Mišyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica jaz sem pa včeraj dobila mastitis nekako nama res ni usojeno to dojenje. mogoče je kaj dednosti v tem, ker moja mami je imela ful velike težave, je morala celo na operacijo. jaz upam, da bom rešla že s stiskanjem s črpalko. je pa res občutek tak, kot da bi eno orng gripo fasal. danes, ko je bila tukaj patronažna, sem kar skupaj padla ko sem stala pri previjalni . Ja, ni fajn tale mastitis. Jst sem si potem nekak to poštimala z masažo (zdej sem si kupila eno weledino olje za to, da sem opremljena) pod toplim tušem, toplimi obkladki, malenkost stiskanja in potem dojenje. Po dojenju pa če ni bil na obeh straneh spet črpanje na drugi strani, da je napetost mal popustila, hladni obkladki... skratka cel žur, potem je bil pa že čas spet za bujenje in hranjenje. Jst sem pač mela mleka za izvoz in zato je do tega tud pršlo. Pa takrat, 2.dan po prihodu iz porodnišnice zarad vročine antibiotik... pa taščo na obisku jst pa čist švoh zarad šivov in vročine!!! Potem pa še bolečine ob dojenju, katerim nisem odkrila vzroka. Pristavljen pa je bil pravilno, mi je par strokovnjakov to potrdilo. Patronažna me je prepričevala, da ne bo nč narobe če ne bom dojila. Sem bla prov jezna nanjo! Res sem si želela dojit, odločena sem bla, da bom, mleka sem mela za nahranit cel vrtec... in sem stiskala zobe 3 mesece, potem pa je postalo mal bolj znosno. Res pa je, da nikol nisem ravno uživala v dojenju, mali pa se mi zdi, da tudi ne, mu je blo vse drugo okrog bolj zanimivo. Ampak sva se dojila do 1.leta. In ni mi žal. V drugo se ful bojim tega vsega, sem pa ravno tako odločena, da dojila bom! Upam, da se ti čim prej poštima tale mastitis in dojenje uredi. Drugače pa maš te svetovalke za dojenje, ki so ti res pripravljene pomagati.