|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
4.3.2011 14:09:51   
IsabellaLana
Naša miška se tut tkole nazaj zvija ampak ko je lačna in išče zizo. Pa glavico ful drži pokonci. A je to narobe al kaj? Nam ni P nič rekla, da bi bilo to narobe...user posted image

Me pa še nekaj zanima, koliko spijejo vaši malčki? Recimo tiste, ki dojite in dodajate, a najprej podoj in nato dodatek al en obrok podoj, drug dodatek? Naša pri meni spije od 40-60 ml, dodatka pa 50 ml, ponavadi od 7-kratnega hranjenja, je po 4 dojenjih še dodatek, da je sita.

PilotGirl, koliko g je tvoj Nikec napredoval? Ker si rekla, da se ti zdi, da je malo v primerjavi z drugimi... kot sm jaz izračunala, je čisto lepo napredoval.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 826
4.3.2011 14:13:25   
IsabellaLana
PilotGirl7, tvoj Nikec je v emen mesecu napredoval 700 g, to je za dojenčka z nizko porodno težo zelo lep napredek, glede na to, da je minimum 450 g. Ker me ne smemo gledat na to koliko imajo drugi, ker so že štartali z 1 kg več kot naši. Super vama gre, lepa teža, nič ne skrbi.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 827
4.3.2011 14:15:14   
meta21
Ja, jaz sem pa kot že rečeno, včeraj šla jezna spat, ker sem mojemu rekla, če bo tamalega nahranil ponoči, da se jaz malo naspim (ja , nekateri se žal tega ne spomnijo sami) in on mi reče, pa sej ti skoz flaško grem nardit. Me je tolk razpi..., da bi mu kar nekaj v glavo zabrisala. Jao, kakšna žrtev. Vstane, medtem ko jaz dojim in gre zmešat vodo z aptamilom. No, očitno me je vsaj Bine uslišal, ker je spal neverjetnih 9 ur v kosu, od 21h do 6h brez hranjenjauser posted image user posted image user posted image . Sem mogla parkrat na uro pogledat, ko je začel jokat, da sem dojela.

Če bo tako spal, gre v kratkem v svojo sobo, ker jaz težko spim ob njem. Večkrat se ponoči oglasi, malo zamjavka ampak ko prižgem luč in vstanem, on že naprej spi. Če bo v svoji sobi pa tega ne bom slišala, ker to niti varuška ne zazna.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 828
4.3.2011 14:20:48   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Tud Nejc se full zvija nazaj in tud glavco daje čist nazaj tko,da so tud mene opozoril na to in mi je pediater svetoval,da naj ga podlagam,da se nebo tko zvijal.Naš je tud full močan in tud že oreng drži glavo po konci in tud kravce bi pasel,ko je na trebušku tko,da ga kar pazim,da nebi bilo kaj narobe.

Kaj pa je lahko narobe, če daje glavico nazaj? Meni sestra ni nič rekla, samo rekla je, naj paziva. A potem lahko kravice pase al ne? Se mi zdi, da ravno v tem položaju daje glavico ful nazaj... Zakaj se temu položaju sploh reče "pasenje kravic"? Meni je ful smešno... user posted image

meta kaj pa je blo, da te je tak razjezil?

Sem ugotovila, da če je irgačka dovolj zanimiva ji tamala sledi s pogledom, ampak to bolj tko "labavo", bi temu rekla. Nočm paničart, ampak a bi me moglo kej skrbet?
Sicer pa zgleda da je srečna, ker mi zdajle smrči v slingu. user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 829
4.3.2011 14:20:56   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana

Me pa še nekaj zanima, koliko spijejo vaši malčki? Recimo tiste, ki dojite in dodajate, a najprej podoj in nato dodatek al en obrok podoj, drug dodatek? Naša pri meni spije od 40-60 ml, dodatka pa 50 ml, ponavadi od 7-kratnega hranjenja, je po 4 dojenjih še dodatek, da je sita.

Bine se vsak obrok najprej podoji (ca. 20-30ml) potem pa spije še flašo 90 ali 120 ml, odvisno kdaj je nazadnje jedel.

Mi je rekla sestra pri P včeraj, da mora otrok pojest 140-180ml na kg telesne teže.

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 830
4.3.2011 14:24:15   
meta21
Kravice otročki morajo past, ker si tako mišice krepijo. Meni je P pri prvem celo rekla, da nj ga dajem na trebuh in igrače postavim pred njega. Problem je npr. če leži na boku in se čisto nazaj zvija-to pa lahko pomeni majčkeno zategnjenost mišic ampak nič katastrofalnega. Par stvari je treba pazit pa kakšna vaja in se to zrihta. Pazite, da otroka na boku NIKOLI ne podlagate nad vratom, torej za glavo. Če začutijo kaj na zadnji strani glave, jo takoj porinejo nazaj

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 831
4.3.2011 14:26:45   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Sem ugotovila, da če je irgačka dovolj zanimiva ji tamala sledi s pogledom, ampak to bolj tko "labavo", bi temu rekla. Nočm paničart, ampak a bi me moglo kej skrbet?
Sicer pa zgleda da je srečna, ker mi zdajle smrči v slingu. user posted image

Probaj s kakšnimi igračami, ki so res močnih in kontrastnih barv-npr. črno bela ali rdeča. Še boljše pa da se kar ti z obrazom pred njo postaviš in počasi premikaš levo desno-tvoji podobi bo še najraje sledila.

Zato pri nas ne delajo teh testov oz. jih delajo par mesecev kasneje kot drugje, ker smo mamice pol smo panične

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 832
4.3.2011 14:27:16   
valek
Men se pa že rahlo trga. danes ponoči je mala zelo slabo spala. Po hranjenju, ko je bilo očitno, da noče več, saj me je gledala z odprtimi očmi, sem jo dala v posteljico in ni minila minutka, ko se je začela jokat in sesati pest, kot da je najbolj lačna na tem svetu. Jo pristavim nazaj in začne sesat kot utrgana. Par minutk nazaj pa ni hotela joške niti povohat. user posted image A to znajo že pri enem mesecu tako starše zezat al kaj? user posted image Zdajle mi je že smešno, ponoči mi pa ni blo. user posted image
Pa da ne omenjam štale čez dan. Kadarkoli sem jo odložila na njen dnevni prostor, da bi imela malo proste roke in kaj naredila, je bil jok. Spala mi je samo eno uro čez cel dan, tako da je bila budna od 12h do 22h (minus tista urca). A je to normalno? Ker men se bo že rahlo strgalo. Da ne omenjam, da zeha in zapira oči, se prav vidi kako močno je zaspana, ko pa jo odložim v posteljico pa jok in oči kot sovica. Lahko govorim in ji prigovarjam, ampak ne zaleže, razen če jo vzamem ven. Potem je pa umirjena in očke se ji takoj spet zapirajo... Rahlo sumim na zagon rasti, ker prej je v redu spala in ni imela težav da je sama zaspala. če bo šlo tako naprej se mi bo zmešalo. Dobro, da je mami prišla na obisk, da sem imela 1,5h proste roke, da sem pomila posodo in nekaj pojedla.

joj joj......sej si boga...enako je bilo pri meni nekaj dni nazaj še...totalen nered pri spanju...ampak zdaj je na srečo 3.noč spal...krči pa tudi pri našem malem delajo velik problem...včasih res nič ne pomaga....kaplice bio gaja pa še nism dala ,ko menda mora biti otrok vsaj 14 dni star...tak da še mormo 4 dni počakat...

in seveda ima enake finte...zgleda da bo zaspal...pa ga položiš in jok, krči,...spet ne pomaga nič-...s tem da imam jaz še ta problem da me sedaj že 3 dni boli v križu,ko sm eno jutro napačen gib nardila in me je zasekalo tak,...da joj...in od takrat dalje hodim ko omika...zelo težko dvigam malega...mažem si z voltarenom..samo ne pomaga...upam da kmal popusti...kr se že res sama sebi smilim..user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 833
4.3.2011 14:30:03   
meta21

Sem ti nad vprašanjem že odgovorila.

Mah skoz se nekaj kregava, že od tistega sranja s sodelavko naprej. Je kakšen dan ok, pa spet sranje. Nimam pojma, kako se naj stvari še lotim, ker se je zaprl v en oklep in sploh ne morem do njega.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 834
4.3.2011 14:30:24   
Nina33
Oj!
Končno sem vas (spet) prebrala user posted image
Biljana, že cartaš? Če še ne - še vedno navijam za tvoje popadke user posted image
Zvijanje glavice: če to delajo, so baje hipertonični (tako so rekli kolegici pred letom) in so jo dali na razvojno - pa ni z nobenim od njenih dvojčkov karkoli narobe. Tud naš prvi je tako glavo nazaj vrgel, ampak meni je zgledalo isto "nazaj" kot pri "kravcah" in se nisem nič sekirala in ni nič narobe tut z našim ne. Verjetn je panika, če 3/4 cajta tko "leži".
Pust: eh, mi smo že tko al tko ene šeme user posted image Za ta večjiga imam kostum za miško (še moj, star čez 30 let user posted image ), če bi slučajno hotel bit miška, za Nandeta pa prav nč, se mi zdi mal bv (in se strinjam z Meto in njenim piščancem user posted image ).
Spanje: dve noči celo spi 2x po skori 3 ure in sem blažena user posted image
Prepoznavanje joka: klele še nekam gre (tipičen jok za hrano, ostalo pa...), pri prvem je blo vse enaka "arija" user posted image In vedno je joška pomagala - sva se že hecala, de bo mislil, de se vse težave da s hrano rešit user posted image
Eh, vsaj prebrala sem vas - pa mal naklofala, no - zdej morm pa letet, je huda nuja user posted image
Lep dan in vikend vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 835
4.3.2011 14:33:55   
meta21
Tole je enkrat nina nalepla

http://www.youtube.com/watch?v=aivfKI6Vjdg

Je zdaj najbrž bolj aktualno.

A poglej jo, sej si tleuser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 836
4.3.2011 14:35:12   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Kravice otročki morajo past, ker si tako mišice krepijo. Meni je P pri prvem celo rekla, da nj ga dajem na trebuh in igrače postavim pred njega. Problem je npr. če leži na boku in se čisto nazaj zvija-to pa lahko pomeni majčkeno zategnjenost mišic ampak nič katastrofalnega. Par stvari je treba pazit pa kakšna vaja in se to zrihta. Pazite, da otroka na boku NIKOLI ne podlagate nad vratom, torej za glavo. Če začutijo kaj na zadnji strani glave, jo takoj porinejo nazaj

Zanimivo, nam so pa v šoli rekli, da ko damo otroka spat, naj mu damo zadaj rolo brisače, da ne pristane nazaj na hrbtu. In sicer jo damo do lopatic ali pa po celotni dolžini, vključno z glavico. Če damo samo do vratu, zvija glavico nazaj. No Teja jo zvija vznak tudi ko leži na boku in to ful, pleničko sva ji pa vedno dajala samo do lopatic. Ko se zbudi, jo večkrat najdem čisto zvito.
Pedatrinja mi ni nič rekla. Pa tudi nobenih vaj niso omenili. kakšne se pa priporočajo?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 837
4.3.2011 14:42:54   
Tisia
uuu danes ste pa čvekiceuser posted image  sem imela kaj za prebratuser posted image
ko vas berem...vidim da imate prave dogodivščine zuser posted image ..user posted image ..jaz pa samevamuser posted image
urša kaj je lepi tale tvoj pikec,pa take laske imauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

biljana - tale tvoj je pa res trd oreh user posted image . jutri bom spet držala pesti zate

ja očitno je resuser posted image user posted image ...hvala
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Oj!
Končno sem vas (spet) prebrala user posted image
Biljana, že cartaš? Če še ne - še vedno navijam za tvoje popadke user posted image

ne še upam pa da bodo kmalu,da se že rešim tega čakanja..dlje čakam bolj sem živčnauser posted image ,sicer sem po sprehodu imela mal prozorne sluzi pa ne vem al bo kaj začelo dogajat ali pa je od pregleda včeraj ....
lep vikend želim vsem mamicamuser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 838
4.3.2011 14:43:09   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Sem ti nad vprašanjem že odgovorila.

Mah skoz se nekaj kregava, že od tistega sranja s sodelavko naprej. Je kakšen dan ok, pa spet sranje. Nimam pojma, kako se naj stvari še lotim, ker se je zaprl v en oklep in sploh ne morem do njega.

Ne vem kako naj ti svetujem, ker ne poznam čisto dobro situacije in je vsak človek drugačen. Mogoče kakšen dodaten pogovr ne bi škodil. Razložu mu kako se počutiš in da bi rada spremenila zadeve, da ti ni všeč, da se zapira vase in da ti lahko zaupa... Ne vem, če je kul, da ti jaz svetujem, navsezadnje sem z mojim šele 2,5leti. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 839
4.3.2011 14:50:08   
Teyla
ooo biljana, se še nič ne dogaja? Kdaj pa greš v P?
Teja mi tako smrči v slingu in javka ter vsake toliko spusti kakšen vrisk, da se mi skoz smeji. user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 840
4.3.2011 15:11:26   
Tisia

ooo biljana, se še nič ne dogaja? Kdaj pa greš v P?
Teja mi tako smrči v slingu in javka ter vsake toliko spusti kakšen vrisk, da se mi skoz smeji. user posted image

jutri me sprejmejo v Puser posted image  upam da bo do takrat že kaj dogajalo...
ja to pa mora biti lep prizoruser posted image ..jo kaj posnameš ko tako lušno vriskauser posted image ....kak je fajn k že crkljate...
včeraj so dojenčke z porodnega oddelka peljali na ultr.kolkov in sva jih z mojim videla,kar na jok nama je šlouser posted image čist sva bila raznežena....še moj je rekel..meni gre na jok,a bejž no,....sem ga potem hecala,da počaka saj bo jokal ko naše pokuka venuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 841
4.3.2011 15:20:46   
Teyla
a če se ne bo nič dogajalo, ti bodo pa že jutri sprožili porod? Upam da se ti začne po naravni poti. user posted image
Ne je še nisem posnela, itak bolj redko vriskne,je pa zato takrat bolj veselo. user posted image Sme jo pa posnela, ko je kravice pasla na mojem trebuščku, da sem lahko očiju pokazala in je bil čisto navdušen, kako je močna. user posted image Moj pa ni nič jokcal pred mano, se je pa jokal, ko se je po porodu peljal domov iz P in je bil tisti komad po radiu "nikdar sonce ni tako sijalo kot za naju dva...". Baje so mu kar solze začele tečt. user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 842
4.3.2011 15:47:07   
Jo@n
Meta, iste ml si mislila verjetno na dan na kilo teže, ane?

Teyla, če se ful zateguje,pa krivi krbet, to ni v redu,pa potem P pošiljajo na fizioterapijo. Zelo pomaga že pravilno nošenje v obliki lupinice in handling. Vaje? Svetujem ti, da si pošiščeš od Vzajemne DVD Vadba dojenčka in mamice od A. Semolič. Pošiči v lokalni knjižnici, Vzajemna je razprodala. Če ne najdeš, pa sporoči.

Uf, danes sem pa pametna, same nasvete delim... To pa dela deficit spanja user posted image

Pa pridna sem bila in sem oddala dobrih 600 slik v razvijanje. Me je user posted image povedat, kako dolgo so se nabirale na kompu...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 843
4.3.2011 15:50:26   
Jo@n
Isabellalana, jaz dojim ali le na eni, ali pa na obeh, odvisno od povpraševanjauser posted image . Ko sem jo tehtala, je zjutraj pojedla cca 80-100g, čez dan je tega verjetno manj... zvečer, če je mirna, e samo dojiva, če sitnari, pripravim do 90 AM. Včeraj sem ga potem zlila stran... je zgleda sitkala, ker se je že mojega preveč najedla, in ne ker bi bila lačna...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 844
4.3.2011 15:52:43   
little*miss
Dan

Mi smo danes imeli 1. sistematskega. Smo se lepo zredili, zdaj imamo 4400, porodna je bila 3300, (odpustna 3280), zrastel je za 3 cm. Za lulčija sem vprašala, če morem že kožo dol vlečt ali kako je s tem, pa je rekla da se bomo to menli na naslednjem pregledu, da še je zdaj prehitro. Popek je ok, nam je že včeraj patronažna dala zeleno luč za kopanje, ampak je bil včeraj moj v nočni, tako da ga bomo danes skopali. Dobil je tudi kremico za očke, ker še ima vedno vnete. Smo se pa že zmenili, da se pri naslednjem pregledu cepimo proti rotavirusu.

Spi lepo, vsaki dan se ob istih urah zbuja +/- pol urce. Res, nimam pripomb nad njim. So pa ga včeraj krčki grabli, verjetno zato ker sem se hvalila kako ga nene user posted image Ali pa je bila kriva tista Milka ki sem jo zmazala user posted image Zdaj nekaj časa nebom čokolade jedla, pa bom videla če bo boljše.

Jan nebo letos za pusta nič, Tia pa bo kengurujček, bom potem prilepila slikico če bom imela čas.

Biljana, držim pesti da boš čimprej držala štručko v roki. user posted image

meta, probaj se pogovorit s tvojim..upam da se ti bo odprl in se nebo več zapiral user posted image

morem it, lepo se imejte

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

Neposredna povezava do sporočila: 845
4.3.2011 16:29:08   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Meta, iste ml si mislila verjetno na dan na kilo teže, ane?

Teyla, če se ful zateguje,pa krivi krbet, to ni v redu,pa potem P pošiljajo na fizioterapijo. Zelo pomaga že pravilno nošenje v obliki lupinice in handling. Vaje? Svetujem ti, da si pošiščeš od Vzajemne DVD Vadba dojenčka in mamice od A. Semolič. Pošiči v lokalni knjižnici, Vzajemna je razprodala. Če ne najdeš, pa sporoči.

Uf, danes sem pa pametna, same nasvete delim... To pa dela deficit spanja user posted image

Pa pridna sem bila in sem oddala dobrih 600 slik v razvijanje. Me je user posted image povedat, kako dolgo so se nabirale na kompu...

O super, hvala za namig. Bom pogledala, če majo v moji knjižnici. Še prej pa moram preverit, če mi članstvo še velja. user posted image
Kam si pa dala razvit slike? Jaz bi jih tudi mogla, ekr jih imam cel kup, samo ne vem kam dat, da me ne bodo prišle celo premoženje. Z dmom sem razočarana, ker so prišle včasih ven ful čudno odrezane.

little*miss
a to gre potem mala s tabo naokoli za maškare al jo imate samo doma? user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 846
4.3.2011 16:30:11   
Teyla
Tukajle mamo sonček pa greva s tejo malo ven. Saj dobre pol urce ni preveč za prvič? Šla bi do trgovine, pa je malce bolj oddaljena. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 847
4.3.2011 17:36:25   
little*miss
user posted image

evo slikico

Teyla, z atijem bota šla 2 povorki gledat..nevem če si že slišala za Ptujsko in okoliške povorke user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

Neposredna povezava do sporočila: 848
4.3.2011 17:47:44   
Teyla
little*miss ful je luštna user posted image
Sem slišala za ptujsko povorko, ja. Lepo, da gresta tja. Za naslednje leto se bom mogla pa pozanimat, kje imajo kakšno prireditev v Lj. user posted image

prejle sva šle malo ven, ampak je blo tako mrzlo, da nisem več čutila rok (sem imela še telefon) in sem se obrnila in šla domov. Mala je pa celo pot spala, ker sem jo zapakirala kot medveda. user posted image Tak da sva ble zunaj 15min. Bolje išta nego ništa. user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 849
4.3.2011 18:05:20   
zasi

Ah, men se ne da šivat. Niti ne znam na stroj, smao ročno, pa sploh nimam potrebščin. Sem božičku pisala (beri: rekla mami), da bi rabila kakšen komplet za šivanje v škatli, pa so jo v tistih bižuterijah samo čudno gledali. Baje, da ne obstaja. user posted image

Aja, a katera ve, kaj pomenijo rdeče pikice na dojkah? Pa ne na bradavicah, ampak na koži.Imam jih na sredini in po notranji strani dojk ter na dekolteju. Rahlo srbijo, ampak če jih pustim pri miru, je ok. Je to normalen pojav al je kakšna alergija slučajno?

Jaz mam take rdeče pikice po spodnji strani dojk in vsak dan bolj srbijo. In ko sem danes to omenila ginekologu na poporodnem pregledu, je rekel, da so to glivice in mi predpisal Canesten in še neko kremo proti srbenju.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

izbira imena
nataly33

katero ime vam je ljubše?

Nastja (10%)

Natalija (15%)

Nina (42%)

Neja (33%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!