Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: Sonchek83 Hm..... Torej, da svojega partnerja silim, da se ukvarja z otrokom na moj način in ne na njegov svojevrsten, kar pomeni da se ne ukvarja z njim.... Če je tako, ga bom pa še naprej "silila"! Če je to edini način, da ga pripravim do tega, da bo spregledal, potem bom pač taka. Enostavno ne morem dojeti kako je enim čudno, da si želim da se partner ukvarja s svojim otrokom. To je zame narobe svet!!!! In ja, napisala sem, da zahtevam, ker prosila sem in se lepo pogovarjala in ga poskušala pripraviti čez pogovor do tega, da mi vsaj nekako razjasni svoje videnje vzgoje otroka, ampak potem sem pa obupala. Spoštujem svojega partnerja kot človeka s svojo preteklostjo in vem kako je bil vzgojen, kar se seveda odraža tudi sedaj pri najinem otroku, ampak tako kot sem jaz določene napačne vzorce pripravljena priznati in se z njimi spopadati, tako v vzgoji in partnerstvu, ker nikakor nisem perfektna, tako si želim, da se tudi on potrudi. Otroka puščati v varstvu do zadnje minute, ker pač mastno plačujemo za to, je zame popoln absurd!!! Potem pa lahko dam še kakih sto evrov zraven pa naj ga kar varuška vzgaja in skrbi za njega, če že tako gledate na to. Meni je vsaka minuta z mojim otrokom dragocena, če jo lahko peljem uro pozneje ali pa grem uro prej po njo bom to tudi naredila. Se razume, kdaj pa kdaj vsak rabi kak dan zase, če si ga le lahko privošči. Hvala bogu. Ampak kak dan je pa potem tudi lepo, če ga popolnoma posvetiš otroku, če imaš za to čas. Pač ne morem razumeti in sprejeti tega, da moj partner cel dan zabušava in hodi na kavice ipd.in potem še po možnosti gre zadnjo minuto po hčerko, nato pa še po možnosti pričakuje, da mu bom kaj skuhala!! Saj ne rečem, pomije posodo in tudi skuha kdaj pa kdaj, tukaj mu ne morem oporekati, ampak to ponavadi dela takrat, ko sva s tamalo že doma, ker prej pa cel dan ni imel časa!!?? In valda, baba komplicira za znoret, ko hoče, da partner da nekaj od sebe, je že preveč zafrustrirana in ne vem kaj še vse!! Če bi pa bilo obratno, če bi moški pisal, da se žena ne ukvarja z otrokom, takrat bi pa po moje bila cela panika, da zanemarja otroke, da kako si lahko to dovoli, da otrok pa ja rabi mati, to je pa ja treba socialni prijaviti.... Jaz hodim na delo, on dela ko pač dela, zasluži od mene več, četudi bo delal samo dvakrat na mesec, za otroka sva se odločila oba, otrok rabi oba starša, da ga vzgajata in ne samo enega, drugemu pa samo da prođe vrijeme. Res je, takrat ko je z njo, ko pride do tega, da moram jaz dlje ostati v službi, se imata fino skupaj, ampak to je takoooo redko, pa še takrat me zna poklicati in vprašati kdaj pridem.... Sonček pametna punca, ampak svetujemti da raje ne iščeš odgovorov tukaj na RR ker nekatere kar čakajo da te raztrgajo in vso krivdo navalijo nate. Delaj tako kot čutiš da je prav. Se pa popolnoma strinjam s tabo glede zgoraj napisanega. Jap, tako to gre tukaj na RR. Nekateri, praviloma eni in isti, komaj čakajo na novo kost, da lahko potem udrihajo.
|