|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
28.3.2011 9:40:08   
valek
Mi imamo Novalac 1 in je super, nobenih problemov, ...
Aptamila pa si nebi upala dajat glede na to kar se je slišalo o njem,...

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
28.3.2011 9:56:13   
KLARA 1
isabela tudi pri nas imamo zamašen nosek in tak kašelj...po moje da z noska teče dol in zato kašljajo...poleg tega je imela mala tudi malo vneta učka, je pa zdaj bolje in prav tako ne vem, ali bi morala k zdravniku....
mam pa še eno vprašanje punce, tiste, ki imate že tud večje otroke, moj 2letni sin skoz po malem pokašljuje, ma se mi zdi da se prou nikol čist ne neha, ma sigurno ž od novga leta...pa ko grem  k zdravniku (sem bla že 3krat) nič ne sliši na pljučih,,,kaj naj naredim...je p tako, da najprej malo suho zakašlja, nato pa grejo ven tudi hrklji.... kaj bi ve naredile, a bi zahtevale od pediatra še kake dodatne preiskave? vročine pa nima, je ful živahen...hodi v vrtec....
bom hvaležna za nasvete...

drugače pa smo mi tud veliko zunaj, mooj sinko tud kar lepo hodi ob vozičku, pa zaenkrat mu kr gre....žlepo bodite.

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
28.3.2011 10:01:07   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Trsica in ostale mamice dvojčkov ... danes sem v reviji Moj malček zasledila, da Milupa daje neke ugodnosti pri nakupu njihovih izdelkov, če imate dvojčke. Z rojstnim listom dvigneš nek kupon, potem imaš pa v BC popust.

Več info na www.milupa.si ali 080 15 36.

O tem sem že slišala. Ene punce so mi rekle, da naj mleko kupujem striktno v Mullerju, saj je le-to narejeno na zahodu EU, medtem ko so mleka, ki se prodajajo v DM, BC ipd. narejena na vzhodu EU in da je menda razlika v kvaliteti zelo očitna. Če pogledam, kje naj bi se ti izdelki prodajali, Mullerja ni na seznamu:

Kartica ugodnih nakupov
Milupa izdelki po posebno ugodnih cenah
Staršem dvojčkov in tistim, ki se vam je rodilo več otrok hkrati, ponujamo možnost nakupa izdelkov Milupa po posebno ugodnih cenah v prodajalni PAM TRADE v Ljubljani, Izoli in Rogaški Slatini. Kartico za uveljavljanje popusta prejmete v zastopstvu Milupa ob predložitvi rojstnih listov otrok in pristopne prijave.

Kje lahko kupujemo Milupa izdelke?
  • Baby center
  • DM Drogeriemarkt
  • Engrotuš Lepota & Zdravje in večje prodajalne Engrotuš
  • E.Leclerc v Ljubljani in v Mariboru
  • Spar (Interspar)
  • Lekarne in specializirane trgovine
  • Mercator HM
  • Pikapolonica
  • prodajalna PAM TRADE v Ljubljani, Izoli in v Rogaški Slatini

Aja. Pa mi zdaj trenutno uporabljamo Hipp Probiotic. Nekako jima bolj paše. Nekaj časa pa smo uporabljali Aptamil Confort (z nekaj dodatka Aptamila AR).

Muller je sam svoj dobavitelj, verjetno ga zaradi tega ni. Jaz sem tudi mislila, da je Novalac pri nas delan za vzhodni trg, pa sem primerjala škatlo s tisto, ki nam jo je tašča prinesla iz Avstrije, in ga delajo v isti tovarni, je tudi istega okusa, tako da ne vem no.

IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

a mi katera lahko pomaga. rada bi se dokopala do ene blazine, ki jo uporabljajo v soči za razgibavanje - oziroma za otroke ki rabijo pomoč pri razvoju. blazina je zelene barve iz kvalitetnega materijala. v lekarni soča se jo da kupit, stane pa 180€. rada bi dobila eno takih po kaj nižji ceni user posted image

poznate koga, ki jo ima pa ne rabi, ali pa da bi se jo še kje dalo dobiti kaj ceneje?????

Tem blazinam se reče Airex. Mi smo jo dobili zastonj, nam jo je predpisala fizioterapevtka, ker jo tamala obiskuje. So pa full drage ja. Drugače pa je eno podjetje v Kranju, ki izdeluje blazine, ki naj bi bile skoraj iste Airexovim, pa še po meri jih lahko naročiš, stane pa 16€ za kvadratni meter. Link: www.mpikranj.si/portni-program/polietilenske-blazine-po-meri

ZLATA SI
sem pregledala internetno stran in res izgleda čisto podobna tisi. upam da mi jih uspe dobiti po telefonu (ker imajo skos zasedeno) in ga jo grem kupit. potem pa uživanje na morju :) user posted image

valek - mi našo kopamo na 2-3 dni - odvisno od časa in njene volje user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
28.3.2011 12:36:34   
ninchi9
Valek - jaz ga tudi kopam vsak dan, drugače ne zaspi. Sicer pa vsaka patronažna pravi drugače. Jaz dam v vodico olivno olje, da se koža ne izsuši, tak da nimamo problemov s suho kožo zaradi vode.

Jaz pa ne vem kaj na naredim. Moj mali skoz bolj trdo kaka (novalac). Kaj mislite, da mu to kaj škodi, če ima bolj trd kakec? Da se mi ne boste zdaj smejale, ampak ena na forumu je pisala, da je njen tamali dobil baje hemeroide zaradi tega user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
28.3.2011 13:01:04   
antoninap
Kakec: jaz pol ali še malo več dojim, pol dodajam Novalac 1 in ima naša včasih bolj zelenkast kakec, včasih pa bolj rumenkast, je pa vedno lepo kremast in notri se vidijo beli koščki. Sklepam, da je to sesirjeno mleko? Se pa tudi pri naši sliši, ko kaka, pa mičkeno se napenja. Mislim, da je to normalno.

Kopanje in koža: jaz dam v kopel po priporočilu patronažne hrastovo lubje, pa ko je še vlažna zmasiram z olivnim oljem za dojenčke od gorenjskih lekarn in ima zares zelo mehko kožo. Po obrazu ima sicer rdeče pikice, ampak to pa ne morem kaj, se čisti koža.

1. posvetovalnica: v šestih tednih smo uradno zrasli za 4,5 cm (56,5 cm imam zdaj, čeprav je sestra ni do konca stegnila, doma je merila vsaj še 1,5 cm več user posted image ), zredili smo se za 1480g (skupaj 5020, čeprav hecno, da tehtajo s plenico in bodijem), glavica pa je zrasla za 3cm (skupaj 37cm). Pohvaljeni smo bili za kožo in sledenju predmetov user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
28.3.2011 13:03:39   
antoninap
Pa danes ponoči smo spali 6 ur! user posted image Hvala meta za nasvet. Smo jo tudi mi včeraj zvečer najprej nahranili, potem skopali in še enkrat nahranili, tako da je bila uiber sita, ker je kar veliko pojedla. Očitno je pomagalo, ker drugače ji nisem še enkrat za jesti po kopanju dajala, oziroma smo jo kopali pred večerjo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1556
28.3.2011 13:33:18   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: valek

Kako pogosto kopate vaše dojenčke?
Mislim da je Meta enkrat omenila da ga dnevno kopa...
a ni to preveč..... meni je patronažna rekal da samo 2x na teden....

Jaz ga na 2 dni pa vedno mu rito in pod vratom s trdim milom umijem, ker mu začne smrdet. precej se poti, sploh ko se hrani. Prvega nisem nič z milom umivala 4 mesece, ker ni bilo potrebe. Sama presodi, koliko Kevin rabi

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
28.3.2011 13:50:33   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Meta, ti si na AM, ne? A daješ zvečer unega, ki bolj nasiti, da ti tako lepo spi?

malo dojim in veliko dodajamuser posted image . Tudi zvečer dobi navaden aptamil pa dozo GAS Bimbijevih kapljic ampak ga pa res nafilam do ušes z mlekomuser posted image . Ob 19h dobi obrok, dobre pol ure kasneje se skopava potem mu pa dam še eno polovičko obroka, da je res sit. In potem ponavadi spi 6-7 ur, poje in spi še 3-4 ure (danes celo 5)

Meta, a pomagajo GAS Bimbi kapljice?

Prvemu so ful, temu pa se mi zdi, da ne. Zdaj probavamo malčkove od lekarne LJ. Vsekakor so zelo okusne in če nič drugega, dudo rajši primeuser posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
28.3.2011 13:52:56   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: zasi

Pozdravljene!

Mam eno vprašanje za že izkušene mamice: Mi smo našo pupo fajn prehladili. Na nosek smrka in zelo močno mokro kašlja. Nima pa vročine. Kaj je za naredit? Naj gremo k zdravniku? Zaenkrat ji v nosek dajem fiziološko raztopino, čistim pa ji ga z aspiratorjem. Vem spravim zelo veliko tekočine. Sicer pa ne vem več, kako ji naj še pomagam. Predvsem kašelj me skrbi. Kako dolgo ponavadi trajajo taki prehladi?

Pa še to me zanima? A so kake razlike v fizioloških raztopinah? Katero ve uporabljate? Mi mamo Nivejino v tistik malih dozicah.

Za kašelj so fajn kakšne inhalacije (vretje kamilic npr.). Fiziološka je pa itak samo prekuhana voda z inimalnim deležem soli notri in je razlika samo v tem, da so ene pakirane tako, da ostanejo sterilne, druge pa ne. Sterilne so bolj za čiščenje ran, popka, oči, tiste nesterilne so pa za nos. Te male dozice so sterilne. Mislim, da gor piše da 1 dan po odprtjuuser posted image

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
28.3.2011 13:58:39   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1

isabela tudi pri nas imamo zamašen nosek in tak kašelj...po moje da z noska teče dol in zato kašljajo...poleg tega je imela mala tudi malo vneta učka, je pa zdaj bolje in prav tako ne vem, ali bi morala k zdravniku....
mam pa še eno vprašanje punce, tiste, ki imate že tud večje otroke, moj 2letni sin skoz po malem pokašljuje, ma se mi zdi da se prou nikol čist ne neha, ma sigurno ž od novga leta...pa ko grem  k zdravniku (sem bla že 3krat) nič ne sliši na pljučih,,,kaj naj naredim...je p tako, da najprej malo suho zakašlja, nato pa grejo ven tudi hrklji.... kaj bi ve naredile, a bi zahtevale od pediatra še kake dodatne preiskave? vročine pa nima, je ful živahen...hodi v vrtec....

drugače pa smo mi tud veliko zunaj, mooj sinko tud kar lepo hodi ob vozičku, pa zaenkrat mu kr gre....žlepo bodite.

Ista zgodba pri nas. Star je 2,5 let, kašlja že od novega leta, včasih bolj, včasih manj. Spil je vsaj 3 trpotčeve oz. slezove sirupe pa ni nič pomagalo. Pediatrinja mu je poslušala pljučka, ga dala na krvne preiskave in nič. Vse ok! Poslala naju je domov z navodilom naj pije topel čaj z medom. Ker čaja ne pije sem mu dajala v čokolino malo meda. Mogoče je malenkost pomagalo. Boljše je bilo tudi, ko smo mu v sobo postavili vlažilec zraka. V dneh hujšega kašlja pa sem mu zvečer dala panatus sirup in ponoči za pomiritev kašlja granobil (mora znat lizat bonbone mi je rekla v lekarni, drugače ne smeš). Tako, tudi mi smo diplomirali iz tega. Zdaj pokašlja le še 1x ali 2x na dan, ponoči pa HB vč ne. Jaz krivim suh zrak

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
28.3.2011 14:01:33   
meta21

1. posvetovalnica: v šestih tednih smo uradno zrasli za 4,5 cm (56,5 cm imam zdaj, čeprav je sestra ni do konca stegnila, doma je merila vsaj še 1,5 cm več user posted image ), zredili smo se za 1480g (skupaj 5020, čeprav hecno, da tehtajo s plenico in bodijem), glavica pa je zrasla za 3cm (skupaj 37cm). Pohvaljeni smo bili za kožo in sledenju predmetov user posted image

Saj plenico in bodi odštejejo. Majo ful naštudirano, kolk gramov tehta kakšna cunjica ali pleničkauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1561
28.3.2011 14:02:29   
meta21

Pa danes ponoči smo spali 6 ur! user posted image Hvala meta za nasvet. Smo jo tudi mi včeraj zvečer najprej nahranili, potem skopali in še enkrat nahranili, tako da je bila uiber sita, ker je kar veliko pojedla. Očitno je pomagalo, ker drugače ji nisem še enkrat za jesti po kopanju dajala, oziroma smo jo kopali pred večerjo user posted image

Sem zelo zelo vesela, da je pomagalouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1562
28.3.2011 14:04:09   
meta21
Midva imava pa danes 10 let kar sva skupaj in če nama uspe dat otroka ob normalni uri spat, bova šla v kitajsko tukaj blizu. Upam, da nama uspeuser posted image . Dedi bo pa ob dveh elektronskih varuškah dežuraluser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
28.3.2011 14:42:27   
trsica

IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1

Ista zgodba pri nas. Star je 2,5 let, kašlja že od novega leta, včasih bolj, včasih manj. Spil je vsaj 3 trpotčeve oz. slezove sirupe pa ni nič pomagalo. Pediatrinja mu je poslušala pljučka, ga dala na krvne preiskave in nič. Vse ok! Poslala naju je domov z navodilom naj pije topel čaj z medom. Ker čaja ne pije sem mu dajala v čokolino malo meda. Mogoče je malenkost pomagalo. Boljše je bilo tudi, ko smo mu v sobo postavili vlažilec zraka. V dneh hujšega kašlja pa sem mu zvečer dala panatus sirup in ponoči za pomiritev kašlja granobil (mora znat lizat bonbone mi je rekla v lekarni, drugače ne smeš). Tako, tudi mi smo diplomirali iz tega. Zdaj pokašlja le še 1x ali 2x na dan, ponoči pa HB vč ne. Jaz krivim suh zrak

Kar se kašlja tiče, je moj starejši vedno pil toplo mleko z medom in lizal granobil. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
28.3.2011 14:55:09   
Teyla

Meta, ti si na AM, ne? A daješ zvečer unega, ki bolj nasiti, da ti tako lepo spi?

malo dojim in veliko dodajamuser posted image . Tudi zvečer dobi navaden aptamil pa dozo GAS Bimbijevih kapljic ampak ga pa res nafilam do ušes z mlekomuser posted image . Ob 19h dobi obrok, dobre pol ure kasneje se skopava potem mu pa dam še eno polovičko obroka, da je res sit. In potem ponavadi spi 6-7 ur, poje in spi še 3-4 ure (danes celo 5)

Prvemu so ful, temu pa se mi zdi, da ne. Zdaj probavamo malčkove od lekarne LJ. Vsekakor so zelo okusne in če nič drugega, dudo rajši primeuser posted image

Vidim, da imate kapljice Malček. Kako ti jih uspe nakapati na dudo, če jih je 10? Jaz sem probala, dala gor eno kapljico ali dve, pa je vse končalo samo okoli njenih ust. Tako da ji dajem po žlički zmešano z vodo ali čajem. Je pa dolgotrajen proces in običajno ji moram nato zamenjat majico. user posted image

pa čestitke za obletnico. user posted image user posted image
Teja ima pa danes 2 meseca in mami bo spekla muffine in biskvit. Mala sicer ne bo nič jedla, bo pa zagotovo dobila svojo dozo preko mleka. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
28.3.2011 15:45:34   
sara1986
da vas malo pozdravim.. ponoči spimo po 6ur in pol in sem res zadovoljna z našim miškom. 1 krat na dan mu dodam novalac AC in z odvajanjem nimamo težavuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
28.3.2011 15:49:25   
Tigrica86

aha, no, saj poskusit ni greh... ker očitno našega res mučijo hude kolike, ker se krči in jok pojavljajo vsak večer ob isti uri user posted image no, včeraj se je eno uro kasneje začelo, ker smo pač prestavli uro user posted image in pol je mami cel dan sitna, ker ni naspana (atija sem nagnala v dnevno spat, ker zadnje dni hodi v službo kot kak zombi) sem bla navajena na cca. 9 ur spanja na dan, zdj pa kr naenkrat sam 4 urce, če jih je 5 sem že čist happy...

a katera pozna kapljice Coliprev ? študiram da bi tud s tem probala...

res ne vem več, kak pomagat mojmu sončku

uživajte (če mate kj sončka, pr nas je sako žalostno vreme) s svojimi user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
28.3.2011 15:59:26   
Tigrica86
aja, še neki sem hotla. mogoče bo kateri smešno, ampak js sm v dilemi...

js našega frajerja polno dojim, ampak mami bi rabla kak dan it si mal obnovit garderobo in nočem user posted image zraven v trgovske centre vlačt. glede na to, da še vedno dojim na 3-4 ure, bi mogu en obrok dobit po steklenički (kar sploh nism ziher da bi znal jest user posted image ) in sem v dilemi, al naj si mleko načrpam (tvegam da ga ne bo za cel obrok, oz da ga bo za en obrok pol premal), al naj dam AM. bolj enostavno bi bilo  AM, ampak v poplavi izdelkov ne vem katerga izbrat. dobil bi ga samo občasno, ko pač zizik ne bi blo doma, ampak zdj sm pa v dilemi, kk nardit oz. katero AM izbrat... a se bi blo dober prej s pediatrom posvetovat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1568
28.3.2011 16:49:38   
hel32
Pozdravljene!!
Imam ravno malo časa, da se razpišem, tastarejši malček spi, Lucija pa ni tako zahtevna, in lahko zraven nje tudi kaj nardim.
Mi smo dobro, papcamo na 3-4 ure, ponoči na 5user posted image tako, da nimam pripomb, malo nas še črviči, občasno, kak dan bolj, kak dan manj, tako, da je na kocu kr znosno. Zdaj, ko je tako lepo vreme smo večina časa kr zunaj ali na sprehodu, ali pa pred hišo, not gremo, samo toliko, da se najemo in previjemo.
Ja pri nas je pa pravi podvig, spravit dva malčka ven, takole imamo red; najprej je na vrsti Lukas, ga previjem, oblečem do jakne, potem spedenam Lucijo, do konca, po navadi dam sam pajaca čez oblačila, ki jih ima za v hiši+kapica+odejica, in še prevleka od vozička, in, to je to.

Še glede vozičkanja, mi imamo voziček za dvojčke od Jane in je zelo praktičen in uporaben, v trgovini prideš do vsake police, ker je zaporedno narejen, smo pa poskusili že tudi tako, da je mali pešačil zraven vouička, pa nam ni uspelo prit nikamor, star je pa 18 mesecev, in ni šans, da bi on dalj časa pešačil, ker njega zanima vsak kamenček, muca, ptuček, vejica,..., ma, ni da ni.

Kakanje, hm, mi kakamo na vsak drugi dan, imamo pa tak rumenkast kakec z belimi kepicami, kar je dobro, sem pa v eni raviji, Moj malček zasledila kaj pomeni kak kakec, sam, zdaj se mi ne ljubi iskat, bom ob priliki skenirala in prilimala gor! Ja, nas kr fajn matra ta kakec, tako, da jaz ji dam kr za preventivo malo prkuhanega rjavega sladkorja v vodi, da jo potem požene, in, da se ne toliko matra!
Mi imamo od Milupe Aptamil Confort, in mi za 1x odgovarja, kupujemo pa v Leclerku, mislim, pa, da je cse originalna embalaža, ker povsod piše da je narejeno v Švici!! Edina razlika z Avstrijo je v pakiranju!

Kopanje, mi se kopamo vsak dan, namilim z trdim milom pod pazduho, vratom, ker zelo grdo pije in ji veliko steče za vrat, in za uhicami, ter po spolovilu, mažem jo z Bubchen oljem Baby first, ima lepo, mehko kožo.
Sicer, pa vsaka mama ve, kako in kolikokrat bo kopala svojega otroka, nam odgovarja tako, ker imamo skozi toplo in ni treba extra gret, pa vsak skopa svojga, se menjujeva, en teden eden, en teden drugiuser posted image , in nam laufauser posted image

Tehtanje v posvetovalnici- naša sestra tehta nage otroke, prvič slišim, da tehtajo z pleničko in bodijemuser posted image

Vpis v vrtec, mi smo vpisali oba, sicer pa sem slišala, da ne bo prostora januarja,...razmišljamo o privat varstvu.

Tigrica, če imaš pumpico si vsak dan malo spumpaj in hrani mleko v zamrzovalnik, pa potem odtali, za primer, ko te ne bo, in naj mu dajo po flaški, mislim, da je tvoje mleko boljše kot katrokoli AM. No, moje mnenje, sicer pa jaz ne dojim več, in ne vem, kako gre, če dojiš polno, pri 3. otrocih nisem še nobenega polno, mi smo čist na AM.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
28.3.2011 16:54:46   
Teyla
tigrica jaz imam isto dilemo. Le da jaz Tejo dojim skoraj vsako uro, ko je budna. user posted image Čakam, če bo minilo, ker sumim na zagon rasti.
Drugače bi si pa jaz izčrpala, pa če pač ne bi bilo dovolj, bi jo pa začasno duda zadovoljila, do krize bi pa že nazaj prišla. Ampak to bi blo ok, če bi jo pustila z mojim. Če bi jo pa peljala k mojim staršem, da bi šla midva recimo v kino, se pa verjetno ne bi dobro izšlo, ker še ne poznata začetnih znakov lakote in po koncu hranjenja ne bi vedla, če je še lačna ali ne. Tak da jaz ne bi bla mirna, moj pa verjetno tud ne. Tako da ostajam priklopljena nanjo. user posted image
Pediatra vprašat se mi sliši smiselno, jaz bom ziher povprašala naslednji teden.

Neposredna povezava do sporočila: 1570
28.3.2011 20:35:24   
METULJ1
Hoj,   Še jaz poročam. Uspešno prestali 1. posvetovalnico. Veliki smo 54 cm in težki 4180g. Za vnet uček smo dobili kapljice Tobrex. Je zdaj že malo bolje. Seveda ma pa gospodična zdej še zamašen nosek. Ji ga čistim s fiziološko in sesalčkom za nos. Upam, da bo kmalu bolje.   Zaprtost – naša zdej kaka na 4 – 5 dni. Je pediatrinja rekla, da ni panike, ker je dojena. Mi gre pa na živce, ker se revica ves čas napenja, stoka in prdi, samo kakat ne more. Tud to upam, da čim prej izzveni.   Vozičkanje – mi mamo pa na navaden voziček montiran buggypod (stolček). Sicer pa tud brez tega ne bi blo take panike. Mala bo stara 15 mescev pa lepo zraven pečaši. Morm reč, da je res pridna. Tud zdej k gremo na sprehod se neki časa vozi, vendar kmalu zahteva, da bi šla hodit.    Toliko zaekrat. Danes sem na knap s časom.   Lahko noč in pozdravčki vsem

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
28.3.2011 21:17:30   
maurica
hvala vsem za izrečene sožalje user posted image

mi smo bili danes na pediatrični kliniki na kontroli (zaradi tistega, ki sva šla z Anžetom takoj iz porodnišnice na pediatrijo) in je vse bp user posted image

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
28.3.2011 21:18:48   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Eno vprašanje: a se vaši user posted image tudi že odkrijejo ponoči? Naš se je danes zbudil skoraj brez kovtra. Ne vem ali naj ga že v spalno vrečo dajem??

Bine spi v spalni vreči že od starosti 2 tednov. Se mi zdi, da mu tudi občutek varnosti daje pa še ponoči, ko ga hranim, ga sploh ven ne jemljem in se mi zdi, da lažje nazaj zaspi, ker je na toplem.

koliko ga pa pol še dodatno pokriješ? koliko stopinj imate sicer v spalnici?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
28.3.2011 21:25:35   
maurica

aja, še neki sem hotla. mogoče bo kateri smešno, ampak js sm v dilemi...

js našega frajerja polno dojim, ampak mami bi rabla kak dan it si mal obnovit garderobo in nočem user posted image zraven v trgovske centre vlačt. glede na to, da še vedno dojim na 3-4 ure, bi mogu en obrok dobit po steklenički (kar sploh nism ziher da bi znal jest user posted image ) in sem v dilemi, al naj si mleko načrpam (tvegam da ga ne bo za cel obrok, oz da ga bo za en obrok pol premal), al naj dam AM. bolj enostavno bi bilo  AM, ampak v poplavi izdelkov ne vem katerga izbrat. dobil bi ga samo občasno, ko pač zizik ne bi blo doma, ampak zdj sm pa v dilemi, kk nardit oz. katero AM izbrat... a se bi blo dober prej s pediatrom posvetovat user posted image

jaz ti tudi svetujem da si večkrat spumpaš in shraniš v skrinji/hladilniku za take priložnosti. pri AM je tako, da ko ga odpreš, ga moraš porabit v roku 14 dni. če pa boš že kupovala, kupi majhno škatlo. al pa če imaš kakšno kolegico, ki daje AM in jo prosiš, da ti da za dva obroka

Neposredna povezava do sporočila: 1574
28.3.2011 21:47:55   
DIANE
tigrica68 mi smo probai te kapljice coliprev vendar nam niso preveč pomagale nekak zej enčas imamo antiflat pa je kr mal bolje odvisen od dneva kak dan je ful vredu drug dan pa spet mal več krčov vendar je znosneje kot je blo upam, da bo šlo samo na bolje.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Baby shower
Michonne RR

Ali ste imele zabavo pred rojstvom otroka (Baby shower)?

Da-organizirala sem jo sama (26%)

Da-organizirale so mi jo prijateljice (23%)

Ne-takrat tega še nisem poznala (13%)

Ne-to mi je totalno mimo (38%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!