Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 13:52:18
|
|
|
|
curkica
|
Tudi jaz vam vsem želim lepe praznične dneve, naslednji teden pa čimveč . Mene pa takooo šraufa po maternici, da se bojim, da se bo zdaj zdaj ulilo.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 17:22:24
|
|
|
|
športnica
|
prenesli so mi en zarodek upam da je to to test 6.5. pozdravcke
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 17:55:17
|
|
|
|
mihika
|
malo se javljam...jutri imam punkcijo..LJ...je katera z mano ? pol pa spet trepetanje...to je najtežji čas, ki ga prestajam vedno...bom poskusla vsak dan brat knjige od L.Hay..pa bo že...vsem, ki jim je ratalo poklanjam en velik , vsem ostalim pa lepe velikonočne praznike...!
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 18:18:55
|
|
|
|
tecnobica
|
O, vidim, da se je seznam spisal spet. Bravo za tisto, ki se je potrudila. Jaz imam pa naslednji UZ 28.4. ko ima kar nekaj izmed vas testke.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 19:19:42
|
|
|
|
mihika
|
imam eno vprašanje...ima katera izkušnje s tem, ali je potrebno po transferju na kliniki obvezno odležat pol ure...eni pravijo da, drugi ne...kakšne so vaše izkušnje ? nekatere so povedale, da je potrebno ležat na trebuhu..? pri prvem postopku so nas kr takoj nagnali domov...pri drugem pa so rekli, da naj gremo počivat..?
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 19:24:26
|
|
|
|
srečica17
|
24.4. mihika..........PUNKCIJA 28.4. tecnobica..............UZ srečica17 ET:14.4. Postojna (3.dan)...........test: 28.4. curkica ETZ: 15.4 Maribor..........test:28.4. ninocka26 ET: 15.4( ? dan)............test: 28.4. diana79 ET: 17.4.( ? dan) ........test:? mala06 ET:18.4. (3. dan)...........test 3.5. AjdaJakob ET 19.4. (? dan).......test? andreja83 ET 20.4. Maribor(3. dan).........test:5.5. športnica ................test 6.5.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 19:30:27
|
|
|
|
srečica17
|
Mihika.......naj mine punkcija čimhitreje in čimbolj uspešno! športnica držimo pesti!!!!!!! tecnobica veliko foliklčkov na UZ!!!! curkica.......upam, da krči v maternici pomenijo kaj dobrega. Vsem ostalim........še vedno držim pesti, vsaki posebej, vsak dan. Moje stanje nespremenjeno............razen........full sem prehlajena, smrkam da me že vse okol nosa peče, kašljam.....Uh, nič luštno....... Ampak.........vse bomo potrpeli sam , da bi ratal!!!!!
< Sporočilo je popravil srečica17 -- 23.4.2011 19:31:00 >
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 19:32:12
|
|
|
|
srečica17
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihika imam eno vprašanje...ima katera izkušnje s tem, ali je potrebno po transferju na kliniki obvezno odležat pol ure...eni pravijo da, drugi ne...kakšne so vaše izkušnje ? nekatere so povedale, da je potrebno ležat na trebuhu..? pri prvem postopku so nas kr takoj nagnali domov...pri drugem pa so rekli, da naj gremo počivat..? Jaz sem imela tranfer pri dr Rešu.....nič nisem ležala, vstala in šla......v službo:-)))))) Še prej pa v Dravlje v ordinacijo po recept za Aspirin 100.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 20:09:38
|
|
|
|
športnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihika imam eno vprašanje...ima katera izkušnje s tem, ali je potrebno po transferju na kliniki obvezno odležat pol ure...eni pravijo da, drugi ne...kakšne so vaše izkušnje ? nekatere so povedale, da je potrebno ležat na trebuhu..? pri prvem postopku so nas kr takoj nagnali domov...pri drugem pa so rekli, da naj gremo počivat..? v mariboru po punkciji če je narkoza odležiš 2 uri, če ni narkoze pa eno uro. po transferju tudi eno uro. pravijo da raziskave kažejo, da je dlih ta ura ko odležiš po transferju to to. kaj več počivanja in strogega ležanja ni potrebno. oziroma baje sploh naj ne bi strogo miroval. ampak na izi, na kratek sprehode, nič športanja. reš ima že tako povsem drugačen protokol in ja sem slišala marsikaj. mislim pa da tudi v ljubljani počivaš.
< Sporočilo je popravil športnica -- 23.4.2011 20:10:17 >
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 23.4.2011 21:32:17
|
|
|
|
AjdaJakob
|
Živijo zmagovalke! Srečica17 hvala za skrb glede preganjanja dolgega časa. Se končno boljše počutim in mi pomaga, če grem vsaj malo ven na sveži zrak, zelo kratek sprehod, posedanje v naravi. Res prej mine. Mala06 sva na istem. Tudi jaz dem dobila rjav izcedek 3. dan po et in ga imam še danes (4.dan). Pojma nimam v kaj se bo sprevrglo. Poklicala v ukc in dobila informacijo, da naj opazujem in ne delam panike. Tudi če bi naredli UZ, ne bi nič pokazal. Dejstvo pa je da se včeraj in danes odlično(veliko bolje) počutim. Uživajte na sončku v prazničnem vzdušju! Drugi teden nas čakajo deževni dnevi primerni za dobro branje ;). Navijam za vse nas!
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 7:46:36
|
|
|
|
srečica17
|
AjdaJakob saj veš da izcedek ne pomeni nujno tudi slabega konca. Veliko takih, ki so imele izcedek je zagledalo plusek in donosilo. Men je moj optimizem izginil skupaj z nabreklimi prsmi. Danes zjutraj sem namreč malce zaspala in vzela Prometrium eno uro kasneje kot bi morala. Ugotovila sem, da moje prsi niso prav nič več nabrekle..... Lani ko sem imela SS mi je prav to dalo vedeti, da nekaj ni v redu. Sej vem......počakat moram , ker dokler se ne vlije........ Še mal pa bom lahko delala test.......pa bo vse jasno! Lepe praznike vsem!
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 10:42:56
|
|
|
|
AjdaJakob
|
Srečica17, ena ura ne bi smela vplivati. Nam v MB so dali Dabroston in Utrogestan in poudarili, da je priporočljivo ob istem času jemat, da pa ni panike, če ni vedno 8 ur vmes. Le pozitivo drži naprej. Itak se nam v telesu ful dogaja:). Tudi moje prsi niso nič več stoječe od izcedka dalje, ki se me še kar drži :(. Držim pesti za na testu. Uživaj v praznikih in sončku! Lepe praznike vsem.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 17:04:06
|
|
|
|
Anonimen
|
ojla punce... povejte mi prosim, če ste se postile oz. uživale samo lahko hrano pred punkcijo? mene sedaj malo skrbi, ker sem lepo papcala zadnje dni (jajčka, šunkica in ostale dobrote) in me sedaj skrbi kako bo. Sem prepozno prebrala, da naj bi pred puncijo ne jedle oz. malo. Je imela katera probleme zaradi napenjanja? Drugače sicer nimam problemov s prebavo, ampak...
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 20:08:40
|
|
|
|
športnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ojla punce... povejte mi prosim, če ste se postile oz. uživale samo lahko hrano pred punkcijo? mene sedaj malo skrbi, ker sem lepo papcala zadnje dni (jajčka, šunkica in ostale dobrote) in me sedaj skrbi kako bo. Sem prepozno prebrala, da naj bi pred puncijo ne jedle oz. malo. Je imela katera probleme zaradi napenjanja? Drugače sicer nimam problemov s prebavo, ampak... ni panike. če imaš narkozo je važno da od večera ne ješ in ne piješ nič več in prideš na tešče. sicer sem tud jaz kr veliko jedla teden pred punkcijo in ni nobee panike. če nimaš narkoze še toliko bolje. manj ko kompliciraš, boljš je :)
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 20:32:42
|
|
|
|
bubika.
|
joj Športnica hvala :))) to sem rabila! da mi nekdo reče, da ni panike... tak s slabo vestjo ležim s polnim trebuhom, čeprav sem si vseeno mislila, da se nimam zaradi tega kaj sekirat. Za narkozo pa nisem prepričana zdaj kako je - berem, da je pri Rešu ne dobiš... Jo ali ne?
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 21:54:20
|
|
|
|
srečica17
|
Pri Rešu nikakor ne dobiš narkoze tako da glede hrane ni nobene panike. Jaz sem en dan pred punkcijo sicer malo pazila......sam pomoje nima hrana kej dosti vpliva na karkoli. Srečno!!!!!!
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 21:56:00
|
|
|
|
AjdaJakob
|
Bubika, ne skrbet, le da si zjutraj tešča, kar je pomembno za narkozo, da ni bruhanja, niti vode ne piti pred in 2 uri po narkozi. Pri dr. Rešu ne vem, kako je. V Mb so narkozo kar priporočali, še zlasti, če je foliklov veliko. Držim pesti zate .
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 24.4.2011 22:00:57
|
|
|
|
srečica17
|
IZVIRNO SPOROČILO: AjdaJakob Srečica17, ena ura ne bi smela vplivati. Nam v MB so dali Dabroston in Utrogestan in poudarili, da je priporočljivo ob istem času jemat, da pa ni panike, če ni vedno 8 ur vmes. Le pozitivo drži naprej. Itak se nam v telesu ful dogaja:). Tudi moje prsi niso nič več stoječe od izcedka dalje, ki se me še kar drži :(. Držim pesti za na testu. Uživaj v praznikih in sončku! Lepe praznike vsem. Sej vem, da ena ura na nič ne vpliva........sam očitno sem imel nabrekla prsa samo od tablet.......no zdaj jih nimam več......trebuh je še napet, pa danes me je ene dvakrat mal zašraufalo u trebuhu......sem si že rekla....aha. to je to......zdej bodo pa krči, pol se bo pa vlilo.......sam je hitro minilo . Izcedka še nimam nobenega.... Zaključujem 10. dan......... SREČNO vsem še naprej!!!!
< Sporočilo je popravil srečica17 -- 24.4.2011 22:01:39 >
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:00:49
|
|
|
|
srečica17
|
Dobro ponedeljkovo jutro želim vsem skuaj! Tako sem prehlajena, da komaj diham. Kašljam ko ena stara lokomotiva. Vse me že boli od kašljanja. Nos imam zamašen. EH no. Danes na 11. dan nobenih spremmemb. Pomoje bom šla jutri kupit test. Če bi ga imela doma, bi ga sigurno že naredila. Torej, jutri ga kupim, na 13. dan naredim, z jutranjim urinom. Bi moralo pa še kaj pokazat ane?????? Sicer pa, če kaj poznm svoje telo, pa se do zdaj še nisem zmotila.......tole pri meni ne kaže nič obetavno Vem želim veliko sproščenih trenutkov v čakanju in kmalu kakšn plusek tule gor!!
< Sporočilo je popravil srečica17 -- 25.4.2011 8:01:26 >
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:00:54
|
|
|
|
mihika
|
joj punkcija šla slozi včeraj...Drobnič jo je delal res lepo...ni fejst bolelo...danes boli...pa krvavela sem...pol pa enostavno nisem mogla lulat...so mi kateter dali...9 celic sem pridelala...tudi to je lepo...v petek 29.04.pa je transfer...če me prej seveda ne pokličejo...upam na blastociste..pa kakega pingvina...v LJ skoraj nikoli nimaš zamrznjenčkov...to mi je čudno...sem jih vedno pridelala veliko...potem pa so mi dva vstavili..pa je samo enkrat en ostal za zamrznit...nisem negativna..ampak govorijo op tem, da ni prostora, zato ni pingvinčkov..zdaj če je res pa tud ne vem...! hvala srečica.., tecnobica,,,se bom tokrat držala, pa bom po et odležala eno uro..., !
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:03:46
|
|
|
|
srečica17
|
mihika za devet celic, naj se lepo plodijo vse do petka........in naj te pričaka veliko lepih blastocist. Da pa ne bi zamrzovali zarodkov zaradi pomanjkanja prostora, pa skoraj ne morem verjet. Mislim, da je razlog v tem, da zarodki prej propadejo, preden jih uspejo zamrznit.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:06:03
|
|
|
|
mihika
|
srečica .....plusek te čaka...verjemi...vse bo ok...!
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:08:14
|
|
|
|
mihika
|
srečica ..-..saj tud jaz ne verjamem tračem veš..ravno včeraj sem to slišala, je povedala ena, ko je šla na transfer...blo nas je vse skupaj mislim da petnajst...kr veliko...
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:12:37
|
|
|
|
srečica17
|
Ljudje res govorijo vse mogoče reči........sam mislim, da so zdravniki vsaj toliko ljudje, da tega ne bi počeli. Saj se ženska kar namatra, da pride do punkcije in pridela toliko jajčec........verjetno jih ne bi potem zaradi pomanjkanje prostora stran metali. Kakor berem , tole ni tvoj prvi postopek??
|
|
|
|
RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI 25.4.2011 8:46:39
|
|
|
|
mihika
|
ne srečica...to je moj peti postopek..5 x inseminacija, in sedaj peti IVF...2x zanositev...2x SS, prvič v tretjem mesecu...drugič pa v drugem...ja sem že kar veteran tukaj...deset let se mi že vleče...samo sem tri leta vmes imela pavze...sicer sva sedaj dala tudi vlogo za posvojitev, ker se zelo dolgo čaka...dobila sva pozitivno ugodeno..sedaj pa sva že na čakalni dobi, ki pa je lahko tudi sedem let al pa več...ampak nikoli ne smemo izgubit upanja, tako, da kar pogumno naprej...stara sem pa 34 let...saj še je nekaj časa...heheh!!!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?