|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 15:03:18   
**M**
Hojla!

mismis...bi blo fino ja, bi loh na kako kavico skočile, sam sem žal dubla datum 14.3., mogoče se nama pa kdaj uspe srečat tam. Me prav zanima kako zgleda pregled, upam, da bo kak uz, da vidmo našo pikico.
pust...midva sva se pred leti našemla, zdej pa nč več, sva že tko maškare haha, pa tut nikamor ne greva, moj ma tok dela, da se ven ne vidi.
bucibirba... za ananas pa res nimam pojma, sem pa slišala, da kao med ni dober v nosečnosti, če katera mogoče kaj ve o tem??
Kile...no js se tut nisem zredila, zaenkrat mi niha od -2,5 pa do -1,5, odvisno kok prejšnji dan zvečer pojem. Mam tut zalogo, tko, da je tole čist super.
Suziiika...men so rekli, da par lekadolov na dan 3-4 naj nebi blo škodljivo. Pri meni je problem, da mam take glavobole, da mi lekadol ne pomaga, razen izjemoma. Če je res prehudo potem vzmem 1, drugače se probam izogibat. Mi je pa lih zanč kolegica rekla, da je med nosečnostjo pojedla ogromno naprosinov in, da ji ni noben reku, da bi loh kej škodovalo. Se mi zdi, da vsak drugač pove, pol pa bodi pameten.
buši...moj je v 2 tednih tok zrastu, kr nenkrat, pa sej je prav takouser posted image

Sem bla v službi, da sem nesla bolniško. No in seveda, sem spet dubla pod nos, da nimam stresne službeuser posted image user posted image  in bla bla bla.

(odgovor članu monika2011)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 15:51:19   
muki1
ne morem vam slediti, res ne.

No, jaz sem tudi opravila težko pričakovano morfologijo. Otrok je ok, tehta okrog 490g. Imam pa predležečo posteljico in je odsvetovala user posted image user posted image user posted image . Upam, da se do konca nosečnosti pomakne navzgor. Časa je še dovolj.
Spol se ni videl. To pa moram priznati, da sem malo razočarana. Malenkost je namignila, da bolj kaže na deklico, ker nikjer ni nobenih priveskov, ampak je rekla da to ni sigurno, ker je detece ves čas kazalo hrbet. Tak da zdaj stavimo spet na 15. april, ko imam 3D, ali 4D ali kaj je že. Ga je pa tudi sama priporočila, je rekla da imajo oni v ZD že dokaj zastarel UZ. Vitalni deli se sicer dobro vidijo, to že, ampak je rekla da se pa pri 3D vidijo detajli, če ima recimo otrok zajčjo ustnico, obrazek se vidi, ušesa, vsak prstek posebej.
No, to je to. Zredila sem se +5 kg zdaj vsega skupaj. 0,80 kg v zadnjem mesecu. Je pa res, da sem morala pazit kaj pojem, ker če bi jedla vse po vrsti potem mi ni rešitve, se ful hitro zredim. Pa slabokrvna sem, sem dobila Retafer. Tudi nič novega.

No, me veseli tudi za vse ostale, ki ste dobro opravile s pregledi. Kar tako naprej. Te morfologije so res super stvar. Mi je pokazala obrazek od malega, joooj, ko en vesoljček. Prav take očke ima nekak ob straneh še bolj in velike temne so videti na UZ. Me je kar spreletelo... lej ga, to je moje dete user posted image .

Lana, je zelo lepo ime. Mislim, da ga ima več v izboru. Tako nežno za malo punčko, a hkrati si komot predstavlajm tudi odraslo osebo s tem imenom.
Jaz sem se čisto izgubila v teh imenih, po mojem bo še ful enega tuhtanja. Včeraj mi je padlo v uho TIM za fantka in se mi nekak valja po glavi zdaj. Toliko sem jih že imela, da se jih pol več ne spomnim. Listek sem pa tudi izgubila.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 16:04:12   
Suziiika
Ma sej js tudi drugače lekadola ne, ker se mi tudi zdi, da nič ne prime, samo zdej nimam kej dost izbire.. ponoči je pa tak najhuj, tak da bom pršparala za takrat, čez dan se že zdrži nekak..
Ma men se tudi zdi, da nekatere ginekologinje prevelko paniko delajo zarad bogih 5 kil, kot da ne vejo da niso vse kile od hrane..
No mismis to pa ni res user posted image  smo dans že kr lepo nafilale dobro stran tule z komentarji, nič skrbet..
Aja da ne pozabim povedat, sem nekej časa začela pisat tak dnevnik kaj se dogaja z bejbijem pa take stvari,da bo lahko pol mel za spomin ko bo večji pa tak. user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 16:14:54   
Roži_
Hejla punce::))))

Super za opravljene preglede in morfologijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Muki, ja to je težko ko ne morešuser posted image , če po pravici povem mene kr razganjauser posted image user posted image , drugače pa bodi previdna, raje počakaj še malo.

Kar se tiče oblekic, jaz sem kupila samo dva poletna bodija in dve dude za guštuser posted image ,
drugo pa nas še vse čakauser posted image
Danes sem malo opazovala trebušček, in sem videla kako trza kožauser posted image ,kaaaako lepooouser posted image

Uživajteuser posted image

_____________________________

Sinček nama je polepšal življenje(2011) in drugi/a se nama bo kmali pridružil/a(2015)

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 18:34:28   
bucibirba
Ejla!!!

Kako smo? Jaz sem danes čisto fuč, dopoldne sva se z mojim sprehajala, popoldne pa sva skočila do Monfalcona (IT)...in seveda spet ni šlo brez nakupa user posted image ...sem kupila še ene rjuhice za voziček, tako da mam zdaj dvoje in to bo to. Pri nas jih ful ne dobiš, al se samo meni zdi?
Sem pa ugotovila, da moj user posted image  ne bo mogu hodit z mano na materinsko šolo...user posted image  Tečaj je od 16.30 dalje, moj pa do 17ih dela in je glih začel novo službo, pa ne more zdaj kar zaprosit, da bi prej hodu...uffffaaaaa! Me je prav potrlo. A je bla katera v podobni situaciji? Še dobro, da pri nas ni treba imet potrdila za opravljen tečaj za partnerja, ko gre za porod.

Ananas...ja, sem brala (ugotavljam, da preveč vsega berem user posted image ), da kako sproži prezgodnji porod...mah, jaz sem ga vseeno napadla danes user posted image
Suziiika, jaz si tudi vodim en tak dnevnikuser posted image . Najprej sem ful iskala en album, taki unisex, in ko sem ga končno našla, se je začelo pisanje in limanje slikic...dokumentiram pa vsak nakup, pa trebušček seveda user posted image user posted image user posted image
Muki1, no super za MF, upam pa, da se bo na 3D vidlo spol 100%.
Rakica82 in bubu_bibi...neke vaje ste omenjale...za kaj pa? A keglove?

Nič, grem malček počivat.
Lepo se mejte!

< Sporočilo je popravil bucibirba -- 4.3.2011 18:35:08 >

(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 18:41:30   
julijka11
pozdravljene
 
spanje in bolečine; meni zelo pomaga, da imam med spanjem na boku med nogami blazino; me kolki in hrbtenica bolijo dosti manj
keglove vaje; se jih res splača delati, jaz jih v 1user posted image  nisem in zelo dolgo po porodu nisem mogla mišic niti malo stisniti; prava groza...sem si zadala zdaj, da jih bom res redno delala

imena; na zalogi imam samo dve imeni...Gašper in Larisa
na morfologijo se moram posebej naročiti v porodnišnici, naslednji pregled pri moji G pa imam 1. 4..

danes na pregledu je bilo vse o.k., najbolj me je skrbela plodovnica  (zaradi AC ), pa je na srečo vse vredu


(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Julijke 2011
4.3.2011 18:48:00   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: bucibirba

Rakica82 in bubu_bibi...neke vaje ste omenjale...za kaj pa? A keglove?



Zdaj jih imenujemo vaje za mišice medeničnega dna. Nekaj časa nazaj smo imele debato o tem, ali jih delati, kako in zakaj, pa smo jo zaključile preko mailov, da ne bi tu gor smetile...

Glede materinske šole - tudi jaz še ne vem, ali bo mojemu user posted image zneslo hoditi z mano. Bi pa rada, ker bi se potem lažje pogovarjala, ne pa tak 'na suho', da mu jaz neke svoje filozofije podajam. user posted image Upam, da bo ratalo...

A se meni samo zdi, ali je tu ratalo zatišje... Hej, babe, dol s FB, še sem pridite malo pisat! user posted image


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu bucibirba)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 7:40:21   
Anonimen
Dobro jutro vsem skupaj,  sem se ravno zbudila in zdaj poskušam izkoristiti teh nekaj prostih trenutkov, ki jih imam, da se vam malo pridružim... vidim, da ste se pogovarjale kako velike bušije že imate. Tole je šele moja 1.user posted image  in pač še nimam prave predstave o tem kako velik postane buši čez čas, ampak vsi ostali pravijo da je zelo velik...izgleda, da mi gredo vse kile na pravo mesto user posted image  

Sedaj pa se grem počasi odmajat v kuhinjo, da si naredim 'zajtrk šampionov' user posted image  saj mogoče se vam bo zdela malce čudna kombinacija, ampak je zelo hranljiva (veliko beljakovin in proteinov)...vzameš skuto (meni je najljubša mariborska od LJ mlekarn), kefir, kako banano in po želji dodaš zraven žlico ali dve mueslijev ali kakih drugih žitaric. Banano narežeš v posodico, dodaš skuto, žitarice in zaliješ s kefirjem...in zajtrk je gotov. Saj vem...sliši se čudno, ampak je zares dobro. V mojih pred-nosečniških časih sem to jedla po treningu na fitnesu ali pa po kaki drugi športni aktivnosti in povem vam, da te prav napolni z energijo...pa še zdrav in uravnotežen obrok je user posted image  ravno za nas user posted image

Lep pozdravčev sem user posted image  in user posted image , uživajte med vikendom user posted image

(odgovor članu bubu_bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 9:02:44   
**M**
Jutro!
Danes so rekli, da bo sonček, upam, da se niso zmotili.
kaj boste kej počele? Jaz grem mal zapravlat, mam napaduser posted image
Nimam več ideje kaj jest za zajtrk, sem vsega naveličana ampak neki je treba, če ne moja pikica hitro protestira.

spanje in bolečine...zaenkrat me  nič ne boli, med noge si stlačim deko in je super. Edino kar je preveč trdno spim in se za lulat zbudim, ko me že vse boli in komi prinesem do wcja, prou smotan občutek.
imena...najina pikica bo očitno brez, sva čist brez ideje za punčko, eno nama je všeč pa jo mamo v žlahti, pa mi nekak ni, nevem bo še zanimivo.

Grem spit mal kavice pol se pa počas zrihtat, lepo izkoristite vikenduser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 9:24:25   
total
Jutro,tut mi smo se naspali in upamo,da bo danes zares sonček. Capučin sm že spila in pojedla žemljico namazano z nuttelo,mi je prav pasalo.
piccolina tut jaz večkrat jem žitarice z sadjem,sam včasih pa čist kontra kaj pojem. Večkrat si sedaj pripravim šejk iz jagod in mleka,super  je in to z sinekom midva pijeva.

Tut jaz se ponoči že težko obrnem,ker se ful nekak zaležim,še dobr da mam dormeo ker drgač ne bi prilezla iz postelje.Spim pa sam na boku,večkrat na levem ker drgač mi ful brca če sm na hrbtu..user posted image .
Glede imen sma midva tut čisto brez idej....user posted image user posted image , bomo videli.
Boste kaj pekle krofe??? Jaz sem jih lani  prvič in so bili zelo dobri,letos pa se mi ne da stat za štedilnikom in pacat.

Lp



_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 9:42:20   
juhica
Ma da bo sonček!!¨In pa napovedanih 11 stopinj!!!!!

Moj pridni možek je šel mal delati že zgodaj zjutraj, mi smo pa do devetih spali (ponoči sem samo ene štirikrat delala kakavuser posted image  - ampak naj mu bo, mora čimveč piti zaradi antibiotika). Sedaj sem končala en nezdrav zajtrk - klasika : žemlja z majonezo in mortadelo ter kumaricami, zdej jem še nutelo, pol pa je čas za pollitrski kapučin - sej čez dan bolj zdravo jem, zjutri mi pa paše malo packarijeuser posted image .

Ko pride moj domov bomo šli na karneval v Zagorje, kjer sodeluje naš večji fantek (vrtčevska skupina gre) - vsaj eden v družini bo mal aktiven, midva glih nisva tipa za maškarce...

Pridne za dnevnik, jst sem prava lenoba za take stvari, pa nimam albuma za prva dva, pol pa nočem da bi tretji odstopaluser posted image .

Meso mi čisto nič ne paše, in sklepam da bom tudi jst spet dobila železo (sem že tako ali tako slabokrvna, mam močne menstruacije - ko jih nisem imela zaradi dojenja, sem imela železo fantastično), ki ga spet ne bom preveč pridno jedla, ker dobim črno drisko po njemu... Zato bom pa danes delala ocvrte piščančje zrezke, že dooolgo jih nisem sama panirala, pa so mi taki najboljši...

Lep dan želim vsem!!

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 12:26:30   
maca84
total jaz sem jih malce prej naredila in to prvič v življenju user posted image samo še z marmelado jih moram napolniti in bo to to, upam da mi uspe tudi to....potem pa maškar vabljene na obisk user posted image

No tiste ki nimate ideje za imena....če želite rečte pa vam napišem najin spisek.....samo niso glih imena moderna in praktična pa kaj zelo kratka.....sva bolj pristaša "normalnih" (no sej so vsa imena normalna zato jih pa kot starši damo svojim otrokom user posted image ) imen oziroma ni na spisku ravno kakšnih ameriških ali pvedskih imen z raznimi dvojnimi L,H ali pa z Y,X, W ipd.... če vam ustreza samo rečte pa napišem user posted image sej je tako dolg spisek da se ne bojim da bi se potem vse za isto ime odločle user posted image

uživajte user posted image še naprej pa se še tipkamo user posted image

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 12:30:02   
maca84
aja,sem pozabla napisati prej....tiste ki ste že mamice....a bi lahko katera kakšen svoj seznamček napisala kaj vse se rabi doma po prihodu iz porodnišnice (ne mislim cotk in pleničk,lahko pa tudi če katera želi ampak jaz to že vse imam od sestre in je imela vsega več kot preveč) predvsem za flaške,dude,kreme,olja,sterilizator flašk itd.....kaj je potrebno od tega in brez česa se da preživetiuser posted image pri meni je sestra sicer imela vse zadeve od a do ž kar je videla na kakem seznamu ampak meni se zdi da je pri nekaterih stvareh to metanje denarja stran in bi ga lahko porabila z možem za kakšno drugo stvar oziroma itak ga bo šlo malo morje vsaj za plenice če ne drugega ..... no če je katera tko prijazna in to napiše bom prav vesela, pa verjetno ne bom vesela samo jaz.... hvala user posted image

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 12:47:45   
Špelca21
Oj oj.
Kako ste na tole sončno pustno soboto?

Jst sem mela pa včeraj zvečer razel napad panike (no sj to da mam 100x bolj intenzivna čustva zdej ko sem noseča je itak), ker še ne čutim nič našega otročka (vsaj ne da bi vedla da ga) sem pa v 20. tednu. Pol me pa za povrhu vsega še vsi spračujejo če že kaj brca, a že kaj čutim. In potem dobim nek filing kaj pa če kaj ni ok?! user posted image
Pregled mam sicer 16.3. ampak meni je to cela večnost.

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 12:54:33   
Suziiika
Luštno je zunaj dans ja, ko bi le ostalo neki takega, je blo dost snega za letos user posted image

Ja midva tud grema v trgovino zdej enkrat, smo čisto brez meska user posted image  pa smo zej 2 dni fajn improvizirali, sma mela včeraj za kosilo makarončke z jajčko in ker js ne znam kuhat za dva (je težko ko sem pa prej za 5user posted image ) pa so nama makarončki še ostali, pa sm kr omakco iz pelatov, tune pa koruze zmešala (nisem še prej to delala sam nekak se mi je zdel da bo pasal skup?), in je res fajn ratalo, pojedla lepo vse, nič strata delala in sem kr vesela.. ker včas res preveč bek damo.. no če se da pojemo kasneje, al pa v zmrzovalnik, samo nekatere stvari se ne da..

Kar se zajtrka tiče, moj je (skoraj) vedno isti, kruh pašeta pa kava.. pašteto kakšna margarina včasih zamenja, ali pa zdaj že dva dni jema maslene rogličke user posted image  rabim tak bol nasiten zajtrk, drugače pa muslije pa jogurte za večerjo ponavadi.. mmmmuser posted image

Krofov js še nisem delala, letos še ne bo prvič user posted image  bomo pa poskusli enkrat user posted image  tiste pa ki jih boste delale, naj vam čimbolje uspejo user posted image

Za seznamčke se pa js vse priporočam, ker sm tak čis zgublena kok česa pa kok česa ne, nočem pa res ne bv miljon stvari nabavit (kar bi jih ker so vse stvari tok luškane), ampak je res potrata denarja.. tak da če ma kira kej, se javljam js tudi.

Uživajte vikend in pust..

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 12:58:58   
MetiLu
Dan punce!

Midva s tamalim in mojo mami smo šli danes dopoldan v supernovo na maškarado in je bilo kar luštno. Tamal je dobil balonček, pa na kavico smo šli, pa jaz sem dobila eno lepo belo nosečniško bluzico v H&M-u (je mami častila user posted image ) Sem hotla kakšen modrc, pa imajo trenutno take čudne modele ... no, pa je bil dopoldan mimo. Zdele je šel mulček počivat, popoldan gremo pa na rojstni dan-piknik varianta. Tako, da mi danes ni treba kuhat user posted image  sem zdele sam mal goveje juhce zakuhala, je prav pasalo.

Krofov jaz ne pečem, ker jih pri nas noben preveč ne mara. Imamo raje flancate, jaz sem na krhke flancate čist nora. Mogoče se jih jutri lotim narest.

Za zajtrk jaz prepogosto prakticiram sendviček s poli salamo, kruh s kislo smetano, ali pa neki na hitro - čokolino.

Pri nas se je tudi sonček pokazal, prav paše. Grem si še eno kavico narest, pol pa mal noge u luft.

Seznamčka pa jaz nimam nobenega. Se pa ne splača nič kaj preveč nakupit, ker se potem vidi ali se zadeva rabi. Meni je žal, da sem si kupila pumpico (in to še kasneje, ko sem imela res navale mleka), pa sem jo rabila pomojem lih en teden. Sterilizatorja nisem imela. Izčrpanega mleka pa tamal ni hotel pit... zato ker ni prenesel nobene flaške. Mogoče kakšen mali (magari testni) paketek adaptiranega mleka, za vsak slučaj. Potem fajn je kupit čist navadne škarjice (kovinske) za nohte, ki so zaobljene. Jaz sem si kupila ščipalko in neke mini otroške škarjice in oboje so kar malo nevarne za tiste mikene user posted image  nohtke. Nepotreben nakup.
Prav pridejo tudi tiste prve rokavičke, da se otroček ne praska. Pa fiziološka od nivee, ki je v malih ampulah. Pa paketek vate, nežno tekoče otroško milo (jaz sem kupila tudi trdega, ki je potem romal v smeti...). Kopala sem ga od začetka samo v vodi, v katero sem vlila malo otroškega olja Bubchen. Uporabljala sem bombažne krpice od tosame za umivanje. Kakšne posebne kreme niso potrebne, razen za ritko. Pa nam je veliko pomagal Ribodermin (za vneto rito, za temence, ...). Nabavite tudi paketek robčkov za rito brisat, pa seveda paket pleničk (2-5 kg smo mi prerastli v 14 dneh, ker je bil tamal pač res velik). Termometer (fino če ima konico gumijasto-gibljivo, ker se najlažje meri vročino v ritki), kakšna dudica, več se zdele ne spomnim.

Zase bom tudi tokrat nabavila mrežaste hlačke in bombažne vložke, kar v Tosami. Prejšnjič sem lahko samo take nosila nekaj dni zaradi šivov. Pa v P si bom nesla svojo spalno srajco in modrc za dojenje, ker njihove ful praskajo. Pa copate s trdim podplatom, da ne premočijo. Pa lanolin krema za bradavice. In blazinice za v modrc, ker od začetka včasih zize spustijo, pa da potem ni majica mokra user posted image  men se je prejšnjič to umirilo po enem mesecu, nekatere pa imajo s tem uhajanjem mleka dalj časa težave.

Ostalo pa zavisi od otroka. Kako steče dojenje, če so kakšne alergije, razpokane bradavice, premalo/preveč mleka, itd. Se potem pilagajaš in dokupuješ potrebno.

Uh, sem zdele kar nametala nekaj. Kar sem se sproti spomnila. Upam,d a kateri kaj pomaga.

< Sporočilo je popravil MetiLu -- 5.3.2011 13:25:20 >


_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Julijke 2011
5.3.2011 13:24:53   
juhica
No da vam zaupam svoje predloge za punčko, ki je pri nas zelo verjetno ne bo - Valentina, Lucija, Julija, Kaja, Veronika. Lano pa eno poznam od prijateljice, lušna punca zelo in lepo ime fuuul.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 8:50:07   
mismis
dobro jutro vsem skupaj,

evo mene ležim na kavču in se bašem z Linolado user posted image , kg grejo pa gor. Prednost bolnice je bila v tem, da si tam dobil zdrave obroke, doma pa spet jemo kar nam pašeuser posted image

_____________________________

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 8:50:16   
MetiLu
dobro jutro

Mi smo ga včeraj prav luštno feštali, samo hrane je bilo čist preveč, sem se tako nabasala, da me je prvič zares vse tako tiščalo, da sem komaj dihala ... ma hudič požrešni ... so imeli bograč, pa čevape in ostalo pečenje, sladkarij, da se ti zmeša user posted image  v glavnem, prebava komaj zdele prihaja k sebi, seveda po jutranji kavi in obisku "pisarne" user posted image

Danes v planu ni nič posebnega, trenutno je pranje na programu. Mogoče bomo šli k tašči na kosilo, bomo videli, ko se možek spravi pokonci... je imel včeraj nočno in pol je cel dopoldan v hosti pomagal delat, popoldan smo šli žurat, tako da se ni čisto nič naspal. Gamoram dones mal dlje pustit spat user posted image

lepo nedeljo vsem

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 9:30:50   
juhica
hej mismis, otroci imajo radi linolado - po moje sta tvoji punčki prav veseli slastnega obroka user posted image user posted image .

Včeraj nismo šli v maškarce, je tastarej reku, da mu je slabo, ampak ni mu hudega. Gremo pa danes malo do babi, pa do njegove sestre, pa sosede "nadlegovat" - jst bom ciganka, moj ženska (sva ga včer napravla, ko sem eno lasuljo našla v hiši), tamala pa duhca, edino ne vem kako najmlajšega prepričati, da bi sodeloval, ker se ga teško oblači v kaj novega.... Zanimivo bo pri babi, ker je vsa žlahta na kupu, pa vsi so precej ortodoksni - to so poganski običaji zanje, ki jih sicer tolerirajo, ampak starša v pričakovanju tretjega, bi se pa lahko že malo zresnila, a ne user posted image  - no me prav zanima odziv, dosedaj še nisva midva bila maškarce, to bo prvič, da naju bodo videli...

Zdele me pa čaka delo, bom šla počasi panirati zrezke, pa moram paziti, ko jih režem - na srečo se mi rana ni zagnojila, mam res srečouser posted image .

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 9:37:23   
juhica
MetiLU - dobro si napisala - jst dodajam še Bepanthen mast, pri nas je bilo to edino mazilo (pri prvem), ki ga je prenašal, potem pa kup dud že za v porodnišnico, za vsak slučaj, če bo tak divji sesalec, kot je bil tadrugi, da ga nisem mogla dol snet user posted image , pa nastavki za dojenje (avent) - ampak to hitro vidiš ali rabiš ali ne...
pa obvezno blazinice za mleko, meni se je izcejalo do petega meseca v potokih...

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 12:48:43   
total
Jaz se spomnim svojega seznamčka:

za doma:-bombažne krpice za brisat
             -nekaj tetra plenic
             -ribjo kremico
             -fiziološko raztopino
             -kakšno milo za kopat (za dojenčka)
              -70 % alkohol
             -bepanhten mazilo
             -termometer za v vodico
             -mandeljevo olje
             -duda
             -flaške
             -prsna čpralka (če potrebuješ)

za nas: -vložke
          -mrežaste hlačke (čeprav jih zdaj dobiš v bolnci),za doma še kakšne
          -mazilo za bradavice
          -labelo
          -copate za bolnico(jaz bom mela kr kroksice)
          -blazinice za dojenje
          -suhi sprej za lase (če imaš slučajo lase ful mastne,si stem mal urediš)
           
Tole se zadaj spomnim....user posted image

maca84 lahko napišeš seznam imen,da mal vidimo..user posted image .

< Sporočilo je popravil total -- 6.3.2011 12:51:19 >

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 15:18:56   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: total

Jaz se spomnim svojega seznamčka:

za doma:-bombažne krpice za brisat
          -nekaj tetra plenic sem jih mela, pa nič rabila, razen takrat ko je prišla patronažna, sem malega zavila v brisačo
             -ribjo kremico ni potrebe v naprej kupovat
             -fiziološko raztopino 0,5 l steklenica iz lekarne najbolj uporabno za čiščenje popka, ne peče in hitro sušiuser posted image
             -kakšno milo za kopat (za dojenčka) ni potrebe, dobiš v P cel kup vzorčkov pa te najprej porabiš
              -70 % alkohol nimaš za kaj nucat, po novem se namesto tega za rane uporablja fiziološka, ki ni tako agresivna
             -bepanhten mazilo
          -termometer za v vodico
          -mandeljevo olje
          -duda
          -flaške
          -prsna čpralka če potrebuješ, kupiš naknadno , meni jo je šel moj kupit, ko sem zakuhala in se tako 2x rešila mastitisa
            - rokavičke za rokice, da se mali ne popraska, naš je bil kot bi se z mački tepel, dokler mi jih ni moj prinesel v P

za nas: -vložke
       -mrežaste hlačke (čeprav jih zdaj dobiš v bolnci),za doma še kakšne
       -mazilo za bradavice
       -labelo
       -copate za bolnico(jaz bom mela kr kroksice)
       -blazinice za dojenje
       -suhi sprej za lase (če imaš slučajo lase ful mastne,si stem mal urediš)

Jaz bom zdaj vzela še kakšno majčko na naramnice, ker me je tista halja ful praskala, da o bradavičkah ne govorim, pa modrc za dojenje. V prvo sem si sicer pomagala tako, da sem mrežaste hlačke prerezala, da so blazinice za bradavice držale, samo ni isto          

< Sporočilo je popravil frufru -- 6.3.2011 15:28:13 >

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 15:45:09   
total
frufru jaz sem alkohol nucala,ko je bil cepljen,sem naredila mešanico iz kamilic in alkohola,dala na gazico in gor mu dala,nikoli  vročine.Men je vredna zadeva..



_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Julijke 2011
6.3.2011 17:15:45   
maca84
No zdej je pa ratalo....sem že zjutraj hotla napisat jih ,ko mi je monika2011 pisala na ZS za seznamček za punce pa mi ni hotl foruma odpret.....tako da bo zdej še tule ratal.

Torej....imena za user posted image : Živa,Ana,Tina,Lana,Klara,Urška,Valentina,Vesna,Katja,Manca,Zala,Neža,Jana,Tinkara,Tajda,Katarina,Kristina,Lucija,
Veronika,Sonja,Ajda,Tanja,Anja,Nika,Neja,Alja,Julija,Maša,Lina,Janja,Nina,Anika,Daša,Tjaša,Zala,Neca,Tamara,
Valerija,Pija

in še za user posted image : Miha,Gašper,Anže,Andrej,David,Domen,Klemen,Dominik,Matija,Jakob,Lovro,Nejc,Aljaž,Andraž,Patrik,Gabrijel,Rok

Upam da bo kateri v pomoč in da vas ne bo še bolj zmedlo ker je spisek malce daljši. Pa uživajte v izbiranju

Pa LP vsem



(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?