Nina33
|
Čeeer! Po treh dne končno mal cajta, de sem gor pokukam in kaj vidim?! Februarske ne-čveke . A ste ve tut v negativistični fazi ("Ne, ne bom "čvekala" pa če je Boh!")? Vreme je res čudovito in veramem, da smo vse rajš zuni kot karkoli drugega. Mi smo šli danes na izlet na Kras, smo se na žalost bol vozil kt kej druzga, ker porkaš - na Krasu pa piha, res . Smo upal, de bomo kakšnega osla videli pa tut s tega ni blo nič, smo pa ob enem lušnem ribniku malcal in gledal ribice pa pupke ipd., pa ovčke in konje smo videli... Včeri sem pa starejšega zmatrala, se je nahodil. dopoldne sva peljala Nandeta na sprehod do gmajne (en kilometerček v eno smer pomoje), po kosilu smo šli pa vsi 4je do jezera kamenčke not metat in labode futrat (pa je bil en labod kar mal preveč gajstn, sva se s Šimnom rajš kr pobrala, ker pr teh lepotcih pa res nikol ne veš) poj sva pa še en sprehod udarla do gmajne z njegovo "lubico" (sosedovo desetletno punco), se je nazajgrede že kr spotikal , poj sva pa še v hlevček šla teličko pogledat, ki je glih tolk stara kt naš najmlajši . Ja, pa enga klopa sem že domov prinesla , jaz sem na žalost en tak magnet za tele žvalce de ni res- pomoje, de če je en sam v celi gmajni, se bo potrudil in hitro name zlezu . HB se še ni prijel pa tut nobenga več poj nisem našla, ampak... Sezona gledanja/iskanja klopov seje že začela . Nandeta je pa prav veselje gledat kako raste . Danes se je skoraj celo uro (sem skuhala kosilo vmes, pa še pojedli smo ga lahko v "miru") zabaval v ležalniku z igračkami na loku: gledal in škilil je vanje, jih s rokami udarjal (bolj po sreči kot namenoma), gruli zraven, z nogami brca ko za stavo in se gujsa tam gor... Poj, ko ga ogovorim in me sfokusira, mi pa servira takooo lep nasmešek in spusti en tak lušten zvok . Buden je že po tri ure skupaj, ponoči kar lepo spi (no, bom vidla kaj bo zdej, ko sem ga pohvalila ), optegne tut več ko 4 ure skupi, le proti jutru ga neki šraufa in zvija tako da gresta z poj mal v drug konchiše, de prestolonaslednika ne zbudi. In ko to mine, zaspi za 2-3 ure, ke do ene osmih . Veliki brat se je pa tut mal umiril, je pa v tem tednu fasal enih "bojnih" ran: opekel si je prste na špirali pečice, podrajsal brado na hiši, ko se je k zvoncu stegoval, komolec ima posnet, noge so pa itak vse flekaste od modric . No, samo de uživa poba . Antoninap, zdej grem pa zihr kmal čebriček kupit, imam Bebe-jou stojalo in sem prav vesela - bo naš tut kmalu takole užival . Meta, kolk "cifro" spalne vreče za Bineta pa imaš? Jaz imam eno pomoje 68 pa se mi zdi ogromna. Zaenkrat ga dam v dekico-vrečo, sam se ne zbaše ven ga pa moj dragi vseeno skor "zgubi" v njej, ko ga zjutraj ujčka . Bi ga rajš dala v vrečo, je bl "stabilna" . Tigrica, jaz sem se v prvo izogibala skoraj vsemu pa se je vseeno drl ko jesihar (kolk so bili to krči in kolk ne, ne bom nikol vedla), zdej jem +/- vse in ne vidim kake razlike pri njegovi prebavi. Fižola še nisem probala, agrume ipd. pa jem po malem, ne pretiravam z njimi, jih pa jem skoraj vsak dan. Šebela, naš je tut rad nagec , se mi pa zdi, da že ve, da se gre po previjanju dojit in poj, ko dobi hlačke/žabice gor, skor ne more več zdržat - tut če ga previjam le zato, ker je med dojenjem kakal in je sigurno poln mleka do ušes . Se hecava, de je Rimljan - se nažre, pa mal zbruha, de je plac za še, pa gre spet jest... Teyla, čestitke za javno dojenje . Jaz sem najbolj javna do zdej bila na parkplacu v avtu . Že večkrat . Ah, de ne pozabim (kot sem že večkrat): kam hodiš v Tivoliju veverice futrat in kdaj (ob kerih urah)? Sej vem, de si mi že povedala, ampak... Je šlo nekam, ne vem kam . in : "coitus interruptus" dobi čisto nov pomen, ja Pomoje imajo res en senzor, jih je strah, de bodo mesto najmlajšega prehitro zgubili Al mi se ne damo - če že spim po kosih lohk tut še kej druzga po kosih, ne? Še en koš za bolane! Čimprej se pozdravite! Zasi, če je res sor (in verjetno je), vama želim, de se ga/jih čimprej znebita - baje ni najbolj prijetno in je lahko slabe volje zaradi tega. Naš mali pobič se je pa začel sliniti ko polž , mu njegov ati pravi "moj mehurček" . Enako je bilo pri prvem, sem mislila, kaj bo hitro zobke dobil...ja, sevede Prva dva sta mu pri dobre pol leta ven pogledala, naslednji pa so prišli ven šele pri 8,9 mesecih . Zgleda je samo fletn mehurčke delat iz sline . Eko, tolk od mene, de bo vsaj neki malga za brat ob jutranji kavici (če keri rata v miru spit jo). Lahko noč in lepe sanje!