soncek3
|
Pozdravček še od mene! Spet ponedeljek, dan ki ga imam najmanj rada, ko treba v službo. No saj samo še neih par, pol pa eno leto mir... Hvala vsem za dobrodošlico. Bom kaj pokomentirala, kolikor se bom spomnila. Kis uporabljam pri vsakem pranju in sem prav vesela, da sem se znebila mehčalca . Dam pa nekje 1 dcl kisa in 1 dcl detergenta ali malo manj. To dam skupaj v boben pred pranjem in je OK. Cunje lepo dišijo; OK ni nekega intenzivnega vonja in mehkobe, ampak ravno prav. Sploh pri brisačah mi je fajn, da so bolj grobe, ker se mi zdi, da se s tistimi mehkimi ne obrišeš dobro. Moje mnenje Cunjice za : Kupila sem samo en kompletek bodijev. Drugega pa čisto nič. Sem čudna ne ? Od prve imam vse v nevtralnih barvah, nekaj za iz porodnišnice pa le moram kupit. Prala tudi še nisem nič. Le v eno škatlo sem vse skupaj zbrala, kar je za prve tri mesece. Pol sem moram pa lotit čiščenja posteljice, vozička, previjalne, lupinice... Aha, za pranje sem jaz prve tri mesece uporabljala Persil sensitive in nič mečalca in je blo OK, nič alergij, pol pa normalni prašekAriel, Dasch, Persil navadni. Zdaj bom isto delala. Matejita, prav zanimivo te je brat, ko so drugačne navade, ampak to da bi šla pa po 42 dneh že v službo, mi je pa grozno. Ampak, če si v takem sistemu nimaš kaj! Upam, da boš našla pravo varstvo in boste vsi trije zadovoljni. In ja, lušno ime sta zbrala. Moja je tudi Nina . Aja, glede tega dvignjenega ležišča na jogiju , to komot sama zrihtaš, daš dve knjigi pod jogi, ali brisačo, povšterček... Mi sicer nismo imeli problemov z refluksom, ampak s kašljanjem in ima praktično skoz rahlo dvignjen jogi. CSD; tudi jaz sem slišala, da zdaj ne dobiš več tistega listka oz. treh listkov o PDP, ampak urejaš z materinsko. Hm, kaj pa pošlješ v službo za obračun dohodkov. Pred tremi leti si imel tiste tri listke in si mel enga za CSD, enga za v Službo, kaj pa zdaj? . Jaz imam pregled čez dva tedna in takrat dobim vse za urejanje porodniške. Julijka 11 tudi mene je tako strah tega prezgodnjega poroda , pri prvem se nisem nič sekirala. No je pa res, da sem dosti lažje prenašala nosečnost. Zdaj me pa skoz nekaj špika al v nožnici, al v trebuhu, pa v križu.... . In potem si samo zamislim, da moramo zdaj zdaj šibat, kam bom s tamalo, varstva zraven nimamo... Res je, čim več berem, bolj se sekiram . Pomoč na začetku: Jaz rajši nočem nikogar. Mož je zelo dober v kuhinji in bo tiste dva tedna doma, pol pa upam, da si bom že toliko opomogla, da bom zmogla kaj več sama. No bomo videli, kako bo, najrajši pa bi, da smo ta čas na začetku sami. Maca84 srečno na zagovoru! Materinska šola se mi začne v sredo, pa me nič ne vleče. Že prvič nisem nič kaj dosti odnesla od nje, bomo vidli, zdaj grem v en drug ZD. Tiste, ki ste drugič, tretjič noseče; ste vsakič šle v MŠ? Metilu, upam, da se tole v vrtcu zrihta z Janezom, ker je res grozno, če gre z odporom v vrtec. Naša ni nikoli prav rada šla, in ima obdobja, ko je šla z jokom v vrtec . Ko sem jo pustila v vrtcu, sem še jaz jokala v avtu, ampak nimaš kaj. Naša pravi, da ima samo dva prijateljčka, ostali so nekje vmes, enih parih pa ne mara, da ji nagajajo in se noče niti meniti o njih. Je pa tudi ona bolj take mile sorte in vem, da se ne zna zase postavit. Pa prav pridna si, ko si že toliko oprala, pa skuhala za vnaprej .
|