|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
9.4.2011 18:40:57   
sončica25
zdravo user posted image spet jazuser posted image

mene pa zanima kako veš koliko mesec si user posted image ......neki sem računala pa se mi nikakor ne izide....ok, vem da ko dopolniš 13, 14 tednov imaš tri mesece.....sam me jezi ker ne vem koliko sem noseča...23.3. sem bila pri G in mi je rekla da sem user posted image 8,9 tednov, sepravi da sem zdej 11, 12 tednov.....rok imam 30.10...potem sem začela razmišlat da bi računala po roku....da bom 30.4. user posted image tri mesece....malo sem zbegana....pomoč???sicer se bliža datum za nuhalno(23.4.) in upam, da mi dr. Strahova kaj več pove o tem.....bom pa vsakega mnenja še iz vaše strani veselauser posted image

jenny700 tudi mene kdaj pa kdaj špikne tam spodaj ali pa malo zaboli ampak mislim si, da je to vse normalno.....sicer pa imamo user posted image redne preglede pa bi že pokazalo če bi bilo kaj narobe......vidim svoje prijateljice ki so bile ali pa so noseče, pa delajo nekatere čist preveč halo iz malenkosti.....res sem sicer flegmatik na vse ampak zakaj bi se sekirala po nepotrebnem......se bom takrat ko bo res šlo kaj narobe...no, upam, da bo vse ok....user posted image

jana73, kaj v materinski knjižici piše kateri spol je??user posted image

        lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 801
   RE: Oktobrke 2011
9.4.2011 18:55:06   
pikomiko
user posted image za vse nove.

Inja22
, če smem vprašat, a si prej bla na forumu bibaleze? Veliko sem prebirala tisti forum, ko sva se tudi midva trudila.
sončica25 jest šejem od prvega dne zadnje user posted image .
Drugače pa tudi mene vsake toliko časa špika in kaj zaboli, ampak to je po moje vse ok saj vendar raste novo življenje v nas.user posted image
Punce izkoristite sončne dni, jest že zdej težko prenašam vročino, kaj še bouser posted image

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 802
   RE: Oktobrke 2011
9.4.2011 20:07:08   
ŽanaTaja
Hejuser posted image

Ja to špikanje je pač prisotno..tudi mene včasih kr orng..pravijo da se maternica širi..in pol ko rodiš, pa dojiš svojga sončka pa spet boli, ker se krči..vsaj mene je kr ko sem dojila Kiaro..sam pol izveni..tko da ni nič narobeuser posted image

Kar se pa tiče tega računanja tedno pa tud men niso najbolj jasni in tudi sama računam od prvega dne zadnje M..drgač pa imam tuki na RR napisano kdaj bi naj imela PDP in mi kr tuki računa tedne...

Danes sem si kupila še ene hlače na benettonu tko čist hude nosečniške...iiiiiiiiii jutr jih že oblečem k gremo v Volčji potokuser posted image

Ja nč lepo se mejte grem stuširat velikega pikeca mala sončica pa že ajčkauser posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 803
   RE: Oktobrke 2011
9.4.2011 20:37:59   
*lenc@*
ojlauser posted image

tud mene včas špikne, zoprn občutek

ja, upošteva se zadnja menstra (prvi dan)

ena ima nick inja, meni zelo lepo ime in opcija za punčko

čaw!

_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 804
   RE: Oktobrke 2011
9.4.2011 21:49:37   
drejčy

Mislim da mi bo čedalje težje priti pred računalnik, ko  pa je zunaj tako fantastično vreme in je moj sinček ves presrečen, če je lahko čim več časa zunaj.


Drugi teden bom kar dva dni en za drugim vidla svojo pikicouser posted image .V sredo 13.04 imam G, v četrtek 14.04 pa nuhalno user posted image Drugače pa moj G dela preglede na 14dni in zraven da obvezno slikico, dve.

Tudi mene včasih kar fajn špikne, se ne bi preveč sekirala, ker mi je jasno da se maternica širi.Je pa vedno prisoten strah,ker sem na začetku krvavela.Hvala bogu se je to umirilo, ampak strah vedno ostane.


(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 805
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 9:01:46   
pikomiko
Jutro!

Zdej se mi je porodilo še eno vprašanje. Ali MORFOLOGIJO delajo vsi ginekologi ali se je potrebno naročit, tako kot za nuhalno k specialistu?user posted image

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 806
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 9:16:54   
pokamoka
heej, po dolgem času... hmmm... me čas prehiteva in res ne uhitim vsega:):):) Se bom mogla mal umirit:) To mi vsi govorijo, jaz pa dirkam dalje:):):)

Jaz bom jutri vstopila v 14. teden:):):) Špikanje je prisotno tudi pri meni... so mi razložili, da je to zaradi širjenja maternice in zato, ker se pač nekako umikajo ostali organi nekaj ob stran... se pač mora narediti prostor. To je čist o.k. Tak da je treba to špikanje sprejeti kot del nosečnosti.

Sama imam dneve, ko mi je fuuuuul fajn... pridejo pa tudi dnevi, ko nimam prav lepih misli in se ukvarjam s strahovi... kaj če... kaj se bo zgodilo... si zastavljam neka glupa vprašanja. Ampak potem to mine. Če sem zaposlena, je vse o.k. Ko pa počivam in sem sama s svojimi mislimi, mi pa dela glava... očitno mi tako delujejo hormoni:):):) Kar se tika kilogramov je vse o.k. Zredila sem se za pol kilograma... kar je čist o.k. Me zeloooo veseli. Nosim pa že nsečniške hlače, ker se veliko bolje počutim v njih, ker me nič ne veže... sploh za v avtu so fajn in v službi, ko sedim. Tak da... sem običajne kavbojke in hlače že dala ob stran za nekaj časa:):):)

Računanje nosečnosti v tednih... prvi dan se šteje prvi dan zadnje menstruacije. To je ustaljeno... ne glede na to, kdaj je otrok nastal. In potem šteješ tedne. Ni neke velike in težke matematike tu notri:):):)

Morfologija... hja, to pa tut mene zanima... kdo jo dela. Ker moj G nima prav nekega fuuuuul dobrega UZ in ne vem, kako mi bo on naredil morfologijo. Pa še zadnjič, ko sem bila pri njem mi je rekel, da imam ful gosto tkivo in da se malo slabše vidi vse skupaj. Pa še neko operacijo sem imela eno leto nazaj in imam še brazgotino, tak da še to ovira vse skupaj. Morfologija se dela tam nekje 20. tedna, kajne???

Drugače pa tut jaz čakam izvide DHT ta teden. NS je bila o.k., zdaj pa sem nestrpna za izvide DHT. Me je malo strah, kaj bom videla napisano.. hmmm...

Tako... bom končala... se še beremo. Lepo se imejte...
pa pa

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 807
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 9:36:26   
Jana73
sončica25 Ker sem že stara kot Peca... mi bodo naredili amnocintezo AC (odvzem plodovnice, kjer bodo preverili kromosomske napake). In če preverjajo kromosome, tudi vidijo ali je x x - deklica ali x y- deček.  Izvid pa se vpiše v materinsko knjigo na str. 10 pod intrauterini posegi.
Tu maš pa link za računanje tednov.   http://www.babycentre.co.uk/tools/pregcal/   sedaj si v 11 tednu... torej proti koncu tretjega meseca.

pikomiko vročina nas bo zdelovala!!!user posted image

Drugače pa slabosti pojenjujejouser posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 808
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 10:54:16   
inja22
hej hej :)ja to sm js ta inja ja :)mam res rada forum bibaleze,sm tm trenutn ni nobene k bi bla tok casa noseca k js,in sm fuuull vesela d sm najdla ta forum d lahko vsaj kej prasam k ste nekak vse na istem hehe,user posted image ja ce bo moja bebika puncko ji bo ime inja,zato tud uporablam ta nick :)samo to bomo vedčli sele ko bom sla rodit kaj bo hehe,js imam zdj pregled to sredo v 15 tednu in komj cakam,upam sm d bo vse ok d bom nekj casa mal bl mirna hehe,js amm tud slabe dneve pa dobre,k sm dost sama pa tud js razmislam kaj ce..ampk itk d mora bit vse ok!!a je ktera iz okolice dolenske oz ma name it rodit u lj??user posted image drgac se pa strinjam z jano,tale vrocina nas bo orng dajala :)aja se eno prasanje mam,a vse ful pijete oz kok spijete na dan?lp punce :):):)

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 809
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 15:25:32   
marelicadoo

IZVIRNO SPOROČILO: Jana73

sončica25 Ker sem že stara kot Peca... mi bodo naredili amnocintezo AC (odvzem plodovnice, kjer bodo preverili kromosomske napake). In če preverjajo kromosome, tudi vidijo ali je x x - deklica ali x y- deček.  Izvid pa se vpiše v materinsko knjigo na str. 10 pod intrauterini posegi.
Tu maš pa link za računanje tednov.   http://www.babycentre.co.uk/tools/pregcal/   sedaj si v 11 tednu... torej proti koncu tretjega meseca.

pikomiko vročina nas bo zdelovala!!!user posted image

Drugače pa slabosti pojenjujejouser posted image



ojla

in kdaj imaš ac - sem anmreč tudi jaz v tem klubu

lepo nedeljo

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 810
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 15:25:37   
lana70
Živjo! Tudi mi bomo verjetno imeli oktobrčke user posted image user posted image user posted image . Lani se nama je rodila Živa, katera nama je uspela šele z umetno oploditvijo, tako da smo bili sedaj kar presenečeni, ko nama je uspelo naravno, in to dvojno!!! Bom pa tudi jaz imela amniocentezo, tako kot sem jo že imela za Živo. Pozdravček vsem nosečkam in božajte bušije!

_____________________________

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu inja22)
Neposredna povezava do sporočila: 811
   RE: Oktobrke 2011
10.4.2011 19:05:48   
pikomiko
No super inja22, sem vesela zate user posted image . Dolgo časa sem vas brala in navijala za vse nas, le pisala nisem. Ravno tako, kot ve, sem upala na magični plusek, ko pa se je prikazal, sem tukaj našla oktobrke.

Pitje vode user posted image , jest se tko silim. En liter in pol mi še rata, več pa trenutno ne spravim vase.

Pokamoka mislim, da se dela morfologija med 20. in 22. tednom, jaz čez 2 dni vstopam v 16.teden user posted image

ČAV ČAV

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 812
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 2:11:31   
Jana73
marelicadoo  G pravi, da me bodo kar oni naročili. V prilogi materinske knjige (ali pa sem kje drugje prebrala...user posted image ) piše, da se AC dela v 16. tednu. torej nekje po 15.5. pri meni.

JOJJJ PITJE.... Večkrat bi me morali spomnit... Sploh ne vem kakšen človek sem, da sem tako poredko žejna... no nikoli (skoraj) žejna.  DEFINITIVNO PIJEM PREMALO!user posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 813
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 8:39:24   
marelicadoo

IZVIRNO SPOROČILO: Jana73

marelicadoo  G pravi, da me bodo kar oni naročili. V prilogi materinske knjige (ali pa sem kje drugje prebrala...user posted image ) piše, da se AC dela v 16. tednu. torej nekje po 15.5. pri meni.

JOJJJ PITJE.... Večkrat bi me morali spomnit... Sploh ne vem kakšen človek sem, da sem tako poredko žejna... no nikoli (skoraj) žejna.  DEFINITIVNO PIJEM PREMALO!user posted image



dobro jutro

pa greš ti tudi prvič - zame je vse prvič pa čeprav pri 35-ih

pijem pa zelo velik čeprav potem veliko vstajamo ponoč ampak bo že

lep dan

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 814
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 10:25:25   
sensiTive
Živjo souser posted image
Kako ste kaj? Se kateri že pozna trebušček? Pri meni je že izbočen.
Tiste, ki jemljete folno kislino, koliko časa jo mislite jemat?
Pozdravčekuser posted image

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 815
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 10:27:20   
Anonimen
Jst bom jemala folno do dopolnjenih treh mesecev oz. do dokončane zadnje škatlice. Isto sem v prvi nosečnosti.

auser posted image

(odgovor članu sensiTive)
  Neposredna povezava do sporočila: 816
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 11:40:16   
inja22
hej hej vsem :)pikomiko js pa cez 3 dni v 16 teden :)kdaj mas pa ti rok?js mam 6.10...nisem brala vse za nazaj tak d se opravicujem ce si ze napisala kod :)se ti ze pozna busk?:)men sploh ni jasn kod je zdj maternica hehe,bom v sredo vse mojo g prasala :)a to tud tvoja prva nosecnost?s katerega konca pa si?ok cist prevec vprasanj ze hehe,js morm jutr dt vodo,tko d se morm dns orngg silt s tem pitjemsm k js res nism zejna.....lp vsem puncam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 817
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 13:04:21   
sončica25
zdravo!

hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image sem jih zelo veselauser posted image user posted image user posted image

Jana73, nisem vedla sploh kaj je to....aha....se pravi da to delajo user posted image bolj po 30??al kako??pa hvala za linkuser posted image user posted image

SensiTive meni se trebušček tako pozna kot bi bila malo napihnjena.....torej skoraj ničuser posted image mogoče našo bebiko nosim bolj v križu...ne vem....
nuhalno imam naslednjo sredo pa mi bo že Strahova povedala kje nosim user posted image folno kislino sem začela jemat šele prvega marca ko sem zvedla da sem noseča....bolj pozno ker sem bila user posted image že en mesec, bom pa tud to se pozanimala v sredo kolk dolgo morm še jemat....

lep sončen dan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 818
   RE: Oktobrke 2011
11.4.2011 19:12:47   
pikomiko
Inja22 rok mam 3.10...,trebušček pa počasi že sili ven ampak še ni kaj pretirano. Ja, to je moja 1.user posted image ,sem pa iz okolice Lj.

Jaz sem folno jedla ene pol leta, potem sem jo prekinla za 2 meseca, ker ni blo nič. Nato se je prijelo in sem jo takoj začela spet jest in jo jedla do konca tretjega meseca.

Lepo bodite vseuser posted image

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 819
   RE: Oktobrke 2011
12.4.2011 8:34:57   
si.pikica
čau

jaz pa sem bla včeraj na nuhalni... smo vidli kako miga z rokicami in nogicami... za moja leta je verjetnost sicer dobra, ma vseeno sem dala kri še za DHT in zdaj čakam rezultate. se skušam prepričat, da to je samo kot dodatno zagotovilo, da bo vse ok!!!
spola se pa na žalost še ni dobro vidlo, tako da bomo mogli počakt na naslednji UZ... malo sem firbčna, čeprav je najbolj pomembno, da bo otok zdrav!

lp user posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 820
   RE: Oktobrke 2011
12.4.2011 10:03:47   
Jana73
marelicadoo Ja, na AC grem prvič... Sem želela it na horionsko biopsijo, pa mi je G razložil določene "pomanjkljivosti"... Sedaj je pač AC na spisku. In ker bom ob PDP stara 38, mi pripada AC.

sensiTive folno in vitaminske pripravke mislim jemati do konca. Tudi prvič sem. Pozna se še pa nič... user posted image

sončica25 Delajo VSE SORTE! In delajo več stvari po 35. letu, ker obstaja povezava s starostjo matere in genskimi napakami.

si.pikica  te na DHT pošlje G, ali je to samoplačniško, al kk?

Fajn nosite!

< Sporočilo je popravil Jana73 -- 12.4.2011 10:04:57 >

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 821
   RE: Oktobrke 2011
12.4.2011 12:21:31   
jenny700
Tudi meni se še ne pozna...vsaj mislim da ne...:) izgleda kot da sem napihnjena, ne pa noseča :))
ali katera jemlje tablete Elevit?? Meni jih je priporočala v lekarni..pa so kar v redu...ginekologinja pa femibion..za katere naj se odločim? Vem da lahko preneham z enimi pa začnem jemati druge...sam sem res v dilemi :/?
Ste že povedale vsem o vaši nosečnosti? jaz še vedno nisem vsem...nočem delati ne vem kakšne novice iz tega...:)

lep dan vsem

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 822
   RE: Oktobrke 2011
12.4.2011 12:48:58   
Janja506
Malo vas berem, pa vidim, da se še vam kar nič ne pozna. no pri meni pa ni ravno tak, imam že kar vidnega bušija, sploh pretekli teden me je napihnilo. Je pa res, da imam od začetka nosečnosti pa do zdaj (14.teden) že kar 3kg več.

Prejšnji teden sem bila na UZ, naš otročičej je bil 7,9cm, dobila sem 3D posnetke, a žal se spola ni videlo, ker se ni inni želel obrnit, da bi videli kaj je. Nam je pa pokazal palec - češ jaz sem kul. :)

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 823
   RE: Oktobrke 2011
12.4.2011 17:16:53   
si.pikica
jana73: dvojni hormonski test mi je predlagal G, ki mi je delal nuhalno. je pa tako kot nuhalna tudi to samoplačniško (30€), vsaj jaz sem bla samoplačniško. ne vem pa kako je za tiste, ki že imajo 35 let, ker jim pripada nekaj več preiskav. mi je pa sestra kar takoj odvzela eno epruvetko krvi, rezultati bojo pa čez 1 teden.

meni se trebuščep pozna čisto malo, večino hlač, še vedno oblečem...verjetno pa ne bo več dolgo tako

lep dan vam želim


(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 824
   RE: Oktobrke 2011
12.4.2011 19:25:47   
sensiTive
Živjo, kako ste? Danes sem bila na pregledu, naredila mi je UZ zaradi ciste, ampak mi ni nič pokazala ekrana, da bi ga/jo videla, pa tudi G ni kaj dolgo preverjala. Je pa baje vse ok. Naslednji pregled imam 17.5, predvidevam, da bo takrat morfologija pa mogoče takrat izveva tudi za spol.
Meni se buši že kar malo pozna, zato sem spraševalauser posted image
Aja, pa za folno mi je rekla, da jo lahko neham jemat. Zanimivo, kako se mnenja zdravnikov razlikujejo, nekateri priporočajo, da se jo jemlje celo nosečnost in še med dojenjem, nekateri pa da je dovolj do 3 . mesecauser posted image
Pozdravček.

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?