meta21
|
Vidim, da se veliko pogovarjate o ritmu malčkov in o vašem počivanju. Jaz imam oba cel dan pa še ponoči, če je treba in mi kakšna ura pavze čez dan prav pride, tako da se vedno potrudim, da dam oba hkrati spat. Tam okrog 13h in če mi uspe, še kakšno črtico oddremat, je pa sploh zakon!!! IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 malo sem uredila seznam in dopisala podatke, ki ste jih napisale od zadnjega seznama pa do sem. če sem katero izpustila, naj še enkrat napiše pa bom popravila, ko bo čas aja, a še rabmo te povezave na koncu seznama? a jih zbrišemo, da bo mal krajši? drugače smo pa mi danes namerili 6160 g in 61,5 cm (ampak se ni hotel popolnoma iztegnit) Pridna! Še enkrat predlagam, da podatke za seznam nekako podčrtamo, odebelimo ..., da so bolj vidni. Povezave kar zbriši. Mi mamo pa posvetovalnico šele naslednji teden, ko bo star že 3 mesece in pol, ker je starejši bolan in je za vsak slučaj prestavila cepljenje. IZVIRNO SPOROČILO: lil_ kožica joj jst k vs berem, kr mal cvikam da bomo mel kdaj fantica...pri punckah se mi vse zdi tko simpl no najbrz bi tut slo, sam se vedno navijam za dekleta(moj fant pa ne) tut pri nas vecino casa prezivimo zunaj v vozicku. ceprov se zadnje case hitro navelicata lezanja in jima grejo kasare ze posteno na zivce, ker nevidita nicesar okrog sebe Meni je uspelo kožico iz nič spravit že skoraj čisto dol. Na začetku tud bucike ne bi spravli notri ampak sva bla prina pri vsakem kopanju in je šlo, brez joka in brez krvi. Le malo je blo vsakič pordelo. Tiste s punčkami tega res nimate ampak vas pa čaka menstruacija in ostale pubertetniške zadeve, ki bojo nam prihranjene IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Sem pa danes že mislila, da je z malo nekaj narobe. Večkrat je planila v tak neutolažljiv jok, ko je nič ni pomirilo. Ni jok lakote, ampak prav drugačen, kot da jo kaj boli, tako da sem posumila na vnetje ušes, pa nima vročine. Je pa delala tako šobico, usteca navzdol in vse v paketu, ko se je poskušala nasmejat. JeOči se je namreč pogovarjal njo, on v smeh, naslednjo sejundo šobica, potem spet nasmeh, šobica... Kot da jo boli, ko se smeje. Kasneje se je umirilo samo po sebi oz je zaspala. Malo sumim tudi, da je neprespana, ker mi ne spi dovolj in je zato potem tako. Podnevi namreč zelo težko zaspi, v vozičku zadnje čase skoraj nič, ker je vse preveč zanimivo, uspe ji samo v avtu. Vse skupaj čez dan nabere kakšnih 13h. Koliko pa vaši spijo? Bine tudi v vozičku manj spi kot v sobi. Je strašno občutljiv na hrup in bog ne daj kakšne močnejše zvoke. Dedi ga vsako jutro spravi v jok s pihanjem v robec . Spi pa vsaj 16 ur, ponoči 12-13 podnevi pa 2x po slabo urco in 1x 2-3 ure. HB sta oba zaspanca tako kot midva Iz košare sem ga pa jaz dala že po 2,5 mesecih, ker ni hotel bit notri. Zdaj je za malenkost bolje. Ga pa mam čisto poležnega, le če kje sedim, npr. na kavi, ga malo dvignem, da gleda okoli sebe. IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Pa še temo o pametovanju si odprla. Joj moja mama je tako pametna in ne upošteva nobenega mojega nasveta glede tamale oz priporočila. Ji pač rečem, da naj ne sili tako v tamalo, ko jo vidi (ker kar skoči v njo z "buci, buc, kje si" -no, saj veste kaj mislim), ker se jo tamala ustraši (danes je dejansko skoraj v jok planila). Rekla sem ji še, da ji verjetno ne bi bilo všeč, če bi njej nekdo direkt pred obrazom tako plesal in neki govoril na ves glas. In ona to vzame kot največje zlo in osebni napad nanjo in se začne na vse pretege branit, da jo bom razvadila in bla bla....krneki. Pa ful mi ni všeč, da jo iz pol sedečega položaja vzame k sebi tako da jo prime pod pazduhe. Ne vem, meni se zdi za kaj takega še premajhna, saj še ne drži glavice. Ona pa me sploh ne upošteva. Ne vem, meni se zdi, da so samo z njo problemi in je tako težka. Tast in tašča pa večinoma vse "opombe" vzamejo zares že prvič ali drugič, ko jih slišijo. Ok, zdaj zveni kot da vsakič dobijo vsi roman kako ravnat z otrokom, ampak ni tko. Sam pač te osnovne zadeve, prijemi, premikanje, pa kontakt s tamalo. Ne vem, al jaz tak kompliciram al kaj je... To tud jaz delam ampak mam precej dolge prste in mu vseeno zadaj podprem glavo ... Drugače pa sem jaz glede pametovanja in na sploh glede drugačnega ravnanja z otrokom zeeelooo občutljiva ampak sem se po 2 otrocih naučila vsaj dvoje: 1. vse res ni treba da je čisto po predpisih (kot sem mislila pri prvem) in 2. vsem ta pametnim porinem otroka v roke, gledam stran, da mi ne kravžlajo živcev (še posebej če joka pri njih v naročju) in si mislim, da otroku tistih par minut ne bo nič hudega, pametnjakovič bo dobil lekcijo pa še jaz bom lahko kavo v miru spila IZVIRNO SPOROČILO: Teyla ninchi bom bila naslednjič še bolj direktna. Sam je težko, kr itak vse jemlje kot da ji skoz pod roke gledam in ji nič ne pustim. Pa še skoz so prepiri zarad tega, ker pač me ne more upoštevat in tako ravnat kot jo prosim. Me je že strah, da mala ne bo marala da gremo tja na obisk ker se tolk prepiramo, tako da zadnje čase večkrat utihnem. V takem pa res ne rabi odraščat. Saj pravim, tistih par uric na teden pač zamižiš. Saj mora bit res težko, ko so že nas vzgojili (pa smo super, ne?) in pol jim mi govorimo, da ne znajo delat z otroki. Včasih je manj škode, če malo popustimo. Pa da ne bom preveč pametna. Tud jaz znam bit zelooo direktna in ostra. Si lahko mislite, kakšen zmaj moram bit, ker me je enkrat tašča klicala, ko je bil tavečji pri njej, če mu lahko hrano v mikrovalovni pogreje al mora na štedilniku. Hehe, kot da bi jaz vedla, kje jo je pogrela
|