Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 1.3.2011 15:12:15
|
|
|
|
manna
|
živjo Skoz vas malo prebiram ko sm v službi, ampak sproti kar pozabljam. Tira, lepa imena! Še posebej mi je všeč Ajda. Zna bit da bo naše dete tudi Ajda, če bo punčka. Edin mal mi teži kr se kraj kjer živimo, imenuje..no saj veste. Lahko izpade kot da bi se kdo šalil. Glede salame, jaz naši miss nisem še dala nobene "surove" mesnine, vedno samo toplotno obdelano (poli salamo, kuhan pršut) Verjamem pa, da je bil mali žejen če ni navajen jest salame? Se mi pa zdi da če bi Mančici ponudili suho salamo, bi bla takoj za, ker ima ponavadi ful rada meso. Vaš/a korenjak/inja je pa že kar velik/a v 35 tednu? mini, odvisno je verjetno al je modrostni zob že (cel) zunaj ali je še noter. Si mislim, da če je zunaj tolk, da ga lahko prime s kleščami, pol ga lahko hitro ven spuli, če pa je notri v dlesni, in po možnosti raste postrani, potem pa mora prerezat in šivat dlesen kar pa mora nardit oralni kirurg in najbrž ne nardi kar isti dan ko prideš... No, jaz sem mela to ta drugo, pa je bil kar orenk poseg, sm bla v LJ, šivana dlesen, en teden otekla kot hrček, jedla sam čokolino in sladoled, po enem tednu so mi še šive ven pocukali. Nato čez par mesecev še na drugi strani isto...ampak bolelo pa ni, ker sem se lepo "zadevala" s Ketonal Forte tabletami Punce, kaj bojo vaši tamalčki našemljeni za pusta? Mislite it na kakšno pustovanje? In kaj boste pri tem ve oblečene?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 1.3.2011 15:18:46
|
|
|
|
mini86
|
manna-zobje rastejo navpično gor ane..no moj modrostni mi pa raste vodoravno..in ga je nekaj zunaj neki pa notr..in isto je imela una sodelavka in so ji isti dan naredl.. nš bo za pusta jelenček..šli bomo do babic in dedkev, tko na kšno rajanje pa ne ker se mi zdi da bi se samo ustrašu k itak še ne ve za kaj se gre.. js mam pa tak rajf pa ene čebelice gor tko da si bom samo na lička narisala srčke pa bo aja pa ne ozirej se na kraj bivanja..če ti to kej pomaga..men je edino ime na m ušeč maks pa moj je mel psa maxa k je bil tri leta nazaj še žiu mislm da je moja hujša k tvoja, ane..
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 1.3.2011 15:19:59
|
|
|
|
mini86
|
matr sm besna..zjutri sm klicala da se naročim na orl-na napotnci sm mela tel..no in zdej k hočm poklicat NE NAJDEM NAPOTNCE
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 1.3.2011 15:20:45
|
|
|
|
mini86
|
najdla
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 7:24:33
|
|
|
|
dreamhorse
|
Jutro dekleta. Pri nas vsi kihamo in smo šmrkavi, tako da samo čakam, kdaj bomo ostali doma. Za Žano imam za pusta čebelico, čeprav ko sem ji jo hotela pomerit, je kr odfrčala stran, tako da ne vem, če si bo sploh upala oblečt. Na pustovanje ne bomo šli saj je pri nas ravno taki čas, ko mala spi kot top. Itak pa ne ve za kaj se gre.... Pa kolikor jo poznam, jo bo samo strah. Gremo pa v soboto na rojstni dan, pa bomo šli v maskah :) Žana, midva ne. Tako, pa smo že na polovici tedna... še malo pa vikend. Zjutraj je pri nas tako lepo kazalo na sonček, pa ga že ni več nikjer. Nič, gremo veselo na delo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 8:30:45
|
|
|
|
dreamhorse
|
Spet bom sama s sabo klepetala očitno
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 9:10:38
|
|
|
|
tecka
|
Živ, punce. Pri nas je pa danes zelo vetrovno. Upam, da nam Manne ne bo kam odpihnilo. Za NG so včeraj poročali, da bodo vrtci in šole zaprti, kako pa je pri vas, Manna? Moje počutje je danes že boljše, pa bom vseeno šla še k zdravniku. Mogoče poprosim zdravnico še za pregled železa. Ker se počutim res bedno in železa mi že dolgo niso pogledali. Pust - naš bo maček Tom, smo kupili v BC kostum. Ga pa tudi mi nismo še probali, ker ga enostavno noče obleči. Ne mislim pa Srečka nič namazat, ker si ne predstavljam, da bi sedel pri miru. V soboto ne bomo šli na pustovanje, ker se tudi meni zdi, da bi se bal, bodo pa našemljeni v vrtcu in to bo za prvič zadosti.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 12:43:47
|
|
|
|
manna
|
živjo Ja, doma smo. Vrtci in šole so zaprti. Tko da sva z Mančico lepo doma. Vstali ob 7.30h, zdej kuham puranje zrezke v smetanovi omaki in riž in pečem skutino torto. Počutim se kot da sem na porodniški mini, jaz sem imela tudi modrostni zob vodoravno, tko da ne bi mogel nikoli zrasti ker se je zadeval ob sedmico in vmes se mi je naredil t.i. bakterijski žepek. Zato so mi dali ven. Ampak sem mogla čakat da sem prišla na vrsto in je bilo, kot sem opisala, prava mala "operacija". pust - No Manči si želi bit kužek, ampak moj dragi pa pravi da mormo bit neki da bomo vsi trije skupaj pasali. Potem pa mu pravim, da je potem skrajni čas da gremo malo po nakupih, ker jaz ne bom v petek zvečer šivala kot nora...oz.tudi ne znam in nimam nič doma. No, v šoping se mu pa ne da, gospodu. No, v skrajni sili bo Manca pikapolonica - ji bom dala rdeče hlače, rdečo majčko, rdeče čevlje, rdečo bundico in čez en pončo s pikami. Bomo vidli.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 13:41:54
|
|
|
|
dreamhorse
|
A res Manna, potem je pa kr res rdeč alarm pri vas? Ko berem komentarje na 24ur izgleda, kot da je vse preveč napihnjeno. kaj počnete z otroci doma, ko je tako vreme ... Pri nas piha (verjetno ne tako kot pri vas manna) ampak vem, če bom šla z Žano ven, bo drug dan imela vnete oči. Doma bi pa ona samo nodi in bacek jon. Nič je ne pritegne... In z dragim sta danes 2 uri sama, in on bi rad ven, ker tam se mu ni treba ukvarjat z njo... Groza...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 13:47:29
|
|
|
|
mini86
|
js sm se tud ob takem vetru spomnila na manno no sem bila pri dr. in mi je dala tablete proti bolečinam..mi je rekla da lepo da se v naprej pripravim..njej se je to fajn zdel mene je pa grozaaaa.. no manna pol nama isto raste.. po eni strani bi želela da mi ga dajo v petek vn da mam mir po drugi strani si pa želim da je čakalna doba tm ene pet let.. popoldan mam inštrukcije.. zdej me bo bjoni skurcala zarad teh bruhkotov ampak mi gre res na bruhanje k pomislm da mam inštrukcije, kmal izpit...baaaaa
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 13:56:13
|
|
|
|
mini86
|
pr ns bi lahko 24h na dan riiiisali..zanč sva kokr sm že napisala barvala kamne..al pa če maš kšne prazne role od wc papirja se da fajn stvari narest-snežake, sovice.. pol je še opcija slano testo.. sam pr ns so še zmeri top vodenke pa flumastri učeri sm mu iz neta razne stvari sprintala-račko, zajčka, helikopter....pa je on to barvu..sicer zdej tko noro barva da se pol sploh ne vid več kaj je blo ucpod sam ga je tkooo fajn gledat.. aja za vikend sm mu naštimala v posodo makarone, špagete, corn flakes v obliki krogcev in žigic..no in v roke je dubu kuhavnico in je kuhu juhico..dolg se je zamotu..pol sva pa une krogce natikala na špagete..zlo zanimivo.. aja pa kaj ns še zamot za zlooo douk.salotejp..trgaš koščke in mu ga daješ..on pa pol to lep, pa se matra k ni prou ubrnu, pa se mu prlep..skratka smeh na polno
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 14:19:17
|
|
|
|
dreamhorse
|
kje to printaš mini... maš link
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 14:21:17
|
|
|
|
dreamhorse
|
sem že našla
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 14:45:11
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 aja pa kaj ns še zamot za zlooo douk.salotejp..trgaš koščke in mu ga daješ..on pa pol to lep, pa se matra k ni prou ubrnu, pa se mu prlep..skratka smeh na polno Dobra ideja za zdaj, ko je Srečko polimal že vse Mercator in Špar nalepke A se da pa kje kupit samo nalepke, brez knjigic oz. pobarvank? To ga ne zanima sploh. Smo mu pa kupili nalepke v knjigarni - take kot jih zbirajo otroci, samo jih čisto prehitro zmanjka... Nič, sem od zdravnika in dobila antibiotik. Imam pa nekakšno vnetje grla
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 15:38:51
|
|
|
|
mini86
|
js sm mu kupla ravno sedaj en zvezek in bo tam limu une nalepke od špara.. se mi zdi premajhen za album ,itak pa pol živali še sama prvič vidm.. tko da za enkrat bo lepu tiste nalepke pol bomo pa vidl tecka-najbol se ti splača hodt v špara al pa v trafikah kupovet rečmo od zoo albuma al pa kej podobnega dh-nimam posebnega linka-enkrat sem si vse zanimive pobarvanke spravlala v eno mapo in jih mam tm zbrane..to je to tecka a maš angino..ker to je ponavadi vnetje grla..ker ab pa maš
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 16:45:04
|
|
|
|
manna
|
Kar se tiče rdečega alarma, ni neke panike, tud kdaj prej je že tok pihalo pa ni blo nobenga alarma. Eni celo pravijo da sploh ne piha več kot 100km/h, kar pa za nas res ni nobena taprava burja. Hudo je, kadar je tam okol 160km/h in čez - pride lahko v sunkih tudi do 200km/h. Tist je pa res orkansko. No, sej mogoče je kje tud res blo tok danes, nevem. Seveda se pa zmer najde kakšna stara streha al pa hiša v gradnji al pa kakšen material, staro drevo ipd. in potem to raznaša naokoli in novinarji veselo snemajo. V centru nam je eno stavbo odkrilo danes ponoči, sam nevem če bojo na TV povedali tudi, da so to isto streho manj kot dva tedna nazaj šli na novo pokrivat, pa so verjetno ful dobro opravili glede na današnje stanje..mah..bojo že. mini, se ti ne zgodi da začne mali umetnik s flomastri še kje drugod risat? Pr nas imamo eno belo omaro že počečkano! pa vodenke...a pride potem cel poflekan in moker? Če dam naši za "kuhat" makarončke, jih ona obvezno tudi proba (srove). Skratka, nagajiva je prav v vsem kar se lotiva. Danes še posebej, po mojem zato ker ima malo viška energije ker ni bla v vrtcu. Aja, pa glede dnevnega spanja me zanima - pri nas zgleda da jo bo med vikendi oz. ko je doma, počasi vedno težje spravit spat po kosilu! Saj vem da je utrujena in se ji to tudi vidi, ampak jo tako težko pripravim do tega da zaspi. Ker se brani in upira, kot da ji delam nevemkaj. A vaši tamalčki še lepo zaspijo po kosilu al se tudi že kaj bunijo??
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 2.3.2011 19:36:18
|
|
|
|
mini86
|
mini, se ti ne zgodi da začne mali umetnik s flomastri še kje drugod risat? Pr nas imamo eno belo omaro že počečkano! pa vodenke...a pride potem cel poflekan in moker? Če dam naši za "kuhat" makarončke, jih ona obvezno tudi proba (srove). Skratka, nagajiva je prav v vsem kar se lotiva. Danes še posebej, po mojem zato ker ima malo viška energije ker ni bla v vrtcu. me mikjer ne riše ker ne pustim da leta okoli s flomastri..če pa je že šel naokoli pa ni mu nikjer (še!) to padlo na pamet.. ni poflekan ker imam en star prt k ni iz blaga in je njegov tko da miza ni nič umazana, njega pa oblečem v en tak polivinulast kao slinček ki ima rokave pa mu je dol še od pasu in če je že kej je pol to umazan.. za vodo imam pa tist lonček ki ne poliva ampak ga tud ni nikol še prevrnu..lepo pomaka čopiče pa tiste pence na palčki not..
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 7:36:01
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Aja, pa glede dnevnega spanja me zanima - pri nas zgleda da jo bo med vikendi oz. ko je doma, počasi vedno težje spravit spat po kosilu! Saj vem da je utrujena in se ji to tudi vidi, ampak jo tako težko pripravim do tega da zaspi. Ker se brani in upira, kot da ji delam nevemkaj. A vaši tamalčki še lepo zaspijo po kosilu al se tudi že kaj bunijo?? Žana hodi spat pred kosilom, isto kot je navajena v vrtcu in jo samo položim v posteljo in grem, pa zaspi sama. Si kdaj izjeme, ampak te so redke.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 7:39:29
|
|
|
|
dreamhorse
|
Pri nas se riše samo še z barvicami in voščenkami, ker je pri moji sestri že ugotovila, da se da s flomastri fajn po steni, mizi in sedežni. Tako, da bomo še pri barvicah ostali... Drugače pa sem tole našla, če boste kaj potrebovale http://www.pobarvanke.tag.si/ Pa dobro jutro. Pri nas ponovno nekaj naletava, snega pa imamo toliko, da je vse belo. Sovražim ga in ga imam že vrh glave. Da bi bil čez celo zimo ok, ne pa toliko kot ga imamo mi... za vzorec vsak mesec ... No, četrtek je tu, še malo in bo petek in vikend. Jupi. Jaz pa spet zamašene sinuse. Ve katera za kaj, kar jih pomaga odpret?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 8:18:55
|
|
|
|
smrketa24
|
Jutro! glede spanja - naš gre med vikendom spat po kosilu, to je nekje okoli 12.30h. se velikokrat pritožuje, vendar potem hitro zaspi. potrebuje max. 10min in spi. barvanje - joj, pri nas je že vse popisano, od sten do kavča, po tleh. pa mu ne pustimo, da bi risal po stenah, samo naš si kar sam postreže s kuliji in podobnimi rečmi, ko splohb ne gledamo. tako da smo jih sedaj spravili na najvišjo omaro,t ja pa ne more. smo mu pa kupili tisto tablo - piši-briši in se super obnene, ker kuli dela samo na tabli, prav tako tudi štempiljke. ko mu slika ni všeč, enostavno zbriše in novo nariše. tako da je pri nas tole aktualno. pa še ful poceni smo jo kupili. je bila v leclercu samo 5eur. dh - pri zamašenih sinusih (jaz jih imam sedaj), meni pomagajo inhalacije. sploh ne morem verjet, da so mi jih v dveh dneh odprle. sedaj, ko ne smem operila jemat, mi samo to pomaga. fiziološka mi pa samo še bolj zamaši vse skupaj. maškare - naš bo zajček. imamo še od lani kostum in mu je prav (ker je do 3 let), tako da bo ravno prav. v vrtcu že stoji obvestilo, da bomo imeli pustno rajanje v torek. sneg - joj, tudi jaz sem ga sita za letos. upam, da bo hitro skopnel. no, za razliko od mene, pa matej ful uživa v njem
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 10:43:19
|
|
|
|
manna
|
živjo smrketa, zakaj pa ne smeš uporabljat operila? a sem jaz kaj zamudila? glede dnevnega spanja, ja saj tudi pri nas do pred kratkim ni bilo nobenga problema, ampak zdaj pa se mi dozdeva da so ti zlati časi počasi pri koncu Kolegica mi je rekla, da je njena hčerka nehala hodit spat po kosilu že pred 2.letom. Da enostavno ni več hotla zaspat, pa so jo pač nehali silit in je samo malo počivala in šla zvečer mal prej spat. Seveda v vrtcu pa grejo spat, ampak tam je drgač. No, bomo vidli.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 12:00:42
|
|
|
|
dreamhorse
|
Zanimivo, kak je odvisno od otrok. Moja hodi spat ob 11, pa včasih spi po eno uro, včasih je pa niti po 3,5 urah ne moreš zbudit... Zvečer gre spat ob isti uri v vsakem primeru. In četudi spi ali do 6 ali do 8 :30, spat gre vedno ob 11.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 13:05:34
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna živjo smrketa, zakaj pa ne smeš uporabljat operila? a sem jaz kaj zamudila? navodila zdravnika. vsaj za nekaj časa
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 13:20:13
|
|
|
|
tecka
|
Živ, punce. Danes me vse jezi. Lotila sem se kuhanja jote, pa je od zadnjič minilo že toliko časa, da jo bo najmanj - preveč. Sem dala kuhat vsakega po malo, ampak je ratal kar velik lonec vsega. Bomo videli, če jo bo Srečko tokrat maral. Nekako ga ne morem navadit na kislo zelje in repo Srečko zaenkrat popoldne spi normalno, je pa skrajšal nočni spanec. Če je na začetku vrtca hodil spat ob 18h in smo imeli budnice ob 4h zjutraj, je tega zaenkrat konec. V enem tednu je prestavil začetek spanca iz 19h na 20h, zaspi kmalu in spi do 6h - 6.30 in ga moram včasih celo zbudit za vrtec oz. jaz ne hodim več za službo ob 7h ampak 7.30. HB imam gibljiv delovnik. Čez vikend gremo obvezno ven že dopoldne in ga sveži zrak zmatra in zaspi brez problemov, včasih še pojesti ne more pred spancem. Spi pa precej različno, od 1,5 - 3 ure. Tako da zdaj gremo popoldne lahko celo na kakšen obisk brez bojazni, da bo ob 17h začelsitnariti za spat.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 3.3.2011 13:34:32
|
|
|
|
bjondi
|
Kje naj pa začnem na koncu al začetku ;) ... mini-upam da so ti že dans vrgel modrostni zob ven,zato da ne prelagaš vsega spet na drugič in da bo to končno za tabo...če so ti ga, se res merkaj in ne hodi naokoli po bacile-boljše zate ,ker boš manj zatečena ,če boš mirovala...sej boš tam dobila vsa navodila...tud jaz sem dala dvakrat čez to zadevo -operativni poseg...in vse prestala brez lekadola...v drugo sem manj počivala zato je bila oteklina večja...ampak sej do ohcet bo že dobr ... dh-pri sinusih imaš par kombinacij kako se lahko spopadeš z njimi oz. kaj predstavljajo 1. če te bolijo in imaš zamašene ti gre nekdo od bližnjih na živce 2.ali pa te bolijo zato, ker je iz tebe bruhnila negativna energija-vrjetno posledica tega ko si se ustrigla in predstavlja srčno reakcijo 3.da preženeš bolečino čim manj misli na njih tudi če boli...ali pa vsakokrat ko se spomniš na njih si reči da te ne bolijo-psiho terapija in si narediš kakšno 10min kamilično inhalacijo 4.se prepustiš rokam zdravnika-sploh če je fejst za pogledat pojdi raje po antibiotike Vse je pa itak od tebe odvisno katero pot boš izbrala...pa uspešno reševanje ti želim... manna-uspavanje...manca definitivno čuti tvojo nemoč ali pa to kako te bo obrnila...zagotovo imaš kakšno otroško muziko brez da pojejo samo melodija... 1.ostani mirna,kar bo zelo težko za prvič,drugič ali tretjič 2.položi jo v posteljo 3.prižgi melodijo 4.usedi se zraven na nočno omarico ali posteljo in ne reagiraj 5.tudi če bo imela izpade se ne oziraj na njo 6.zapri oči in meditiraj 7.bolj kot boš mirna prej bo palilo 8.in tako se boš ti sprostila in tudi manca s pomočjo meditacije(samo zapri učke in se sprosti ,pa glavo dvigni proti stropu) ...naj ti ne bo težko bit ob sproščanju 10min tam z njo...tudi tebi bi dobro delo 9.ta prvič boš rabila tudi pol ure ali več...naslednji dan dvajset_ minut in na koncu boš prišla na par minut... Stvar odločitve posameznika...pa uspešno reševanje trenutne situacije ,ki jo imaš...ne pozabi da bo vse od tebe odvisno...bolj boš mirna prej ti bo uspelo ...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?