|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2011
4.5.2011 18:59:56   
lili983
Zdravo,
danes na pregledu vse ok, naslednji pregled 1.6user posted image
Nisem se mogla upret danes v trgovini - kupla 5 kompletkov in zoknčkeuser posted image  Sva pa včeraj šla malo po trgovinah in sem bila prav razočarana nad baby centrom in pikapolonico, da je tako slabo založenouser posted image

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
4.5.2011 19:59:50   
lara2212
a bi hotela katera še mene dodat na fb? sem tanja sakelšek
hvala

(odgovor članu lili983)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
4.5.2011 20:51:40   
Goldy
Tudi jaz se poroda ne bojim. Čeprav baje ta prvi ni bil čist lahek.user posted image Ker se je vmes porod zaustavil in sem potiskala 1 uro in so me na koncu rezali in pa uporabili vakuum. Ampak sem bila pohvaljena, da sem bila zelo pridna porodnica. Mene je samo skrbelo, da jim ne bom skup padla, ampak tisti trenutek, ko se je lubika rodila je bilo vse mimo. Pa zahvala možu, ki je bil ves čas zraven. Sem bila pa v porodni vsega skupaj 3,5 ure. Sicer res sedaj vem, kaj pričakovat, tako da bom prosila, če se lahko čim dlje pokonci, ker ko sem ležala na postelji me je ves čas bolela moja zvita trtica, kar je bilo res grozno zoprno. Rodila sem pa in bom tudi sedaj v Celju.

Moji G je sicer zelo pri srcu akupunktura, ki jo v naših koncih izvaja G dr. Ocvirkova. jaz sicer nisem šla, ker sem tisti čas ležala v bolnici.

kocine - po trebuhu jih nimam nič več kot običajno. Vsaj mislim, da ne.user posted image

lili - user posted image za pregled. Jaz moram tudi kakšne kompletke še kupit - nekaj malega sem že za lušte. Čeprav sva se pa danes s sestrično dogovorili, da cotke samo menjava, ker ker je ona prej imela fantka, jaz pa punčko, zdaj pa bo ravno obratno. :)

tincy - tudi user posted image za pregled. Mene je slabokrvnost spremljala celo prvo nosečnost, zdaj pa začuda ne.

levcy - dobrodošla.user posted image

Grem malo počivat, se oglaša križ. user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu lara2212)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
4.5.2011 21:46:07   
Lily86
Dotika - samo za info, v skupino lahko katerakoli od nas, ki smo že gori, koga doda. Tako kot si ti dodala svojo kolegico... Tako da se kar povabite in vključite med sabo, da katere ne izpustimo...

Kocine na trebuhu - ja, so! Dolge in temne! Prav nervirajo me! Ampak baje jih je treba pustiti pri miru, mene pa tako mika, da bi se jih lotila s pinceto user posted image .

Drugače pa sem jaz spet na Canastenu... Kar ni mira s temi vnetji... Zdaj sem si samoplačniško kupila še eno zdravilo za preventivno uravnavanje PH vrednosti, pa da vidimo, če bo kaj boljše... user posted image

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
4.5.2011 22:28:31   
smajas
pozdravcek,

bila sem na morfologiji, in je z malckom vse OK, lepo se je videlo vse, ampak na posnetku pa se nic ne vidiuser posted image user posted image  oziroma si je sramezljivo skrival obrazek...sem pa hotela imeti posnetek, da ga pokazem ocku, ki zal ni mogel tokrat priti z mano. je pa ta moja ginekologija tukaj popolnoma necloveska...in ni ene besede rekla ves cas,  in  sele ko sem jo vprasala, da je vse ok...sem pa sicer ze navajena, mi je zadnjic rekla naj si kar na internetu pogledam ker ona nima casa, obup no. tako da bom sla najverjetneje tudi se na en pregled v sarajevu, je zdravnica tam izjemno prijazna, vzame si cas, vse razlozi in je sploh super. ampak v lj ne priznajo njenih izvidovuser posted image

sicer pa, punce, jaz sem ta teden na dopustu, in imam non stop neke opravke, ta
ko da sem cist crknjena user posted image  in komaj cakam da grem nazaj v sluzbo, no je vsaj se vikend vmes, da se spocijem!

za seznam, naslednji redni pregled imam v lj 31.5.

lepo bodite, in bozajte busije.

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
4.5.2011 22:58:05   
Larisa86
Dober večer nosečkeuser posted image
kot prvo čestitam vsem za uspešno opravljene pregledeuser posted image take novičke je zmer lepo prebrat!!!user posted image

joj vse že kupujete kompletke pa kar mene mika da bi, ampak nič ne bo še, bom kar počakala do konec maja. Bom pa verjetno v soboto po pregledu v Ljubljani kupla postlco, joj komaj čakam soboto da vidim mojga sončka v 3D in da dobim kako slikco in filmčekuser posted image

Joj jaz pa spet mam zelo temen rin, verjetno spet ph urina visok, pa saj se tudi veliko pit, pa ne vem če mi uspeva user posted image kaj vem, koliko vi iskreno popijete vode oziroma tekočine dnevno?  Moram se bolj potrudit, a če jaz staln pijem pol sploh nism lačna, tako da kaj vem, sej se trudim stalno kej nacejat z vodo in razredčenimi sokovi, a očitno premalo! Pa ponoči sem tko žejna, a ponavadi ne pijem ponoči, morm dans kozarec vode nset v sobo user posted image

Jaz zaenkrat nism nič kaj poraščena po trebuhu, verjetn tudi dosti ne bom, bom pa mela verjetno črto od popka navzgpr, al se pa sam men tko dozdeva...

levcy dobrodošla med nami, upam da ti bo ok v naši družbi user posted image

Grem jaz še mal pred tv in pol ko me prime spanec grem spančkat

Nočko vsemuser posted image in pobožajte bušije

(odgovor članu smajas)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
5.5.2011 7:14:29   
levcy
punce hvala za dobrodošlico! user posted image

glede pitja, meni ginekologinja čisto vsakič reče, da naj spijem od 2-3 litre vode na dan, je rekla, da naj rajši 3, kljub temu, da nikdar nisem imela težav z vnetji

jaz se kar trudim, čeprav je kakšen dan res težko priznam in nonstop visim na wcju, še ponoči

načeloma mi kar rata vsak dan spiti 2,5 litra vode na dan, se zgodi sem in tja kakšen dan, ko spijem "samo" 1,5 l ampak so kar redki ti dnevi

poleg te tekočine pa spijem še mleko v kosmičih, kakšen kakav, kakšen sok itd.

tako, da mislim, da pijem kar veliko, se mi zdi pomembno, če ne ne bi vsakič to omenjala

ali katera kaj plava v bazenih? meni je moja močno odsvetovala pa se mi tako lušta it plavat, sem bila sedaj 4 dni na morju pa je voda še čisto preveč mrzla za plavanje, saj zame

tako, da samo sanjam

upam, da bo zneslo it junija za ene 5 dni na morje, zadnje čase namreč opažam, da mi res ful ne paše vožnja, čutim vsako luknjico, zadnjič, ko sva se vračala z morja me je kar precej začel trebuh boleti

ali še katero mali brca čisto spodaj? samo čakam, da mu noga ven pokuka :) ima res močne brce, sicer mi je všeč, da je tako zelo aktiven, vsaj vem, da je vse ok

glede sobe in drugih nakupov, midva še nimava skoraj nič, dva pajacka, to je vse... glede sobe se odločava med Lip Poljčane in eno sobo v Lutzu, voziček bo skoraj zagotovo GT3 (kaj imate kaj ve?), sobo bova sama poštrihala in porisala, moj ful dobro riše, jaz se s tem ne morem pohvaliti user posted image

glede cunjic pa ful ne upam kupovat, čeprav je toliko fletnega po štacunah, ker se ful bojim, da bom kupila vse premajhno ali preveliko, ker pač ne vem kdaj in kako velik se bo rodil, bom še malo počakala s tem, saj to lahko en dan vse kupim

(odgovor članu Larisa86)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
5.5.2011 7:27:44   
mmart
Dobro jutro!!!!

monci2 - ne, sploh ne. Če imaš prvič CR, ne pomeni, da je drugič avtomatsko. Je pa res, da če bi prišlo do kakšnih komplikacij, se potem hitrej odločijo za CR v drugo. Če pa ni nobenih indikacij, pa najprej poskusijo z naravnim porodom. Sicer so mene v bolnici še enkrat vprašali, če želim imeti raje naravni porod, ker bi z medenično vstavo lahko rodila po naravni poti. A me je bilo tisti trenutek tako strah za otroka (sem brala, da se lahko zlomi ključnica ali izpahne kolk), da sem skoraj zakričala, da želim CR v popolni narkozi. Takoj! In lahko samo rečem, da bi v isti situaciji naredila isto. Čez 15 minut je bila hčerkica že v atijevih rokah, brez poškodb. Mene potem niti ni tako strašno bolelo kot opisujejo. Prvi dan sem bila zelo utrujena od narkoze, drugi in tretji dan sem hodila bolj sklonjeno. Potem pa ni bilo več tako hudo. Bolj močne bolečine so bile prisotne še prvi teden, a je pomagal ža Lekadol. Potem je bilo vedno bolje. Po prvem mesecu se sploh nisem več spomnila, da je bil CR.

Ali bi šla na CR še v drugo? Eto, priznam, ja. A če bo možnost naravnega poroda, se bom odločila zanj. Predvsem zaradi krajšega časa v porodnišnici (manj dni) in ker me ob omejitvi, da potem ne smem dvigovati svoje prvorojenke zaboli v srcu. Se bom potrudila zanjo.

Mogoče samo kot opomba. To je bila moja izkušnja CR. Sami pa vemo, 100 ljudi, 100 čudi.

Lily86 - jaz bom kontaktirala Ano Ranc v SG, ker ima menda tam ona čez, ko bom dobila kakšen odgovor, ti bom pa posredovala informacijo. Moram pa priznat, da mi je groza, ko se začnemo pogovarjat o načinih, da bi se ženska sprostila v porodni sobi (pa naj bo to porod v vodi, prisotnost partnerja, glasbeni CD, sprostitvene tehnike), te pa takoj začnejo čudno gledat in vzamejo ven listek s cenami. Kot bi šel rodit v trgovino. Eto, dojenček in račun. Marsikdo si ne more privoščit "manj bolečega" poroda.

Drugače pa verjamem, da če gre ženska pozitivno naravnana v porodno sobo in ima dobro podporo, pa čim manj komplikacij, da je takšen porod hiter in najbrž tudi manj boleč, kot pa če prideš na koncu z živci in ves v krču od stresa. Eto, samo sprostit se moram. Sproščam se....user posted image

(odgovor članu Larisa86)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
5.5.2011 8:14:06   
majči22
Dobro jutro!

Vidim, da debata teče o porodu. Jaz imam izredno pozitivno izkušnjo iz prvega poroda. OK sej ne rečem, da ne boli, ampak ni bilo nekaj izredno pretiranega. Moj porod je potekal čisto po knjigi, tako da upam, da bo tudi drugi tako. Moram pa priznat, da nisem bila čisto nič živčna in sem skoz pravilno dihala. Mislim, da je to največ pomagalo.user posted image

Pitje tekočine - 1,5l na dan sigurno oz. več.

Zdej pa šibam v Lidla, če slučajno dobim kompletek kiklco in majčko za našo princesko. Sej veste, da tam itak takoj vse pograbijouser posted image .

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu mmart)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
5.5.2011 8:16:38   
levcy
Kakšno pa je kaj vaše mnenje o epiduralni? Ima katera že kakšne izkušnje oz. se bo odločila za epiduralno? Mene čaka prvi porod, sicer sem navajena hudih menstrualnih bolečin, ampak še vseeno razmišljam o epiduralni. 

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
5.5.2011 9:11:45   
*dotika*
user posted image

PDP, nick, starost, zaporedna , število , pregled, morfologija, kraj

1.8.
 user posted image julie*, 24, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB
user posted image  pat13, 34, 2user posted image , 1user posted image , 18.5., kraj, user posted image

2.8.
3.8.
user posted image   ktm10, 31, 2user posted image ,1user posted image , ?, kraj
user posted image jagoda 1, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Grospulje

4.8.
user posted image taša83, 27, 1user posted image , 0user posted image , 10.5., MB, user posted image
user posted image abab, 23, 2user posted image , 1user posted image , ?,  MS
user posted image   ribica_80, 30, 2user posted image , 0 user posted image , ?, MB
user posted image daška91, 19, 1user posted image , 0user posted image , 9.5., Kropa, user posted image

5.8.
user posted image majči22, 26, 2user posted image , 1user posted image , 11.5., Logatec, user posted image
user posted image  maj2009, 26, 3user posted image , 1user posted image , 3.6., Domžale, user posted image
user posted image Lily86, 24, 2user posted image ,1 user posted image , 3.5., MB, user posted image
user posted image  pia09, 36, 2user posted image , 0 user posted image , ?, Gorenjska
  user posted image nikita11, 32, 1user posted image , 0user posted image , 26.5., Ljubljana, user posted image
 user posted image monci2, 27, 1user posted image , 0user posted image , 4.5., Maribor, user posted image

6.8.
user posted image Ideja, 32, 3 user posted image , 0user posted image , ?, CE
user posted image mariy, 28, 2user posted image , 1user posted image , 18.5., kraj, user posted image
user posted image mrcinca, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, Ljubljana, user posted image

7.8
user posted image mmart, 31, 2user posted image , 1user posted image , 2.6., Velenje,
user posted image levcy,, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, Gorenjska, user posted image

8.8.
user posted image lipi, 33, 3user posted image ,1user posted image , 30.5., Rogaška Slatina 
user posted image lenkadolenka, 27, 1user posted image , 0user posted image , ?, Novo mesto, user posted image

9.8
user posted image misojka, 34, 2 user posted image ,1user posted image , ?, LJ, user posted image
user posted image tincy23, ?, 2user posted image , 1user posted image , 10.6., Rogaška Slatina, user posted image
user posted image KT, 39, 2user posted image , 1user posted image , ?, kraj, user posted image

10.8.
user posted image zolika, 27, 2user posted image ,1user posted image , ?, kraj
user posted image novopecena, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?., Ljubljana, user posted image

11.8.
user posted image Tatkica, 30, 1user posted image ,0user posted image , ?, Ajdovščina
user posted image indy0024, 26, 2user posted image ,1user posted image , ?, LJ, user posted image
user posted image  Primigravida, 31, 1user posted image , 0user posted image , ?, kraj
user posted image huda83, 27, 2 user posted image , 0 user posted image , ?, kraj
user posted image KIRA1, 38, 3user posted image , 2user posted image
, ?, Murska Sobota
user posted image saya, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, kraj
user posted image  Klarita, 33, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image

12.8.
user posted image Ina27, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, kraj, user posted image

13.8.
user posted image  full nestrpna, 24, 2 user posted image , 0user posted image , ?, kraj
user posted image vilincek, 35, 1user posted image , 0user posted image , 16.5., Ljubljana, user posted image
user posted image misa79, 31, 2user posted image , 1user posted image , 12.5., LJ, user posted image

14.8.
user posted image *Nelly*, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Litija
user posted image athinamalina, ?, ?, ?, ?, kraj

15.8.
user posted image  kasper, 31, 2user posted image , ? , 19.5., Slovenska Bistrica, user posted image
user posted image kepica78, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?
, Domžale
user posted image popka_3, 28, 1user posted image , 0user posted image , 12.5., Ljubljana, user posted image

16.8.

17.8.
user posted image  lara2212, 30, 1user posted image , 0 user posted image , 12.5., Ptuj, user posted image
user posted image ULLA K, 33, 2user posted image , 1user posted image , ?, Posavje, user posted image

18.8.

19.8.
user posted image  rosajelka, 32, 2user posted image , 2 user posted image , ? kraj, user posted image
user posted image PABLO, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, Celje

20.8.
 user posted image araz, 35, 2user posted image , 1user posted image , 6.5. (dr. Pušenjak), 12.5., Mengeš, user posted image user posted image
user posted image  PuncaLunca, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, Ptuj
user posted image  metulj23, 23, 3user posted image , 1user posted image , 17.5., kraj
user posted image pegica37, 35, 2user posted image , 0user posted image , ?, Ljubljana

21.8.

user posted image *dotika*, 31, 6user posted image , 0user posted image ,
9.5., Novo mesto, user posted image
user posted image  Študentka86, 24, 1user posted image , 0user posted image , ?, Ljubljana
  user posted image maktub, ?, 2user posted image , 1user posted image , 11.5. (3D UZ), 13.5., Obala, user posted image

22.8.
user posted image  MATEJKA_, 4user posted image , 2user posted image , ?, kraj
user posted image pikica1981, 29, 1user posted image , 0 user posted image , 16.5., Maribor
user posted image Ross, 19, 1user posted image , 0user posted image , 17.5., Logatec, user posted image

23.8.
user posted image  Rosca79, 32, 2user posted image , 1user posted image , 18.5., Gorenjska
user posted image kat007, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Notranjska
user posted image nana7, 34, 1user posted image , 0user posted image
, ?, Ljubljana
user posted image nuska23, 23, 1user posted image , 0user posted image , ?, Velenje

24.8.
user posted image tejci01, ?, 2user posted image , 1user posted image , 25.5., kraj, user posted image
user posted image  Markymark, 31, 4user posted image , 1user posted image , ? Posavje
user posted image lili983, 27, 2user posted image , 0user posted image , 1.6., Maribor, user posted image
user posted image Leona2009, 25, 1user posted image , 0user posted image , 17.5., kraj, user posted image

25.8.
user posted image baby28, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, kraj

26.8.
 user posted image Katjuska986, 24, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image
user posted image katjakokol, 26, 2user posted image , 1user posted image , 1.6., Ptuj, user posted image
user posted image bibsic, 23, 1user posted image , 0user posted image , ?, Velenje, user posted image

27.8.
user posted image smajas, 37, 2user posted image , 0user posted image , 31.5., 3.5., kraj, user posted image
 user posted image Rebeka_, 33, 2user posted image , 1user posted image , ?, Ljubljana, user posted image

28.8.
user posted image  dar10, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, LJ
user posted image  TLF, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Nova Gorica
user posted image roary, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Maribor, user posted image
user posted image balon_ček, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, kraj

29.8.

user posted image slamica1, 34, 2user posted image ,1user posted image , ?, Maribor
user posted image Larisa 86, 25, 1user posted image , 0user posted image , 11.5. (3D UZ), kraj

30.8.
user posted image delfinka3, 38, 3user posted image , 2user posted image , 3.5., 13.5., Brezovica, user posted image

31.8.
 user posted image Goldy, 36, 3user posted image , 1user posted image , 24.5., Laško, user posted image
user posted image sonceek, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, kraj

user posted image : 23      user posted image : 17

SKUPAJ NAS JE: 79
NOSEČKE Z DVEMA : 3 (Araz, full nestrpna, nana7)

Z NAMI SO POT ZAČELE:
xoxox
Cari
Shilou
bella106
Tammyv
Tinci_A
HANYBANY
mateja_goljev
timnala
miklarom

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO           MERE
DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO           MERE
TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO           MERE

www.noseca.com/ 

• DODATNE INFORMACIJE O POTEKU NOSEČNOSTI
    PREGLEDI           NUHALNA SVETLINA  
    SEZNAM ZA BODOČE MAMICE           OTROČARIJE.NET  
    ŠOLA ZA STARŠE           NOSEČNIŠKI KALKULATOR V 3D  
    VSE O NOSEČNOSTI           MAMA.SI  
    NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA           BABY BOOK   

• < Sporočilo je popravil *dotika* -- 5.5.2011 9:24:51 >

Naj najin angelček Ajda, rojena v 23. tednu, čuva vse nas! (29.10.09;23:16-29.10.09;23:26)

(odgovor članu *dotika*)
  • Neposredna povezava do sporočila: 2186
    5.5.2011 10:07:08   
    Lily86
    Tekočina - vsak dan si obljubim, da bom danes pa res veliko pila, potem pa kar nekako pozabim... Več kot 2litra skoraj ziher ne spijem, se bo treba malo bolj disciplinirat...

levcy - GT3 je super vozek, jaz ga že več kot leto dni vozim okoli po vseh možnih terenih, pa se mu še nič ne pozna. Ga na menjam za nobenega drugega. Kopanje v bazenih pa naj bi bilo ok, če uporabljaš tampone za kopanje.

mmart - no, javi ko boš dobila kak odgovor iz SG! Ker kakorkoli obrneš, se je v porodni sobit težko sprostiti. Že vonj po bolnici, vse tiste aparature, po vrhu pa še kakšno sitno, neprijazno osebje... Meni se je za nekaj ur porod čisto ustavil, pa sem šla res s pozitivnimi mislimi in neobremenjena rodit. Tako da me res zanima ta zadeva.

Epiduralna je zakon, če bo le na razpolago, jo vzamem tudi tokrat. Sicer pa sem že večkrat napisala kaj o tem...

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu *dotika*)
    Neposredna povezava do sporočila: 2187
    5.5.2011 11:42:19   
    daška91
    Dobro juto punce user posted image , danes sem bolj ali man lenarila do 11h z postelji. Ni se mi dalo vstat user posted image , pa še moj sonček me je tako lepo brckal ko sem spala NI LEPŠGAuser posted image . Drugače moje počutje zadnje cajte je kar OK, moram potrkat. Še čizto mičkeno , pa bomo tudi mi imeli pregled user posted image .

levcy in Ina27- Pozdravljene med nas ! user posted image

levcy- o jaz sem iz zgornje Gorenjske user posted image , samo jaz ne bom rodila na Jesenicah ampak v Kranju .

Lili983-user posted image za pregled. Jooj jaz isto moram še kaj kupit za našega korenjaka, kake hlačke in majčko ( bol frajerske ) user posted image . Premišlujem da bi šla v H&M ki imajo tako lepa oblačilca da se kar topiš. Mi je všeč en kompletek , ki imaš kratke hlačke in majčko ter kapico gor so pa žicalce ( žabica, žirafa in mislim da je tudi opica user posted image )

smajas- Čestitam za uspešno morfologijo !! user posted image In da je z malčkom vse OK !!! user posted image user posted image
    Tudi naš malček si je cel pregled skrival obrazek , tako da se ga skoraj nič ni videlo.Na posnetku moreš bit pa že pravi mojster, da kaj vidiš no jaz vem ki mi je G razložila kje je kaj. Domačim doma pa moram , kar sama razlagat kje je kaj.. user posted image

POROD : Jz pa morm priznat, da je mene mičkeno user posted image user posted image strah poroda. Samo se z tem tolažim , da bo z otrokom vse OK , in pozabim na vse bolečine . Samo še zmeram si ne predstavljam kako to zgleda ne nič. Uoam da povejo v ŠOLI STARŠEVSTVA , kako in kaj pri porodu. user posted image
    Ampak glavo gor PREŽVELA BOM POROD user posted image !!!!

Larisa86: Kar se pri meni tiče tekočine oz.vode , ki jo spijem čez dan , se mi zdi da jo popijem v mejah normale 1-2litra na dan. Pijem seveda kar se da , seveda je pa potem moj zvesti prijatel WC user posted image , ni da ni no !

Hmmmm poraščenost po trebuhu.... joj groza user posted image , mene sicer ni nobene stvari sram , samo to me pa je mičkeno user posted image , ne vem sicer z čim se to lahko odstrani samo bi blo bolš da sploh ne tikam , ki bo potem samo še slabše.user posted image

(odgovor članu tincy23)
    Neposredna povezava do sporočila: 2188
    5.5.2011 13:08:59   
    Rebeka_
    Da se vam še jaz končno malo javim, nikakor ne uspem, malčka malo bolana vmes, zdaj v službi, delamo s polno paro....

Najprej vsem  user posted image  za uspešne preglede!

Sama sem bila 28.04. na pregledu, kjer je končno videla tudi srček našega user posted image   in naj bi bilo vse ok. Je pa pravi korenjak, po oceni ginekologinje naj bi imel ob porodu okoli 4100 gramov, če bo takole nadaljeval! Brcike in vse skupaj se še vedno dogaja v medenici, kjer so na udaru tudi moji kolki in hrbtenica, posledično me vse kosti bolijo, ampak ok. No, zadnji teden opažam tudi brcike gor, v rebra. Ja, glavico tišči v kolke, ritko pa tja nekam gor! user posted image

Naslednji pregled imam 08.06., za seznam.

Vidim, da imate debato o poraščenosti in porodih. No, sama nisem nič bolj poraščena kot normalno. Še. S prvim porodom pa imam same pozitivne izkušnje, v porodni sem bila 2 uri, z lastnimi popadki. Res je, da porod boli oz. bolijo popadki prej, ampak ko končno primeš to malo bitjece, je takoj vse pozabljeno! user posted image  Sama ne bom nikoli pozabila prvega pogleda tistih malih temnih okic moje malčice, ko so mi jo položili na trebušček! Za vse, ki vas je strah poroda, pa mogoče samo stavek moje tašče - še noben otroček ni v trebuščku ostal, tako da čez porod mora vsaka nosečnica. Je pa veliko v glavi, preostanek v dihanju. Tako kot pravijo v materinski šoli - porod je fizičen in psihičen proces. user posted image  Tako da samo pozitivno mišljenje in bo! Tako da - moj drugi porod bo zelo zelo podoben prvemu, verjamem v to! user posted image  user posted image

Vsem lep pozdravček!

(odgovor članu daška91)
    Neposredna povezava do sporočila: 2189
    5.5.2011 13:15:53   
    daška91
    Rebeka_ ; Čestitam za pregled user posted image .

Punce jz imam pa eno uprašanje !
    - a katero izmed vas že pritiska kam ? Mene je že začel pritiskat na želodec in na rebra joooj , občasno dobim tak občutek kot da me bo prijelo . Prav strah me je

(odgovor članu Rebeka_)
    Neposredna povezava do sporočila: 2190
    5.5.2011 13:57:46   
    monci2
    hei hei...

čestitke za dobro opravljene preglede...jaz ga imam komaj 24.5., ker me je pregledal že kr na 4d zaradi izcedkov itd...

daška : zaenkrat še nič, edino dans zjutraj me je tako v žlički tiščalo da joj...user posted image ..

je pa dans zlooo živahna, zjutraj me je tako brcnila pod rebro, da sem dobesedno poskočla na postelji - očitno se bodo počasi začeli tudi tisti malo manj prijetni brcki user posted image user posted image .. glavno da so!

S sobico sva končno končala... Zdaj še samo previjalna in voziček pa sva končala.. Dans sva še gledala concorda in morm priznat,da ni od muhuser posted image user posted image ... Tudi Jane mi je všeč...

voda : mislim, da kaka 2l že spijem.. na sploh sem vedno veliko pila- še ponoči imam zravn postelje nastavljeno tekočino že od nekdaj user posted image

glede poroda kot sem zapisala, tudi sama sem prepričana,da je veliko v glavi-psiha..Bomo pa videli. Imam pa občuek, da bom rodila pred napovedanim rokom..nimam pojma zakaj, le glas mi tako pravi...user posted image

(odgovor članu daška91)
    Neposredna povezava do sporočila: 2191
    5.5.2011 14:31:12   
    daška91
    Ubogo moje lasišče ... pojavile so se mi hraste po lasišču user posted image . Boli me in srbi hkrati GROZNOOO !! user posted image . Sama sem sicer šolana frizerka, samo ne vem od česa bi to lahko prišlo. In tudi zelo pogosto si moram prat glavo, ki imam non stop mastne user posted image .Ima katera tudi od vas take težave ??

Danes sem mislila, da bom lahko dokončala z pospravlanjem sobice , da bomo lahko belili otroško sobico, pa bom rajši počivala, ki me tako pritiska , da ne bo potem kaj narobe.

Klečanje : Slišala sem od kolegice, da če predolgo klečiš , da se ti otroček lahko narobe obrne . Jz se zelo pazim da ne klečim, itak pa ne morem zared trebuha ki je tako velik ...sploh ne vem kakšen položaj naj izbiram jooj joooj ... user posted image

p.s. : Drugo leto ne bom več gospodična , ampak gospa user posted image user posted image . Z mojim dragim se bova namreč poročila ... Juuuhuu komaj čakam na ta dan !! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil daška91 -- 5.5.2011 14:33:42 >

(odgovor članu monci2)
    Neposredna povezava do sporočila: 2192
    5.5.2011 14:43:18   
    majči22
    IZVIRNO SPOROČILO: daška91

p.s. : Drugo leto ne bom več gospodična , ampak gospa user posted image user posted image . Z mojim dragim se bova namreč poročila ... Juuuhuu komaj čakam na ta dan !! user posted image user posted image

Super!!!! A  je datum že določen? 

(odgovor članu daška91)
    Neposredna povezava do sporočila: 2193
    5.5.2011 14:46:55   
    daška91
    majči22- Ne datuma še nimava , samo mislim da bo Juni, Julij enkrat ! user posted image

(odgovor članu majči22)
    Neposredna povezava do sporočila: 2194
    5.5.2011 15:27:36   
    Larisa86
    Pozdravček vsem user posted image

No, danes je blo zjutraj kar pestro po opravkih, pa kosilce, zdej pa me neki špika in mal dol tišči tako da bom šla kar malo ležat, raje kot da bo kaj narobe.user posted image

daška91 čestitam glede poroke, vse lepo uglavnemuser posted image
    glede lasišča a sem imela jaz isto pred nosečnostjo, pa sem imela dermatitis, sem si mazala z mandljevim oljem in v lekarni kupiš šampon s katerim si 3x na teden umiješ glavo pa nobenih drugih šamponov in balzamov nesmeš uporablajt vsaj 1 mesec, meni se je k sreči potem izboljšalo, je blo pa grozno, srbeče in včasih prav boleče, si pa ne smeš srbet....tako da.

monci2 jaz tud od skoz ma tak filing d abom pred datumm rodila, a saj pravim, naj pikica mala zdrži vsaj do 35. tedna pol pa nas lohk obišče v novem svetu.

No sedaj me pa še glava malo boli tako da kot sem rekla grem zdaj počivat.

lepo se imejtein božajte bušije user posted image user posted image

(odgovor članu daška91)
    Neposredna povezava do sporočila: 2195
    5.5.2011 19:04:25   
    PABLO
    Pozdravček user posted image !

Da se še jaz malo javim. Čas mi tako hiti, da sploh ne dohajam. Bi se z veseljem večkrat javila, vendar ker nisem redno tukaj je kar dosti za prebrati in če se le potrudim slediti in nadoknaditi zamujeno, mi potem na koncu zmanjkuje časa ali pa me kaj drugega zmoti in do pisanja sploh ne pridem. Pa še na koncu veliko nickov pomešam in ne vem, katera je kaj pisala user posted image . Bi si že skoraj izpiske morala narediti. Sem tako nekako videti, nekje zadaj za dogajanjem user posted image ....hehehe. Sem veliko več na FB, večkrat na dan skočim pogledati "novice", kdaj na hitro opravim kakšen klepet, se zmenim za kavo....ne vem točno, kako ste se zorganizirale, sem pa videla, da ste tudi tukaj presedlale tja. Sliši se zanimivo - ne vem sicer, če izpolnjujem pogoje, ker se preredko javljam, bi se pa bilo vseeno zanimivo pridružiti. Če me katera želi dodati - sem ZA user posted image .

Že od pregleda + morfologije se spravljam k pisanju, torej že dobre 14 dni. Naše detece veselo migeta, meritve so vse ok in v šolskem povprečju, takrat je bila teža cca 550g, naslednji pregled imam 24.5. in takrat bom imela še enkrat pregled srčka. Pa ne, da bi bilo kaj narobe, ampak ker je bila lega otročka takšna, da G ni mogla dobro videti vsega, kar bi si morala ogledati, si bo takrat pogledala in jaz bom takrat še enkrat videla naše detece user posted image - sicer bi bilo konec z ultrazvoki, ker nam ne pripadajo. In če se ne motim, je KIRA1 bila zaskrbljena, ker se je njen G kar precej časa ustavljal ob srčku. Tudi moja G se je. In zraven je povedala, da je izredno težko odkriti okvare srčka že pred rojstvom. V Slo v primerjavi z drugimi primerjalnimi državami odkrijemo 30 % okvar srčka pred rojstvom, vse ostalo se odkrije po rojstvu....Zato skušajo toliko več časa posvetiti temu področju....Meni je verjetno več časa porabila za to področje, ker je tudi moj oče imel težave s srcem....

Aha, omenila bi še, da me je G opozorila na možnost, da lahko še enkrat opravimo meritev rasti v cca 32. tednu, vendar samoplačniško - cena 40 eur. Najbrž se bomo odločili za ta pregled. Kako je s tem drugje? Se tudi to prakticira? Se boste odločili za to možnost?

Jutri pa moram tudi jaz opraviti glukozni test, v obeh nosečnostih sem ga, ker ima mama sladkorno (cel teden mi ni uspelo priti do lab., danes pa sem bila ob 10.00 prepozna, moram priti že zjutraj). Sem pa skoraj sigurna, da mi je G rekla, da mi ni treba biti tešča user posted image . Berem, da v glavnem imate navodila drugačna....no, bom rajši šla tešča oz. vsaj ne bom pretiravala.

S spolom je pa tako, da še vedno ni čisto 100 % oz. namig je. Po drugi strani pa se sedaj celo nagibam k temu, da celo ostane do konca presenečenje. K temu me je pa napeljala kolegica, ko me je vprašala, če bova povedala, ko bova vedela. Za oba fanta smo povedali in nismo nič skrivali. Sedaj pa se mi zdi celo zanimivo, če pustimo ljudi malo v negotovosti. Njena izjava, da sedaj ponavadi že vse vemo o otroku že pred rojstvom - kaj bo, kakšno bo njegovo ime, kaj otrok že ima in kaj nima,.....samo datum še formalno dodamo in sploh ni tako zanimivo. Hmmm malo mi je dala misliti....če le ni pretežko obdržati zase vse do rojstva....bomo razmislili user posted image ....Da bo le detece zdravo, veselo in srečno, pa karkoli že bo user posted image !

< Sporočilo je popravil PABLO -- 5.5.2011 19:08:18 >

(odgovor članu Larisa86)
    Neposredna povezava do sporočila: 2196
    5.5.2011 19:37:59   
    tejci01
    Pozdravljene po dolgem času

Vidim da ste že pri porodu.
    Na porod gledam na nekaj naravnega, kar pač moraš dat skozi da dobiš prelepo bitje. Ni me strah poroda, verjetno zaradi pozitivnega 1.poroda, ki je bil kar hiter ne bom pa rekla, da ni bil boleč.

Glede epiduralne: v 1.nosečnosti sem razmišljala o njej, samo se vseeno nisem odločla, ker sploh nisem vedla kako porod sploh poteka in kaj je potrebno naredit.user posted image  Zdaj o njej ne razmišljam, če sem preživelaprvič bom tudi sedaj.

Glede poroda pa je veliko odvisno kako se ti nanj pripraviš. Jaz sem si rekla ko sem prišla v porodnišnico, da ne mislim rojevat 12 ur, ampak si želim hitrega poroda in sem se psihično tudi tako pripravila.

Brcike: naš user posted image  pa tako brca da je joj, v 1.nosečnosti so bile brce rahle. Ta je pa pravi nogometaš/inja.

(odgovor članu PABLO)
    Neposredna povezava do sporočila: 2197
    6.5.2011 8:33:07   
    majči22
    Dobro jutro! Rgljiček sem pojedal, kavo pijem - kaj mi je hudega, ne?user posted image

Sem takoj boljše volje, ker je zunaj fantastično vreme. Čez vikend bomo na žaru pekli. Soboto ribe, nedeljo konkretnejše mesouser posted image .

daška 91 - včasih, ko se mali malo napne ali raztegne začutim pritisk ali v zgornjem delu ali spodnjem čisto odvisno. Načeloma pa ne. Termin poroke super. Pa še celo leto imaš lahko pripravuser posted image .

PABLO - sporoči svoje podatke, pa te dodam. Lahko, da sva pa že midve prijateljice, saj jih imam kar nekaj iz avgusta 2008, ko smo dobile naše zakladke.
    Glede ultrazvoka - mislim, da mi bo moja G ultrazvok še naredila, vsaj pri Lini mi je nazadnje mislim, da v 32 ali 34T.

(odgovor članu tejci01)
    Neposredna povezava do sporočila: 2198
    6.5.2011 9:15:42   
    *dotika*
    p.s. :
    Drugo leto ne bom več gospodična , ampak gospa user posted image user posted image . Z mojim dragim se bova namreč poročila ... Juuuhuu komaj čakam na ta dan !! user posted image user posted image

Wow, čestitke !!! Takšno novičko je pa res lepo prebrat.

Naj najin angelček Ajda, rojena v 23. tednu, čuva vse nas! (29.10.09;23:16-29.10.09;23:26)

(odgovor članu daška91)
    Neposredna povezava do sporočila: 2199
    6.5.2011 10:02:39   
    mmart

user posted image user posted image user posted image

Čestitke, sem vedno vesela, ko se kdo odloči za ta korak, ker poroka je danes že kar pozabljena zadeva, oz. se je marsikdo brani. Bravo! Veliko sreče vama želim in da bi bil ta poseben dan popoln!

(odgovor članu daška91)
    Neposredna povezava do sporočila: 2200
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
    Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
    Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
    Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
    пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......