Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:11:29
|
|
|
|
Patrisha
|
se en post za novo stran in dojencke
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:12:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla, kako ste kaj? Počasi zadihavamo in se privajamo na našega time menegerja ;) Imam pa nekaj vprašanj glede presredka. A so kateri šivčki popokal predčasno? Pa če je katera šivana bila do zadnjika? Kako ste higieno rihtalo, ker meni je sedaj popokali sivi in ne vem naj grem na pregled, pa da me pošijejo, če je potrebno. Drugače pa čestitkam novim mamicam!!!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:16:57
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha Se eno vprasanje, tiste ki ste ble klistirane, a ste mele obcutek, da vam je to pojacalo popadke al ne? ja meni je pojačalo popadke,potem je šlo kar hitro pa še umetne so mi dali in smo šopali dihanje na polno
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:21:34
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha Se eno vprasanje, tiste ki ste ble klistirane, a ste mele obcutek, da vam je to pojacalo popadke al ne? ja meni je pojačalo popadke,potem je šlo kar hitro pa še umetne so mi dali in smo šopali dihanje na polno te bolse to zahtevat pa je mir.. ce je nujno al ne, ocitno samo pomaga tnx
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:21:36
|
|
|
|
meta21
|
biljana, ti lisička, ti! Takole budiš možička sred noči ... Moj je tak zaspanc, da zjutraj najbrž sploh ne bi vedel, da se mu je ponoči kaj zgodilo . Želim ti en fejst "alpast" CTG tanjusi
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:22:09
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha ojla danasnje stanje ni roznatno ponoci mela popadke od 3 min do 10 skor urco pa pol zjutraj me je ze sopalo.. grem na wc rjavkasto, rdeco roznato sranje na wc papirju .. a se zacenja a?? Yiiiiiihaaaaaaa! In, in... Kaj je blo pol? Aha, še čakaš ...
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:22:28
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha Se eno vprasanje, tiste ki ste ble klistirane, a ste mele obcutek, da vam je to pojacalo popadke al ne? Ne, samo več placa je tam spodej ratalo . Popadke pojača predrt mehur , seveda ta k je otrok v njem, ne sečni
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:22:46
|
|
|
|
meta21
|
Drugače sem pa za razliko od teyle in tamy super naspana. Imam kar slabo vest, ker sem Bineta dala spat okrog 22h, malo čez, in šla še jaz spat (sej ste vidle zadnji post). Pa sem si še mislila, ok, okrog 2h se bo najbrž zbudil ... No zbudil se je 10 do 6h. Me je skoraj kap!!! In pol me patronažna vpraša, če ga zbujam na 3 ure... Mhm... . Sicer je zdaj že 3x jedel od takrat, patronažna ga je umila, popek je po 9 dneh danes zjutraj končno odpadel. Zjutraj sva bla z Lovrom že oba v laboratoriju, zdravnica mu je pljučka poslušala, ker že en mesec ponoči kašlja in naju poslala domov na čaj z medom . Tako, da smo imeli po mirni noči ž kar delovno jutro, zdaj grem pa tak lahko pomalem kuhat. Mamice, dajte mi še nekaj povedat. Meni je patronažna rekla, da 14 dni naj ne hodim ven. Soseda, ki je rodila 1 dan pred mano, je pa že cel teden vsak dan eno uro zunaj. Kaj so vam rekle patronažne?
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:23:19
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha ojla danasnje stanje ni roznatno ponoci mela popadke od 3 min do 10 skor urco pa pol zjutraj me je ze sopalo.. grem na wc rjavkasto, rdeco roznato sranje na wc papirju .. a se zacenja a?? Yiiiiiihaaaaaaa! In, in... Kaj je blo pol? Aha, še čakaš ... nic pomirlo se je, zdaj na ju3 spet malo ampak, nikamor ne grem dok me ne zvije resnicno do konca
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:25:14
|
|
|
|
meta21
|
Za vse tiste, ki si neskončno želite it rodit (če se mene spomnite 10 dni nazaj, sem bla ista ) ampak žal, je res tako, kot je že ena napisala. Sadež pade z drevesa, ko je zrel. Če ga pa na silo stresaš, je pa kisel in trd. Tako da kar počakajte, da vaše hruškice lepo sladke ratajo
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:25:51
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha Se eno vprasanje, tiste ki ste ble klistirane, a ste mele obcutek, da vam je to pojacalo popadke al ne? Ne, samo več placa je tam spodej ratalo . Popadke pojača predrt mehur , seveda ta k je otrok v njem, ne sečni ja to pa sploh ...sam meni je proti koncu predrla mehur
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:26:06
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: valek Kak se držiš Patrisha?? mene malo mišice povsod bolijo ko sm se čist pretegnila včeraj na jogi celi roman spisem in ne stisnem CTRL+C in tema! phhh mnja zdaj jaz tut pr sebi ne vem al me tamo dole boli od vsega prtiskanja al sem pretiralava z mojimi sprehodi , vceraj sem cepela in me je prav zapeklo pa ti, razen joge , mali se ne da ha? ja tak izgleda....mi bo zmanjkalo idej kaj še ...bo očitno treba kar počakati...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:28:16
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Ojla, kako ste kaj? Počasi zadihavamo in se privajamo na našega time menegerja ;) Imam pa nekaj vprašanj glede presredka. A so kateri šivčki popokal predčasno? Pa če je katera šivana bila do zadnjika? Kako ste higieno rihtalo, ker meni je sedaj popokali sivi in ne vem naj grem na pregled, pa da me pošijejo, če je potrebno. Drugače pa čestitkam novim mamicam!!!! Šivi sami popadajo stran v 10 dneh. Če se ti zdi, da se kaj gnoji ali da te boli, pokliči nazaj v P al se pejd pa kar pokazat.
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:30:03
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha nic pomirlo se je, zdaj na ju3 spet malo ampak, nikamor ne grem dok me ne zvije resnicno do konca Tako je prav. Otrok ne bo kar vn padel, žal. Migaj dokler lahko. Jaz sem še kakšen kilometer pešačila do porodnišnice samo, da bi blo prej. Sicer sem vsakih 20 korakov dragemu malo komolec drobila ampak, boh pomagej, tud on mora mal porodnih bolečin občutit.
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:30:06
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Za vse tiste, ki si neskončno želite it rodit (če se mene spomnite 10 dni nazaj, sem bla ista ) ampak žal, je res tako, kot je že ena napisala. Sadež pade z drevesa, ko je zrel. Če ga pa na silo stresaš, je pa kisel in trd. Tako da kar počakajte, da vaše hruškice lepo sladke ratajo Meta dobro si napisala...po mojem bo to kr držalo.... samo ne mormo si pomagati...tak pač je...občutki in želje so prisotne hočeš nočeš
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:31:42
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Mamice, dajte mi še nekaj povedat. Meni je patronažna rekla, da 14 dni naj ne hodim ven. Soseda, ki je rodila 1 dan pred mano, je pa že cel teden vsak dan eno uro zunaj. Kaj so vam rekle patronažne? ja jaz sem tudi počakala 14 dni, sicer pa kakor se počutiš..če boš kje sedela na toplem ti 10 -20 min ne bo nič škodilo vglavnem ne se preveč naprezat čeprav se počutiš odlično,lahko še za tabo pride...tako da previdno 1 mesec potem pa bo že kaj si že pozabila od prvega poroda ..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:32:46
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Drugače sem pa za razliko od teyle in tamy super naspana. Imam kar slabo vest, ker sem Bineta dala spat okrog 22h, malo čez, in šla še jaz spat (sej ste vidle zadnji post). Pa sem si še mislila, ok, okrog 2h se bo najbrž zbudil ... No zbudil se je 10 do 6h. Me je skoraj kap!!! In pol me patronažna vpraša, če ga zbujam na 3 ure... Mhm... . Sicer je zdaj že 3x jedel od takrat, patronažna ga je umila, popek je po 9 dneh danes zjutraj končno odpadel. Zjutraj sva bla z Lovrom že oba v laboratoriju, zdravnica mu je pljučka poslušala, ker že en mesec ponoči kašlja in naju poslala domov na čaj z medom . Tako, da smo imeli po mirni noči ž kar delovno jutro, zdaj grem pa tak lahko pomalem kuhat. Mamice, dajte mi še nekaj povedat. Meni je patronažna rekla, da 14 dni naj ne hodim ven. Soseda, ki je rodila 1 dan pred mano, je pa že cel teden vsak dan eno uro zunaj. Kaj so vam rekle patronažne? Meta , pri meni je bila patronažna sedaj pred porodom že in je bilo tudi o tem govora-kdaj prvič na sprehod...in je rekla 14 dni po porodu se lahko gre na sprehod...priporočljivo je da je sonček...sicer pa dobro oblečt in nima mu kaj biti...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:36:26
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Mamice, dajte mi še nekaj povedat. Meni je patronažna rekla, da 14 dni naj ne hodim ven. Soseda, ki je rodila 1 dan pred mano, je pa že cel teden vsak dan eno uro zunaj. Kaj so vam rekle patronažne? ja jaz sem tudi počakala 14 dni, sicer pa kakor se počutiš..če boš kje sedela na toplem ti 10 -20 min ne bo nič škodilo vglavnem ne se preveč naprezat čeprav se počutiš odlično,lahko še za tabo pride...tako da previdno 1 mesec potem pa bo že kaj si že pozabila od prvega poroda .. lepo si ji napisala ja meta no??? ma sej nisi prvorodka ehehe Sicer mislim, da je tale 14 inkubacija bolj za mame namenjena, vsaj tak so nam pravli v MS, da se ti lepo odpocijes, pa da je ok. Jaz sicer pravim ce sta oba ok, pa da ni nekega minusa strasnega, pa soncek lepi zakaj nebi sel? jaz bi ziher sla malo, ker ne morem bit v stanovanju not zaprta in gledat ven
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:39:38
|
|
|
|
meta21
|
Zdaj vam pa še napišem vic, ki mi ga je babica povedala, ko sem prišla v porodno, pol moram it pa kaj nardit. Prideta bodoča starša v porodno, rodit, itak, in se začne akcija. Žena leži na mizi, se matra, stoka ... mož pa jo nemočen gleda in drži za roko. Pa predlaga babica, da del bolečine preloži na bodočega očka. Žena pogleda moža in reče: Lahko? Samo 10 % pa bo boljše. In mož se strinja. Pa mine nekaj časa, ženo vedno bolj boli in spet pogleda svojega moža: Lahko 30 %? Pa mož pravi, da se dobro počuti in da lahko. Spet mine nekaj časa in žena prosi, da bi preložila 50% bolečine na bodočega očka. Mož pomisli in pravi, da 30% dobro prenaša ter da lahko. Porod gre h koncu, ženska že čisto brez moči in mož pravi, kar vse mi daj. Jaz se še vedno dobro počutim. In res... Otroček se rodi in naslednji dan med obiski žena vpraša moža, če je doma kaj novega. Pa pravi mož: Ja nekaj je pa res. Sosedov poštar je umrl! In potem je babica dodala: Da boste lažje rodila. Moški tega (očitno) ne bi zmogli.
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:44:16
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Mamice, dajte mi še nekaj povedat. Meni je patronažna rekla, da 14 dni naj ne hodim ven. Soseda, ki je rodila 1 dan pred mano, je pa že cel teden vsak dan eno uro zunaj. Kaj so vam rekle patronažne? ja jaz sem tudi počakala 14 dni, sicer pa kakor se počutiš..če boš kje sedela na toplem ti 10 -20 min ne bo nič škodilo vglavnem ne se preveč naprezat čeprav se počutiš odlično,lahko še za tabo pride...tako da previdno 1 mesec potem pa bo že kaj si že pozabila od prvega poroda .. Ja, če sem samo jaz problem ... sem včeraj 2 štuka komplet po tleh pomila in kopalnico spucala. Sem imela postgnezditveni sindrom pa mi nič ne manjka. Strah me je edino, da ga ne prehladim. Konec koncev je le 9 mesecev dihal toplo vodo v sterilnem okolju, jaz ga naj pa zdaj dam dihat na nekaj stopinj plusa Patrisha, saj jaz sem tudi skoz trdila, da je to za mame ampak prvič sem le septembra rodila in je blo zunaj še 20 stopinj.
|
[Brisano sporočilo] 11.2.2011 11:45:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:45:59
|
|
|
|
meta21
|
Joj, moram it. Kolk je že ura. Mislim, da bom samo pogrela juho iz hladilnika in zmrznjene borovničeve knedle vrgla v krop.
|
[Brisano sporočilo] 11.2.2011 11:47:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:48:58
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Mamice, dajte mi še nekaj povedat. Meni je patronažna rekla, da 14 dni naj ne hodim ven. Soseda, ki je rodila 1 dan pred mano, je pa že cel teden vsak dan eno uro zunaj. Kaj so vam rekle patronažne? ja jaz sem tudi počakala 14 dni, sicer pa kakor se počutiš..če boš kje sedela na toplem ti 10 -20 min ne bo nič škodilo vglavnem ne se preveč naprezat čeprav se počutiš odlično,lahko še za tabo pride...tako da previdno 1 mesec potem pa bo že kaj si že pozabila od prvega poroda .. Ja, če sem samo jaz problem ... sem včeraj 2 štuka komplet po tleh pomila in kopalnico spucala. Sem imela postgnezditveni sindrom pa mi nič ne manjka. Strah me je edino, da ga ne prehladim. Konec koncev je le 9 mesecev dihal toplo vodo v sterilnem okolju, jaz ga naj pa zdaj dam dihat na nekaj stopinj plusa Patrisha, saj jaz sem tudi skoz trdila, da je to za mame ampak prvič sem le septembra rodila in je blo zunaj še 20 stopinj. to je sicer res, ampak ce mas namen it, ga zadekaj, ker potem bodo ohladitve in se kaksnem sneg.. sicer enih 10 ° vrjetno je, pa po soncku pa za kratko casa.. mislim, da nima kaj bit.. sicer moje nestrokovno mnenje
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 11.2.2011 11:58:00
|
|
|
|
valek
|
Registrirana, super za pregled.... drugače pa brez skrbi...sej ga boš še prekmal videla... meni je sicer nardil ta tedn običajnega(uz)sam se ni kaj razločno videlo...vedela sem samo ko je meril trebuh in glavico in golenico....ampak to ni to kar sm si želela...sem pa izvedela težo-no vsaj nekaj... kake pol urice do urico še počakam in grem na en sprehod...malo daljši... v torek pa grem dat še kri za ščitnico...da vidimo stanje....do sedaj je bilo vse v mejah normale... ja drug tedn pa mislim da je moj tedn rojstva-no vsaj moral bi biti... me zanima če bo katera na valentinovo rodila??
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?