|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
16.2.2011 9:41:49   
samsara04
Jutro,

registrirana, ta pesem 2010 je tudi meni zelo všeč.
Danes pa sem res slabo spala, skoz me je nekaj špikalo in nikakor nisem našla pravega položajauser posted image Me pa zanima, ko se pričneš pucati (naravni klistir), je blato normalne barve ali ne? Namreč zjutraj je bilo moje blato neke čudne barve, tako zelenkasto in rjavo-rdeče user posted image Res je, da sem včeraj jedla rdečo peso, samo vseeno.

Lep dan vam želim kljub vremenu...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
16.2.2011 10:08:39   
valek
Dobrojutro punce...

evo js sem se naspala...sicer ne jabolje ampak ni pa tak hudo....
trenutno me nič ne matra...trebuh je ok, zjutraj v postelji se mi je zdel malo trdi ampak nič kaj posebnega,,..,mali se je malo gibal......včeraj zvečer pa malo bolj....
zdajle pa se grem oblačit imam ctg ob 11:20.... pa potem javim če bo kaj zaznati,...čeprav dvomimmislim da spet nebo nič....js če me nič ne prime čez vikend, pol bom sto procentno čez rok rodila.-evo to je moj filing...
nič fajn bodite se še javim kaj....

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
16.2.2011 10:21:48   
Tisia
jutro bejbeuser posted image
grozno sem spala že drugo nočuser posted image  mi zateguje trebuh,kosti mi kar pokajo v bokih ko se obračam v postelji,tako da sem čula ob 5 že..potem sem pa zaspala in sem potegnila do 10-ihuser posted image ...no sedaj imam pa tak čuden glavoboluser posted image
vidim da vas je malo user posted image  tukaj gor,če bom še prenesla bom res zadnja še tukaj gor komentirala user posted image
mija 24 veliko pupo imateuser posted image ,škoda da si tako hudo raztrgala,upam da se lepo poštimaš in prideš kmalu k močemuser posted image  pa v članku ste super pupika je tak lušna ima pa orng laskeuser posted image
jo@n veliki bratec pa ni kar takouser posted image  bravo bratec bo fajn čuvaluser posted image
user posted image  pa srečno danes
valek lepo opravi na CTG user posted image

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 10:29:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4604
16.2.2011 11:06:19   
hel32
Dannnnnnnnnn
Imam glih par minutk časa, da se vam javim. Sva prišle v soboto domov in se že cartamo :10:  :10:  :10:  :10:  :10:  :10:
Porod: okoli 3eh ponoči mi je šel čep, in nato sem kr takoj dobila popadke, sem še malo oklevala, ali je, ali ni, no ob 4ih sem poklicala mamo da popazi Lukasa, ko je prišla, sva se kr odpeljala, okoli 5tih, je bilo :18: tako strah, da ne rodim kr v avtu, ker sem imela popadke že na 5min, sva bila brzinsko v MB- beri, prehiteval vse, ko sva se ustavila je prav smrdelo po gumi in bremzah :-?
V sprejemno sem prišla odprta 1-2 prsta!!! Ob 7.45 pa že 10cm!!!
Babica, ki je vodila porod je bila zlata, res, prijazna, pomagala mi je z  :18: seveda predihavat popadke, ki so bili čist moji in baje zelo močni, je ctg kazal močne, in babica me je še vprašala, kako to, da nič ne stokam, ali pa imam tako visok prag bolečine!!!! Proti B sem dobila samo inekcijo v rit.
No, okoli 8mih, ko se je začela prava akcija, je pa bilo res, brzinsko, v 10 min je bila mama zunaj, pritiskala sem čist sama, brez pomoči,  :twisted:  :twisted: NIČ REZANA; NIČ ŠIVANA; RES VSA ČAST BABICI za to, tako da sem res, to je bil prav tisti, filmski porod,CEL POROD JE TRAJAL SAMO 2 URI čeprav je bilo kr hudo, ker je prava velikanka, ampak, ful fajn se počutim, no, malo sem utrujena,ker bolj malo spimo, je že res, taka,, kot je bila v trebuhu je tudi zdaj, je pa imela kr bolečine, je dobivala svečke, ker je stokala in bila nemirna, spimo pa vsi skupaj, ker kr naprej neki cvilka, mleko- hm, imam, malo, za odžejat, sicer pa si bom sposodila črpalko, da si izčrpam, ker mala raje pije iz flaše, kot pa se muči in sesa iz joške, no, jaz jo ful pristavljam, ampak, popije samo tisto malo, pa se bojim, da dobim mastitis, si raje spumpam, pa naj spije tisto, kaj veš, mogoče bom pa na koncu polno dojila!! :3:  :3:
Skratka imamo se lepo, Lukas je bil zelo vesel, pa pogrešal me je mali muc moj :10:  :10: sva se mogla pocartat, ko sem prišla, drugače, pa se navajamo, Tjaša, je itak tudi zelo vesela, bom pa dala nekaj slikic še gor, se imamo bolj malo cajta slikat, je skozi akcija :3:  :3:
Skratka, javim se spet, ko utegnem, da vas še za nazaj preberem, ja PA HVALA VSEM ZA ČESTITKE :twisted:  :

Dojenje: mleka imam vsaki dan malo več, si ga pa črpam, ker je bolj malo časa za dojenje, in ko imam polno merico, na iztis "priteče" ven 10-20ml!!!!!, lepo pogrejem, in ji dam po steklenički, drugače jo pa hranim z BEBO PRO 1, in jo za zdaj lepo prenaša user posted image user posted image
Imamo pa kr fajn pestro, z dvema malčkoma, ja, morem priznat, no, dokler je mož doma gre, ki je zlat, res, vse mi pomaga, nimam pripomb, takega si samo želišuser posted image user posted image . Lukas je kr dokaj dobro sprejel malo sestrico, je pa bil malo bogi, ko me 3 dni ni videl, revček, je šele včeraj prišel nazaj v svoj ritem.
Pa, pa
Vsem novim mamicam ISKRENE ČESTITKE, IN VELIKO ZDRAVJA VAŠIM MALIM SONČKOM, TINA21, SE MI JE ZDELO JA, DA SI TI, NISI NIČ REKLA, PACKA TIuser posted image  SUPER ZA ZAROKOuser posted image user posted image
PATRISHA, TEBI ŠE POSEBEJ, ČESTITKE ZA MALO PRINCESKO!!!user posted image user posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 4605
16.2.2011 11:13:53   
Tisia
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4606
16.2.2011 11:16:55   
Tisia
evo ena slikica za nino33 in njeno muco cilkouser posted image
user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
16.2.2011 11:26:16   
Tisia
user posted image  pa še za novopečene očkote user posted image user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 11:35:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4609
16.2.2011 11:55:25   
tamy82
Glede spanja pri nama oz. pri tašči/tastu: se trudim, da mamo tudi pri nas čez dan vedno vsaj tv prižgan, da ni prav tišine, ker spodaj je res vedno hrupno user posted image Mogoče je res kaj na tem, da pri meni voha mleko in zato noče spat, ker se mi zdi, da pri očku vseeno malo več spi kot zraven mene user posted image Ah, počasi bomo že neki pogruntali, če ne bo pa spodaj spal user posted image
Pa tudi pri nas imamo celo noč prižgano lučko, ma ne zaradi Vala, ampak zato, da ga jaz vidim kako spančka, ko ga dojim itak rabim lučko prižgat ... tako da kar celo noč gori user posted image

Mi smo se pa danes prvič kopali! user posted image Je bil Val prav tiho in priden, ko je bil v vodi, ko samo ga pa dali ven, pa tak jok ... očitno mu paše voda user posted image

hel32 lepo, da si imela tako fajn porodno izkušnjo in da je Lukas in drugi družinski člani lepo sprejeli malo princesko! user posted image Uživajte!

mija24 vi pa že kar slavni?! user posted image Lepo, da ste vsi fajn, čeprav se porod ni končal najbolj lepo. Fajn se cartajte!
user posted image

jo@n srečno danes in naj bo čim bolj hitro in čim manj boleče! user posted image user posted image

Srečno vsem, ki se pripravljate na dan D!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4610
16.2.2011 12:08:34   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

meta; jaz samo aptamil c dajem. sem najprej tudi jaz mešala (ker sem imela eno škatlo navadnega že odprtega, pa da bi ga porabla), samo to ni to. danes spet testiram - od včeraj zvečer mu samo aptamil c dajem (nič mojega) in nimamo nič krčkov user posted image . dejansko resno razmišljam, da bi mu smo to dajala. sej moje mleko naj bi bilo najbolj zdravo, ampak ko ga gledam kako se dve uri zvija in joka si mislim zakaj bi ga matrala, če ni treba user posted image aja, pa jaz v mleko vedno dam še malo kapljic proti krčkom

Jaz te podpiram, ker vem da je to strašno težka odločitev. En mesec si ga dojila in glavna protitelesca je po mojem dobil. Al pa doji takrat, ko greš pol na sprehod. Na sprehodu dojenčki ponavadi spijo in lažje prebavijo take reči (tudi AD3 kapljice npr.), prebavijo pa v roku ca. 3 ur. Al pa si črpaj mleko in zamrzuj za pol, ko boš dajala gosto hrano pa mešaš s svojim mlekom, če te bo slaba vest manj matrala.

Jaz sem še vedno mnenja, da je boljše zadovoljna mama in otrok na adaptiranem kot zarad dojenja in krčev napsihirana mama in dojen otrok (ki povrh vsega pol dneva joka). Ne vem no, ampak meni se tehtnica pošteno prevesi k adaptiranemu, čeprav se verjetno ne boste vse strinjale-vsaj tiste, ki vam dojenje ne povzroča večjih težav. Ampak jaz vem, da ne grem spet skozi vso sekirancijo tako kot prvič

Neposredna povezava do sporočila: 4611
16.2.2011 12:09:00   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

bradavice, jaz imam še vedno en del bradavic črn, ko se posuši je krasta, ampak si ne črpam, še vedno vztrajam da pije pri meni. Ko začne vlečt me boli za popuser posted image user posted image , ampak ko parkrat potegne bolečina preneha. Imam pa doma ročno črpalko, (še od prvič), pa se mi zdi da ko vakuum prime še bolj bolijo bradavice. Mažem pa z aventovo kremo za bradavice in pa malo z bepanthenom. Saj po počasi minilo user posted image

Včeraj nama je odpadel popek.. Se mi zdi, da je malo hitro odpadel in še ni zaceljen prav. Saj danes pride patronažna pa bomo videli kaj bo rekla

Jaz imam za bradavice mazilo od Buds-a (malce dražja naravna kozmetika iz lekarne) in je super. Tudi, ko mam boleče brdavice, mi jih eno mazanje spravi v red.

Popek se mi zdi, da je pa normalno, da še ni čisto suh, ko odpade. No, vsaj pri nas je bilo obakrat tako, da sem še par dni pol pucala ga.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
16.2.2011 12:09:28   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Jutro,

registrirana, ta pesem 2010 je tudi meni zelo všeč.
Danes pa sem res slabo spala, skoz me je nekaj špikalo in nikakor nisem našla pravega položajauser posted image Me pa zanima, ko se pričneš pucati (naravni klistir), je blato normalne barve ali ne? Namreč zjutraj je bilo moje blato neke čudne barve, tako zelenkasto in rjavo-rdeče user posted image Res je, da sem včeraj jedla rdečo peso, samo vseeno.

Lep dan vam želim kljub vremenu...

Mislim, da je normalne barve, vsaj pri meni je blo, le mogoče bolj redko. Barva je pa sigurno od pese in še nečesa, špinače?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
16.2.2011 12:14:28   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss
uf nina33, ti pa nadoknadiš za cel dan, ko te ni gor user posted image user posted image user posted image kupon pa sem dobila v P ja user posted image

Morm mal, no user posted image . Za dojenčke, sevede
user posted image .

Jan pa ima vnete jajčke (že tri dni, ampak vedno pozabim napisat) Danes so že boljše, sem klicala v nedeljo dežurnega pediatra, pa mi je rekla naj izmenično s Canestenom mažem in pa s kremo za nego ritke. Potem pa je itak včeraj še patronažna prišla in rekla da še ga naj imam veliko odvitega in bi moglo bit ok v par dneh. Ampak mu ne paše preveč če je odvit, tako da ga med previjanjem malo pustim, pa mu dam tetra plenico prek nogic in se pogovarjava malo user posted image

Bošček mali... naj se čimprej porihta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čaja spijem ogromno, probavam naredit isto mešanco kot imajo v P user posted image Sem mislila da imajo samo planinski čaj, ampak še imajo nekaj zraven zmešano. Danes še bom probala limonin čaj zraven dat, pa bomo vidli. No in skuham na dan ene tri litre čaja, in pridno pijem

Pr nas so imeli veliko, veliko kumine not user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
16.2.2011 12:14:34   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Biljana - nori štosi user posted image user posted image user posted image .

moram malo tebe nadomeščat ,a neuser posted image user posted image  

Odlično ti gre user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

čakam da ti prideš v formouser posted image  ..sedaj si bolj podnevi v akciji,pa nam je čudno k nimamo zjutraj kaj prebratuser posted image smo se navadile na tvoje poste ,kot da beremo slov.novice zjutraj pri kofetkuuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
Eko, enga opoldanskega, zgolj v vednost (in ravnanje user posted image ):
V pomislek, da ne bi preveč telovadli:
Če bi bla hoja zdrava, bi bil poštar neumrljiv.
Kit plava cele dneve, je samo ribe, pije samo vodo pa je vseen fuull debel.
Zajec teče in skoz neki skače, pa živi sam 10 let.
Želva ne teče, ne dela nič in živi 450 let.
Zaključek je torej kristalno jasen: naj grejo nekam dieta in telovadba... user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
16.2.2011 12:15:23   
meta21

user posted image  pa še za novopečene očkote user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 12:18:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 4617
16.2.2011 12:25:54   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana
Meni pa danes nenormalno otrdeva trebuh. user posted image Pa user posted image se je tudi precej umiril.  user posted image

Preden preberem do konca tole RRnovelo user posted image , moram vprašat - a se je začelo? Jupiii! user posted image

Biljana, navijam za to, de bi bil tvoj tretji porod čist "naraven" user posted image . Mam dva taka za sabo in priporočam user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4618
16.2.2011 12:29:03   
little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz sem še vedno mnenja, da je boljše zadovoljna mama in otrok na adaptiranem kot zarad dojenja in krčev napsihirana mama in dojen otrok (ki povrh vsega pol dneva joka). Ne vem no, ampak meni se tehtnica pošteno prevesi k adaptiranemu, čeprav se verjetno ne boste vse strinjale-vsaj tiste, ki vam dojenje ne povzroča večjih težav. Ampak jaz vem, da ne grem spet skozi vso sekirancijo tako kot prvič

Jaz se popolnoma strinjam. Jaz sem lahko samo srečna, da mi dojenje ne povzroča težav in da imam veliko mleka. Če pa nebi imela mleka pa bi verjetno naredla tako kot si ti napisala, rajši AM in zadovoljna otrok in mamica kot pa sekirancija.

Glede popka pa je patronažna rekla da naj grema rajši na žganje popka (grdo se sliši, ampak ni tako hudo, pravi izraz za to pa sem pozabila user posted image ), ker je še fejst moker. Pri Tii sem tudi par dni samo brisala in je bilo ok, tu pa je fejst fejst granulomno. Sem že klicala in je rekla sestra da naj jutri zjutraj pridemo.

Jajčka pa so že boljše, hvala nina. Bom probala kumino dat noter, pa bom videla. Jaz nevem kak sestre ne vejo kaki čaj imajo. Res je da pride čaj iz kuhinje, ampak vsaj parkrat na teden jih ziher nekdo vpraša kakšen čaj imajo. Jaz bi že iz samega firbca šla v kuhinjo in vprašala kaki čaj imajo, da lahko dalje govorim user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
16.2.2011 12:29:32   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Podiranje kupčka-mene je patronažna posebej opozorila, da moraš otroka dat TAKOJ po hranjenju na ramo. Ne ga še brisat pa modrca zapirat pa plenico na ramo naštimavat ... Takoj na ramo, ker dlje ko leži, globje gre zrakuser posted image

A naš poj zato nikol ne podre (pa ga kuj "posedem", čez ramo al pa tko), ker običajno ene 20 minut pije user posted image Pa ga zanalašč še med podojem bolj pokonc držim, ker baje pomaga user posted image No, naš ne podre skor nikol, na svete cajte enkrat - in po tem se mu obvezno začne kolcat poj pa še polije user posted image pojma nimam, tile kupčki mi res ne grejo. No, men že grejo - znam prav "lepo" rignt, če je "treba" user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4620
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 12:31:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu little*miss)
  Neposredna povezava do sporočila: 4621
16.2.2011 12:32:55   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami
dojenje - tud js se še vedno ubadam s prenizko težo in se min redi, ampak dokler se vsaj redi sem pomirjena. Se pa ubistvu ne dojima ker se prehitro zmatra na joški in si zato črpam mleko, ker pol popije kolker tolk dovolj. Me je pa babica opozorila da zna zgubit sesalni refleks do takrat ko bo mela dovolj energije za dojenje in da bi jo blo vseeno fajn pristavljat, ampak če mešam flašo in dojenje ima pa probleme z nastavljanjem in pol ne pije nikjeruser posted image tk da sem se odločla da bom ostala kr pri flaši in črpanju - a ma kera kake izkušnje s ttem????
Mleka mam pa zaenkrat dovolj iz obeh na 3 ure načrpam nekje 110, spije pa tk sam 40-70, ampak me je strah da ga bo vedno manj ker si črpam ne dojim???

Daj vedno najprej na dojko, poj pa šele po flaši. Vsekakor so user posted image boljši glede zauganja mleka kot kerakol črpalka. Pa nikar ne obupaj, pr 1. je nama zalaufal šele tam okol 4. tedna user posted image , sam je bilo pa poj super user posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 12:33:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Nina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 4623
16.2.2011 12:37:53   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Meni neki ni jasno ... user posted image
Val vedno ko je spodaj pri tašči in tastu v dnevni sobi, spi kot ubit - tudi po 3 ure skupaj. Ko je pa tu pri nama, se kar naprej zbuja, malo pojokca, vedno ga neki napenja ipd. in le redko spi v kosu kej več kot eno uro čez dan. user posted image
Kakšna ideja zakaj je tako???

Mal žleht bom, ampak... vidva nista tolk dolgočasna user posted image user posted image user posted image . Je pa res, da tut naš, če samo mene mal "zavoha" kuj dobi idejo, de ne bi spal user posted image .
Glede krčev:
pr nas je par dni/noči kar preveč bogi, Biogaia še ne deluje (če bo sploh), sva dons kupila gtt. Gorenjskih lekarn pa še ene kao italijanske... Poročam, če bo kej haska. Že zaradi malega upam, de bo, čeprav tut men malo več spanja pomoje ne bi škodilo user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
16.2.2011 12:42:33   
samsara04
meta, hvala za odgovor. Izgleda, da se ni za sekirat user posted image

biljana, tvoji posti pa so zakon user posted image

hel, uh, ti je šel porod lepo. Kaj takega si lahko samo želim. Lepo se cartajte user posted image
Meni pa trebuh najbolj otrdeva zvečer, včasih tudi ponoči. Samo ni večjih bolečin, zaenkrat.
No, danes je pa tapravo vreme za čiščenje stanovanja in likanje...zdaj, ko še imam dovolj energije, po kosilo me bo itak zmanjkalo.

Lp

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

izbira imena za moja dvojčka
nosečka sem

katero dva imena sta vam najbolj všeč za dvojčka?

lovro-jure (38%)

jon-luka (15%)

aron-lan (9%)

jaša-rok (12%)

tijan-amadej (12%)

matej-staš (13%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!