hel32
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Jaz se pa tako nerada udam, ker res upam, da bi lahko dojila, sem tako nase jezna, da ne morem dojiti. Jaz bi na tvojem mestu naredila takole. Minimalno vsake 3 ure bi na vsaki dojki dojila 5-10 minut (več ni potrebe, ker imaš malo mleka), da bi stimulirala dojke. Takoj po dojenju pa flaša, ca 60 ml (oz. kolikor pač poje). Obrok ne sme trajat več kot pol ure, ker dolgo hranjenje je ponavadi vzrok, da se ne redijo. To je isto kot da bi mi kosilo, ki ga pojemo v 15 minutah, jedli 6 ur. Se tudi ne bi redili oz. bi shujšali. No, in tako bi jaz na tvojem mestu delala dokler ne bi začela 100% dojit al bi mi pa mleko zginlo. Pravzaprav delam tako, le da se ne držim strogo 3 ur, ker mam prej pretežko kot prelahko dete. Vsekakor se pa nehaj sekirat, ker dojenje tudi ni toliko vredno. Pa nehaj poslušat vse te babe, ker te po mojem samo mešajo. Pa tvojemu kdaj porini otroka in flašo v roke, ko se jezi nate, ti pa pojdi malo na luft. Če rabiš kdaj pomoč ali podporo pa kar pokliči PilotGirl, se popolnoma strinjam z Meto, nehaj se sekirat, glej, jaz imam 3 otroka, pa nisem dojila oz. nisem imela mleka niti 1x, 1x za 1 teden, 2x za 14 dni, no, trenutno ga še nekaj imam, pa sem ful vesela, da ga je vsaj tolko, sicer pa ne prvi ne drugemu nič ne manjka, sta vesela, zdrava otroka!!! Jaz nardim takole:najprej jo previjem, da je ornk lačna, prej pripravim flaško, okoli 100ml, potem je dojenje, max. 15 min, BTW, v P sem jo imela po pol ure gor!, potem pa kr flaška, po navadi poje okoli 70-80ml, občasno si pa še izčrpam, količina ni glih enormna, je pa nekaj od 10-20ml na obe dojki! In resno punca, zato, ker nimaš mleka še nisi slaba mama, ti kr daj tvojmu flašo, naj ga nahrani, ti pa idi na luft, pa srečno! Sicer pa imamo na žalost tudi mi krčke , zvečer in ponoči, tako, da spimo bolj kot sove , danes sem po moje vstala 50x iz postelje, in na koncu zaspala na fotelju, ko sem jo hranila, sreča za blazino, ker, če je ne bi imela, bi mi mala padla dol!!! Ima pa težave z krči in prebavo že od rojstva, tako, da smo kr sami šli na Aptamil confort, je baje eden izmed najboljših MF za te težave, ker ima sestavo podobno materinemu mleku, mislim, da je za odtenek boljše, je pa treba baje čakat nekaj časa, da se izpostavi prava ćrevesna flora, za dodatek ji pa dajam še kapljice Biogaia, ima katera? Prvičmami, tudi jaz komajjjjjj čakam na prvo slončkanje, in da se konča čišča, ker mi je že prav samo spomin, tako dolgo že nisva, ne skrbi, za to se vedno najde čas mi smo bili že 2x na orneg sprehodu, tako, da ti kr idi, sam daj pleničko čez, da bo malo topleje v vozičku, jaz sem malemu dala, če je bilo res fajn mrzlo še uno plastiko za dež čez, pa sva šla na sprehod tudi v snegu, tako, bomo tudi zdaj. Cukica, vidla slike na FB, luškan fantič je, pa ful ti je podoben, pa kje vidijo veliko glavo, ma ne sekiraj se, čist lep je!!!