![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 31.1.2011 20:27:47
|
|
|
|
drejčy
|
latka meni je ostal en pingvinček iz jesenskega neuspelega poskusa, tako da sem jih sedaj pri januarski M klicala (prišla je 23.1) in bila naročena na UZ 28.1 dobila ovolucijske teste in ko bo pozitiven jih pokličem da mi povejo kdaj morava priti z možekom.Seveda pa se do zadnje sekunde ne ve,če je odmrznitev uspela Sem pa vprašala, kaj pa če ne uspe, pa mi je sestra rekla da potem pa zopet čakam na vabilo za razgovor, da se pomenimo o postopku in me dajo v skupino.In potem zopet vse od začetka,....To mislim na tablete in pikanje,...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 9:00:06
|
|
|
|
latka
|
Torej za pingvinčke je treba tudi čakati 3 mesece? Prej sem napisali celo pismo, pa me je ven vrglo! No vsaj vam ne težim toliko! problem je v tem, da sem si jaz vse skup narobe predstavljala, kajti jaz sem mislila, da bom po 3 mesecih že štartala s novim postopkom, ne pa da takrat komaj dobim pošto!Ker pa se sedaj vse skupaj podaljšuje zaradi prenove, me še toliko bolj jezi!vem, da je treba iti ponovno skoz celi postopek, najprej KT, zato pa tako dolgo traja en postopek, ampak MB mi je najbližje, pa ne bi rada menjala!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 10:40:51
|
|
|
|
drejčy
|
Latka jaz bi na tvojem mestu kar poklicala in lepo v miru povedala, da so minili trije meseci od prekinitve postopka in kako naprej, da ti je bilo rečeno konec februarja.Lahko pa da v vsej tej zmedi niti ti ne pošljejo pošte ker bodo smatrali, da so ti rekli že ob sami prekinitvi kaj in kako,da greš ponovno februarja.Mogoče boš pa štartala ob nasledni M!Ne vem ugibam.Ampak raje pokliči, saj veš da so ful prijazni! Jaz pa grem v ponedeljek 9.2 po svojega pingvinčka .Kako si želim da preživi odmrznitev, nato pa se lahko devet mesecev na toplem greje,...
< Sporočilo je popravil drejčy -- 1.2.2011 10:44:02 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 10:55:29
|
|
|
|
Matejčika
|
Drejč, držim pesti!!! Latka, tudi jaz pravim, da pokliči in vprašaj! Pa nam poročaj, ker mene tudi zanima.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 11:01:46
|
|
|
|
latka
|
Kdaj pa kam naj pokličem, na katero št., sestro Marijo, pa mi bo ona vedela povedat?Joj, vsakič ko sem klicala, sem bila razočarana nad obnašanjem sester, sploh niso bile prijazne!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 11:56:23
|
|
|
|
drejčy
|
Jaz sem klicala na številko 02/321-24-48 mislim da je to prav od sprejemne pisarne tam v prtličju kak je za naročanje.Drugače pa ma sestra Marija št. 02-321-2075 in se jo da poklicati med 13-14 uro.Sicer v zvezi s terapijo, a sem prepričana da ti bo znala pomagati. Kliči pa poročaj!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 14:03:35
|
|
|
|
september1
|
talika to je pa druga pesem. no kr jst Lina nisem nikol budila za dojenje. je pa ful luštkana Brina, kr pomislim joj kje je čas ko je bil Lin tako majhen. zdaj je pa že pravi dec.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 17:13:04
|
|
|
|
witch
|
Dan punce. Tudi jaz se bom pridružila vaši debati... Sva dobila napotnico za mb na podlagi slabega spermiograma. Jutri se bom naročila v mb, zdaj me pa zanima kaj vse rabiva. Dobila sem napotnico, pa papir za potne stroške in izvid spermiograma. Za prvi posvet se dolgo čaka? Kako pa potem naprej? Jaz nimam narejenega nobenega pregleda. Pa še eno vprašanje potem pa neham tam te sami dajo k enemu zdravniku, ali si ga ti sam izbiraš? Punce hvala vam za odgovore in vsaki posebej da bomo čim prej tudi me mamice
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 17:17:08
|
|
|
|
Matejčika
|
Sami ti določijo, kateri ti pripada. Zraven pa ne rabiš nič, razen napotnico in izvide, ki jih že imaš v zvezi neplodnostjo.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 17:28:57
|
|
|
|
Cameleon
|
Zdravo sotrpinke, sem nova na forumu. Midva sva imela novembra 1 ICSI(dr. Reljić), ki je bil žal neuspešen. Sedaj čakava na pošto. Rekli so nama, da jo lahko pričakujeva v roku 6 mesecev joj kako se to vleče Novembra sem imela hitri postopek (9 dni) lepo reagirala pridelala 7celic vse so bile oplojene vendar so se počasi razvijale 5 dan sta bila 2 zarodka vstavljena vendar mi je dr. rekel, da naj ne pričakujem veliko, da sta slaba. Zamrznili niso nobenega saj niso bili primerni.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 17:32:37
|
|
|
|
Cameleon
|
IZVIRNO SPOROČILO: db IZVIRNO SPOROČILO: miklarom pikovit - nič nisi tečna, sej zato smo tukaj da si med seboj pomagamo , glede povračila potnih stroškov pa ti morajo povrniti ne glede na kateri center ti hodiš in nikakor ti ne morejo reči da se povrne samo do tvojega najbližjega centra to je v zakonu, jaz sem vedno dobila ,še tudi ko sem hodila v LJ in sedaj ko hodim v MB , nikoli mi nobeden nio kompliciral, tako da ti samo bodi vztrajna ne se pistiti. Jaz sem pa tudi že dobila včeraj od ZZZS da mi vračajo 100% povračilo za utrogestan včasih so poravnal sedaj pa ne vračajo nazaj sem tudi jaz hotela uvelajvljati pa ni šlo ni nč pomagal ,ker živim v lj in je najbližji center lj recesija je pa šparajo Sploh nisem vedela, da povrnejo potne stroške Kak pa je postopek?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 17:50:07
|
|
|
|
latka
|
Kako pa to, da moraš na pošto čakat 6 mesecev, tako so takrat rekli, pa to je zaradi prenove tako? Meni so oktobra prekinili postopek pred punkcijo, nove pošte pa še nisem prejela, so mi pa rekli , da bom lahko v začetku marca štartala ponovno!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 18:12:58
|
|
|
|
Cameleon
|
Rekli so mi, da lahko maja pričakujem pošt, razlog pa bi naj bil obnova laboratorija
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 18:21:51
|
|
|
|
mala06
|
Pri osebni zdravnici dobiš obrazec in v Mb ti napišejo datume, kdaj si bila pri njih. Mene pa zanima, če lahko za zdaj že lansko leto tudi zahtevaš povrnitev stroškov? Hvala za odgovor! LP
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 18:24:14
|
|
|
|
latka
|
Pa to je katastrofa, ni dovolj, da smo že tak razočarani ko neuspe, sedaj pa nam še podaljšujejo čakalne dobe! Torej, če maja dobiš pošto, boš imela postopek komaj poleti? Potem so pa spet vmes dopusti!!Ja potem bom verjetno jaz tudi tako dolgo čakal na pošto, če sem bila oktobra v postopku!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 18:31:56
|
|
|
|
mala06
|
Latka na žalost tukaj ne moremo nič narediti. Tudi mene jezi to čakanje ampak tako pač je in če se bomo razburjale ne bo nič bolje in hitreje. Mogoče te pa preseneti in bo pošta v nabiralniku prej kot si misliš. Da pa prenavljajo laboratorij, je pa samo v naše dobro tak da, punce pozitivno in optimistično naprej in vse se bo lepo izteklo. Boš videla
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 18:44:49
|
|
|
|
Cameleon
|
latka pustiva se presenetiti, sej men je 6 mesecev rekla, ko sem jo že 5-tič vprašala kdaj lahko pričakujem pošto, ker mi je skos govorila, da ne ve povedati lahko, da bo pa kaj prej mala06 hvala za odgovor. Povej mi še prosim, če ti v Mb. tudi za nazaj napišejo kdaj si bil pri njih, ali raje pozabim na to in naslednji krog to pokoristim?
< Sporočilo je popravil Cameleon -- 1.2.2011 18:45:42 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 18:50:27
|
|
|
|
mala06
|
Jaz se tudi ne dolgo nazaj izvedela za povrnitev stroškov in tudi mene zanima, če lahko za nazaj zahtevam povrnitev. Midva sva lani bila velikokrat v Mb in verjetno jim bom rekla naj mi vpišejo tudi te obiske. Koliko mi bodo pa povrnili, bom pa videla. Izgubiti nimava kaj, če zahtevava še za nazaj a ni tako
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 19:06:42
|
|
|
|
Matejčika
|
Mala, pa poročaj, kako si zrihtala s potnimi, ker mene tudi zanima, če ti lahko za nazaj napišejo.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 20:18:22
|
|
|
|
mala06
|
Kolikor sem jaz dobila informacije v Mb mi je sestra rekla, da oni napišjo datume tudi za nazaj. Če pa povrnejo tudi stroške, pa ne vem. Takoj, ko bom izvedela kaj novega, vam z veseljem sporočim. Če ima pa katera druga kakšne informacije, pa na plano z njimi. Smo full radovedne vsaj jaz.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 21:38:37
|
|
|
|
ananaska78
|
Camelon, imam eno vprašanje. Ti si šla na ICSI, ker ima partner slab spermiogram? Moj fant ima slabo spermo in sma prav tako pri Rejliču. Septembra 2010 sem bila uvršena na čakalno listo za umetno oploditev. Rejlič je rekel, da dokler čakamo, da pridem na vrsto, bomo naredili IUI. Vendar, ko sem imela IUI je bila partnerjeva sperma manj primerna (kar je bilo itak za pričakovati). Misliš, da bo tudi mene dal ICSI? Zakaj pa pride dp tega, da se oplojene celice prepočasi razvijajo? Kako dolgo si ti čakala na ICSI? Kaj pomeni, da si novembra imela HITRI postopek? Hvala ti za vse odgovore! papa
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 21:39:16
|
|
|
|
andreja83
|
Evo punce naj se tud jst vam pridružim tukaj, mi2 z mojim sva bila tudi dana na čakalno listo septembra lani za mb in sva prejšnji tedn v petek dobila pismo da se oglasima ta četrtek na razgovor. Upava da greva čimprej v postopek!! Zanima me pa zdej al to je isto od spod ko prideš da se javiš al moraš it zgoraj???
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 21:46:01
|
|
|
|
ananaska78
|
Andreja 83, tudi jaz sem od septembra na čakalni listi, vendar so mi prejšnji teden rekli, da naj pošto pričakujem aprila!!!! Ti si torej prava srečnica Javi kaj boš v četrtek zvedla. Boš?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 22:21:04
|
|
|
|
andreja83
|
Bom bom Ja res to leto se mi je vse začelo premikat na boljš, sicer dobla službo ampak ta pošta mi je spremenila načrte. Kaj čemo, jst sm rekla da bova nadaljevala. Pa ravno danes zgleda da sm vabilo nekam založla!!! Upam da ga jutr najdem!! Ja full sm bla vesela pa presenetlo me je tud, ker sm jst tud pričakovala pošto šele aprila, ampak zlo fajn da greva že naprej!! Upam da nama rata v prvem poskusu, občutek mam tak fajni da ne vem kak povedat. Sva pa pri Vlaisavljeviču, upam da prav napisala Javim v četrtek kaj bom zvedla
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.2.2011 23:12:10
|
|
|
|
Cameleon
|
IZVIRNO SPOROČILO: ananaska78 Camelon, imam eno vprašanje. Ti si šla na ICSI, ker ima partner slab spermiogram? Moj fant ima slabo spermo in sma prav tako pri Rejliču. Septembra 2010 sem bila uvršena na čakalno listo za umetno oploditev. Rejlič je rekel, da dokler čakamo, da pridem na vrsto, bomo naredili IUI. Vendar, ko sem imela IUI je bila partnerjeva sperma manj primerna (kar je bilo itak za pričakovati). Misliš, da bo tudi mene dal ICSI? Zakaj pa pride dp tega, da se oplojene celice prepočasi razvijajo? Kako dolgo si ti čakala na ICSI? Kaj pomeni, da si novembra imela HITRI postopek? Hvala ti za vse odgovore! papa Uf tole pa je vprašanj. Icsi smo imeli zaradi poraznega spermiograma- Kriptozoospermija kar pomeni, da je v izlivu samo par spermijev. Če ima slab spermiogram bo verjetno ICSI. Zakaj se celice slabše razvijajo še nisem dobila odgovora. Prvi ICSI sem imela zaradi povišanega fsh-ja že po 4 mesecih. Postopek je bil hiter, ker sem terapijo prejemala samo 9dni, od 3dne ciklusa.
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.