mmart
|
Pozdravljene. No, poročilo s pregleda. Kri se je popravila, kilogrami +10 (zgražam se), spodaj še vse zaprto. UZ je bil kratek, sma samo srček in lego pogledale. Lega je pravilna, vendar pa se je korenjak ugnezdil tako, da je moj trebuh res velik. Prvo sem krivdo za ogromen trebuh valila na drugo nosečnost, sedaj pa mi je ginekologinja potrdila, da se s kolenčki naslanja na mamicin trebušček in ga tišči navzven. V tolažbo mi je rekla, da je to najboljša možna lega za naraven porod. Upam, da res, ker se na smrt bojim naravnega poroda (prvič je bil CR zaradi medenične vstave). Sem ji vsa srečna rekla, da drugič je porod itak lažji, pa me je pogledala in se mi nasmehnila ter rekla: "Mogoče takrat, ko je ženska že rodila, ti boš pa kot prvorodka". Že katera razmišlja o porodu? Ali sem samo jaz tista, ki ima cmok v grlu. Nekako se ne morem odločit za epiduralno (verjetno bom šla vsaj na predavanje), me pa zanima hipnoza oz. avtohipnozo. Je katera že slišala? Sem zasledila, da je ena od uporabnic že spraševala (se opravičujem, je bilo daleč nazaj). Sama bom najbrž kontaktirala dr. Ano Ranc iz SB Slovenj Gradca, sem zasledila da je pravi naslov. Kaj pa ostale? Ali že katera ve kam bo šla rodit? pediater - v Velenju imamo tri pediatrinje (premalo, če me kdo vpraša), odločila pa se bom za to, ki jo ima že hčerka. Mi je kar priročno, da vse urejam v eni ambulanti. otrdevanje trebuha - sama ga zaenkrat nimam, se pa škratek s kolenčki po mojem trebuščku tako preteguje, da zna prav fino zašpikat. Samo mi tu kakšen magnezij ne more nič pomagat. materinska šola - no, sem dala včeraj tudi prvo predavanje skozi. Pa sem opazila predvsem to. Ko sem šla prvič, se mi je vse zdelo taka znanstvena fantastika, saj sem razumela kaj govori, a se mi je zdelo vse tako ... kaj pa vem ... brez veze, nerealno, polno pretiravanja. Ko sem imela princesko v rokah, pa se nisem spomnila nobenega nasveta iz materinske... Pa sem tako pridno poslušala. Sedaj drugič mi je pa res fino, ko kdaj kaj pove, pa sem si mislila, sej res, točno tako je to. Ali pa, aja o TEM govori. Hočem povedat, da mi je zdaj kaj bolj jasno, ker lahko povežem in sedaj VEM o čem govori. čaj iz malinovih listov - ali ga katera pije? Jaz sem ga v prvi nosečnosti, pa mi na koncu ni prišlo prav. Ravno zdaj bom začela s pitjem za drugi porod. Vse za dober in lažji porod. mrcinca - bravo, da si šla nazaj! Če ima katerakoli kakšne skrbi, naj se kar oglasi do ginekologa ali pokliče. Bolje preventiva kot kurativa! *dotika* - za seznam, naslednji pregled 2.6. (UZ), sem pa iz Velenja. Drugače pa, sem že dobila potrdilo za delodajalca in CSD. Mi je G napisala PDP 7.8., čeprav v knjigi piše 5.8.. No ja, bo treba malo birokracije uredit. Se mi zdi full zgodaj, ampak če malo premislim, je pa res še samo cca. 90 dni do srečnega dogodka, na CSD moram tako 60 dni prej vse uredit. Kar hitro gre čas mimo. Razvajajte se!!!!
|