|
RE: Mariborčanke,20.del 10.4.2011 18:41:55
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Aja, glede referenduma sem za. Koliko na boljšem bi jaz bila če bi to sprejeli že pred mojim študijem, bi kar nekaj delovne dobe pridelala uradne, tak pa se lahko samo obrišem pod nosom. Itak pa če kolko tolko normalno študiraš, več kot tisto omejitev itak nimaš časa delat, drugo je pa pri tistih, ki so bili vpisani samo zato da so lahko delali ne. Pa če tak gledaš, upokojenci zdaj uradno ne morejo delat, po tem pa bodo lahko, enako brezposelni, meni se to ne zdi tak slabo, tole preferiranje študentov in napotnic je meni že hudo dolgo najedalo. jaz se z vsem tem strinjam, ampak potem bi to moral biti zakon o študentskem delu. ni pa prav, kot je napisala ly, da mečejo vse v isti koš. delodajalci, ki že zdaj nategujejo državo in delavce, jih bodo potem še bolj in še plačani bodo manj (regres, malca, itd.). zadevi bi morali ločiti. Dajta mi povedat kje v zakonu kaj piše o delavcih, saj pa za delavce se ne bo nič spremenilo. Če pa točno opredeljuje, da malo delo lahko opravljajo študentje, upokojenci in brezposelni. A ni to vredu, da lahko nekdo tačas, da čaka na službe poleg podpore vsaj par evrov zasluži zraven? saj za to se ravno gre. brezposelne bodo zdaj zaposlovali kot malo delo, namesto, da bi jih redno zaposlili. ly ima tak primer (tedenske pogodbe) - če ne bodo imeli dovolj dela, jih lahko dajo kot malo delo, ker plačajo samo 14% prispevkov, s tem, da ne sme delati več kot 60 ur na mesec. in če imajo recimo 50 redno zaposlenih, lahko izkoristijo še 1080 ur mesečno malega dela! to pomeni, da bodo lahko imeli 18 ljudi na malem delu, ko bi jih drugače lahko redno zaposlili. pa oprosti ly, če sem te izpostavila, ampak je res pri tebi najbolj nazoren ta primer. Ni panike, kar je res je res.
|