hel32
|
Pozdravljene!! Imam ravno malo časa, da se razpišem, tastarejši malček spi, Lucija pa ni tako zahtevna, in lahko zraven nje tudi kaj nardim. Mi smo dobro, papcamo na 3-4 ure, ponoči na 5 tako, da nimam pripomb, malo nas še črviči, občasno, kak dan bolj, kak dan manj, tako, da je na kocu kr znosno. Zdaj, ko je tako lepo vreme smo večina časa kr zunaj ali na sprehodu, ali pa pred hišo, not gremo, samo toliko, da se najemo in previjemo. Ja pri nas je pa pravi podvig, spravit dva malčka ven, takole imamo red; najprej je na vrsti Lukas, ga previjem, oblečem do jakne, potem spedenam Lucijo, do konca, po navadi dam sam pajaca čez oblačila, ki jih ima za v hiši+kapica+odejica, in še prevleka od vozička, in, to je to. Še glede vozičkanja, mi imamo voziček za dvojčke od Jane in je zelo praktičen in uporaben, v trgovini prideš do vsake police, ker je zaporedno narejen, smo pa poskusili že tudi tako, da je mali pešačil zraven vouička, pa nam ni uspelo prit nikamor, star je pa 18 mesecev, in ni šans, da bi on dalj časa pešačil, ker njega zanima vsak kamenček, muca, ptuček, vejica,..., ma, ni da ni. Kakanje, hm, mi kakamo na vsak drugi dan, imamo pa tak rumenkast kakec z belimi kepicami, kar je dobro, sem pa v eni raviji, Moj malček zasledila kaj pomeni kak kakec, sam, zdaj se mi ne ljubi iskat, bom ob priliki skenirala in prilimala gor! Ja, nas kr fajn matra ta kakec, tako, da jaz ji dam kr za preventivo malo prkuhanega rjavega sladkorja v vodi, da jo potem požene, in, da se ne toliko matra! Mi imamo od Milupe Aptamil Confort, in mi za 1x odgovarja, kupujemo pa v Leclerku, mislim, pa, da je cse originalna embalaža, ker povsod piše da je narejeno v Švici!! Edina razlika z Avstrijo je v pakiranju! Kopanje, mi se kopamo vsak dan, namilim z trdim milom pod pazduho, vratom, ker zelo grdo pije in ji veliko steče za vrat, in za uhicami, ter po spolovilu, mažem jo z Bubchen oljem Baby first, ima lepo, mehko kožo. Sicer, pa vsaka mama ve, kako in kolikokrat bo kopala svojega otroka, nam odgovarja tako, ker imamo skozi toplo in ni treba extra gret, pa vsak skopa svojga, se menjujeva, en teden eden, en teden drugi , in nam laufa Tehtanje v posvetovalnici- naša sestra tehta nage otroke, prvič slišim, da tehtajo z pleničko in bodijem Vpis v vrtec, mi smo vpisali oba, sicer pa sem slišala, da ne bo prostora januarja,...razmišljamo o privat varstvu. Tigrica, če imaš pumpico si vsak dan malo spumpaj in hrani mleko v zamrzovalnik, pa potem odtali, za primer, ko te ne bo, in naj mu dajo po flaški, mislim, da je tvoje mleko boljše kot katrokoli AM. No, moje mnenje, sicer pa jaz ne dojim več, in ne vem, kako gre, če dojiš polno, pri 3. otrocih nisem še nobenega polno, mi smo čist na AM.