Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 16:47:24
|
|
|
|
aktak
|
Po pol ure od prihoda v P sem se ob 12:12 rodil Nande, 2770g, 51cm, obseg glavice 33cm :) Sem že pridno pil pri mami in zdaj pridno spim! Pozdravček vsem, presrečna Nina Joj to je bilo pa ekspresno!!! Čestitke mamici in seveda tudi očku! Lepo se crkljajte in uživajte!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 16:49:00
|
|
|
|
samsara04
|
patrisha in littlemiss, hvala za odgovor glede leč oz. očal Lp
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:10:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 patrisha in littlemiss, hvala za odgovor glede leč oz. očal Lp Ja meni je kar v MK napisala, da nosim očala in koliko mam dioptrijo. Sicer mi je svetovala, da pred porodom zmerim dioptrijo in ozadje. No slednje še nisem naredila, ker mi preprosto neznese. Sem pa ravno mela debato enkrat dioptrijo in CR, baje ni omejitev za carski rez dioptrija -7 pa gor. Veliko, je kako je tudi ozadje. Sicer pušenjak, pravi pa, da neglede kok maš dioptrijo, da se CR ne dela, češ od kdaj pa oftomolog določa kdaj CR kdaj ne! Češ, da lahko normalno rodi ena, ki ima -7 ali -8 in da ni poslabšanja vida. Potem pa vedi! Za ozadje pa vem, če imaš slabovidno oko zaradi ozadja (slaba prekrvavitev,...), da imaš CR. Ampak ne me za besedo držat.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:13:03
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 Tok besed je že bilo glede odtekanja vode, pa še vedno ne vem...kakšna količina vode ti dejansko odteče? Ker sem včeraj spet prestrašila mojega med in je postal čisto zmeden, ko sem naredila lužico Še ene teme (se mi zdi) da se nismo dotaknile. Imam dioptrijo in nosim leče, le enkrat v tednu pa očala. Zanima me, če katera ve, kako je z lečami med porodom. Jih lahko imaš ali je bolje, da imaš očala? Voda ti lahko odteče v pljusku kot da bi ti med nogami počil balon z vodo, lahko pa ti odteka postopoma. Oboje je možno. Vode mislim, da je od 0,5 do 1 l, če bi ti vsa odtekla. Glede leč pa na tistem linku, ki sem ga zvečer prilepla piše, da moraš prit z očali, ne vem pa koliko je to zastarel napotek oz. kako se to izvaja v praksi.
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:19:14
|
|
|
|
trsica
|
Kukuc. Samo, da se vam javim, da smo doma. Vsi smo ok. Malčka sta čisto po JUS-u in zato smo šli lahko že po treh dneh domov. Hvala vsem za čestitke. Ostalo pa v naslednjih dneh, ko preberem vseh 13710345071047 postov, ki ste jih spisale.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:21:11
|
|
|
|
Anonimen
|
sej popravici povedano, sej mamo lahko lečke za pol seboj, pa si jih not damo, ko nas bodo dali na oddelek. Ker roko na srce, ko švicaš in dihaš, si maneš oči neveš niti sam zase, se bi ti mimogrede zgodilo, da bi si zmancala ven lečko. Pa tudi, v učke se ti nabije pritisk, takrat se pa lečk ne sme imeti v učkah. Pa naj ti žilice popokajo, .... se potem rado spaca v unetje, zakaj izpostavljat. Daš na noska tista očala, po porodu si pa lečke not daš, pa tko nimaš časa tuhtat na očala pa leče, ko štručko v roki držiš. No to je moje mišlenje, men bo čist vseeno kaj bom mela gor.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:21:47
|
|
|
|
mateyci
|
ČESTITKE nina33 TOLE JE PA BILO HITRO
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:25:40
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Tole sporoča nina33: Po pol ure od prihoda v P sem se ob 12:12 rodil Nande, 2770g, 51cm, obseg glavice 33cm :) Sem že pridno pil pri mami in zdaj pridno spim! Pozdravček vsem, presrečna Nina ČESTITKE MAMICI, OČKU IN BRATCU!!! SUPER VESELO CARTANJE ŠE NAPREJ IN VELIKOOO UŽITKOV SKUPAJ!!! AAAAAAAAAAAAAAA. Čestitke Nina33!!!
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:29:52
|
|
|
|
maurica
|
Nina 33; to pa je presenečenje!! Iskrene čestitke!! tršica; komaj čakam, da malo poveš kako pa kaj pri tebi leče; drži, ne smeš jih imeti med porodom. tudi jaz imam leče oz. očala, med porodom pa nisem imela očal gor (ni bilo niti neke potrebe) voda; meni je odtekla v šusu, kot da bi počil balon meta; kaj zdej, a misliš ti zadnja rodit od vseh al kaj? . dejmo malo gor pa dol po štengah!! mi imamo pa drugače spet probleme s spanjem. krčev nima več se mi pa zdi, kot da se je zaradi tega navadil, da ga zvečer malo nosimo okoli. in zdej, ko ga damo zvečer v posteljo, kar noče zaspati če ga vzameš v naročje pa takoj zaspi . čez dan pa nobenega problema, se naje, ga odložimo in zaspi kot angelček. hm, kakšen nasvet? lil; a ni faca ta patronažna sestra? meni je ful všeč ja nič, pol bo pa treba eno spoznavno srečanje organizirat al kako tamy; pri tebi pa se bo začelo počasi ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:30:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 Tok besed je že bilo glede odtekanja vode, pa še vedno ne vem...kakšna količina vode ti dejansko odteče? Ker sem včeraj spet prestrašila mojega med in je postal čisto zmeden, ko sem naredila lužico Še ene teme (se mi zdi) da se nismo dotaknile. Imam dioptrijo in nosim leče, le enkrat v tednu pa očala. Zanima me, če katera ve, kako je z lečami med porodom. Jih lahko imaš ali je bolje, da imaš očala? Voda ti lahko odteče v pljusku kot da bi ti med nogami počil balon z vodo, lahko pa ti odteka postopoma. Oboje je možno. Vode mislim, da je od 0,5 do 1 l, če bi ti vsa odtekla. Glede leč pa na tistem linku, ki sem ga zvečer prilepla piše, da moraš prit z očali, ne vem pa koliko je to zastarel napotek oz. kako se to izvaja v praksi. Meta, meni je pa sošolka rekla, da ji je oddteklo ful vode doma, potem pa še v porodnišnici, ko so jo na CTG peljali, da je blo sigurno 1l, če ne več še v porodnišnici. Ji je bilo prav narodno, ker je za seboj puščala lužico in imela mokre noge. Da pri iztisu ni skoraj nič vode bilo. Sem jo pred časom vprašala je rekla, da je sigurno mela 1,5l vode vse skupaj. Trdila ne bom, ker ne vem, baje ni nujno da ti vse takoj odteče lahko pa skor cela v šusu. Lahko pa samo rahljo kaplja.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:32:13
|
|
|
|
maurica
|
pilotegirl; niti po porodu leče niso priporočljive (in vsaj še dva tedna), zato da se oči spočijejo po porodu. v bistvu se takoj po porodu odsvetuje vsakršno obremenitev oči (branje, gledanje tv ...)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 17:36:15
|
|
|
|
lil_
|
maurica ja ta patronazna je zakon, sva jo spoznala v soli za starse, pa se kolegi so nama jo priporocil. ona drugac ne hod po nasem koncu, pa k sva jo poklicala je vseen rekla da ni problema in je prisla bo pol ksno spoznavno srecanje, k bomo kej vozickal. mi se se kr nismo spravl vn, ker cakamo soncek vsem ki ste docakale svoje zakladke...cestitam
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 30.1.2011 17:41:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 30.1.2011 17:56:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:06:31
|
|
|
|
hel32
|
NINA 33, TO PA JE BILO EXPRESNO , SUPER, ČESTITKE ZA SINČKA, TAKO TUDI OČKU IN STAREJŠEMU BRATCU.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:06:53
|
|
|
|
Tigrica86
|
nina, čestitam! sploh pa za tak ekspres porod! jaz bi tudi tak hitr
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:08:40
|
|
|
|
tamy82
|
Ja, nina33 nas je res presenetila pa tak hiter porod ... si ga lahko samo želimo verjetno Pri nas še nič novega, tako da mogoče celo ne bom naslednja na seznamu
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:08:43
|
|
|
|
Akilene
|
Čestitke vsem mamicam, res vas je ogromno že rodilo, pa še februar ni!
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:09:23
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Imamo že 15 mamic in 19 , pa se februar še sploh ni začel. tocno to! pa Nina ko je bla se 2 dni za mano... pol pa sem jaz misla, da bom med prvimi... ojej.. no sicer tedn ki prihaja bo pester z pregledi, tako da nic ne bom rekla =)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:09:39
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Imamo že 15 mamic in 19 , pa se februar še sploh ni začel. Ma smo preveč pridne
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:09:43
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Tole sporoča nina33: Po pol ure od prihoda v P sem se ob 12:12 rodil Nande, 2770g, 51cm, obseg glavice 33cm :) Sem že pridno pil pri mami in zdaj pridno spim! Pozdravček vsem, presrečna Nina VAUUUUUUU TO PA JE NOVICA, BRAVO NINA33 ČESTITKE ZA NANDETA EVO PA SMO OSTALE BEZ NOČNE SMENE NA FORUMU
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:11:09
|
|
|
|
Patrisha
|
za lece pa se dobro da ste jih nekatere lahko nosle med , ker meni niso nikakor pasale in jih nisem v ucke spravla da je joj ne.. sicer pa tudi za po porodu je toplo odsvetovano kr nekaj casa, da se oci odpocijejo..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:13:26
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Tole sporoča nina33: Po pol ure od prihoda v P sem se ob 12:12 rodil Nande, 2770g, 51cm, obseg glavice 33cm :) Sem že pridno pil pri mami in zdaj pridno spim! Pozdravček vsem, presrečna Nina VAUUUUUUU TO PA JE NOVICA, BRAVO NINA33 ČESTITKE ZA NANDETA EVO PA SMO OSTALE BEZ NOČNE SMENE NA FORUMU Ja, sam to pa res!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:30:22
|
|
|
|
MoSoNi
|
Nina33, čestitke - tudi mamici in malemu velikemu bratcu!!! To je blo pa res ekspresno
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 18:54:09
|
|
|
|
cukica
|
Nina čestitam za sinčka,....
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?