Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 12:55:31
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 evo mene Eva spi, jaz mam pa mal časa za rr čeprav bi blo fino stanovanje v red dat . Petrušk ojej sranje no, sam kaj češ. Držim pesti da se Eva lepo vklopi v skupinico in bo vse ok Mi je pa ravno mami z istimi besedami kot ti včeraj povedala in ja res ga sedaj skoraj 3 mesece ni bilo v vrtcu in še kup stvari se je zgodilo. čebela tud teb hvala pa super da si pozitivna glede dojenja Sjmm kakšno nočko ste kej meli? sem mogoče zgrešila Pri nas tud sneg pada, pa veter brrr tale zima nej gre že stran Sedaj moram pa it par stvari narest, da bom vsaj nekaj naredila. Itak sem pa ves čas nekje okol škatle urša...nočka kr ok, sam zvečer ene parkrat alarm, sem pa prejle vidla k sva zobke umivala d petke vn rinejo..k tud ful kaka
|
|
[Brisano sporočilo] 3.3.2011 12:55:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 12:59:25
|
|
|
|
sjmm
|
mi2 sva se oblekla k medveda in sva šla za slabo urco na luft mali ful hodil, sam ene 2x se je mogu u blat ulešt s frišnim pajacom..ma kva čmo grem smrdljivko previt in spat odnest pol pa še kej sčekiram
|
|
[Brisano sporočilo] 3.3.2011 13:04:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 13:10:33
|
|
|
|
brkn83
|
kolumbo - nam je tale bučkin ajuha ful dobra 2 žlici olivnega olja 1 žlica masla 1 sesekljana (večja) čebula 900 g bučk, narezane na kolesa origano (sveži, posušen) 600 ml jušne osnove 300 ml sladke smetane gorgonzola 1) Segrejemo olje in maslo, dodamo nasekljano čebulo in pet minut na nizki temperaturi dušimo, da se čebula zmehča (ne porumeni). 2) Dodamo bučke in origano, posolimo, popramo. Na srednji temperaturi dušimo 10 minut, vmes premešamo. Prilijemo jušno osnovo (lahko juho iz kocke) in med mešanjem zavremo. 3) Posodo na pol pokrijemo in na nizki temperaturi kuhamo 20 - 25 minut. Tukaj lahko dodamo na kocke narezan sir (gorgonzolo) in mešamo, da se stopi. 4) S paličnim mešalnikom juho pretlačimo v gladko zmes (lahko jo potem precedimo ali pa tudi ne). 5) Dodamo 2/3 smetane in med mešanjem segrevamo na nizki temperaturi (ne sme več zavreti). Če je juha pregosta, prilijemo še juhe. Po okusu še dosolimo in popramo. 6) Na koncu dodamo še preostalo smetano in okrasimo z origanom, sirom, smetano in sveže mletim poprom.
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 13:11:20
|
|
|
|
brkn83
|
kolumbo -a ti je danes prinesel poštar pošto od mene!!!! Če pa mora biti zier juter, sej sem ti itak priporočeno poslala.
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 13:38:53
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo SJMM bi te fehtala za recept BUČKINA JUHA.....TENKJU 3 bučke- nakockane 2 krompirja - nakockana 1 čebulca, 2 česna - nasekljano mau olja, mau masla svež peteršilj sol, poper, po želji kocka ali vegeta jz zakuham na konc 2 žlici biotop ovsenih kosmičev ali pa kako staro žemljo nakockam in popečem za vložek v juho smetana po želji prepražiš čebulo, dodaš česen, krompir, bučke, mau potenstaš, zaliješ ( lahk tud s kako govejo juho),kuhaš ene 20 minut, zmiksaš s paličnim, začimbe, kosmiči po želji in na konc smetanca
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 13:40:27
|
|
|
|
sjmm
|
o, kolumbo...nism vidla d ti je že brkn dala recept..sorči...no, sej moj je mau drgačen..boš že sprobala mali spi, ta velka se bašeta v kuhni, jz mam pa mau frej in morm popredalčkat položnice, da začnemo z zaostalimi plačili počas
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 14:10:11
|
|
|
|
brkn83
|
sjmm - tale tvoj recept pa je še bolj enostaven kot ta ki ga imam jaz. Bom tole zagotovo poskusila.
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 15:39:00
|
|
|
|
petrušk_
|
no brkn....dobr da ti je že kolumbo odgovorila....k jst grem prvič tja šopingirat
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 16:18:14
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrušk_ no brkn....dobr da ti je že kolumbo odgovorila....k jst grem prvič tja šopingirat jaz grem jutri dopoldan,ker rabim za eno darilo za 3-letnico in upam,da kaj luštnega najdem
|
|
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 17:40:52
|
|
|
|
Čebel@
|
punce,jaz imam spet eno dilemo in prosim za vašo pomoč oz. mnenja v P ni več prepovedi za obiske bratcev/sestric,kar pomeni,da bi Hana lahko naju prišla pogledat v P...skos sem bila za to,da naj drugi dan pride,ampak me je resno začelo skrbeti kako bo ob odhodu domov,ko bom jaz tam ostala...zdej se nagibam k temu,da me lahko pokliče po telefonu,na obisk pa pride le ati....kaj mislite??? potem pa veste,da sva vzela baby borna kot darilo....če bi prišla v P,bi ji ga dala tam....kdaj pa če nebi prišla?....bi ji ati ga dal sam drugi dan?....ali pa ga dobi,ko malega prinesemo domov,ko se malo spoznata in potem ji damo darilo? mož je rekel,da bi sam prišel zadnji dan pome-bi bilo bolje,da gre Hana z njim? dajte mi malo pomagat,plis
|
|
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 17:59:38
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ punce,jaz imam spet eno dilemo in prosim za vašo pomoč oz. mnenja v P ni več prepovedi za obiske bratcev/sestric,kar pomeni,da bi Hana lahko naju prišla pogledat v P...skos sem bila za to,da naj drugi dan pride,ampak me je resno začelo skrbeti kako bo ob odhodu domov,ko bom jaz tam ostala...zdej se nagibam k temu,da me lahko pokliče po telefonu,na obisk pa pride le ati....kaj mislite??? potem pa veste,da sva vzela baby borna kot darilo....če bi prišla v P,bi ji ga dala tam....kdaj pa če nebi prišla?....bi ji ati ga dal sam drugi dan?....ali pa ga dobi,ko malega prinesemo domov,ko se malo spoznata in potem ji damo darilo? mož je rekel,da bi sam prišel zadnji dan pome-bi bilo bolje,da gre Hana z njim? dajte mi malo pomagat,plis po mojih izkušnjah je na obisk bolje sam oči, ker zna hana ob odhodu jokat in boš še ti čist preč..no, tko sm bla jz zadnji dan pa bi nekak še šlo..d bi prišla tud ona, sam jz sm zmeri čakala odpustnico do onemoglosti...sam ne vem a je to mogoče sam po CR-ju
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 18:08:34
|
|
|
|
sjmm
|
brkn...sm spekla une tvoje piškotke...zelo fajn in simpl..moji mulčki navdušeni
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 19:02:46
|
|
|
|
brkn83
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm brkn...sm spekla une tvoje piškotke...zelo fajn in simpl..moji mulčki navdušeni suprca
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 19:05:25
|
|
|
|
brkn83
|
čebela - js bi bila zato da bi prišel nik k meni in v bolnico. Pa tudi zadnji dan bi skupaj z atijem prišla po naju. Sicer pa je odločitev tvoja oz. vajina.
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 20:40:56
|
|
|
|
birdy
|
Čebela, ko sem Kristi rodila je Neli prišla na obisk. Samo, njej je bilo vse drugo zanimiv kot dojenček. Ene 10minut že, pol pa ne več in je okol skakala (je pa res da je ona zelo živahna in je ena stvar ne zanima prav dolgo). Tko da sta pol oba šla že po kaKI URI. Jokala pa ni ko sta šla, mislim da je bila jezna name. No, pri Levu pa ni nobene bilo na obisk, me je pa Neli prišla iskat. Mi je bilo bolj všeč. Mi sicer nismo mel nobenega darila pripravljenega, če bi pa imel bi ga pa dala ko bi domov prišla. Oziroma, če bo Hana prišla pote bi ji ga takrat dala. Ampak, to bi naredila jaz, ki poznam svoje otroke in vem da bi bilo tako najbolje. Hane pa ne poznam in ne vem kakšna je- veš pa ti in kokr se boš odločila bo najbolje. Ker se boš odločila na podlagi njenega karakterja in kaj bo zanjo najbolje.
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 20:45:01
|
|
|
|
birdy
|
Pa dober večer. Pri nas bolnica Franja. Kristi je padli borec, čist kaput. Vročina 38,5stopinj, en ušes vnet. Dan je prespala ali preležala. Zdej spet (ali še vedno, kot vzameš) spi. Tok je kaput da je prov neverjetno. Noče mi niti pit. Ji kr mal po brizgi dajemo lev se še drži, sva kr oba pelala k dohtarju. Nič, grem mal pospravit, je bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 21:16:08
|
|
|
|
Ajvy
|
čer.... Urša...hm....sploh ne vem , zakaj si tako jemlješ k srcu...tvoj Nejc je ravno začel z vrtcem in ni tak kot drugi otroci in valda ste vi furali svojo atmosfero doma...če ji kej ni jasn ...kar pojasni...imaš pravico...poleg tega ste bili pa zdej veliko bolni in je jasno ,da je takšen kot je....IN HB da je takšen.... Ti se lepo vzgojiteljici zahvali, ker ,mu tako lepo pomaga k njegovi poti k samostojnosti....da mu mal ekstra pomaga....doma pa velja vaš režim in se nima nihče za vtikat vanj....after all...tolk topline in ljubezni premore redko katera familija...in mislim ,da bi morala biti ponosna nanjo...na vse vas.... Čebela....nikoli ne bi pustila da tisti otrok ki je doma , pride obiskat mene in dojenčka...ker sem vidla, kako se je strgalo mamici....tiste tri dni sem posvetila samo nama s Tiso...ker so to edini trije dnevi ,ko sva midve sami....in ni ga lepšega ko otroku pustiš ,da sprocesira novost v domačem okolju..... Birdy...ojej..točno vem kako vam je....držim pesti ,da se hitro pocajtate.... Brkn...če nauš hitr nardila test, te bom za ušesa..... Današnji dan je bil porazen....eden izmed tistih, ko bi se najraje skril v kot in jokal in jokal.... Nam je pa končno uspelo priti do trgovine.. da smo si malo zaloge naredile..pa svež kruh kupile... Sem pa full hvaležna sosedi ko mi vsak večer kužija ven pelje...res....
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 21:23:37
|
|
|
|
birdy
|
O Ajvy, sej bo bolje. Vsak dan znova, čez čas bo pa vredu. In če se ti paše zjokat se zjokaj, ne bo nobene škode. A si kej pogledala za dodatek za nego? Ne vem če si prebrala ko sem ti napisala... Drži se
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 21:37:37
|
|
|
|
Ajvy
|
Birdy..nisem nisem....ker ne pridemo upoštev....kolkr je on napisal...kozmetična izguba sluha..nekaj takega... Zdej sem letala naokrog za papirje za ločitev...pa iskala rečitve kje bi lahko živele....pa tko.....ž utrujena sem....
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 21:38:38
|
|
|
|
Ajvy
|
sicer ste pa najbrž vse dodobra utrujene..tko da se glih ne razlikujemo sem si dušo dones pogrela s špinačo....njami
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 21:53:59
|
|
|
|
birdy
|
Ajvy, a tuki ko ste zdej pa ne morete ostat? Jst držim pesti da čimprej najdete eno fajn rešitev Ti kr to najprej poštimi, pol ti bom pa vseen še mal "težila". Ampak najprej se moraš ti pobrat...
|
|
RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del 3.3.2011 21:56:04
|
|
|
|
Ajvy
|
Birdy..najemnina je kar visoka in niti slučajno si je ne morem privoščit....sej bomo...nekaj že bomo...
|
|
[Brisano sporočilo] 3.3.2011 22:08:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.