Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 9:30:57
|
|
|
|
Niri
|
Hej benji en objem...saj je prve dni težko ampak na srečo imamo vsak mesec nove možnosti! Kar pogumno v naprej. Pa upam, da bo petek 13 za kakšno dober dan :) Jih veliko lula danes. Reeees držim pesti!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 9:34:28
|
|
|
|
benji
|
Hvala punce. Dobro da vas imam, je lažje ko se spodbujamo med seboj. za vse ki še čakate . Zdaj samo upam, da se ne bo predolgo vlekla, ker imava v sredo posvet, pa mislim da me bodo kar na hitro odslovili, če bo še na obisku. Verjetno malo izcedka ne bi smel biti problem . Važno da moj čimprej opravi s spermiogramom, da vidiva ali so plavalci ali neplavalci . Bo vsaj ena stvar jasna.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 9:35:00
|
|
|
|
Jada82
|
Benji Sej bo, ženske smo močna bitja!!! Kar pozitivno v novi krog ... slej ko prej bo uspelo, verjemi!!!! Ja, danes pričakujemo veliko !! Punce javite, jaz sem že kar na trnih in komaj čakam, da se oglasi kakšna frišna Ja, jest pa že iščem znake, čeprav lulam šele čez dober teden Vam pametujem, da ne iskat znakov, da itak nič ne pomenijo, sama pa sem še slabša ... Take smo Jah, kar hitro mi rata vroče ... je to znak? Najbrž ne, hehehe. Bomo vidli. Sva bla pa res pridna no. Aja, pa zvečer sem ful utrujena. Včer zvečer sem šla pol še mal v shopping in sploh nisem mogla več, ker sem bla čist fertik. No ja, sem si pa kupila res lepo oblekico za na poroko od kolegice. Jupiiiiii.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 11:16:38
|
|
|
|
andreja_p
|
hy! jaz sem se vam že javila 9.05 ko se mi je začel rjavi izcedek.Delala sem test vendar ne pokaže nosečnosti.Ker izcedka nimam več in tudi ojačala se ni krvavitev,še vedno ne vem na čem sem,ali sem noseča pa sem delala prehitro test ali mi tečka zamuja????? Drugi teden bom ponovno naredila test,če se seveda prej ne ulije.Imam pa že od 9.maja močne krče v jajčnikih,kot pred tečko,krvavitve pa ni. Bom videla kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh. Upam da bodo moji rezultati čimprej jasni. Naj vas sam še vprašam, tiste ki ste noseče: kdaj ste naredile test,oz. koliko časa je minilo od takrat ko bi morala priti in do takrat ko je test pokazal . Hvala za vaše odg,pa se slišimo ko bo kaj novega.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 11:25:48
|
|
|
|
Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: andreja_p hy! jaz sem se vam že javila 9.05 ko se mi je začel rjavi izcedek.Delala sem test vendar ne pokaže nosečnosti.Ker izcedka nimam več in tudi ojačala se ni krvavitev,še vedno ne vem na čem sem,ali sem noseča pa sem delala prehitro test ali mi tečka zamuja????? Jaz pa mislim, da tole zna biti Če ti je izcedek izginil ... Ko sem bla jaz noseča, sem delala test točno tisti dan, ko bi mogla dobit , pa vzela sem najdaljši cikel, ker sem mela različno dolge ... ja pokazalo zelo močno črtico. Naredi jutri test, pa boš takoj vedela na čem si. Če si , ti bo sigurno pokazalo!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 11:39:36
|
|
|
|
andreja_p
|
Je res da sem imela en ciklus nazaj dolgi 38 dni in je mogoče še prehitro.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 12:19:05
|
|
|
|
kejt2
|
benji andreja_p Jest še kar odlašam...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 12:21:43
|
|
|
|
Katte
|
Daj no, kejt2, polepšaj nam vikend . Naredi že ta test .
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 12:33:10
|
|
|
|
LittleSun
|
andreja_p meni je 7 dni zamujala in sem klicala G, da mi test kaže -, pa vendar še ni od nikoder in da se mi to ne dogaja pogosto, pa je rekla naj naredim test 10 dni po zaostanku, da tako priporočajo G in me je kr malo skregala zakaj toliko prej delam test. čeprav na testih piše da prvi dan po zaostanku že pokaže. pa sem tudi pušenjaka brala in piše da bi naj takoj pokazal test. res ne vem stskam pestke, da zaostanek pomeni naredi še en test čimprej kejt daj no
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 12:53:25
|
|
|
|
LoonaLu
|
Punce hej! Se opravičujem, ker sem kar malo poniknila. :$ No, da poročam, kaj je novega pri meni. Moja M je seveda pršla točna, kot zna. Ker sem jo pričakovala, niti nisem bila prav močno potrta. No, v sredo sva imela z mojim pregled pri Dr. Uršuli Reš. Rezultati - porazni. Jaz PCO, miško pa v izlivu ni imel semenčkov. Zdaj morava počakati 8 tednov in se zopet zglasiti na kontroli, čeprav nekih hudo dobrih rezultatov ni za pričakovati. Meni je predpisala klomifen, tako da ga moram zdaj jemati 2 meseca. Semenska tekočina je sicer šla še na pregled do embriologa, vendar kot sem že rekla, ni pričakovati čudežev. Če mi nismo videli niti enega, jih on ne bo videl na miljone, kolikor bi jih potrebovali. Če ne bodo našli nobenega, gre potem moj na punkcijo, kjer poskušajo dobiti ustrezen vzorec. Torej.. definitivno nama po naravni poti ne bo uspelo zanositi, zato čez 8 tednov začnemo načrtovati IVF. V tem vmesnem času morava oba opraviti še hormonske in krvne preiskave, to je pa to. Torej.. Letošnji maj se pri meni ni izkazal ravno za najlepši mesec. Morda se bo naslednje leto, če bom maja povila najino štručko.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 13:01:12
|
|
|
|
CariSSa10
|
andreja_p mislim da to zna bit .. malo še počakaj pa ponovi test, da poveš veselo novičko res držim pesti da vama je uspelo kejt2 joj nas delaš nervozno. hehehe hitro naredi test da te pobarvamo roza jada82 jaz tudi grem v tem mescu še na 2 poroki!!! zaj pa čakam al bom lahko kaj nazdravla al ne ;) no jaz sem še zaenkrat 'suha' ... tak da to je dobra novica upam da tak ostane ...bom počakala čez vikend, pa pol lulam..
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 13:12:10
|
|
|
|
Katte
|
LoonaLu, joj . Ampak slabi rezultati ne pomenijo, da moraš obupati, kot vidim, da nisi . Bo pač s punkcijo in z IVF. Pošiljam ti cel travnik pikapolonic, da uspe že v prvo.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 13:16:22
|
|
|
|
Katte
|
1.5. žab*ca (x. krog) krisv (1. krog) 2.5. LoonaLu (15. krog) 7.5. girly (2. krog) 8.5. pikicaa25 (10. krog) 9.5. vesper (5. krog po laparo) kejt2 (x. krog) 10.5. spelca82 (1. krog po laparo in histero) andreja_p (x. krog) 11.5. *Zvončica* (x. krog) 13.5. benji (12. krog) CariSSa10 (3. krog) alfi (11. krog) ursuleta (x. krog) 15.5. anonimna AR (x. krog) 22.5. mladika (3. krog po laparo) Niri (3. krog) Katte (12. krog) SILVA (1. krog po laparo in histero) 23.5. Jada82 (2. krog) 23.5. pathra (1. krog) 25.5. Maat (4. krog) 27.5. štručka2503 (x. krog) 29.5. LittleSun (3. krog) 30.5. m a j c i k a (9. krog) anonimna majčica (x. krog) X.5. witch (17. krog) NOSEČK: 3 kejt2, Katte, CariSSa10, Tincy90, Agnes27, Medea10, alfi, Jada82, srečica17, Arual, LitttleSun, Nusyka, mojamura
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 13:28:50
|
|
|
|
benji
|
LoonaLu Midva sva tudi drug teden naročena pri dr. Uršuli Reš. Zdaj sem pa čisto šokirana, upam da ne bo tudi pri nama tako žalostna slika . Me pa zanima glede preiskav krvi, nekje sem zasledila da naj bi to opravila samo jaz A sem narobe razumela in je običajno da jih opravijo pri obeh, ali je tako samo v primeru kot je vajin (zelo slab spermiogram)? Kdaj pa se opravi pregled krvi,..je to na določen dan ciklusa ali vseeno kdaj?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 13:46:23
|
|
|
|
Katte
|
benji, jaz se zaenkrat pripravljam samo na možnost, da je mogoče spermiogram malo slabši. S tem, da ne bi bilo semenčic, se še nisem ukvarjala. Se bova s tem spopadla, če bo potrebno. Za oploditev pa načeloma zadostuje ena sama semenčica, ki jo dobijo s punkcijo, če jih v izlivu ni. Drugače pa se pri moškem v osnovi dela samo spermiogram, očitno gredo bolj v podrobnosti, če je ta problematičen. Pregled krvi (hormoni) pa je pri ženski 3 - 6. dan ciklusa in sicer merijo FSH in LH.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 13:49:50
|
|
|
|
benji
|
No potem bo pa uredu če bom 5. dan ....mogoče bom lahko kar takoj opravila s preiskavo krvi , to bi bilo super. Priznam, tudi jaz nisem pomislila na tako črn scenarij,...ampak tudi če je tako, važno da ne zgubimo volje in upanja,..potem se vse da, a ne?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 15:04:18
|
|
|
|
krisv
|
Benji pogumno naprej! Andreja_p držim pesti, da je to to kejt2 in CariSSa10 dajta čim prej lulat in sporočit vesele novice, ker bomo ostale počle od radovednosti LoonaLu HB imamo postopke OBMP, ki še v tako navidez nemočni situaciji lahko pomagajo. Punce, a ste opazile, kako statistika drži? Ko spremljam iz meseca v mesec sezname pričakujočih , je vedno približno četrtina takih, s pričakanim +. In pri nas, ki se že trudimo več kot eno leto, se izkaže, da so res ovire, in moramo iti nadaljnje preiskave in postopke. Zanimivo, a ne? Upam, da nas bo čim manj v tem zadnjem delu statistike, in da tudi nam, tako ali drugače uspe zagledati na testu! vsem!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 16:00:44
|
|
|
|
vesper
|
benji krvi pri moškem ne preglejujejo, če je spermiogram ok. Kri vzamejo le v primeru slabega spermiograma. loonaLu za slabe rezultate. Ampak naj ti povem, kolegica moja je imela enako kot ti in pri njenem niso našli niti enega samega plavalca, skratka, imel je porazen rezultat, ampak res porazen. No, ampak jima je uspelo v prvem postopku IVF in sedaj je že srečka Tako da kar pogumno andreja_p joj naj že minejo ti dnevi čakanja zate in naj se ti že pokaže plusek no punce za vse vas ki še danes in v maju lulate pa nešteto, nešteto pikapok za srečo...
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 18:17:24
|
|
|
|
Anonimen
|
koliko dni po O naj bi test pokazal +?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 19:28:57
|
|
|
|
mladika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katte benji, jaz se zaenkrat pripravljam samo na možnost, da je mogoče spermiogram malo slabši. S tem, da ne bi bilo semenčic, se še nisem ukvarjala. Se bova s tem spopadla, če bo potrebno. Za oploditev pa načeloma zadostuje ena sama semenčica, ki jo dobijo s punkcijo, če jih v izlivu ni. Drugače pa se pri moškem v osnovi dela samo spermiogram, očitno gredo bolj v podrobnosti, če je ta problematičen. Pregled krvi (hormoni) pa je pri ženski 3 - 6. dan ciklusa in sicer merijo FSH in LH. Joj punce,jst se do sedaj nisem ubadala z rezultati od mojga,sam odkar sem ga pa naročila,pa moram priznat da me kr gloda to kaj pa če... moram priznat da me je mal strahdobit njegove rezultate,ker se mi je vedno zdel da bolš da je z mano kej narobe kot pa z njim,da mene bi pa že lahk nekak poštimal!!
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 19:34:10
|
|
|
|
jagodka80
|
IZVIRNO SPOROČILO: LoonaLu No, v sredo sva imela z mojim pregled pri Dr. Uršuli Reš. Rezultati - porazni. Jaz PCO, miško pa v izlivu ni imel semenčkov. LoonaLu, ne obupaj! Če z biopsijo najdejo eno semenčece, je to lahko dovolj!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 19:52:27
|
|
|
|
*Zvončica*
|
Pozdravljene, sem končna uspela spet prit do foruma. Parkrat mi je tudi nekaj nagajalo pa nisem mogla gor . Najprej en objemček za vse,ki vas je obiskala tečka. Pa še čestitke za pluske, Mistica, Girly in Anonimna; (upam da sem prav razbrala z seznama), lepo nosečnost in po 9-ih mesecih zdrave štručke . Za vse, ki pa je v maju še ne pričakujete, držim pesti da je uspelo . Pri meni nič lepih novičk; prišla je m., celo malo predčasno (čeprav boljše to kot pa kasneje). Tako da se selim v naslednji mesec. Razočaranje je dokaj veliko,....,ampak to ne pomaga,... Bo treba naprej... Zdaj pa grem prebrat kaj ste vse napisale.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 20:32:40
|
|
|
|
missmoon
|
Živjo punce ... sem nova na forumu. Končno sva se tudi midva odločila, da bi imela dojenčka ... :) če me sprejmete bi z veseljem z vami malo počvekala, držala pesti in navijala, da čim hitreje postanemo ponosne . Datum, ko je ne pričakujem je 26.5. Imam pa eno vprašanje za vas, ker imate sigurno več izkušenj :) Cikel imam na 28, 29 dni. 9. dan cikla sem začutila špikanje in imela rahlo boleče jajčnike, naredila sem OT in je bila črtica svetlejša kot kontrolne. 10. dan cikla, pa je bilo špikanje močnejše in tudi žrtica na OT je bila zelo močna ( ovulacija ). 11. in 12. dan cikla je bilo zatišje, zdaj me pa me zadnje 2 dni spet rahlo špika v jajčnikih, imam boleče prsi na otip in kovinski okus v ustih se mi zdi da je tole vseeno malo prezgodaj . se opravičujem če sprašujem neumnosti. Hvala vam in želim vam da čimprej zagledate :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 20:42:57
|
|
|
|
kejt2
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagodka80 IZVIRNO SPOROČILO: LoonaLu No, v sredo sva imela z mojim pregled pri Dr. Uršuli Reš. Rezultati - porazni. Jaz PCO, miško pa v izlivu ni imel semenčkov. LoonaLu, ne obupaj! Če z biopsijo najdejo eno semenčece, je to lahko dovolj! Res je!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo maja 2011 13.5.2011 21:09:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Loonalu in veliko za naprej! Kaj te preiskave so vama že takoj na prvem posvetu naredili? Midva greva v torek prvič in sem si to bolj predstavljala kot nekak pogovor,.... Uf, me je kar malo strah zdaj vsega. Džim pesti za vse! a.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?