|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
4.4.2011 7:35:35   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Eh, še tole:
Antoninap - saj si ti rekla/napisala, da imaš Vanish v trdi obliki, kot milo? Kje se pa ta user posted image dobi? A mora biti najboljši sosed zelooo velik, da se da to pri njem dobit? Ker teli kakci so zakon: zanč je bil revež do vratu v d.r.e.ku user posted image in zdaj se bojim, de njegov sposojen roza bodi ne bo nikoli več roza user posted image . Moj user posted image ima teorijo, da se je ravno zaradi barve bodija tako na veliko podelal user posted image . Upam, de spravim ven, drgač bo res bolj drekroza farbe user posted image .

jaz sem ga dobila v malem mercatorju na planini. bi ti ga kupila, pa not (in ven) ne pridem user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
4.4.2011 7:55:42   
trsica
eno vprašanje kaj naj storim.
david je stalno lačen. on je skoraj vsako uro do dve. vsakič mi poje cca. 120ml. sicer glede na tabelo naj bi v tem obdobju pojedel že cca. 180ml na obrok. pa ajd, se ne sekiram glede tega. bolj zato, ker on več kot 120ml na obrok ne zmore popit, potem pa je spet hitro lačen. bolj taka slow-food varianta. user posted image  seveda posledično tudi manj spi. čez dan mi ni panike, ponoči pa. poskusila sem mu že zogstiti mleko z neko kašico z zdrobom (piše po 4. mesecu, brez glutena), pa je bilo vse skupaj bolj blažev žegen. včeraj sem kupila neko sadno kašico in mu jo dala po žlički za večerjo. spal je sicer od 21:00 do 3:00. je pa potem popil 120ml in spet spal le to 6:00. mal me skrbi, da je vse skupaj še prehitro za drugo hrano, a dečko je res laaaaačen. user posted image
potem pa je tu njegova sestrica, ki pa nasprotno od njega "drži linijo". za moje pojme spet čist preveč v skrajnost. ona pa je sposobna bit brez hrane tudi 4 ali 5 ur in nato spije le 90ml.user posted image
jaz bom kmalu iz dipl. tršice prešla v dr. tršica user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
4.4.2011 10:19:39   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33
Eh, še tole:
Antoninap - saj si ti rekla/napisala, da imaš Vanish v trdi obliki, kot milo? Kje se pa ta  dobi? A mora biti najboljši sosed zelooo velik, da se da to pri njem dobit? Ker teli kakci so zakon: zanč je bil revež do vratu v d.r.e.ku in zdaj se bojim, de njegov sposojen roza bodi ne bo nikoli več roza . Moj ima teorijo, da se je ravno zaradi barve bodija tako na veliko podelal . Upam, de spravim ven, drgač bo res bolj drekroza farbe .

Po moje bi morali imeti, čeprav ziher nisem user posted image Jaz grem redko v majhne, ker ponavadi samo 1x na teden nabavljam in grem potem kar v ta veliko, imamo predaleč štacune in se je treba za volan spravit, to se mi pa ne da. Še dobro, da nismo uiber kruhojedci user posted image

Pa kje imate vi ta jezerček in poti za sprehode? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

david je stalno lačen. on je skoraj vsako uro do dve. vsakič mi poje cca. 120ml. sicer glede na tabelo naj bi v tem obdobju pojedel že cca. 180ml na obrok. pa ajd, se ne sekiram glede tega. bolj zato, ker on več kot 120ml na obrok ne zmore popit, potem pa je spet hitro lačen. bolj taka slow-food varianta. user posted image  seveda posledično tudi manj spi. čez dan mi ni panike, ponoči pa. poskusila sem mu že zogstiti mleko z neko kašico z zdrobom (piše po 4. mesecu, brez glutena), pa je bilo vse skupaj bolj blažev žegen. včeraj sem kupila neko sadno kašico in mu jo dala po žlički za večerjo. spal je sicer od 21:00 do 3:00. je pa potem popil 120ml in spet spal le to 6:00. mal me skrbi, da je vse skupaj še prehitro za drugo hrano, a dečko je res laaaaačen. user posted image
potem pa je tu njegova sestrica, ki pa nasprotno od njega "drži linijo". za moje pojme spet čist preveč v skrajnost. ona pa je sposobna bit brez hrane tudi 4 ali 5 ur in nato spije le 90ml.user posted image

Tudi naša ne poje toliko, kot naj bi pojedla, pa se ne sekiram. Dokler se redi, je vse goodish user posted image Je pa to čudno, da David toliko poje. A ni bil ravno on na začetku štrajkal? A to si že probala: http://www.novalac.net/novalac-izdelki/izdelek/podrobnosti/nadomestna-mleka/novalac-nf/

< Sporočilo je popravil antoninap -- 4.4.2011 10:20:36 >

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
4.4.2011 10:28:35   
antoninap
Mi smo pa uspešno prestali prvi izlet v tujino! user posted image Sicer smo šli samo do Celovca v Ikeo user posted image Ampak je bila ta mala uiber pridna, spala celo pot v jajčki in potem še v vozičku po trgovini. Na poti nazaj smo pa še na Bled zavili in si privoščili martinčkanje in prvi sladoled sezone! V Ikei imajo res uiber lepe previjalnice z izredno udobnim foteljem za dojenje.

V nedeljo pa nas je sonček zvabil v arburetum Volčji potok. Na parkirišču je bila sicer uiber gužva, ampak potem se je po parku folk razgubil. Res lepe potke za sprehajat in polno senčke, ker včeraj smo že kar gagal zaradi vročine. Na igrišču so mi pa v oči padle super luškane vrtne hišice, ki bi bile kot nalašč za naš vrt, ampak je verjetno cena OHOHO.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
4.4.2011 10:39:48   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: zasi

Mam vprašnje glede SORA- OBLOGE NA JEZIČKU. Kako se to prepozna? Julija ima tak fajn obložen jezik, belo rumenkaste barve. Sem probala pobrisat s krpico (koliko sem sploh prišla zraven)  pa se mi zdi kot da ne gre dol. Kaj moramo to it k zdravniku, al kar sami kupimo Daktarin. Pa zadnja dva dni je taka bolj tečkasta. Noče čisto nič spat čez dan, ves čas samo gleda kot sovica in hoče bit na rokah. Pa dudo veliko ven meče. Je lahko tako razpoloženje povezano s tem?

Ko je še patronažna hodila, nas je opozorila, da ima Brina sor in smo kupili Daktarin, potem pa za grah veliko dozo stisnili na mezinec, ki je bil ovit v tetra krpico in podrgnili po jezičku, kolikor globoko se je pač dalo. Zjutraj in zvečer. Po nekaj dneh naj bi izginilo. Sem pa prebrala v knjigi, da je treba 14 dni mazat. Mi tako dolgo nismo. More biti pa jeziček res fajn fajn obložen, da je to res sor. Če je samo malo bel, potem to ni sor, vsaj tako je patronažna nam rekla. Pa če je sor, se mogoče še kje na nebu in drugod po ustih vidi kakšne obloge.

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
4.4.2011 11:56:45   
Teyla
šebela naša je prav rada nagec, ampak ne joka, ko jo oblačim. Mi pa včasih ne pusti dat pleničke gor, ker nogice skup tišči. user posted image

Nina33 veverice najdeš desno od jakopičevega sprehajališča. Težko razložit. Če greš do konca sprehajališča, (se rpavi proti gradu) in potem zaivješ desno na tiste ozke potke. So bolj ob stranpoteh kot pa na obljudenih. Pa gledat morš po tleh, ko so zunaj in iščejo hrano, ne jih iskat na drevesih, tiste te večinoma ne šmirglajo. user posted image Aja, ura pa bolj dopoldne do 12h. Kasneje nisva nikoli šla. Sva pa vedno našla vsaj eno, tako da morš samo vztrajat, pa malo gor pa dol po potki. Če jo pa vidiš in te gleda, morš pa počepnit, da bo vedela, da imaš nekaj zanjo. Pa še malo tleskni z jezikom, ji bo ziher vse jasno. Pa na lešnike ali pa orehe ne pozabi, če ne bo nič. user posted image

Naša mala se je tud začela slinit na veliko, tako da sem že za zobke čekirala, pa ni še nič.

antoninap super za tako dolgo pot user posted image , je bla pa mala res pridna.

Danes smo bili drugič v posvetovalnici in so jo samo stehtali in izmerili. Pri dveh mesecih je težka 5530g in velika 60cm, kar pomeni, da se je v zadnjem mesecu potegnila za 6cm! Ni čudno, da je bla takrat tako tečna, ker je bil zagon rasti očitno res velik. Pa prava bunka je že, kaj šele bo. Smo pa vprašali za mozoljčke in jo je P pregledala, pa je rekla, da so to pač žleze lojnice in se čistijo. Mogoče so tud vročinski mozoljčki. To težko verjamem, ker če je, je mala kvečjemu premalo oblečena, ampak ok. Pa vprašala sva za sesanje palca (mala ga namreč nenormalno sesa) in je rekla naj ji damo dudo iz lateksa. Jo moram it še kupit. Me pa vseeno zanima, če obstaja kakšno mazilo s čimer bi palec lahko namazala, da je groznega okusa. Ponoči ji namreč duda ven pade, potem je pa na vrsti sesanje palca, da kar cmoka in cmoka. Če bo šlo tako naprej bo rabila ortodonta pri dveh letih. user posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
4.4.2011 14:21:51   
samsara04
En lep pozdrav mamice.

Mi smo danes bili na 1. posvetovalnici. Sebastian je težak polnih 5kg, glavico ima veliko 39 cm, dolžine pa niso izmerili. Se vidi, da veliko je. Jaz pa imam ogromno mleka, iz ene dojke sem si danes zjutraj izčrpala celih 135ml. Dojenje v javnosti, najsibo v parku ali lokalu, se mi pa zdi čisto naravno. Sicer sem do sedaj opazila vse mamice, da hranijo svoje dojenčke po flaški in res ne vem, zakaj obstaja tak negativen presodek glede dojenja v javnosti.

Malega moram ponoči obvezno previti, ker tok veliko lula in kaka. Pampers plenice Premium care in vlažni robčki mu pa delajo alergijo in rdečo ritko.

Glede moje hrane...se precej pazim. Od sadja in zelenjave jem samo 1 jabolko (na dan), kuhan korenček, artičoke, malo divjih špargljev in rdečo peso. Sem pred kratkim jedla špinačo in blitvo, pa mene in tamalega po njej tok napenja, da groza. Na srečo pa večjih težav s krči nima.

Ja, nina, pa še res je....če se z mojim zvečer spraviva k user posted image , naju tamali skorajda nikoli ne pusti primeru. Zato izkoristiva popoldneve, ko bolj trdno spi user posted image Drugače pa se na veliko sprehajamo, konec tedna pa končno potujemo na sever, obiskat omo in dedana. Komaj čakam!

Lepo se cartajte, lp

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
4.4.2011 19:35:24   
DIANE
Čer,
ja tudi mi se kar podojimo v javnosti kaj češ lakota je lakota. Če ima pa kdo predsotkepa nej se obrne za 360 stopinj hehehe.
našega pa kr dajejo krči sploh danes a mislite da bi blitva napenjala včeraj smo bli v Piranu in sem jedla blitvo z krompirjem.

Včasih našga čmrla umiri zvok sesalca in potem mi ena kolegica pove da obstaja Cd.

No če kateri mogoče pride prav.
http://www.crtast.si/2011/01/16/kako-pomiriti-dojencka/

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
4.4.2011 19:53:05   
samsara04
Diane, tudi jaz sem včeraj jedla blitvo s krompirjem in je (in mislim, da še vedno) napenja tamalega in mene...tako da blitve in špinače res ne jem več.

Lp

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
4.4.2011 20:11:12   
vipercat
samo da se na hitro pofočkam. imava zadnje dni kar pestre. v četrtek in petek sva se potepale po dolenjski, v soboto smo imeli delovno akcijo v našem kraju včeraj pa je sosed praznoval eno leto. no kofetarice, če se boste kaj potepale ( ko bo spet lepo vreme) pa se lahko vidimo

Neposredna povezava do sporočila: 1660
4.4.2011 22:17:44   
meta21
Nina, cifro vreče mamo 1user posted image  (kaj to pomeni ne vem, ampak aljaževe vreče so 1, 2 ...). Jo bo pa vsak cajt prerasel pa tudi predebela bo za tople mesece.
pa BTW, lepo te je brat user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
4.4.2011 22:17:47   
meta21

Ne vem, če ti bo tol kej koristlo ampak jaz sem včeraj zvečer čist po trapariji nekaj zrihtala. Naš mulc je namreč v "ninini negativistični fazi" in sicer v smislu Ne bom kakal pa da je boh! in sem mu šla po obroku dat sladek čaj, da bi kaj pospešlo. Pred tem je pojedel ca. 100ml aptamila (kaj dost več tud naš frajer ne poje), ponudla sem mu pa še ca. 60 ml čaja in ker sem zraven klepetala s fotrom, sem mu pozabila vzet, tako da je spil VSE. Kakal sicer niuser posted image  je pa spal 10 ur v kosu in danes vedno spije celih 120ml pa še malo pri meniuser posted image .

Ob tem se spomnim patronažne, ki mi je na začetku, ko se ni dovolj redil, svetovala da mu načrtno malo raztegnem želodček. No, zgleda da mi je uspelo

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
4.4.2011 22:24:26   
meta21
Tudi mi imamo pestro zadnje dni. Ponoči sicer lepo spi ca. 12 ur z eno polurno pavzo za hrano ampak podnevi pa nič. Skoz je v vozičku in dokler se premika, je ok, pol pa jok. Torej nošenje ali premikajoči se voziček.

Jutri ga grem pokazat v posvetovalnico, ker so mu že vse cunje 62 premajhne in me prav zanima, koliko je zrasel. Je pa hecno da izredno malo je. Upam, da ne bo tak revež, da se bo od nič rediluser posted image

Jaz imam pa menstruacijo, čeprav sem bila prepričana, da sem jo že dobila pred 14 dnevi. Tako da sem imela najprej 6 tednov čiščo potem par dni nič potem spet krvavitev (ki sem mislila da je M) potem spet par dni nič in zdaj po 9 tednih (spet) M. Mam vložkov že vrh glave.

Joj, punce a vam uspe kaj po hiši naredit zdaj ko je lepo vreme? Jaz komaj skuham p posodo pospravim ostalo pa user posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 4.4.2011 22:25:31 >

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
5.4.2011 11:38:34   
Nina33
Hoj!
Hvala za "smerokaze" do Vanisha, bom pogledala (če se bom sevede spomnila) kr u ta večjimu v Supernovi, drgač pa na Drulovki al pa bom mami rekla, zdej pride s toplic in bo že več lahko hodila okol user posted image .
Antoninap, mi smo za Savo, pravi balkanci user posted image , hodimo k Trbojskem jezeru.
Glede futra ne znam nč svetvat (razen, de špinača in sorodnice tut mene napenjajo user posted image ), tudi glede gostenja hrane in čaja nimam pojma. Pa pojma nimam tut, kako za boga vam spijo tolk dolg (poj se pa še neki greste user posted image ), če naš spi več ko 4 ure vkup, je že praznik user posted image .
Sem zdelje zanalašč gor, ker sem končno sama in mam mal miru, sonca se bom itak še do večera naužila še pa još user posted image . Starejša fanta sta šla zimske gume dol dat, mali možek spi, jaz pa uživam v blaženi tišini - Šimnu sta obe spodnji petki ven pokukali in si pravim, de je zato prstjen dons user posted image . Upam, de ga mine, itak ga mislim pa zmatrat po kosilu (včer je čist preveč veter pihal za kakšen daljši sprehod). Sem mu pa včeri sred glave našla že napitega klopa user posted image user posted image user posted image , mam zelo rada žvali, sam tele mrcine krvosesne (komarji so v to skupino vključeni, a jih HB zaenkrat še ni) bi pa pobila vse po vrsti... No, če bi nas pr mir pustile, bi jih jaz tut pr mir pustila, tkole pa... Saj imam un električni odganjač, ki ga letos sicer še nisem uklopla (najbrž zato, ker se ne spomnim, kam sem ga "pospravila" user posted image ), je pa res, da ni lih 100%. Imela ga bom itak v žepu vozka, de vsaj na malega ne bodo tako hitro šli. A kera ve za kašken dober repelent? Pa nečem nasvetov v slogu: "Preden greš ven, se fest namaži s kisom." Sej ne, de ne verjamem, de ta vonj odžene klope  (pa marsikoga drugega, vključno z mano, tut user posted image ), ampak rabim neki preprostega, ne prehudo smrdečega iin varnega tudi (oziroma sploh) za otroka. In de deluje, sevede. Sem prehud optimist, ne?
Mi imamo pa naslednjo posvetovalnico in cepljenje šele čez en mesec, sem pa 100%, de imammališ že krepko čez 5 kil, zrastu je pa pomoje tut že kr, nekam leo "pobere" cotke, ki so mu bile še nedolgo tega ohlapne ko šotor user posted image . Kako ste se pa glede cepljenja proti rota virusom odločle? Moja mami ga je fasala zdej v toplicah, sicer je ila v dobrem dnevu OK, ampak ima dost več kot dobrih 5 kil user posted image . In res ne bi rada, de se mali s čim takim okuži preko starejšega brata, če bo le ta dobil prostor v vrtcu - a kera kej ve, kdaj to sporočijo? Če bo 3.5. že jasno, de ne bo sprejet v vrtec, poj bo tehtnica bolj v prid ne-cepljenju. Ker sem bolj proti "pretiravanju" s tem, še za klopni meningitis nismo cepljeni pa klope zbiram ko... znamke user posted image , se ne spomnim, če obstaja kak izraz za zbiranje user posted image user posted image mogoče: zbira "nekaj" kot Nina klope? user posted image Rajš sploh ne razmišljam o vseh grdobijah, ki ti jih klopi lohk prinesejo (borelije je menda ko d.reka) user posted image .
Oh, kolk paše met monologe tkole "nenapovedano" sred dneva user posted image .
Nč, mali se neki oglaša, njoki so še v obliki skute, moke in jajca user posted image , cunje so že suhe pomoje (tolk o poslabšanju, moj se je pa že veselil, kako mu bodo vrt zalili), tako de... dela ne zmanjka user posted image .
Lepo vas je brat (in sestra user posted image ), čeprav jih en kup pogrešam klele, pa ne bom naštevala, jih je preveč in bi zih kero pozabla poj bo pa zamera v hiši/forumu user posted image .
Lep dan želim vam vsem in vašim sončkom!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
5.4.2011 11:47:59   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Ne vem, če ti bo tol kej koristlo ampak jaz sem včeraj zvečer čist po trapariji nekaj zrihtala. Naš mulc je namreč v "ninini negativistični fazi" in sicer v smislu Ne bom kakal pa da je boh! in sem mu šla po obroku dat sladek čaj, da bi kaj pospešlo. Pred tem je pojedel ca. 100ml aptamila (kaj dost več tud naš frajer ne poje), ponudla sem mu pa še ca. 60 ml čaja in ker sem zraven klepetala s fotrom, sem mu pozabila vzet, tako da je spil VSE. Kakal sicer niuser posted image  je pa spal 10 ur v kosu in danes vedno spije celih 120ml pa še malo pri meniuser posted image .

Ob tem se spomnim patronažne, ki mi je na začetku, ko se ni dovolj redil, svetovala da mu načrtno malo raztegnem želodček. No, zgleda da mi je uspelo

sem probala že s čajem, ker sem mislila, da je mogoče žejen. pa mi je popil 120ml čaja in nato še 120ml mleka. mi je pa dons frizerka omenila, da si mogoče s hrano pridobiva pozornost, ker me ima le takrat zares zase. user posted image
aja. novo frizuro imam. in barvo las. user posted image  koooončnoooo user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
5.4.2011 11:52:06   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Tudi mi imamo pestro zadnje dni. Ponoči sicer lepo spi ca. 12 ur z eno polurno pavzo za hrano ampak podnevi pa nič. Skoz je v vozičku in dokler se premika, je ok, pol pa jok. Torej nošenje ali premikajoči se voziček.

Jutri ga grem pokazat v posvetovalnico, ker so mu že vse cunje 62 premajhne in me prav zanima, koliko je zrasel. Je pa hecno da izredno malo je. Upam, da ne bo tak revež, da se bo od nič rediluser posted image

Jaz imam pa menstruacijo, čeprav sem bila prepričana, da sem jo že dobila pred 14 dnevi. Tako da sem imela najprej 6 tednov čiščo potem par dni nič potem spet krvavitev (ki sem mislila da je M) potem spet par dni nič in zdaj po 9 tednih (spet) M. Mam vložkov že vrh glave.

Joj, punce a vam uspe kaj po hiši naredit zdaj ko je lepo vreme? Jaz komaj skuham p posodo pospravim ostalo pa user posted image

Revica, s vložki in krvavitvijo, pa še menstruacijo si dobila, no, pri meni se je vse poštimalo, in lhko veselo slončkamo, poskusi z Menstrualno šalčko, jaz si jo bom nabavila za naslednji mesec, ker imam tudi poln kufer vložkov.
Ja, pri nas je obvezno to, da mali dam prekuhano, sladkano vodo na 3 dni, drugače sploh ne kakamo, nič, kljub neprestanim krčem zvečer in konkretnem prdanju.
Jaz priznam, da od vsega samo skuham in pospravim posodo, perem vsak 2 dan, in, to je to, drugače smo pa cele dneve zunaj pred hišo, ali vozičkamo, da ne govorim, o tonah praha, pajčevin, pa o lepljivih tleh, ma bo že počakalo, glavno, da smo zdravi.

Trsica, da še tebe pokomentiram, jaz sem pa mislila, da naša malo poje,....user posted image ona popije točno 160ml, kolk nardim, po reglcih za 5kg otroka, ponoči zdrži ene 5-6 ur brez hrane, podnevi pa obvezno, na 3 ure, imam pa občutek, da ona bi, če bi ji napravila 180ml, tudi to pojedla, ker se vćasih joče, ko potegne luft iz flaše, in ugotovi, da je prazno, prava mala požrešnica je. No, da ne govorim, kak je bil šele brate,c ki je v tem času pojedel 200ml,..ima pa zdaj, pri 19 mesecih 14 kg in velik 89cm, kupujem mu oblačila za 3-4 leta,..mislim, velikan, mala misli bit večja,..
Skratka, jaz ti svetujem, da poskusi Davidu malo po obroku dat čaja ali vode, neko tekočino, da se mu poveča trebušček.

Teyla, super za mere vaše male princese, sesanje palca res ni preveč dobro za zobe, niti za palec, kaj vem, čim večkrat ji potisni dudo v usta, pa malo sladkih kaplic gor, tako smo mi našo navadili, ona bi tudi palec sesala, no stop

Aja pa še to, zdaj, ko je tako lepo toplo, bi se lahko štajerke nekje v Mb dobile spet, samo resno, da nas bo konkretno število, kaj pravite na to???
Grem, upam, da me ne ven vrže.

Lep dan vam želim, in uživajte!!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
5.4.2011 16:16:43   
DIANE
Anda tut našga je tok cel dan napenjal in to ful. Sm res nisem vedela, da blitva napenja.

samsara04 a mu daješ kakšne kapljice jaz mu dam včasih koroške s temi se samo umiri pa antiflat kapljice mu dam pred vsakim dojenjem2 šprici, če kdaj pozabim ga kr napenja to ne moreš vrjet. Danes lahk potrkam je bolje juhuhu.
Kak nej vem koko spije? Jaz nimam pojma k se joče probam če je lačen in jeva zvečer mi samo z ene dojke pije tam cirka v 15 minutah se naje in ga dam spat zbuja se pa na 3h.

Mleka hvalabogu imam zadosti in upam, da bo tak še naprej je najbolj praktično in poceni noja mama mal več je hehehe. Drgč moji kg tam okol 9 kg je šlo dol še 5 kg pa bom na teži kot sem prej bla samo sem začela kr z debelimi kg hehehe. Tako, da morem mal v šoping ker hlače ne gredo gor ful sm dobila se mi zdi da v rt pa noge seveda trebušček pa je še kr ampak sej bo že šlo dol 9mescev gor 9 dol hehe. Samo me je pa strah ker sedaj imam tak apetit, da ne morem povedat pa po 9 mesecih mi ni slabo in ne bruham zvečer to je noro. Ne morem povedat vam kak občutek je bil ko sem po porodu dobila hrano in sem jo z užitkom pojedla brez slabosti brez bruhanja. Tk da me je zej kar strah da se bom zredila ker mi tok paše hrana.
Pa vi a maste tut takšen apetit? Pomoje tudi zaradi dojenja je to.

Smo bli v posvetovalnici zredili smo se za 1,1 kg in zrasli 2,5 cm. Tako da imamo 4880 kg in 65,5 cm smo velki.

Glede čišče jaz nevem kak teden sem imela mir sedaj pa spet krvavim neverjetno ne ful ampak vložek morem skos nosit hvalabogu, da drug teden grem na pregled. user posted image sva enkrat sam sem začela krvavet in sem mislila da je od tega sam ni pomoje.

Nč če je katera iz Šiške se lahk kdaj na kaki kavici dobimo pa gremo na sprehot koseško barje.

Lep dan vsem

IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Diane, tudi jaz sem včeraj jedla blitvo s krompirjem in je (in mislim, da še vedno) napenja tamalega in mene...tako da blitve in špinače res ne jem več.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1667
5.4.2011 22:24:32   
meta21
Nina, repelent vem da je (poleg kisa, česna ...user posted image ) tudi šopek sivke ampak se ne spomnim, kaj odganja, komarje al klope. Mogoče pa obojeuser posted image .
Za cepljenje sem pa jaz danes spraševala, ker imamo enako situacijo kot vi in mi je rekla, da mi malce odsvetuje zaradi krvi, ki je bila pred kratkim v blatu, ker te "protirotavirusbakterije" rastejo v črevesju in da mi bolj svetuje ohranit dojenje do takrat, ker ga tako tudi precej obvarujem (ja sevede bom ohranla teh 30 ml k že zdaj pije tko, da mi bradavice nateguje ko čigumiuser posted image user posted image ). Dodala je tudi, da so otroci generacije in generacije prebolevali rotavirus brez cepiva in da vsak pa tud ne pristane v boolniciuser posted image . No zdaj pa vem tolk k prej, še zdaj ne vem kaj naredit.

Hel32, tista menstrualna šalčka mi je malo čudna, no ne vem, ne poznam nobene, ki bi jo uporabljala. Jaz sem velika zagovornica tamponov in tudi ponoči že nekaj let ne uporabljam nič drugega. Slončkanje nam je pa uspelo ene 2x v tistih parih dneh pavzeuser posted image .

Velikana mam pa tud jaz zgleda doma, ker mu je danes (pri 2 mesecih) namerila celih 64cm in 6400g, kar je 10 cm in skoraj 2,5 kg prirastka s tem da poje 6 obrokov po 90-120ml. Ne vem od česa se redi. No, mere ima enake kot starejši bratec pri 3 mesecih. No zdaj pri 2,5 letih ima 16 kg in okroglih 100cm višine.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
5.4.2011 22:24:40   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

Smo bli v posvetovalnici zredili smo se za 1,1 kg in zrasli 2,5 cm. Tako da imamo 4880 kg in 65,5 cm smo velki.

Sem šla prav seznam iskatuser posted image  Najbrž si mislila 56,5cm, ker drugače bi imeli enega dolgega manekenauser posted image

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
6.4.2011 8:33:30   
Teyla
Dobro jutro punce user posted image

Nina33 midva ne bova cepila proti rotavirusu, ker itak ne gre v vrtec oz bo pravi čudež, če ga dobi. Mene stisne že ob obveznem cepljenju kaj vse se lahko zgodi.

hel32 se trudim jo zamotit z dudo, oz ji jo dam v usta vsakič, ko sesa palec. Je problem bolj v tem, ker ga sesa v glavnem ko je lačna in zaspana. In ko se ponoči zbudi lačna ona najprej sesa palec, preden začne jokat. Sesa ga pa pol ure prej, tako da te al zbudi s cmokanjem al pa z jokom, čeprav zadnje čase pride bolj redko do tega.

DIANE jaz bi šla z veseljem na sprehod okol barja. Sicer sem z dolgega mostu, ampak se lahko pritrogam z avtom. user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
6.4.2011 8:57:43   
METULJ1
Dobro jutro

sem zelo na kratko s časom zato samo eno vprašanje glede čišče. Končala se je nekje 4 tedne po porodu, nato sem mela skoz samo malo izcedka. Čez cel dan niti ne za najbolj tenek vložek. Včeraj se je pojavila sveže rdeča kri. Sicer spet čez cel dan zelo malo, vendar se danes nadaljuje. Jutri imam 1. pregled pri G po porodu. Itak sem rekla, da bom šla. Sam mi ni jasno, kaj bi to lahko bilo. 

Hvala za kakršen koli odgovor.

Pa lep dan vsem

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
6.4.2011 8:58:42   
METULJ1
vse to ob polnem dojenju

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
6.4.2011 9:09:11   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

Dobro jutro

sem zelo na kratko s časom zato samo eno vprašanje glede čišče. Končala se je nekje 4 tedne po porodu, nato sem mela skoz samo malo izcedka. Čez cel dan niti ne za najbolj tenek vložek. Včeraj se je pojavila sveže rdeča kri. Sicer spet čez cel dan zelo malo, vendar se danes nadaljuje. Jutri imam 1. pregled pri G po porodu. Itak sem rekla, da bom šla. Sam mi ni jasno, kaj bi to lahko bilo. 

Pa lep dan vsem

Tud men se je že skor čist nehal, potem pa spet in se ti vse lepo spet podaljša za en teden. Še vedno jo mam, v ponedeljek pa mam ginekologa. Ste šle ostale, ki ste še imele čiščo, vseeno na pregled?

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
6.4.2011 9:17:30   
Mišyka
Glede cepljenja proti rotavirusu bom zdej verjetno bolj razmišljala, da ga ji nebi bratec prnesu še preden gre v vrtec. Sicer ta malega nisva dala cepit, pa je sicer dobil parkrat drisko, enkrat tud bruhanje in ni blo nč hujšga. Kaj boste ostale naredile?

Mal me skrbi za norice - namreč v vrtcu so meli prejšnji teden en primer, ampak sva ga vseeno dala v vrtec. Zaenkrat ni nič. Skrbi me zarad tamale, Ian jih itak mora prebolet in to čim prej. Pa še vedno baje obstaja možnost, da se tud jst okužim, čeprov je to 0,01% možnosti, poznam pa primer. Potem morš baje prekinit z dojenjem, pa še čist si fertik potem.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
6.4.2011 12:15:03   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

Dobro jutro

Pa lep dan vsem

Tud men se je že skor čist nehal, potem pa spet in se ti vse lepo spet podaljša za en teden. Še vedno jo mam, v ponedeljek pa mam ginekologa. Ste šle ostale, ki ste še imele čiščo, vseeno na pregled?

Čišča lahko traja do 8 tednov, seveda, jaz sem jo pri 2 porodu imela, pa sem kljub temu šla na pregled, saj je to normalno!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?