Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:29:05
|
|
|
|
Nina33
|
Kopanje: mi mamo banjico pa sem pr prvemu skor šla še čebriček kupit, ker je imel eno obdobje, ko se je "bal" banjice (ležečega položaja) ko križa in bi nam bilo vsem lažje s čebričkom pomoje... Tko de sem si ga zdej ogledala in ker smo dobili bone za BC ga bom verjetno kr kupila, ker mamo stojalo tako, de tut zraven paše Pa še lažje bo vodo do spalnice prnest v čebru kot jo je v banjici (mamo mal zapleten sistem, vem, al drgač ne gre). In ga bom poj večkrat zmočila pomoje .
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:35:05
|
|
|
|
Nina33
|
Šivajo takoj (vsaj v KR P so me obakrat kuj in mi je tut grozno čudno, če kje čakajo ), material pa sam odpade razen če ti izrecno ne povejo, de bodo šivi za pobrat (pri CR so vedno za pobrat). : tut čakamo de čišča dokončno gre in de G da dovoljenje . Tela 2 tedna se bosta še vlekla (že minuli skori 4-je se ). Se strinjam s tisto, ki je Cukici zaželela, de bi "tisto"bila še čišča in ne M - si res zaslužimo mal pavze . "Nočno puščanje": jaz mam kr tetra plenico čez za ponoč, pomoje bolj simpl kot blazinice
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:38:21
|
|
|
|
Nina33
|
Sem si mal slikice ogledala in ker res ne morem skoz "like" klikat bom kr klele napisala: KOLK FLETNI DOJENČKI!!! Vsi po vrsti
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:43:48
|
|
|
|
Nina33
|
Sem upala de bo kle kej bolš ampak še zmeri vse nekam zginete ko jaz gor pridem
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:46:47
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Povej mi kdaj kej te lahko pokličem, da ti malo pojamram dopoldan bolj? Mah, težko rečem. Načeloma kadarkoli. Saj, če ne morem dvignit, te bom že nazaj poklicala .
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:47:18
|
|
|
|
Nina33
|
Nč, grem jaz dol do jutri, krompir se mi je pomoje itak že čist razkuhal (še dobr, de bo pire ). Vsem mamicam (tudi unim, ki so še v enem kosu) želim en lep vikend!!! Čimlepšo pot v Rim vsem, ki se tja odpravljate
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:47:54
|
|
|
|
Nina33
|
Na, sam de pomislim, de b šla dol, je že Meta gor
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:49:08
|
|
|
|
Nina33
|
Grem vseeno dol - Joška Fišer kliče Nandeta Upam, de se me bo usmilil, drgač bom eksplodirala (to je pa tko, če mi slučanjo kdaj zaspi za dalj ko dve uri )
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:54:55
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Sem upala de bo kle kej bolš ampak še zmeri vse nekam zginete ko jaz gor pridem Jaz sem tle. Sem se začela režat, ko si napisala, da ti cahni na modrcu ne koristijo. In moj foter, ki križanko rešuje v kuhnji reče, da si postke gor nalimaj pa uro in datum zraven . Ah ta moj foter ...
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 14:56:09
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Na, sam de pomislim, de b šla dol, je že Meta gor In ko se jaz razveselim, da si ti tle ... te ni več
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:02:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Kopanje: mi mamo banjico pa sem pr prvemu skor šla še čebriček kupit, ker je imel eno obdobje, ko se je "bal" banjice (ležečega položaja) ko križa in bi nam bilo vsem lažje s čebričkom pomoje... Tko de sem si ga zdej ogledala in ker smo dobili bone za BC ga bom verjetno kr kupila, ker mamo stojalo tako, de tut zraven paše Pa še lažje bo vodo do spalnice prnest v čebru kot jo je v banjici (mamo mal zapleten sistem, vem, al drgač ne gre). In ga bom poj večkrat zmočila pomoje . Ta strah sem jaz pri mojemu opazila, tako da imam namen nabavit ta čebrček. Sam se bojim, da je premajhen, da ga nebi mogla zadržati. Moj ma dans ritual na uro pa pol hranjenje že dva dni, ne vem kaj ga je piknilo!
< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 26.2.2011 16:03:41 >
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:12:01
|
|
|
|
prvičmami
|
Hey! No dans pa ni blo velik za prebrat in mi je ratalo v kosu, ker naša lepo pančka (sj najbrž ne bo več dolgo trajalo ) Sem že včeri hotla vprašat, pa sem seveda pozabla - če uporabljate dudo? Js sem ji dala parkrat zvečer če je bla ob 23 še čist budna da je lažje zaspala, zdj sem pa še ugotovila da se z njo zamoti in zeloooo oblaži krče, tk da jo ma tud čez dan v ustih, ne skoz ampak če bedi in ni na rokah ji pa dam, da se lažje zamoti v ležalniku. Glede ritma si ga je pa kr sama postavla nekje na 3 ure, kot sem že napisala ponoči včasih rata celo 4, čez dan ko je budna pa včasih na 2 uri. Drugače pa zjutri nekje med 8 in 9 uro imamo umivanje, previjanje in hranjenje in se selimo iz splanice v dnevno, kjer smo do 22-23 ko se slimo nazaj v splanico. Umijem jo kr s krpico zjutri, ker smo jo šele zdj prvič kopali pa je rekla babica da za začetek 1-2x na tedn.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:14:34
|
|
|
|
prvičmami
|
Za kopanje mamo pa banjico, že tk se bojim da jo bom utopila ko bom prvič sama kopala , s tistim čebričkom bi bla še pa bol štorasta ko se mi zdi da ne bi mela kam dat rok, ker je ozko, pa še tk grozno stišani mi zgledajo noter otroci (sj verjamem da jim paše sam zgleda mi pa vseen grozno). Se pa naša na srečo ni nič bala - je tk rada nagec da je najbrž odmislila da je v vodi
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:15:50
|
|
|
|
prvičmami
|
tole z zacahnjenimi joškami mi je pa znano dokler sma se še dojile zraven sem si na loist ko sem pisala kolk je pojedla dopisala še iz kere strani, ker drugač sem itak pozabla
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:17:12
|
|
|
|
prvičmami
|
Še eno vprašanje za izkušene mamice - patronažna mi je rekla da krči minejo po 8 tednih, a v praksi tud to drži al se kj zavleče ?
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:18:31
|
|
|
|
prvičmami
|
No zdj bom pa res nehala, vidim da mamo ene in iste monologe tu gor. Se pa tolažim da me meta in nina v tem prekašata
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 16:55:47
|
|
|
|
aktak
|
Živijo, sem vas uspela na hitro prebrat. Vem da sem hotela še nekaj komentirat ampak ne vem več kaj. Pri nas smo imeli zadnje dva dni težave s krčki in je bil nepopisen jok podnevi in ponoči. Tako, da smo poslali tatkota v Italijo po kapljice in vse kaže da so počasi prijele saj je danes bistveno boljše. Sicer smo najprej probali z eteričnim oljem brina masirat trebušček ampak je to bolj malo ublažilo težave, na koncu smo se zatekli h kemiji . Čukica ta mali je pravi frajer. Sem vesela, da je bilo na pregledu vse ok. Če se spomnim, kaj sem še hotela pokomentirat se vrnem
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 17:21:18
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: aktak Živijo, sem vas uspela na hitro prebrat. Vem da sem hotela še nekaj komentirat ampak ne vem več kaj. Pri nas smo imeli zadnje dva dni težave s krčki in je bil nepopisen jok podnevi in ponoči. Tako, da smo poslali tatkota v Italijo po kapljice in vse kaže da so počasi prijele saj je danes bistveno boljše. Sicer smo najprej probali z eteričnim oljem brina masirat trebušček ampak je to bolj malo ublažilo težave, na koncu smo se zatekli h kemiji . Čukica ta mali je pravi frajer. Sem vesela, da je bilo na pregledu vse ok. Če se spomnim, kaj sem še hotela pokomentirat se vrnem Kakšne kapljice ste pa kupili v IT? In kje? Za vsak slučaj ...
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:08:03
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami Sem že včeri hotla vprašat, pa sem seveda pozabla - če uporabljate dudo? Js sem ji dala parkrat zvečer če je bla ob 23 še čist budna da je lažje zaspala, zdj sem pa še ugotovila da se z njo zamoti in zeloooo oblaži krče, tk da jo ma tud čez dan v ustih, ne skoz ampak če bedi in ni na rokah ji pa dam, da se lažje zamoti v ležalniku. Definitivno ja!!! Se mi zdi, da smo si z njo pri prvem ogromno živcev prišparali in zdaj tudi, ko se Bine dere, ga z dudo utišam, da počaka tistih par sekund da flašo nardim. Pri prvem sem mu jo prve mesece dala vsakič, ko je sitnaril, potem smo okoli pol leta prešli na uporabo dude v postelji, vozičku in v kriznih trenutkih (pri tečnobi v avtu, trgovini, zdravniku) in potem počasi samo še na čas spanja. Pri 2 letih smo z zgodbo dosegli, da jo je sam vrgel skozi okno, en teden je še zvečer spraševal, če je njegova duda še zmeraj "pogrešana", 4 mesece kasneje pa trdi, da dude sploh nikoli ni imel Glede krčev ne vem, če otroci vejo, kdaj jih ne smejo več met Glede monologov pa
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:14:58
|
|
|
|
Mišyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Mišyke pa ni nč gor? Carta? Upam No, pa za Biljano tut tko upam, pa Diane in ostale, ki jih moj ementaler skoz skoz lukne ven meče (pa ne zanalašč, nč mu zamert) Ne ne, še kr sam našga tavelzga dojenčka Mene pa od včerej že pomalem mal zvija, dons je sem in tja že kr fajn boleče. Smo prej pršli od staršev kjer smo bli na obisku in ko smo se vračali, me je v avtu fajn zagrabil... Skratka dons mam filing da sem res že kr na konc, me že itak cel dan po malem zvija, pa ful mi na črevo prtiska. Tko da zdejle sva počas začela gledat na uro. Kdaj ste šle v porodnišnico, tiste ki ste v drugo? Ko so na 5 min 1 uro al kako?
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:16:35
|
|
|
|
Mišyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Grem vseeno dol - Joška Fišer kliče Nandeta Upam, de se me bo usmilil, drgač bom eksplodirala (to je pa tko, če mi slučanjo kdaj zaspi za dalj ko dve uri ) Tole me je pa kr mal nasmejal poznamo to...
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:27:22
|
|
|
|
little*miss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Mišyke pa ni nč gor? Carta? Upam No, pa za Biljano tut tko upam, pa Diane in ostale, ki jih moj ementaler skoz skoz lukne ven meče (pa ne zanalašč, nč mu zamert) Ne ne, še kr sam našga tavelzga dojenčka Mene pa od včerej že pomalem mal zvija, dons je sem in tja že kr fajn boleče. Smo prej pršli od staršev kjer smo bli na obisku in ko smo se vračali, me je v avtu fajn zagrabil... Skratka dons mam filing da sem res že kr na konc, me že itak cel dan po malem zvija, pa ful mi na črevo prtiska. Tko da zdejle sva počas začela gledat na uro. Kdaj ste šle v porodnišnico, tiste ki ste v drugo? Ko so na 5 min 1 uro al kako? Jaz sem šla takrat ko sem imela eno uro na 6 minut. Ampak so se potem med vožnjo do P spremenili v 8-9 min - sem bila jezna na sebe kaj sem sploh v P silila. Ampak hb da sem odišla, ker sem potem v roku 2 ur rodila.
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:33:44
|
|
|
|
little*miss
|
Čer Mi spimo kar dobro, glede ur si sploh nič ne zapomnim..če me kdo vpraša kak dolgo mali že spi nebi znala odgovorit. Si že cel teden pravim, da si morem pisat kdaj je in spi, da bom vedla približno kaki ritem imamo, ampak vedno pozabim Vem samo, da gremo okrog 11 zvečer spat, potem pa se do 8 dvakrat zbudi za jesti. Okrog 2-3 in potem ob 5 ali pa sploh ne do 7, 8. Dudo ima, ker nimam časa samo za njega in mora žal dostikrat počakat, da tio porihtam in potem grem njemu jesti dat. Ampak ko mu dam dudo se takoj zamoti in imam 15 minut več časa da tamalo dokonca porihtam in ji razložim da gre zdaj Jan jest in more malo počakat. Danes smo bili sami, je šel moj prvič v službo. Smo se imeli fajn, niti ni bilo tako težko kot sem mislila da bo. No, danes je bila tašča doma in mi je malo pomagala pri Tii, ko bom zares sama bo še malo težje, ampak bomo zmogli Jan ima vneto okico, sem mu na začetku s kamilicami čistila, ampak ker nimam časa da bi mu vedno sveže kamilice delala mu kar mojo mleko stisnem. Je bolj priročno Berem vas vsaki dan sproti, ampak imam parkrat na dan po 5 minut časa, tako da zmanjka za pisanje Se še javim kaj, lepo se imejte. Pa mirne noči brez krčkov vam želim
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:54:37
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Mišyke pa ni nč gor? Carta? Upam No, pa za Biljano tut tko upam, pa Diane in ostale, ki jih moj ementaler skoz skoz lukne ven meče (pa ne zanalašč, nč mu zamert) no da se oglasim,sem bila tolk utujena da nisem uspela nič na računalnik pogledat....poročilo z današnjega CTG v P..mislim ta otrok me že zeza ..spet utrip nizek sem bila eno uro na CTG,me je sestra premetavala z boka na bok da smo to dete zbudile a včeraj zvečer je tako brcalo in raztegovalo kar že zadnji mesec ni,da sem že zvezde štela sploh ne vem kaj mu je bilo zvečer... ves trebuh in medenica sta me bolela od brcanja...nič mi ni bilo jasno..če ne bi čutila brce,bi pomislila da imam popadke tako močne bolečine so bile no potem se je zadnjih 10 min odločilo da se zbudi in je utrip bil ok..HB sem mislila da me bodo obdržali..pa ne za vikend sem si mislila....moj pritisk pa katastrofa 98/52..me je še sestra vprašala če sem kaj jedla in pila kavo...ja itak,brez tega pa sploh ne vstanem iz postelje.. no grem prečekirat da vidim kaj ste še čvekale mamice,..pa če je že kakšna rodila.. danes sem pa ravno iz porodne eno mamico videla ko so jo peljali na oddelek,blagor ji že rešena,pa tak nasmeh na obrazu je imela,čist presrečna
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 26.2.2011 18:57:29
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Grem vseeno dol - Joška Fišer kliče Nandeta Upam, de se me bo usmilil, drgač bom eksplodirala (to je pa tko, če mi slučanjo kdaj zaspi za dalj ko dve uri ) Tole me je pa kr mal nasmejal poznamo to... jp..poznamo ...včasih tarnamo kako malo spijo, potem pa potegnejo in že nam ni prav...saj je treba mlekarne spraznit
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Prezgodaj za otroka?пеперутка16Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?Da. (
30%)
Ne. (
10%)
Morda. (
60%)
Prezgodaj. (
0%)
Neumnost. (
0%)
Število vseh glasov: 10Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!