|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
31.1.2011 20:08:21   
aktak
Tamy čestitke za Vala. Uživajte in imejte se radi!!! user posted image user posted image user posted image
Petrap Čestitke tudi tebi!!! user posted image user posted image user posted image Pa smo zaključili z dvojčki.
Meta tvoj CTG je skoraj enak mojemu. Utrip normalen, popadkov ni, maternični vrat skrajšan in zmehčan. To je pa tudi vse. Naslednji teden ponovno na CTG.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
31.1.2011 20:10:30   
aktak

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

Petrap cestitke! takulele konc dabldekerov zdaj pa enojke akcija no od ju3 dalje seveda :)

meta21 to se pravi ravna crta na popadkih, isto ko pr meni do zdaj.. bomo vidli kaj bo ju3

sicer jaz mojemu predlagam user posted image me pomoje v rit sune nekak se boji, da bi mi trebuh zmuckal ahahaha, ampak MALINOV CAJ PA PIJE user posted image , pravi, da je ful dober, da nam ne gre tak svoh user posted image user posted image user posted image aja z medom seveda. Ekola danes sem bla ze 3 x  v trgovini in upam, da zadnic, ce ne si bodo se kaj misli..

Ja moj je bil pri pregledu zraven, ko je to svetovala. Pa ko sva se peljala domov, je reku, a je baba zmesana user posted image Je reku, pa da mi rodiš na postl med user posted image Mojemu tudi to ne potegne. Pa tudi ga ne silim. Mu bom še kake traume povzročila ;)

Jaz ne vem ali so vsi enaki ali kaj user posted image user posted image Moj tudi ni šans, se boji da bo kaj narobe z user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
31.1.2011 20:20:32   
aktak
Maurica upam, da bo čim prej vse OK. Držim pesti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
31.1.2011 20:26:43   
valek
joooooj.....js pa danes kr cel dan nekaj meljem v ustih....
kr neki hodim po kuhinji in iščem,česa bi še se lotila....
do kakih štirih sm kvalitetno jedla...potem pa me je kar nekaj zagrabilo in skoz neki jem...sladko, pa smokije, pa sadje,pa eurokrem....kr neki....vse mešam....in še kr mi paše....
hm....jutr pa me bo kap ko bom stopila zjutraj na tehtnico....

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
   [Brisano sporočilo]
31.1.2011 20:48:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tincha21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2455
   [Brisano sporočilo]
31.1.2011 20:51:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2456
   [Brisano sporočilo]
31.1.2011 20:54:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2457
31.1.2011 21:02:53   
meta21
Me veseli, da smo tudi tiste manj zgovorne zbezale na plano! Zdaj je treba skup stopit, če hočemo še 100 strani načvekatuser posted image  pa še nina nam je predčasno pobegnila!

Maurica, mastitis je hud, ja ampak tudi hitro mine. Upam, da se vama čim prej porihta dojenje oz. hranjenje pa če ti kaj pomaga ... Jaz sem se 3,5 meseca jokala, ker mi mleko ni nastajalo (otrok pa vlekel ko nor) pa vsi so mi govorili, daj še malo, daj še malo, saj bo šlo, veš kako je dojenje pomembno ... jaz pa ti rečem tisto, kar sem si sama takrat najbolj želela slišat: Ne bo konec sveta, če nehaš dojit! In ti ne boš zato nič slabša mama, ker si že do zdaj naredila ogromno. Otrok bolj potrebuje vedro in nasmejano mamo kot pa mleko (je adaptirano kar dober približek)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Če ti pa na flaški noče vlečt pa poskusi s kakšno mehkejšo dudo druge znamke-tommee tippee vem, da je precej bolj enostavno vlečt kot avent

(odgovor članu tincha21)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
31.1.2011 21:05:44   
trsica
Tako. Mulčka spita. Upam, da vsaj uro ali dve, da jaz lahko tole spišem.

No, v četrtek zjutraj sem imela amnio. Na vrsti sem bila okrog 8:30. Odprta 4 cm, plodovnica mlečna. Za rodit bo. Ok. CTG, britje, klistir. Sklistirala sem se hitr, ker sem itak jedla prejšnji dan zvečer. Okrog 11-ih pride mož. Prederejo mi prvi mehur (od Nadje). Čakanje na popadke. Okrog 12-ih boli kot hudič. Jim rečem za epiduralno (sem že prej vse prebrala in podpisala). Pravijo, da ni časa (ker rabijo 20 min za vstavitev in 20 min da prime). Mene res boli, da se mi meša. Prosim, da mi dajo karkoli. Se zmenimo za ultivo. Ej, to pa je hec. Ma si zadet ko mina. Mož me stalno kliče in zbuja, nosi vodo, daje kisikovo masko. Okrog mene pol porodnišnice. Babca, dve sestri, anestezistka, pediatrinja, dve ginekologinji in dva ginekologa, pa še ena študentka... Jaz pa se na klik zadevam z ultivo. user posted image Ko je čas za potiskanje, mi ultivo odklopijo. Vležt se moram na hrbet, da ob popadku iztisnem. Vmes se zezamo in pravimo vice o policajih. Popadka pa ni in ni. Vprašam, če grem na bok. Evo ti popadek. Parkrat potisnem. Me zareže in evo ti Nadje. In čez pet minut še David.  user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
31.1.2011 21:07:58   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: aktak

Meta tvoj CTG je skoraj enak mojemu. Utrip normalen, popadkov ni, maternični vrat skrajšan in zmehčan. To je pa tudi vse. Naslednji teden ponovno na CTG.

Ja, samo ti maš 14 dni za mano rokuser posted image

Seznam, 2x mamo 31.1. pri mamicah, če bo katera popravljala

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
31.1.2011 21:09:36   
little*miss
hayabusa, glavno da te niso zadržali (in da je vse ok user posted image )..vem kako je za ''brezveze'' ležat tam. Zdaj pa še bi bilo toliko huje, ker je vmes mali otroček, ki čaka doma. Vseeno ti želim, da greš čimprej rodit user posted image

maurica user posted image Upam da se čimprej pozdraviš. Res fajn masiraj, pa črpaj si, pa upam da bo hitro bolje.user posted image Za mleko pa se čisto strinjam z meto. Če vama bo uspelo, super, če ne pa žal ne. Neboš nič slabša mamica zato user posted image

trsica super zgodba..ste imeli pravo norišnico user posted image

Zdaj si me spomnila ko si policaja omenila..je prej sosed, ki je policaj klical tasta, da je menjal žarnico in je zdaj pol hiše brez elektrike user posted image , če lahko pride pogledat, kaj je narobe. Kaj je delal pojma nimam. Me pa je spomnilo na tisti vic : '''Koliko policajev potrebuješ, da menjaš žarnico?'' user posted image user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
31.1.2011 21:09:52   
cukica
Maurica upam,da se ti to čimprej poštima.Jaz sem mela tretji dan v porodnišnici joške kot kamen trde in mi ni hotelo pritečt mleko,ker so bile prepolne.Tako,da sem potem s termoforjem in toplo vodo,obkladki na vsaki starni po 10 minut in masažo 5 minut vsako stran odpravila to sranje.Boli za znoret ampak,če se da rešit nimaš kaj.Potem pa stiskaj ene 10 minut vsako stran.Sem tud jaz to delala nekaj dni in je zdaj v redu.Trenutno se ukvarjam z bradavicami,ki so prav boge.Vendar sva se danes vse eno mal pocartala in se podojila,drugač si stiskam in mu dajam po steklenički.Zdaj mi pa spi že od 18,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
   [Brisano sporočilo]
31.1.2011 21:14:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2463
31.1.2011 21:15:58   
tincha21
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

IZVIRNO SPOROČILO: tincha21
Zanima me, če mate vse doma banice za user posted image al ma kera tummy tub? Z mojim user posted image sma se odločala kaj bi pa sma malo brala komentarje pa na youtubu sma filmček pogledla in se je moj čist zalubo v tummy tub, tak da sma ga pol vzela.. Saj, če pa user posted image ne bo odgovarjal, bomo pa banico nabavli..

Mi imamo kar klasično banjico. Sem pa pri moji sestrični bila enkrat zraven, ko je poba kopala v čebričku in je zgledal zadovoljen. Samo ne vem ali se lahko čebriček uporablja že od začetka... user posted image

Ja naj bi bil uporaben že pri novorojenčkih.. Bistvo je ravno to, da se baje počutijo podobno kot v maternici.. Zaradi položaja. Sicer je na začetku malo nerodno baje, ko ne veš kako bi ga prijel, ampak se navadiš.. Prebrala sem več pohval kot kritik tako da.. Bomo vidli kako bo pri nas user posted image

*Peace*

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
31.1.2011 21:40:24   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

jaz sem pa včeraj dobila mastitis user posted image nekako nama res ni usojeno to dojenje. mogoče je kaj dednosti v tem, ker moja mami je imela ful velike težave, je morala celo na operacijo. jaz upam, da bom rešla že s stiskanjem s črpalko.
je pa res občutek tak, kot da bi eno orng gripo fasal. danes, ko je bila tukaj patronažna, sem kar skupaj padla ko sem stala pri previjalni user posted image .

Ja, ni fajn tale mastitis. Jst sem si potem nekak to poštimala z masažo (zdej sem si kupila eno weledino olje za to, da sem opremljena) pod toplim tušem, toplimi obkladki, malenkost stiskanja in potem dojenje. Po dojenju pa če ni bil na obeh straneh spet črpanje na drugi strani, da je napetost mal popustila, hladni obkladki... skratka cel žur, potem je bil pa že čas spet za bujenje in hranjenje. Jst sem pač mela mleka za izvoz in zato je do tega tud pršlo. Pa takrat, 2.dan po prihodu iz porodnišnice zarad vročine antibiotik... pa taščo na obisku jst pa čist švoh zarad šivov in vročine!!!

Potem pa še bolečine ob dojenju, katerim nisem odkrila vzroka. Pristavljen pa je bil pravilno, mi je par strokovnjakov to potrdilo. Patronažna me je prepričevala, da ne bo nč narobe če ne bom dojila. Sem bla prov jezna nanjo! Res sem si želela dojit, odločena sem bla, da bom, mleka sem mela za nahranit cel vrtec... in sem stiskala zobe 3 mesece, potem pa je postalo mal bolj znosno. Res pa je, da nikol nisem ravno uživala v dojenju, mali pa se mi zdi, da tudi ne, mu je blo vse drugo okrog bolj zanimivo. Ampak sva se dojila do 1.leta. In ni mi žal.

V drugo se ful bojim tega vsega, sem pa ravno tako odločena, da dojila bom!

Upam, da se ti čim prej poštima tale mastitis in dojenje uredi. Drugače pa maš te svetovalke za dojenje, ki so ti res pripravljene pomagati.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
31.1.2011 22:02:25   
meta21
Glede mastitisa bi jaz dodala tole. Večina misli, da ga dobiš zaradi preobilice mleka, kar je sicer pravilno ni pa samo to lahko vzrok. Jaz sem namreč imela mleka samo za vzorec pa sem ga ravno tako fasala. Do mastitisa velikokrat pride zaradi zunanje infekcije. Nam so v MŠ rekli, da si moramo po vsakem dojenju dat nove blazinice za dojenje, ker prejšnje niso več čiste. To pomeni, da na dan rabiš kakih 20 blazinic. Torej je treba res pazit na higieno prsi in rok ker tisti hudičevi mokroorganizmi res zlahka pridejo do prsi in če je tak kakšna ranica-voila in mamo mastitis

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
31.1.2011 22:06:32   
aktak
Meta pol me pa počakaj pa bova skupaj dihale user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
31.1.2011 22:12:42   
meta21
Sem pa zdaj razmišljala ... Menstrualne cikluse mam dolge 23 dni (skoraj do ure), kar pomeni, da imam med menstruacijama samo kakih 16-18 dni mir in jo spet dobim. To sicer ni slabo kadar želiš zanosit, ker imaš menda 15x al 16x na leto plodne dneve. Poanta? Jaz sem imela zadnjo M 27.4.2010 tako, da bi jo mogla dobit že 20.5. pa je očitno nisem. 23. 5. sem naredila test in je bil pozitiven, kar pomeni, da sem že po dobrih 3 tednih vedela, da sem noseča (povprečna nosečnica zve konec 4., začetek 5. tedna). Iz tega bi jaz tudi sklepala, da bo moja nosečnost za par dni krajša, ker imam potem tudi ovulacijo prej kot po 14 dneh od začetka M. Če na RR koledarčku vtipkam dolžino ciklusa 23 dni, mi rok izračuna 26.1. Mislim, saj ne vem koga zdaj v kaj prepričujem ampak dejstvo je, da je jutri res skrajni cajt da rodim, trebuh mi pa še vedno tja gor med joške štrliuser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
31.1.2011 22:13:01   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: aktak

Meta pol me pa počakaj pa bova skupaj dihale user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
31.1.2011 23:00:02   
mija24
Čer..

Meta- ja ti PDP-ji so tako tako, sem ugotovila...Tut jst sem mela zadnjo M 27.4.2010 in sem imela prvotni pdp 1.2.2011 (tko kot ti) je pa res da moj M cikel traja od 28-30 dni. Mi je pa G kasneje na UZ-ju prestavla pdp na 13.2!..zdej mi pa govori kok vlkega otroka bomo mel user posted image Men tut ni nč jasno glede tega, očitno bo tak, da bo ko bo!user posted image Jst tut upam, da čimprej ker imam vse že nekje med nogami in se mi zdi, da bom bogega user posted image pomečkala če se samo vsedemuser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
31.1.2011 23:17:57   
meta21
Ma joj, poglejte moj ticker ... Mu bom že dala ... comfortable ...user posted image

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
31.1.2011 23:20:24   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: mija24

Čer..

Meta- ja ti PDP-ji so tako tako, sem ugotovila...Tut jst sem mela zadnjo M 27.4.2010 in sem imela prvotni pdp 1.2.2011 (tko kot ti) je pa res da moj M cikel traja od 28-30 dni. Mi je pa G kasneje na UZ-ju prestavla pdp na 13.2!..zdej mi pa govori kok vlkega otroka bomo mel user posted image Men tut ni nč jasno glede tega, očitno bo tak, da bo ko bo!user posted image Jst tut upam, da čimprej ker imam vse že nekje med nogami in se mi zdi, da bom bogega user posted image pomečkala če se samo vsedemuser posted image

No po teh izračunih (če mam od 5-7 dni krajši ciklus) moram pa okol 7. februarja rodit.user posted image

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
31.1.2011 23:41:26   
mija24
Ma joj, poglejte moj ticker ... Mu bom že dala ... comfortable ...

Hihi...ja ta naša mladina, ko smo bli mi mladi..je blo čist drugače user posted image user posted image
Naši se tut nikamor ne mudi, bolj ko ji razlagam, da se najemna pogodba izteka in pa kje je EXIT, bolj se za popkovino drži in si misli svojeuser posted image Mene pa že malo muči, glede na to, da je moj trebuh epskih razsežnosti (S/F v 37. tednu..41 cmuser posted image )- po tisti razpredelnici v materinski knjižci bi mogla že 4 tedne nazaj rodit, heheh..ja sevedauser posted image

Meta- lahko se nekje na sredini dobimo glede poroda, ti greš malo čez rok, jst pa mal prej, kaj praviš?...rečmo tam okol 7.2 user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
31.1.2011 23:48:57   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: mija24

Meta- lahko se nekje na sredini dobimo glede poroda, ti greš malo čez rok, jst pa mal prej, kaj praviš?...rečmo tam okol 7.2 user posted image

Poglej kako zadovoljega smajlija sem nalimala en post višje pri tem datumu. user posted image  Ja, jaz srčno upam, da bo prej!

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
31.1.2011 23:55:20   
mija24
Ja sm zdej vidla tistga ''veselega'' smajlijauser posted image

Ja verjamem, da bi rajši prej...verjamem, da je tečno it čez rok (mene je tega najbolj strah), pa še jutri je tak lep datum, tko, da kr AKCIJA!
Men že zdej folk teži po telefonu (sploh tisti, ki te prej niso skor poznal) in vsak ko ima 5 minut časa (beri neznanci v trgovinah in restavracijah) kdaj bom rodilauser posted image user posted image mislim, halo...pol pa rečem, da takrat pa takrat pa ob tej uriuser posted image

Zdej grem pa ajat in vam želim vsem lepe sanje....

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?