ni na FB).... zanima če katera uporablja Aptamil AR? In predvsem kako ga pripravite? Včeraj sva imela z Jernejem 4 posvetovalnico in zaradi njegovega polivanja mi je priporočila naj začnem s to formulo....zdaj pa...v Müllerju piše na deklaraciji naj po pripravi pustim 7 min, danes pa sem kupila še eno škatlo v Baby centru pa piše da se pripravljenega obroka ne pusti nabrekati?!? A ima katera izkušnje kako je zdaj res s tem? Pa kakšen cucelj se uporablja (imam aventove flaške) in sem pr cuclju 3 hranila malega več kot pol ure, vmes mi je parkrat zaspal, zdaj pa sem probala 3 za gosto hrano, mi pa poje v manj kot 1 min...pa spet ne vem če je ok, al je prehitro?!Drugače pa tudi moj ni preveč ljubitelj dude...ga včasih kar mal posilim z njo (sploh kadar je tečen in tik pred tem da zaspi), sploh ker se noče več dojituser posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
18.5.2011 11:27:04   
darchy82
fabula glede AM ti ne vem nič povedat, ker je naša še vedno polno dojena in ji ne rabim nič dodajat na srečo. Imam pa jst NUK-ovo flaško pa cucelj št. 1 ker itak samo čaj po flaši pije, pa zaenkrat ne bom prešaltala na 2 ker se mi zdi da zadosti hitro teče, pa že tako ali tako se ji ful velikokrat med pitjem zaleti. Se mi zdi da naša po flaši sploh noče preveč pit.

(odgovor članu fabula)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
18.5.2011 11:31:07   
fabula
darchy82: ti sam vztrajaj z dojenjem...jaz sem rabila dobra dva tedna da sem se sprijaznila da je res konec...ampak je vsakič dobil histerični napad, če sem ga hotla dojit, tako da.... je pa res da dokler je bil vsaj delno dojen je bilo pavzaprav vse ok...mal je sicer polival ampak komaj omembe vredno, zdaj pa....user posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
18.5.2011 12:21:25   
Lu
Ojla tudi en glas od mene...

Z Mašo sva se ta vikend potepale po morju. Je res pasalo malo odklopa. Možek imel pa oba starejša doma in še peska. Sta imela neke obveznosti čez vikend tamaledva.

Skratka. Fabula. Jaz ti ne znam setovat, ker imamo podoben primer. Povprašam P 1.6. ko bo 2.cepljenje.

Pralni oreščki. Sama jih imam še ene 2 kg, če bi katero zanimalo.

Drugače pa imamo obdobje, ko se Maša, če koga dalj časa ne vidi fino fino jokat.  Pa roke si skor pojemo.

Glede GH. Počakamo še do pregleda in pomojem kar začnemo. Začeli bomo pa z zelenjavo.

Zdaj pa letim. Se je zbudila.

Končno čez dan spala več kot 10 minutk. Ja tole je delala zadnje dni. Se mi je že kar malo rolalo. Ampak je ni čez domačo posteljo. Spi čez dan tudi po 2 uri user posted image user posted image user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu fabula)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
18.5.2011 13:14:39   
pika27
Glede rok v ustih. Sem bila glih danes na igrivih uricah s tamalim (sem srečala tudi nekaj januark, sam ne vem, a so tudi tukaj aktivne, sem jih pa s FBja po slikcah spoznala user posted image ) pa je rekla una tam, da jim moramo pustit, da majo roke v ustih, ker je to razvojna faza, in da se s tem orientirajo v prostoru. Da bodo prenehal, ko se bodo začel plazit in bodo roke uporabljal za druge zadeve. In da če jim jih vn vlečemo (ubistvu zarad strahu, da bodo pol palce cuzal) jim bo to ostal tud pol, ker tega ne bodo dal čez in bodo lahko meli težave pri plazenju. 

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
18.5.2011 14:55:25   
rdečebela
pika27-zanimivo tole glede tlačenja rok v usta.mislim,sliši se smiselno.pa tudi jst nimam nč proti temu.
Fabula-glede polivanja tud jst ne bi vedla prav točno zakaj in kaj nardit da bi blo bolš.mi mamo novalac za zaprte dojenčke ker je naša bolj slabo kakala,pa ji drugo ni ustrezalo.čeprav sem enkrat nabavla tud novalac proti polivanju.tud mi smo meli te probleme,zej pa se je umirilo.ne vem točno zarad česa,ampak odkar sm ji zamenjala flaško in cucelj je res much better.prej je pa polivala res vsakič,tko da nikol nism vedla kolk ji je sploh ostalo u želodčku.no zej mamo cucelj 3,kar je sicer od 4ih mescev naprej in res teče zlo bolj hitro,ampak se je kr navadla.pa tud kupček poderemo zlo hitreje in bolše.prej sva se matrala kar dolgo.zej pa rigne ku en pjanček :)

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
18.5.2011 15:09:10   
Putka
grozna sem, nič nisem prebrala že par dni!!!

Jutri pride katera v Tivoli? Sva s piko27 ob 10.30 pod bazenom na parkirišču dogovorjeni.

Se vidimo!!

Neposredna povezava do sporočila: 1023
18.5.2011 15:26:11   
rdečebela
hehe,putka ja,res te ni blo slišat že neki časa,a maš pestro?ste se pozdrawli ja?joj,jst bi tud pršla,če ne bi blo tko daleč.sama je res nisem vajena tiste ljubljane.ampak obljubim da bom enkrat pršla.sam da še mal zrasemo.skratka,fajn vozičkajte.
Lu,kako se obnesejo ti oreščki?kolk jih daš not u stroj?in kolk pranj opraviš z njimi?a pol praška sploh ne uporabljaš?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
18.5.2011 17:21:40   
darchy82
Putka in pika27 lepo se imejta jutri v Tivoliju. Jst bi z veseljem prišla, ampak ne bom ta teden nič v Ljubljani. Pridem pa čez en teden (25.05.) če bosta mogoče takrat bolj zgodaj dopoldne imele čas.

Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?