Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 No, kot sm rekla, Marcel ni bil takoj podojen, čeprav sm js že mela mleko, sam se niso kj velik sekiral. So rekli, da se je verjetno napil plodovnice. Cel dan je bolj ali manj prespal, joku ni nič kaj. Js sm skoz težila sestram, da ni še nič jedel, zvečer pa se le najde ena, ki ugotovi, da nima sesalnega refleksa in da mu ga nj spodbudim s prstom v ustih! Bla je vidno jezna na osebje v porodni, ki se ni potrudlo, da bi se midva dojila (moja babica bi se sigurno, vendar je mogla it k drugi porodnici – polna luna je delala svoje). Tud ponoč se nisma nč dojila in na jutranji viziti sm js pač potožla to zdravnici, ki mi je povedla, da so našmu škrateku vzeli kri že prejšnji dan (zarad tega k je men že 29 ur pred rojstvom poknu mehur), da so bli izvidi BP, da pa bodo še enkrat pregledali kri, ker vedno ponovijo preiskave. In mal pred 13h mi pride povedat, da so izvidi katastrofalni, da morjo mojga škrata odpaljat na infuzijo ter da bo na 8h dobival antibiotike, ker ima infekt! Sem bla tolk iz sebe, da tud mojmu nism mogla povedat, kaj je narobe, k je glih pršu na obisk. Sam jokcala sm se. In pol sm bla 2 dni v negotovosti, če se bo kj izboljšal, al bo potrebna transfuzija krvi. Vmes se mu je delno vzpostavil sesalni refleks (ker sm bla js trmasta, da hočm dojit in nj me sestre za vsak k bo lačn pokličejo, da pridem dojit, čeprav me niso ble najbolj vesele, bi ga raje nafilale z nadomestkom) in sm vsake 2-3 ure hodla en štuk nižje dojit. Tretji dan so pa bli eni izvidi tolk bolš da so ga odklopli z infuzije in je nadaljna 2 dni dobival še antibiotike. Revček je bil cel prepikan – obe rokici na zapestjih in v komolcu, na koncu so mu metulčka mogli dat že v glavico, ker so ble drugje žile tolk prepikane da ne bi več zsržale… Ampak zgleda da je dojenje pomagalo, ker so bli izvidi 7 dan že tol kok, da sma lahk šla domov, ampak antibiotik smo še vedno meli na 8h. Smo meli v torek še kontrolo, pa je zdj ok, tk da smo brez AB! Nism mela glih najbolj enostavn porod, vendar sm čist pozabla da me kj boli, k me je tolk skrbelo za mojga muceka. Pol še pa milijon klicev, k mislijo da te bojo tolažli, na koncu sm pa js njih mogla! Sj tista 2 dni sm se javla samo mojmu pa mami in sestri, pa še ti so bli bolj na tleh k js! Ostali firbci so pa ostali brez pojasnil. Najbolj ironično pa je, da je vsa žlahta zvedla za rojstvo Marcela ob krsti njegove prababice! No, doma smo zdj sicer še vedno eni vlki zaspančki, skorajda nič ne joka, samo spi, je, kaka in lula! Vsaka plenička je polulana in pokakana (zarad AB je bla še bolj pogosto), za zizo ga je treba pa zbudit. Čeprav zdj na obrok popije že več k 100, pa teža nam gre tud lepo gor, tk da mamo sam tam nekje 6-7 obrokov. Bomo vidli kk še bo. Kopali se še nismo, ker je popek še vlažen, pa sm js nasprotovala – drugače bi se včeraj, tk se bomo pa verjetno v ponedeljek. Ponoči spimo po 4-5 ur v kosu (upam da bo tako še kar nekaj časa), nas pa občasno dajejo krčki vendar še ni tolk hudo, da bi dala kapljice. Dudo imamo občasno, vendar jo kmalu pljune vn, najbolj pomaga cartanje. Js mam mleka za izvoz, tak da ga občasno kr zalivam. Mamo pa probleme s podiranjem kupčkov – skoraj nikoli nam ne uspe, ampak zrak potem najde pot iz trebuščka po drugi poti! Joj, spet cel roman! Lahko bi pisala še in še, ampak me bote verjetno mele poln kufer! Tak, zdj pa upam, da bom sledila debati! Potem si pa tako ekspresna bila kot jaz, pa tudi vse natur. Jaz sem od prihoda do poroda rodila v 3ure 45 min. S tem, da tisti dan nas je toliko v Kr rojevalo, da sem jaz sama porodila glavico do temena, se jasno od strahu začela drt na pomoč. Nakar prileti Handžar in reče gospa rodil bomo. Mene so pa za uro na oddel kopslal mojega pa domov, imela popadke na 5 min odprta 3 prste. Ko me je pregledala, sem začela ful krvaveti, jaz sem mislila da je normalno, je pa posteljica dokončno odstopila. Tako, da sem po urci, ker nisem mogla nič komaj zlezla na voziček, popadki so bili pa od popadka nič ni šla frekvenca dol. Mi reče babca, ki je poslala moje ga domol in trdila da bom rodila naslednji dan, rekla a je ze tako hudo. Ne ni sem si mislila jezno, srbi me Zdej se smejem, takrat bi jo pa zadavla. No ko so me dol peljali v alternativno sobo ker nikjer ni blo frej je babca me prklopla. Sem rekla da me boli da bi analgezijo je rekla pridem nazaj čez par minut se vam posvetim, sam da porodimo sosednji sobi otročka, vidim da ste čisto bleda in da ste vsa krvava. No pa ta štorija ko sem porodila otročka, od prihoda iz oddelka do porodne postelje sem 15 minutkah rodila našega Nikca (2220cm, 45cm velikega). Jasno mojega, so klicali rekli, da se je zadeva začela, ko je vstopil not, je totalno v šoku stal, jaz štručko v roki, ki so koli skakljala pediatrinja in klicala hitri odvoz na oddelek za dodatni pregled in ležanje v posebno posteljico. Ko ga je na hitro pobožal, so nama na hitro ga odpeljali, se mi je zjokal ker ni bil pri porodu zraven. Mislim, da bo to skos ga bolelo. POtem je pa še v skrbeh bil, ker so mu dali dodatno masko za dihanje, ker pač niso vedle stanje Nikija. Tako, da dvojni šok. No sedaj smo vsi veseli, se pa mojemu pozna, da ni bil zraven, včas se mi odpre pa se mi opravičuje ker sem mu jaz celo rekla, da naj ostane on je šel pa domov. Sem rekla, boš pa pr tadrugem zraven, pa vse nadoknadu. Vas pa opozarnjam, če vam odstopi posteljica, maš popadke nekonstantne, na 1 min na 5 na 10 pa na 3 min. Dobesedno, tud aparatura jih nepravilno oz. jih nelocira, to se je pri meni zgodilo. Da sem dobesedno jaz Dr. handžar pa babci pa še cel kup babic oz. sestr (še sama ne vem) govorila zdele bo popadek, ker so mislili, da mam čas za zdihat se, sem pa po 3 tistih močnih popadkih (prvem voda oddtekla, drugem glavica porodila, čisto sama) pri tretjem so pa že vsi okoli mene skakali smo pa Nikija rodili. No bi ga mogla do glave pa je odletu kot štoflc iz šampanjca v roke. Da je še babca rekla opa, si kar skoču ven. Sedaj se smejem, takrat sem pa vse svete videla. Ampak se pozabi, saj sem čisto natur rodila brez dodatkov. Tudi špikana nisem bila za kateret, kar sem se po eni strani bala v roko, ker gor na roki peče, no saj mene. Sem se pa spisala ups.
|