|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborčanke,20.del
10.4.2011 9:25:13   
marta82
Jutro.

Danes pa malo k mojim na kosilo in na sončka.user posted image

Glede referenduma...po moje vsi lažejo in nobenemu ne gre za dobro ljudi ampak bi rada država malo davkov zraven pobrala. Močno dvomim, da bodo podjetniki zato več zaposlovali, kot se obljublja, ker so dajatve za delavca previsoke. Sicer pa itak menim, da na napačen način rešujejo zadevo. Jaz sem za to, da dajo starejše v penzijo, ne pa da bi jim še podaljševali pa naj dajo na ta delovna mesta mlade, z novo energijo, znanjem, zagonom, ne pa da so ti na socialni pomoči, starejši pa al garajo al pa sedijo v pisarnah in čakajo na konec dneva, ker se jim več ne da.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 176
10.4.2011 9:27:28   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx

jaz se z vsem tem strinjam, ampak potem bi to moral biti zakon o študentskem delu. ni pa prav, kot je napisala ly, da mečejo vse v isti koš. delodajalci, ki že zdaj nategujejo državo in delavce, jih bodo potem še bolj in še plačani bodo manj (regres, malca, itd.). zadevi bi morali ločiti.

tako...upam samo , da spreglledajo in ga ne sprejmejo, sicer upanje ostajauser posted image

podpisuser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 177
10.4.2011 9:28:05   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Glede referenduma...po moje vsi lažejo in nobenemu ne gre za dobro ljudi ampak bi rada država malo davkov zraven pobrala. Močno dvomim, da bodo podjetniki zato več zaposlovali, kot se obljublja, ker so dajatve za delavca previsoke. Sicer pa itak menim, da na napačen način rešujejo zadevo. Jaz sem za to, da dajo starejše v penzijo, ne pa da bi jim še podaljševali pa naj dajo na ta delovna mesta mlade, z novo energijo, znanjem, zagonom, ne pa da so ti na socialni pomoči, starejši pa al garajo al pa sedijo v pisarnah in čakajo na konec dneva, ker se jim več ne da.
user posted image user posted image user posted image user posted image
Ne morem se bolj strinjat z teboj.

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 10.4.2011 9:33:39 >

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 178
10.4.2011 9:30:46   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Jaz sem za to, da dajo starejše v penzijo, ne pa da bi jim še podaljševali pa naj dajo na ta delovna mesta mlade, z novo energijo, znanjem, zagonom, ne pa da so ti na socialni pomoči, starejši pa al garajo al pa sedijo v pisarnah in čakajo na konec dneva, ker se jim več ne da.

user posted image user posted image user posted image user posted image Podpišem,takoj!!!

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 179
10.4.2011 9:33:06   
ly117
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Jaz sem za to, da dajo starejše v penzijo, ne pa da bi jim še podaljševali pa naj dajo na ta delovna mesta mlade, z novo energijo, znanjem, zagonom, ne pa da so ti na socialni pomoči, starejši pa al garajo al pa sedijo v pisarnah in čakajo na konec dneva, ker se jim več ne da.

user posted image user posted image user posted image user posted image Podpišem,takoj!!!

Pa še eden.

Življenje je kratko, delaj, kot da je prvi dan in živi, kot da je zadnji.

"Življenje je lepo, drobni prekrški ga sem in tja naredijo še lepšega..."

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 180
10.4.2011 9:50:42   
ly117
Moram rit dvignit, drugač nebom nič naredla.

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 181
10.4.2011 9:52:19   
arabela*
jaz tud grem...delat, pospravljat...sem polna energijeuser posted image user posted image

se tipkamo....

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 182
10.4.2011 10:21:59   
Arwenko

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Aja, glede referenduma sem za. Koliko na boljšem bi jaz bila če bi to sprejeli že pred mojim študijem, bi kar nekaj delovne dobe pridelala uradne, tak pa se lahko samo obrišem pod nosom. Itak pa če kolko tolko normalno študiraš, več kot tisto omejitev itak nimaš časa delat, drugo je pa pri tistih, ki so bili vpisani samo zato da so lahko delali ne. Pa če tak gledaš, upokojenci zdaj uradno ne morejo delat, po tem pa bodo lahko, enako brezposelni, meni se to ne zdi tak slabo, tole preferiranje študentov in napotnic je meni že hudo dolgo najedalo.

jaz se z vsem tem strinjam, ampak potem bi to moral biti zakon o študentskem delu. ni pa prav, kot je napisala ly, da mečejo vse v isti koš. delodajalci, ki že zdaj nategujejo državo in delavce, jih bodo potem še bolj in še plačani bodo manj (regres, malca, itd.). zadevi bi morali ločiti.

Dajta mi povedat kje v zakonu kaj piše o delavcih, saj pa za delavce se ne bo nič spremenilo. user posted image Če pa točno opredeljuje, da malo delo lahko opravljajo študentje, upokojenci in brezposelni. A ni to vredu, da lahko nekdo tačas, da čaka na službe poleg podpore vsaj par evrov zasluži zraven?

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 183
10.4.2011 11:17:39   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: ly117

Punce v mestu zapirajo trgovino Okaidi Outlet in imajo znižanje tak da se splača it pogledat. Sam imam jaz tako srečo da so za L imeli samo 4 stvari. Pa še to 2kratke hlače in 2 brezokavnika. Sem mu pa vzela 1 kratke hlače.

hvala za informacijo...ponavadi imam tako srečo, da tisto kar rabim že prodajo user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 184
10.4.2011 11:39:56   
botrca

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

IZVIRNO SPOROČILO: katy83

vidim, da ste se o referendumu menle...no, jaz sem ena tistih, ki sprejetje zakona zagovarjamuser posted image . (Če bi ga že prej sprejeli, bi jaz zdaj imela ziher 3 leta delovne dobe.user posted image ) no, pač moje mnenje...n res je kar pravi Sami ...slabše kot je, skoraj ne more bituser posted image

Jaz ga tudi zagovarjam in sem absolutno ZA,ker je ogromno prednosti.Buni se pa itak samo študentarija,pa še ti natolcujejo brezveze.

pol sem tu edina protiuser posted image
Mislim, da si Slovenija takih bizarnih zakonov ne more privoščit, sploh v taki situaciji. Treba je probleme reševat, ne pa državo tunkat še nižjeuser posted image
Zakaj bizarnih? S tem bomo pridobili,ne izgubili.

jaz sem tudi proti, ker bi delavcu vse pravice stran pobrali.

jaz sem tudi proti

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 185
10.4.2011 11:42:30   
botrca

Še ena ki je proti zakonu. Naj rajši študentsko delo porihtajo ne pa da nas delavce v isti koš mečejo.

user posted image
točno....tisti z rednimi zaposlitvami na koncu nič ne veljajo...ma kje je pamet tuuser posted image

se strinjam

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
10.4.2011 11:53:17   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

se popolnoma strinjam...zelo lepo si to napisala user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 187
10.4.2011 12:00:36   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Še ena ki je proti zakonu. Naj rajši študentsko delo porihtajo ne pa da nas delavce v isti koš mečejo.

user posted image
točno....tisti z rednimi zaposlitvami na koncu nič ne veljajo...ma kje je pamet tuuser posted image

se strinjam

no, pustimo se presenetituser posted image

Ponujajo nam nekakšno prirejeno različico nemškega sistema, za katerega se je v praksi izkazalo, da prinaša več škode kot koristi. V resnici so brezposelni in upokojenci v tem zakonu le alibi, da bi omejevanje študentskega dela delovalo bolj sistemsko in prepričljivo. Zaradi brezposelnih in upokojencev tega zakona prav gotovo ne potrebujemo, saj lahko prek različnih pogodbenih razmerij delajo že danes!

Zakon o malem delu prinaša malo pozitivnih učinkov in veliko negativnih. Anomalije, ki se pojavljajo na trgu dela v obliki pretirane razširjenosti študentskega dela, je treba reševati tam, kjer so dejanski vzroki, ne pa sanirati posledic. Zagotoviti je potrebno pogoje za študij, na drugi strani pa preprečiti zlorabe. Predvsem pa je treba mladim ponuditi delovna mesta, kjer se bodo lahko po končanem študiju redno zaposlili, s svojim delom pa zaslužili toliko, da bodo lahko dostojno živeli. Nič od tega pa ne bo prinesel Zakon o malem delu.

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 188
10.4.2011 12:22:22   
botrca

Ponujajo nam nekakšno prirejeno različico nemškega sistema, za katerega se je v praksi izkazalo, da prinaša več škode kot koristi. V resnici so brezposelni in upokojenci v tem zakonu le alibi, da bi omejevanje študentskega dela delovalo bolj sistemsko in prepričljivo. Zaradi brezposelnih in upokojencev tega zakona prav gotovo ne potrebujemo, saj lahko prek različnih pogodbenih razmerij delajo že danes!

Zakon o malem delu prinaša malo pozitivnih učinkov in veliko negativnih. Anomalije, ki se pojavljajo na trgu dela v obliki pretirane razširjenosti študentskega dela, je treba reševati tam, kjer so dejanski vzroki, ne pa sanirati posledic. Zagotoviti je potrebno pogoje za študij, na drugi strani pa preprečiti zlorabe. Predvsem pa je treba mladim ponuditi delovna mesta, kjer se bodo lahko po končanem študiju redno zaposlili, s svojim delom pa zaslužili toliko, da bodo lahko dostojno živeli. Nič od tega pa ne bo prinesel Zakon o malem delu.

lepo napisano...user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 189
10.4.2011 12:25:21   
botrca
Kaj kuhate danes? Midva z Janom sva sama...juho sva že pojedla...ostalo pa: zelenjavni riž, pariške zrezke in endivijo s krompirjem user posted image .

Pol pa spanje...user posted image .

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 190
10.4.2011 12:27:09   
bambixxx

Aja, glede referenduma sem za. Koliko na boljšem bi jaz bila če bi to sprejeli že pred mojim študijem, bi kar nekaj delovne dobe pridelala uradne, tak pa se lahko samo obrišem pod nosom. Itak pa če kolko tolko normalno študiraš, več kot tisto omejitev itak nimaš časa delat, drugo je pa pri tistih, ki so bili vpisani samo zato da so lahko delali ne. Pa če tak gledaš, upokojenci zdaj uradno ne morejo delat, po tem pa bodo lahko, enako brezposelni, meni se to ne zdi tak slabo, tole preferiranje študentov in napotnic je meni že hudo dolgo najedalo.

Dajta mi povedat kje v zakonu kaj piše o delavcih, saj pa za delavce se ne bo nič spremenilo. user posted image Če pa točno opredeljuje, da malo delo lahko opravljajo študentje, upokojenci in brezposelni. A ni to vredu, da lahko nekdo tačas, da čaka na službe poleg podpore vsaj par evrov zasluži zraven?

saj za to se ravno gre. brezposelne bodo zdaj zaposlovali kot malo delo, namesto, da bi jih redno zaposlili. ly ima tak primer (tedenske pogodbe) - če ne bodo imeli dovolj dela, jih lahko dajo kot malo delo, ker plačajo samo 14% prispevkov, s tem, da ne sme delati več kot 60 ur na mesec. in če imajo recimo 50 redno zaposlenih, lahko izkoristijo še 1080 ur mesečno malega dela! to pomeni, da bodo lahko imeli 18 ljudi na malem delu, ko bi jih drugače lahko redno zaposlili.
pa oprosti ly, če sem te izpostavila, ampak je res pri tebi najbolj nazoren ta primer.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 191
10.4.2011 12:59:10   
majakla
Dober dan

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 192
10.4.2011 13:12:02   
majakla
Prebrala. user posted image

Sem proti.
Ne verjamem pa, da nas bodo glih upoštevali.
Grem glasovat, da se bom pol lahko še naprej bunla,
pa še cajt imam. user posted image

Ko se šefe zbudi, dobi sok, pedikuro, kosilo in šibamo na kolo
in na sladoled, da ne bomo slučajno kakega grama izgubili. user posted image

Pa ve?

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 193
10.4.2011 13:21:16   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

Pa ve?

čakam, da mali poje kosilo...pol pa spanje...po spanju pa sprehod pa igranje na igrišču user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 194
10.4.2011 13:23:38   
botrca
Lep dan vsem user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil botrca -- 10.4.2011 13:24:55 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 195
10.4.2011 14:39:46   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

Ko se šefe zbudi, dobi sok, pedikuro, kosilo in šibamo na kolo
in na sladoled, da ne bomo slučajno kakega grama izgubili. user posted image

Pa ve?

mi2 sva se najedla, mali se je ravno zbudil in ga čaka kosilo, pospravimo posodo, pa tudi gremo na sprehod na sladoled user posted image . Gramov pa sem ta teden že dovolj zgubila, tak da si lahko danes malo privoščim user posted image .

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 196
10.4.2011 18:41:55   
ly117

saj za to se ravno gre. brezposelne bodo zdaj zaposlovali kot malo delo, namesto, da bi jih redno zaposlili. ly ima tak primer (tedenske pogodbe) - če ne bodo imeli dovolj dela, jih lahko dajo kot malo delo, ker plačajo samo 14% prispevkov, s tem, da ne sme delati več kot 60 ur na mesec. in če imajo recimo 50 redno zaposlenih, lahko izkoristijo še 1080 ur mesečno malega dela! to pomeni, da bodo lahko imeli 18 ljudi na malem delu, ko bi jih drugače lahko redno zaposlili.
pa oprosti ly, če sem te izpostavila, ampak je res pri tebi najbolj nazoren ta primer.

Ni panike, kar je res je res.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 197
10.4.2011 18:45:20   
ly117
Pojedli kosilo,
šli ven na poti domov je L zaspal na I rami user posted image ,
šla na referendum,
pomalcala,
dobla od prijateljice jezikovo župo ( priznam jaz sem kriva user posted image ),
skopali L.
Zdaj imam pa čas za v zrak gledat.

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 198
10.4.2011 19:15:23   
Arwenko

A ni kvota, da je lahko maksimalno 10% ljudi v firmi takšnih ki dela z malim delam, se pravi na 9 redno zaposlenih, 1 mali delavec. Tako da to se nikakor ne bi izšlo. user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 199
10.4.2011 19:24:39   
sami0804

A ni kvota, da je lahko maksimalno 10% ljudi v firmi takšnih ki dela z malim delam, se pravi na 9 redno zaposlenih, 1 mali delavec. Tako da to se nikakor ne bi izšlo. user posted image

Se mi tukaj pogovarjamo o zakonih,ki so "uradno" v veljavi ali o dejanskem stanju,ki vlada pri nas-predvsem v privatnem sektorju?user posted image

Ker praksa je ponavadi precej drugačna od teorije...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?