Nina33
|
Oj! Teyla, men je blazina zakon, imam pa trdo, fiksne oblike in sem pri Šimnu kr mal rabila, de sem jo pogruntala . V Pikapolonici (al je BC?) imajo zdej "mehko" od Theraline (pomoje) v akciji, če bi si jo pred leti sama kupovala, bi kupila tako. Kravce: pr nas smo zgleda pastirji - tudi Nande (kot se je starejši) se začne jokat, ko ne more več lepo past teh kravc (po vsaj 5ih minutah), poj se po možnosti prekucne na hrbet, kar mu je sicer fajn al poj bi se spet kmal rad na trebuh obrnil, se prav zaganja z nogo, na bok mu še rata se obrnt, naprej pa še ne in je poj huuud . Pa vriska rad, smejko je itak, res tak dobrovoljc , pa tut kakšno igračko mu že rata prijet (in mal pocuzat, če le do ust "pride"), ogovarja in smeje se pa najrajšenmu noju na mobilu, ki se med previjanjem mim "pripelje" . In pa bratu, sevede . Dojenje: pr nas je tut po želji, še vmes kdaj - čez dan kr mal pozabi na to pa ga spomnim . Upam, de ga je za ponoč samo mlaj zmedu, no pa še cepljen je bil...U glavnem, rada bi spet mičken bolš spala. Mi smo ga s koška preselili pred ene tremi tedni, ga imamo zdej v "dnevni" in v njem spi zvečer kdaj in pa ponoči/zjutraj - če je sit, previt in rahlo siten, gresta z atijem tja se pojokat in zaspat . Preselila sem ga bolj zaradi višne previjalnepodloge: prej sem jo imela na eni omarici (prenizko za moj zjeb*an hrbet), zdej je na posteljici in sem zadovoljna (no, sploh moj hrbet). Novi člani: jaaa Moj dragi sicer ni najbolj navdušen, ampak... Kot je ena pametna ženska že ugotovila: "Z moškimi se ne splača prerekat, itak nimajo prav." Pa še zanč mu je "ušlo" neki o treh, štirih otrocih . Bomo videli, bomo počakali do prve svečke našega (trenutno ) najmlajšega poj bomo pa videli. Za zvijanje nazaj sem tut jaz slišala, de je to kao zarad pokonc nošenja. Naš prvi se itak ni hotu drgač kt pokonc nosit, zdej nam je pa celo pediatrija rekla, naj ga kar pokonci nosiva Je pa res, de že kar fajn drži glavo sam gor, mogoče zato. Handling je opisan tut v knjigi "Igrajmo se z dojenčkom", so not take kt igrce, ki spodbujajo "razvoj" . Sem se spomnila na še en par knjig fajnih, pa vem, de sem enkrat že en ceu seznam naklofala in ga bom kr skopirala (če vam je prav al ne): - Igrajmo se z dojenčkom : 100 igric za gibalni, umski in čustveni razvoj malčka; Anne Pulkkinen - Otrok: Čustveni in vedenjski razvoj vašega otroka; Brazelton, T. Berry - Poporodni izziv : ko dvojina postane množina; Eva Hrovat Kuhar - Naravno otroštvo : praktični vodnik za prvih sedem let življenja; John B. Thomson ... [et al.] - Otroško spanje - brez joka v sanje; Elizabeth Pantley - ABC odlične vzgoje : zakladnica nasvetov za starše; Elizabeth Pantley - Z otrokom lahko sodelujete; Elizabeth Pantley - Skrita sporočila : kaj z besedami in dejanji v resnici sporočamo otrokom; Elizabeth Pantley - Uspešen otrok; William Sears, Martha Sears ; v sodelovanju z Elizabeth Pantley - Povezovalno starševstvo : kako po zdravi pameti vzgajati in razumeti otroka; William in Martha Sears - To sem jaz! Kdo si pa ti? : o bližini, spoštovanju in mejah med odraslimi in otroki; Jesper Juul - Kompetentni otrok : družina na poti k novim temeljnim vrednotam; Jesper Juul - Moj otrok po moje : ustvarite pozitiven vzorec starševstva po meri svojega otroka; Tanya Byron - Otrok od rojstva do šole; Penelope Leach En malčk knjigic, kt vem, de mate vse reeees veliko časa za brat . Eh, neki joka, mogoče poj nadaljujem, če se bom še česa spomnila. Lahko noč in lepe sanje!
< Sporočilo je popravil Nina33 -- 5.5.2011 22:08:06 >