|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
25.2.2011 20:25:35   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

evo še ena slikica Nejca:

user posted image

Lepotec mali. Ja, kje pa oni vidijo veliko glavo???user posted image Je pa že pravi navijač. Pravi "not like". user posted image user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 401
25.2.2011 21:00:30   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Patrisha moji šivi so odpadli šele po 3 tednih. Ampak jaz sem imela notranje, za zunanje pa ne vem. Je pa srbelo ko hudič, malo tudi po tistem, ko so že odpadli. user posted image

vipercat ti samo vztrajaj, pa malo čim več pristavljaj. Hudič je ta začetek, ampak ko si enkrat mimo je boljše. Držim pesti, da ne bo mastitisa. Kilažo imaš pa isto kot jaz (-10 po porodu), 8 še ostalo. user posted image

Aha, moj še vedno ima službo, sem včeraj pozabila povedat. Žal ni imel priložnosti šefu povedat, da on ne misli ničesar vračat, ampak tudi podpisal ni. Bo ob naslednji šansi mu to povedal, da ne bo kakšnih nesporazumov. Zna bit, da vseeno izgubi službo, ampak jaz mislim, da je ne bo. user posted image

Pozabila sem povedat, da naši dosti pomaga tale sirup proti krčem. Se skorajda nič več ne zvija in napenja, samo malo preden se pokaka, potem je pa v redu. Je pa res, da kakšnih res kritičnih težav, razen takrat ko sem "testirala" solato, nismo imeli. Upam, da bo tako tudi naprej. Pa danes ponoči je spala 4 ure v kosu. Cel luksuz. user posted image

ti a notranji tut odpadejo?? bi blo bolse ce bi se stopili.. mnja mam tut ene 2 zunanja, pa ene 2 notranja.. user posted image user posted image user posted image glih tolkda je nekaj, ampak sedenje je ze kul! vsaj nekaj user posted image user posted image user posted image user posted image edino ko hodim, me malo zuli user posted image

Ja notranji šivi tudi odpadejo, ker mi je porodničar med šivanjem razlagal. Tudi zuanji, načeloma odpadejo, če ti take da. Meni je dal notranje in zunanje, da odpadejo sami. So mi pa zunanji popokali, ker sem težko na tavelko potrebo hodila in sem se napenjala. Tako, da so mi spet dali take, ki sami odpadejo. Je pa res, da je odvisno od izvajalca, ki te šiva user posted image a bo dal take, ki odpadejo ali ne. Me pa notri fajn srbi, sem pa tudi opazlia, da mi vsake toliko časa zakrvavijo in bolijo ter pečejo. Tako, da jaz sem še vedno v fazi, da samo tapkam rano jo ne obrišem ker boli kouser posted image

A ostale, uporabljate kakšna mila. Meni je rekel, da dokler se čisto nezaceli ne smem nič uporabljati samo vsak dan po 5x na dan pod tuš. Sicer res pomaga tudi oblaži, vse skupaj.

Ni ti treba hodit 5x na dan pod tuš. Vzameš plastenko, ki jo natočiš z mlačno vodo preden greš na wc in si po vsakem obisku wcja samo poplakneš rano od zgoraj nazvdol medtem ko sediš na školjki. Pa malo nazaj se nagneš, da pride voda v stil z rano, če en samo odteče. Upam, da si predstavljaš, ful pomaga, pa bolje se počutiš. Potem pa samo potapkaš z wc papirjem, pa je. Zopet ansvet s strani moje patronažne. Zlata vredna, vam rečem. user posted image

Mišyka mene so res takoj zašili, še dojela nisem, da je druga zdravnica pršla. user posted image

maurica 1 mesec je kar dosti. Nič skrbet, nekaj je že dobil. Jaz sem bila dojena 3 mesece (vem, da ni ravno isto, pa vseeno..), pa sem zelo redko bolna. To sezono se me (še) ni nič lotilo. Trkam... Brezveze se sekirat, imaš čisto prav. user posted image   Naše še ne kopamo, ker nam nekako vedno prespi zadevo, tako da sem jo včeraj samo umila. Danes pa sem tudi tako zmatrana in jo bom tudi samo umila. Čeprav naj ne bi kopal po 21h zvečer. user posted image Ne vem sicer zakaj. Jo raje dam spat ob 23h, pa mam mir celo noč, kot pa da jo dam spat ob 19h, pa jo mam budno ob 3h.

cukica res je fletkan tvoj mali user posted image Men se zdi, da je ful naši Teji podoben. se mi je to že parkrat zazdelo ob slikah drugih novorojenčkov. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 402
25.2.2011 21:15:33   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Tiste ki ste že rodile in ste ble šivane... a so vas takoj po porodu šivali? Ker sem slišala neke zgodbe, da naj te kje kr pustil in te pač par ur kasnej zašili - to se mi zdi nezaslišano. Mene so prvič v LJ čist takoj zašili, aja, šivi pa so sami odpadli, boleli so pa tud ko hudič.

Mene so takoj po porodu. Prvič slišim, da naj bi te šele kasneje, upam, da se to ne dogaja user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 403
25.2.2011 21:20:28   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

pilotegirl; ne se toliko sekirat, ni vredno. meni je tudi žal ampak sem si enostavno rekla da tako pač je in da ne morem nič narediti in se ne sekiram. raje uživam, ko se hraniva po steklenički (se gledava v učke, pa jaz mu kaj govorim) in s tem prenašam pozitivno energijo. če bi se sekirala bi bila samo oba živčna. tako da res se nehaj sekirat, ker ni vredno user posted image

Hvala user posted image Povej mi, kako sta pa s težo z adaptiranim mlekom? Vama gre kaj hitreje gor? Naš, je še vedno cca 15g na dan v povprečju. Me je kar strah kaj mi bo pediatrinja na pregledu rekla, upam, da jih ne bom slišala. Ker moja petronažna je tako tečna okoli dojenja in pridobivanja teže, da je obup. Sej vem, da je treba dobiti gor, samo če ne gre ne gre. Sem tko jezna na G ker je vse to vedela, pa mi ni nič rekla, da toliko zaostaja v rasti!

Če gre hitreje ne bi točno vedla, ker jaz nisem nikoli izključno samo dojila, sem vedno dodajala. Se pa zelo lepo redi. Sedaj ima 4590 g (tehtano na pregledu v sredo), kar pomeni da se je zredil za 1,5 kg v enem mesecu user posted image . Kaj pa tvoja patronažna pravi?

Enako, jaz sem že v porodnišnici morala dodajati adaptirano mleko, pa mi je vseeno na dan shujšal 10g-20g. Sem prav traumo mela pred tehtnico in jutranji pregled pediatrinje. Seveda jokala, ker nisem imela mleka in se ni redil. Potem mi je ena babca, ki je tudi ambasadorka dojenja, rekla, da tudi če bi ga imela bi hujšal in da se moram nehat sekirat. Me je pa ena sestra v Kr porodnišnici napsihirala, smo potem ugotovile vse 4 punce, ki smo notri bile, da je vse tisti dan nadrla in da smo vse tisto noč prejokale zaradi dojenja. Ja moj se je v mesecu zredil 350g, kar je znatno premalo za njo in da se naj pripraviva z bolnico.Da bo moral not user posted image Res pa je, da je njegova porodna teža bila 2220g in da sm tudi s to težo šli ven. Pediatrinja v P je pa na dopustu, ona je edina, ki me res pomeri in spodbija, čeprav imam premalo mlekca. Pa strogo podpira dojenje, nazadnje mi je rekla, če ne gre pač bomo samo na adaptirano šli.
Sicer imava preged 10. 3., če bo spet začel hujšati (to se nam je v P dogajalo in sedaj doma), morava pa takoj do pediatrinje. Pol pa spet bolnica in infuzija.
Jaz se pa tako nerada udam, ker res upam, da bi lahko dojila, sem tako nase jezna, da ne morem dojiti. user posted image

Ne bit jezna nase, saj nisi ti kriva in si nimaš kaj očitat. Trudiš se in delaš kar je v tvoji moči. Poglej, kot prvo se moraš sprostiti in si reči, da se pač trudiš in če bo bo, če ne pa tudi ne bo konec sveta. Jaz ti svetujem, da ga malo podojiš, potem pa še lepo dodaš, da se fajn naje in tako bosta oba srečna. Pa pusti to, kar govorijo drugi. Vsaka mama najboljše ve kaj je najboljše za njenega otroka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 404
25.2.2011 21:24:57   
maurica
teyla; user posted image

cukica; res je srčkan user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 405
25.2.2011 21:42:01   
prvičmami
Čer!

Spet js po dolgem času... mi sploh ne rata do računalnika, ker naša user posted image nič več ne spi - dobesedno je pokonc nekje od pol osmih zjutri pa nekje do 16 popoldan niti učk ne zapre, pa vmes bi kr skoz neki jedla pa krči...tk da jo morem met skor ves čas na rokah, se komi vmes najem, pol pa ko eno uro zaspi hiter še cote operem pa kj malga nardim in je že pokoncuser posted image Čez noč pa na 3 - 4 ure kar se ne sliši grozno, ampak smo pa vsaj 45 min pokonc dokler se naje pa pol še črpanje, tk da sem čist out, ker nisem naspana in pol sem še tečna in živčna tk da mi gre še ona za trenutek na živce pol ma pa slabo vestuser posted image
Prej ko je spala sem vsaj vedla da ko se zbudi je lačna, zdj ko pa bedi pa ne je na 3 ure ampak včasih že po eni in ko se začne jokat sploh nevem a naj jo grem previjat al je lačna al se krči začenjajo - skratka pestro.
Kupčka pa tud ne podrema skor nikoluser posted image , bom zdj probala res obrok prekinit pa ga vmes podret, čeprav ona se kr hitro naje max 15min ker ma flaško, ampak probat ni greh. Pa tud glede doze se mi zdi da ji je 80 že premal, ker vedno vse poje pa med obroki so krajše razdalje, sam ko sma ji dajala pa 100 je pa redko vse pojedla, pa še kadar je je pol največkrat bruhnala. Tk da se spet lovimo, ker je zamenjala urnik spanjauser posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 406
25.2.2011 21:46:18   
prvičmami
Sem brala teh par strani skor cel popoldan ker sem mogla vmes k njej laufat, tk da sem že itak pozabla kaj vse sem hotla komentirat, ampak kar se spomnem...
Mleko so mi rekli da je lahko v hladilniku 24 ur, v skrinji pa zmrzjeno 3 mesce če je pa globoko zamrzjeno pa 6 mesecev, na sobni temparaturi ga p nisem puščala - a to tud lahk?
Ena je napisala da ji je mama pametovala, da je user posted image premla oblečen (se opravičujem sem pozabla kera) - kk jih pa mate oblečene - js mam ponavadi kr body pa hlačke al pa pajcka brez rokavov mamo pa nekje 24 stopinj v dnevni. Pa ko spi ji dam še dekico čez (to sem začela pol prakticirat ko se je prehladila) pa mislim da je ne bom več pokrivala ker jo večkrat zbrca ji je zgleda prevroče.

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 407
25.2.2011 21:47:53   
prvičmami
Vzuni še nismo bli, kot sem že napisala je patronažna še odsvetovala zaradi kg in prehlada, zdj pa razmišljam da bi jutri šli ker je pol spet slabš vreme napovedano. Sj smo stari že skor 1 mesec, pa če je lahk šla včeri na pregled do bolnice ko je bla na hladnem zraku ji najbrž tud 15 min sprehoda v vozičku ne bo škodlo, kaj mislite?

Neposredna povezava do sporočila: 408
25.2.2011 21:49:14   
prvičmami
Zdj po pa počasi alarm za hranjenje, tk da skoim še prej pod tuš, da lahk gremo pol čimprej spat, pa upam na dolge razmike med obrokiuser posted image in to želim tudi vsem vam!
Lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 409
25.2.2011 21:51:28   
prvičmami
Aja še to sem hotla komentirat - cukica upam da je še čišča da ni že user posted image , si zaslužimo mal delj met miruser posted image
Pri men še ni znakov konca oz so že pa se spet pojavi, drugačl pa js tud komi čakam pregled da lahk začnemo user posted image , že tk dolgo nisem da nevem če že nisem pozablauser posted image , čeprav mi še ni jasno kdaj boma, ker čez dan glih nisma bla navajena, zvečer pa po novem oba dol pademauser posted image , ampak boma že našla čas

Neposredna povezava do sporočila: 410
25.2.2011 22:42:12   
meta21

eno vprašanje: ob kateri uri kopate zvečer otročka? kaj pa če ravno takrat spi, ga zbudite al počakate da se sam zbudi?

Jaz se trenutno trudim, da bi jedel ob približno istih urah in spal tudi, ker počasi bo treba nek ritem ujet. Tako da imamo nekako tak urnik (pol ure gor dol):

hranjenje ob 3h, 8h, 11h, 14h, 17h, 19h, 21h (manjši obrok), spi od 21h do 8h, čez dan pa bolj drema kje na kavču ali v ležalniku edino ob 11h ga nesem v posteljo, da s starejšim skupaj spita malo večji kos. Po 19. uri ga skušam obdržat budnega, ob 20h se kopamo potem pa dojenje, flaša, postelja.

Saj mi malo kateri dan rata čisto tako ampak rabim nek okvir, ki se ga približno držim, da ne štejem skoz kolk je pojedu in kdaj je spal. Bomo vidli, kako bo takrat, ko bomo še na veliko vozičkali, ker če bo prespal cel sprehod, najbrž doma ne bo več spal.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 411
25.2.2011 22:42:24   
meta21
Jaz se pa tako nerada udam, ker res upam, da bi lahko dojila, sem tako nase jezna, da ne morem dojiti. user posted image

Jaz bi na tvojem mestu naredila takole. Minimalno vsake 3 ure bi na vsaki dojki dojila 5-10 minut (več ni potrebe, ker imaš malo mleka), da bi stimulirala dojke. Takoj po dojenju pa flaša, ca 60 ml (oz. kolikor pač poje). Obrok ne sme trajat več kot pol ure, ker dolgo hranjenje je ponavadi vzrok, da se ne redijo. To je isto kot da bi mi kosilo, ki ga pojemo v 15 minutah, jedli 6 ur. Se tudi ne bi redili oz. bi shujšali.
No, in tako bi jaz na tvojem mestu delala dokler ne bi začela 100% dojit al bi mi pa mleko zginlo. Pravzaprav delam tako, le da se ne držim strogo 3 ur, ker mam prej pretežko kot prelahko dete. Vsekakor se pa nehaj sekirat, ker dojenje tudi ni toliko vredno. Pa nehaj poslušat vse te babe, ker te po mojem samo mešajo. Pa tvojemu kdaj porini otroka in flašo v roke, ko se jezi nate, ti pa pojdi malo na luft.

Če rabiš kdaj pomoč ali podporo pa kar pokličiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 412
25.2.2011 22:48:58   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Vzuni še nismo bli, kot sem že napisala je patronažna še odsvetovala zaradi kg in prehlada, zdj pa razmišljam da bi jutri šli ker je pol spet slabš vreme napovedano. Sj smo stari že skor 1 mesec, pa če je lahk šla včeri na pregled do bolnice ko je bla na hladnem zraku ji najbrž tud 15 min sprehoda v vozičku ne bo škodlo, kaj mislite?

Se strinjam! Jaz itak hodim vsak dan ven, le pleničko dam čez voziček pa ima sigurno kako stopinjo več notriuser posted image

Dekico si pa najbrž ne zbrca zato, ker ji je vroče ampak zato ker brca. Nimajo še tolk naštudiranih mišic, da bi lahko načrtno brcnili dekico s sebe.

Neposredna povezava do sporočila: 413
26.2.2011 11:10:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

Tako, da so mi spet dali take, ki sami odpadejo. Je pa res, da je odvisno od izvajalca, ki te šiva user posted image a bo dal take, ki odpadejo ali ne. Me pa notri fajn srbi, sem pa tudi opazlia, da mi vsake toliko časa zakrvavijo in bolijo ter pečejo. Tako, da jaz sem še vedno v fazi, da samo
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Meni je takrat reku, naj se spodaj tuširam  z mrzlo vodo in jst sem pač ubogala. Sem si pa potem zarad tega fajn prehladila mehur. Skratka naj bo voda le hladna, ne pa mrzla!!!

se podpisem! mater joske z toplo, tamo dole pa z mrzlo.. jaz tudi sumim, da sem se sprehladila zaradi te hladne vode.. nekak nisem vajena in je pravi sok za telo.. je pa res, da so meni rekli, da vedno ko grem lulat naj se stusiram.. in se zdaj dokler mi ne bodo sivi odpadli se tusiram vedno ko lulam oz. lulam pod tusem!

S temi prehladi mehurjev je res križkraž. Jaz sicer z mlačno vodo se tuširam. Meni je že v bolnici rekel mlačno. Sem se pa v P Kr prehladila, ker smo čisto na drugi strani imela tuš kabino. Tako, da te je vmes kar lepo prepihalo ali pa ko si stal, ker je glaven hodnik tam. Tako, da sem se jaz samo zjutraj in očitno je to botroval vnetju. Tko, da si res tuširajte pri vsakem lulanju z mlačno vodo, ne vročo!!!

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 414
26.2.2011 11:20:04   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz bi na tvojem mestu naredila takole. Minimalno vsake 3 ure bi na vsaki dojki dojila 5-10 minut (več ni potrebe, ker imaš malo mleka), da bi stimulirala dojke. Takoj po dojenju pa flaša, ca 60 ml (oz. kolikor pač poje). Obrok ne sme trajat več kot pol ure, ker dolgo hranjenje je ponavadi vzrok, da se ne redijo. To je isto kot da bi mi kosilo, ki ga pojemo v 15 minutah, jedli 6 ur. Se tudi ne bi redili oz. bi shujšali.
No, in tako bi jaz na tvojem mestu delala dokler ne bi začela 100% dojit al bi mi pa mleko zginlo. Pravzaprav delam tako, le da se ne držim strogo 3 ur, ker mam prej pretežko kot prelahko dete. Vsekakor se pa nehaj sekirat, ker dojenje tudi ni toliko vredno. Pa nehaj poslušat vse te babe, ker te po mojem samo mešajo. Pa tvojemu kdaj porini otroka in flašo v roke, ko se jezi nate, ti pa pojdi malo na luft.

Hvala za ta nasvet! Nisem vedela, da je to krivda, ker jaz ga vedno pol ure hranim vse skupaj. No zdej bom točno to probala 5-10min na vsaki + dodatek. Sicer se hraniva na dojki, kokr se z nastavkom. Ker preprosto noče dojke potegnit, če ni nastavek. Včasih pa dobesedno usta drži odprta z nastavkom in čaka, da kaj kapne user posted image Dans sem mojmu dala za hranit ga, je tko jamru kako je to težko. Tako, da bomo striktno prakticirala, da bo tudi on saj dva obroka mu dal, da se jaz odpočijem. Včasih me res spravi na mejo živčnega zloma, rabim sam minutko dve, da se odmaknem pa umirim. Moj dragi vedno zna sam prste kazat kako bi mogla pa jamra, sej zdej bo vidu kako je to.

Povej mi kdaj kej te lahko pokličem, da ti malo pojamram dopoldan bolj?

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 415
26.2.2011 11:23:25   
hel32

PilotGirl, se popolnoma strinjam z Meto, nehaj se sekirat, glej, jaz imam 3 otroka, pa nisem dojila oz. nisem imela mleka niti 1x, 1x za 1 teden, 2x za 14 dni, no, trenutno ga še nekaj imam, pa sem ful vesela, da ga je vsaj tolko, sicer pa ne prvi ne drugemu nič ne manjka, sta vesela, zdrava otroka!!!
Jaz nardim takole:najprej jo previjem, da je ornk lačna, prej pripravim flaško, okoli 100ml, potem je dojenje, max. 15 min, BTW, v P sem jo imela po pol ure gor!, potem pa kr flaška, po navadi poje okoli 70-80ml, občasno si pa še izčrpam, količina ni glih enormna, je pa nekaj od 10-20ml na obe dojki! In resno punca, zato, ker nimaš mleka še nisi slaba mama, ti kr daj tvojmu flašo, naj ga nahrani, ti pa idi na luft, pa srečno!

Sicer pa imamo na žalost tudi mi krčkeuser posted image user posted image user posted image , zvečer in ponoči, tako, da spimo bolj kot soveuser posted image , danes sem po moje vstala 50x iz postelje, in na koncu zaspala na fotelju, ko sem jo hranila, sreča za blazino, ker, če je ne bi imela, bi mi mala padla dol!!!

Ima pa težave z krči in prebavo že od rojstva, tako, da smo kr sami šli na Aptamil confort, je baje eden izmed najboljših MF za te težave, ker ima sestavo podobno materinemu mleku, mislim, da je za odtenek boljše, je pa treba baje čakat nekaj časa, da se izpostavi prava ćrevesna flora, za dodatek ji pa dajam še kapljice Biogaia, ima katera?

Prvičmami, tudi jaz komajjjjjj čakam na prvo slončkanje, in da se konča čišča, ker mi je že prav samo spomin, tako dolgo že nisva, ne skrbi, za to se vedno najde časuser posted image user posted image  mi smo bili že 2x na orneg sprehodu, tako, da ti kr idi, sam daj pleničko čez, da bo malo topleje v vozičku, jaz sem malemu dala, če je bilo res fajn mrzlo še uno plastiko za dež čez, pa sva šla na sprehod tudi v snegu, tako, bomo tudi zdaj.

Cukica, vidla slike na FB, luškan fantič je, pa ful ti je podoben, pa kje vidijo veliko glavo, ma ne sekiraj se, čist lep je!!!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 416
26.2.2011 12:29:42   
sara1986
cukica, saj smo ti rekli, da bo vse ok. včasih malo preveč psihirajo tile dohtarji..

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 417
26.2.2011 12:30:47   
samsara04
Hej, hej, nosečke, kako ste kaj? Ni nobeneda glasu od vas user posted image
Pri meni še vedno nič novega, le slabo spim in danes me precej bolj špika v nožnici kot pa prejšnje dni, tako da ne vem, če mi bo uspelo iti na sprehod.

Lep pozdrav tudi vsem mamicam...

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 418
26.2.2011 12:31:43   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Čer!

Prej ko je spala sem vsaj vedla da ko se zbudi je lačna, zdj ko pa bedi pa ne je na 3 ure ampak včasih že po eni in ko se začne jokat sploh nevem a naj jo grem previjat al je lačna al se krči začenjajo - skratka pestro.
Kupčka pa tud ne podrema skor nikoluser posted image , bom zdj probala res obrok prekinit pa ga vmes podret, čeprav ona se kr hitro naje max 15min ker ma flaško, ampak probat ni greh. Pa tud glede doze se mi zdi da ji je 80 že premal, ker vedno vse poje pa med obroki so krajše razdalje, sam ko sma ji dajala pa 100 je pa redko vse pojedla, pa še kadar je je pol največkrat bruhnala. Tk da se spet lovimo, ker je zamenjala urnik spanjauser posted image

Nič ne skrbi, vse je normalno. Naša tudi zahteva hrano na eno uro, če je budna. Drugače pa je 10min sesanja zgornja meja za podiranje kupčka, tako da ji res moraš vmes prekinit, če hranjenje traja 15min. Za sprehod se pa strinjam z ostalimi, nič ne bo škodilo, če greš s tamalo ven, saj je že dovolj stara.

Jaz sem se pa ravno pohvalila, da Teja nima več krčkov, pa so se včeraj spet začeli. Hrana tokrat ni kriva, ker nisem nič takega jedla. user posted image

Zdajle bova pa z mojim skočila v šoping, rabiva še par stvari za tamalo pa koš za pralne plenice, ker ga nimava.
Tamy82 kje ti hraniš umazane plenice do pranja?

Neposredna povezava do sporočila: 419
26.2.2011 12:50:12   
tamy82
teyla jaz jih kar sproti nesem v "pralnico" (mava posebej pralni in sušilni stroj) in jih dam v tako mrežasto vrečo, v kateri jih potem tudi perem (sem kupila na Racmanu). Pa sej itak se jih zelo hitro nabere za poln stroj, tako da na vsaka 2 dni obvezno perem user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 420
26.2.2011 13:22:27   
Teyla
Oo fancy user posted image   Jaz bi tud pralnico posebej. Tisto vrečo sicer imam, je super, ampak rabi neko "oporo". user posted image   Bova šla danes pogledat za koš v rutarja.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 421
26.2.2011 14:01:44   
Anonimen

eno vprašanje: ob kateri uri kopate zvečer otročka? kaj pa če ravno takrat spi, ga zbudite al počakate da se sam zbudi?

Jaz se trenutno trudim, da bi jedel ob približno istih urah in spal tudi, ker počasi bo treba nek ritem ujet. Tako da imamo nekako tak urnik (pol ure gor dol):

hranjenje ob 3h, 8h, 11h, 14h, 17h, 19h, 21h (manjši obrok), spi od 21h do 8h, čez dan pa bolj drema kje na kavču ali v ležalniku edino ob 11h ga nesem v posteljo, da s starejšim skupaj spita malo večji kos. Po 19. uri ga skušam obdržat budnega, ob 20h se kopamo potem pa dojenje, flaša, postelja.

Saj mi malo kateri dan rata čisto tako ampak rabim nek okvir, ki se ga približno držim, da ne štejem skoz kolk je pojedu in kdaj je spal. Bomo vidli, kako bo takrat, ko bomo še na veliko vozičkali, ker če bo prespal cel sprehod, najbrž doma ne bo več spal.

Meta, kako ga obdržiš po 19 uri pokonc? Moja žabica obvezno zapančka, potem pa potegne do 21 ure.

Me pa zanima, koliko časa vam pančkajo po kopanju? Naša štručka max 3 ure, bi pa rada, da bi malo več urc potegnil, samo očitno zaradi teže smo še vedno na 2 uri in posledično tud hranjenje.

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 422
26.2.2011 14:16:40   
Nina33
Hoj!
Jaz ga ne kopam vsak večer, se mi ne zdi ne potrebno ne glih izvedljivo (pr nas user posted image ), bi pa tut jaz z veseljem en tak ritem kt ga je Meta napisala "udarla" samo pač ne gre user posted image . Mi ne spi tako lepo, de bi se takle lohk šla user posted image , sem srečna, če lahko dam starejšega spat brez dretja manjšega vmes user posted image . Sej se moj trudi al mama je mama in jo oba hočeta user posted image Je pa vseen res mnogo lažje kot pri prvem, ki je bil podoben kot od prvičmamai - le da tut ponoč pod razno ni spal več kot 2 uri skupaj. Sem bila hujš kt zombi, sam še za strelat mi je blo user posted image Eh, zdej se smejem...
Aja, glede kopanja - jaz ga s cunjico ofrišam, poberem dol čimveč odmrle kože in to je to. Pa sva bila pohvaljena kako se mu je koža popravila (s hladilnim sem na štartu še mazala, zdej res samo po potrebi) user posted image
Bom rajš kr entrala, tale RR mi je sumljiv, pa še dolgo traja de kej napišem user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 423
26.2.2011 14:24:09   
Nina33
Dojenje: sem si že pr prvemu in si zdej spet obljubljam, de bom tut ponoči dojila v sede - pa me je strah, de bi vseen zaspala (kot Hel user posted image ), sam jaz bi ga po možnosti res zvrnila z naročja, kljub blazini user posted image . Tako de še vedno prakticiram bujenje na uro in pol cca. vsaj spim, čeprav bi rajš vsaj dve uri v kosu in malo bolj sproščeno kot če je mali zraven user posted image . Pa skoz pozabljam s kere strani sem ga dojila, polna sem na obeh koncih ves cajt, tko de prstavim na uno ki je trša in izceja manj vodeno mleko ( na srečo obe puščata, upam, de se ne bo to nehalo, ker nečem zabasanih žlez met). Un listek za zacahnat pa ne pomaga, ker poj ne vem al sem z označene že dojila al šele morm user posted image - ponoč je to lažje, ker se samo okol obrnem včasih user posted image , če ga pa dam v košek spat sem pa ob budnici čist zblojena in res ne vem, kam naj ga pristavim user posted image
Enter user posted image
Za drugi del dojenčkov user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 424
26.2.2011 14:26:27   
Nina33
Mišyke pa ni nč gor? Carta? Upam user posted image
No, pa za Biljano tut tko upam, pa Diane in ostale, ki jih moj ementaler skoz skoz lukne ven meče (pa ne zanalašč, nč mu zamert)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

sindarin

Ali kupujete igrače, ki so v "akciji"?

redko (48%)

pogosto (32%)

nikoli (12%)

sploh ne prebiram reklamnih letakov (8%)

Število vseh glasov: 282

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!