Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:26:02
|
|
|
|
mija24
|
Nina33 iskrene čestitke pa superca za tak porod!! Na, pa sm ostala brez soPDP-jevke Drugače pa iskrene čestitke vsem, ki ste že postale mamice! Za nas ko pa še mormo v Rim pa
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:30:40
|
|
|
|
hayabusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 Še ene teme (se mi zdi) da se nismo dotaknile. Imam dioptrijo in nosim leče, le enkrat v tednu pa očala. Zanima me, če katera ve, kako je z lečami med porodom. Jih lahko imaš ali je bolje, da imaš očala? Ne smeš jih met. Jaz še očal nisem mela gor. Mi je v porodnišnici pa res najmajn mar še za leče! Nina 33 wow to pa je blo expres, upam da nas bo več takih, ČESTITKE vsem, kdo nam bo pa zdaj poste nabijal? ČESTITKE; LEPO SE CARTAJTE! Aja, mi smo ok, ju3 u ranu zoru ob 7h moram spet na CTG čist za kontrolo. Kar se obiskov tiče, sem prebrala tud jaz dans da so omejeni na eno zdravo odraslo osebo. Saj se mi bo zmešalo min 3 dni brez otroka.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:36:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica pilotegirl; niti po porodu leče niso priporočljive (in vsaj še dva tedna), zato da se oči spočijejo po porodu. v bistvu se takoj po porodu odsvetuje vsakršno obremenitev oči (branje, gledanje tv ...) Se mi je zdelo, sicer mi tega oftomologinja ni omenila mi je pa rekla, da naj čim bolk po porodu čuvam učke, ker že tako arhitektura prekomerno obremenjuje učke. za lece pa se dobro da ste jih nekatere lahko nosle med , ker meni niso nikakor pasale in jih nisem v ucke spravla da je joj ne.. sicer pa tudi za po porodu je toplo odsvetovano kr nekaj casa, da se oci odpocijejo.. Jaz sem jih lahko breu težav nosila, se mi je pa dioptrija po 5 letih spremenila v tem času za 0.5 sicer minimalno se mi pa je, pa sem veliko manj za knjigami in pcjem kot prej. Tako, da ne vem a lahko res tok obremeni nosečnost ali ne učke. Porod ša sigurno obremenjuje.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:37:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Februarke, dejte malo stopirat, de bo še kera februarja rodila Malo heca.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:38:16
|
|
|
|
DIANE
|
Čer, o superca česttam nina33 tole je pa res kr padu vun. Upam, da bo vsej mal te sreče pr meni. Drgč pa ta vikend pa je bil naporen. Bila sva na abrahamu in to sm kar dolgo žurala še plesala sem. Danes smo pa še malo praznovali moj rojstni dan ki se bliža. Mal je blo treba zalir ker okrogla ni kar tak in je blo prav fino fajn, samo škoda ker čas tako beži. Res lep vikend je za mano. Pa pomoje sem tudi težja za kak kg ker mi je pa prav pasalo jest. hehehe No kmalu se bo začel februar naš mesec po PDP-jih tako, da zej pa res gre zares.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:44:41
|
|
|
|
valek
|
Čestitke Nina 33 za malega Nandeta.......prijetno cartanje!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 19:55:02
|
|
|
|
šebela
|
Čestitke Nina in Nande!!! Si nas pa res presenetla! Pa sam en dan pred mano rok, sem se kr malo zamislila. Jaz pa še zmeraj letam okoli, kot da se mi nič ne more zgodit. Ste tolk natipkale čez vikend, da bom mogla cel teden brat.....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 20:06:29
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 IZVIRNO SPOROČILO: maurica pilotegirl; niti po porodu leče niso priporočljive (in vsaj še dva tedna), zato da se oči spočijejo po porodu. v bistvu se takoj po porodu odsvetuje vsakršno obremenitev oči (branje, gledanje tv ...) Se mi je zdelo, sicer mi tega oftomologinja ni omenila mi je pa rekla, da naj čim bolk po porodu čuvam učke, ker že tako arhitektura prekomerno obremenjuje učke. za lece pa se dobro da ste jih nekatere lahko nosle med , ker meni niso nikakor pasale in jih nisem v ucke spravla da je joj ne.. sicer pa tudi za po porodu je toplo odsvetovano kr nekaj casa, da se oci odpocijejo.. Jaz sem jih lahko breu težav nosila, se mi je pa dioptrija po 5 letih spremenila v tem času za 0.5 sicer minimalno se mi pa je, pa sem veliko manj za knjigami in pcjem kot prej. Tako, da ne vem a lahko res tok obremeni nosečnost ali ne učke. Porod ša sigurno obremenjuje. ne samo porod tudi nosecnost.. ker so spremembe ne samo v telesu ampak tudi uckah.. manj se ti solzijo oz. telo produrica solzenja in se oci bolj susijo.. to je problem.. potem si mores - ce mas probleme non stop kaplice devat v ucke itd.. meni vglavnem ni pasalo in lepo pridno nosim ocala..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 20:37:39
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica meta; kaj zdej, a misliš ti zadnja rodit od vseh al kaj? . dejmo malo gor pa dol po štengah!! Živim v 3 nadstropni hiši (no, pritličje in 2 nadstropji) tak da itak 100x na dan grem po štengah, če je le možno čepim, hodim z malim na sprehode, malinovega čaja mi je itak zmanjkalo ... Ah ... Bomo vidli, kaj bodo jutri rekli stric G in CTG
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 20:37:57
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Meta, meni je pa sošolka rekla, da ji je oddteklo ful vode doma, potem pa še v porodnišnici, ko so jo na CTG peljali, da je blo sigurno 1l, če ne več še v porodnišnici. Ji je bilo prav narodno, ker je za seboj puščala lužico in imela mokre noge. Da pri iztisu ni skoraj nič vode bilo. Sem jo pred časom vprašala je rekla, da je sigurno mela 1,5l vode vse skupaj. Trdila ne bom, ker ne vem, baje ni nujno da ti vse takoj odteče lahko pa skor cela v šusu. Lahko pa samo rahljo kaplja. Odtekanje je itak možno v vseh mogočih oblikah od "cunamija" do kapljanja ampak povprečna nosečnica ima na koncu nosečnosti okrog 1 litra plodovne vode, do 1,5 litra se še smatra normalno ampak to imajo redke (na koncu nosečnosti se količina zmanjšuje). No, če bi mene kdo vprašal, koliko mi je odteklo, bi tudi rekla, da vsaj par litrov, ker je bila v trenutku mokra cela postelja, ko sem vstala sem naredila lužo sredi spalnice, do porodnišnice sem pustila še nešteto lužic in v sprejemni pisarni pri stolu še eno veliko lužo pa mi je kljub temu po porodu sestra izstisnila še en slap. To je najbrž bolj občutek. Konec koncev koliko pa polulalmo? 2dcl? Pa se nam tudi zdi, da je za cel pisker
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 20:43:32
|
|
|
|
meta21
|
Ena al pa dve na ninin račun... Včeraj zvečer je optimistično napisala: IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Mam pa "žurke" ob petkih, ja , no, še eno do dve planiram, poj bomo pa drgač ga "žural" . ... in planirala še cel kup stvari .... IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 ... no, pr nas (kao) dva tedna , lohk kakšen dan prej (mi je 11.02.2011 zelo všeč - se bere enako z obeh strani ) pa itak imam še en kup "nujnih" zadev za narest do spremembe našega tria v kvartet (in posledičnega uglaševanja z novim članom ). Ja, življenje res rado preseneti!
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 20:54:40
|
|
|
|
little*miss
|
pa ninino sanjanje o porodu tudi ni bilo kar tak Jaz pa čakam da tast prinese hamburger..da se še malo poredim in nezdravo nahranim Danes sem mislila še malo počistit, pa pode umit, ampak se mi ni dalo. Bom jutri
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 21:03:46
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Bom jutri Si ziher? Te ni nina nič naučila . Joj, jaz bi tudi presenetla. Čeprav, jaz niti nisem več presenečenje, ker mam v torek PDP. Ma sej vem, da sem že tečna ampak pojma nimate, kako zelo si želim it rodit-da vidim že to štruco mojo enkrat in da se neham premikat ko stara mama
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 23:06:39
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss pa ninino sanjanje o porodu tudi ni bilo kar tak Ravno na to sem se prej spomnila, kako je govorila, da bi rada šla rodit zdej ji je pa ratalo še bolj hitro kot je upala
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 23:07:56
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Bom jutri Si ziher? Te ni nina nič naučila . Joj, jaz bi tudi presenetla. Čeprav, jaz niti nisem več presenečenje, ker mam v torek PDP. Ma sej vem, da sem že tečna ampak pojma nimate, kako zelo si želim it rodit-da vidim že to štruco mojo enkrat in da se neham premikat ko stara mama Držim pesti zate, da bo čim prej! Jaz bi pa zdej še vseeno kakšen dan počakala, tudi če mam že cel dan kar konkretne bolečine v spodnjem delu trebuha Nočko!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 23:08:51
|
|
|
|
tamy82
|
Moram priti do 1000 postov pred porodom še
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 23:43:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 IZVIRNO SPOROČILO: maurica pilotegirl; niti po porodu leče niso priporočljive (in vsaj še dva tedna), zato da se oči spočijejo po porodu. v bistvu se takoj po porodu odsvetuje vsakršno obremenitev oči (branje, gledanje tv ...) Se mi je zdelo, sicer mi tega oftomologinja ni omenila mi je pa rekla, da naj čim bolk po porodu čuvam učke, ker že tako arhitektura prekomerno obremenjuje učke. za lece pa se dobro da ste jih nekatere lahko nosle med , ker meni niso nikakor pasale in jih nisem v ucke spravla da je joj ne.. sicer pa tudi za po porodu je toplo odsvetovano kr nekaj casa, da se oci odpocijejo.. Jaz sem jih lahko breu težav nosila, se mi je pa dioptrija po 5 letih spremenila v tem času za 0.5 sicer minimalno se mi pa je, pa sem veliko manj za knjigami in pcjem kot prej. Tako, da ne vem a lahko res tok obremeni nosečnost ali ne učke. Porod ša sigurno obremenjuje. ne samo porod tudi nosecnost.. ker so spremembe ne samo v telesu ampak tudi uckah.. manj se ti solzijo oz. telo produrica solzenja in se oci bolj susijo.. to je problem.. potem si mores - ce mas probleme non stop kaplice devat v ucke itd.. meni vglavnem ni pasalo in lepo pridno nosim ocala.. Pol pa zato mene skos učke rbijo. Sicer jaz sem tudi na očalih ok na faks, grem z lečam, pa na preglede, posege,... Zdej sem dobila pravo dioptrijo mi je še lažje, ker prej mi očala niso nosila in se vozit s takimi očali nisem upala. Z lečkam pa res nisem mela težav. Moram potrkat, razn to, da me po cele dneve učke srbijo, pa sem mislila, da je prah.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 30.1.2011 23:58:53
|
|
|
|
little*miss
|
tamy kje pa si zdaj? Pridi postov nabijat, mogoče greš jutri že rodit No, pardon, jutri še ne smeš, ker še je januar, lahko pa 1.2 meti vkradeš, pa njo naprej spustiš Moj kašlja spet in nemorem zaspat. Verjetno bom kar jest šla nekaj..hamburger je že spustil Danes pa ste nekam tiho bile vse (saj jaz sem tudi med njimi ), se vidi da še je nedelja..bo jutri boljše. Edino tisti monologi od nine bodo manjkali, pa bo takoj ena stran na dan manj
< Sporočilo je popravil little*miss -- 30.1.2011 23:59:06 >
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 0:04:41
|
|
|
|
little*miss
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Bom jutri Si ziher? Te ni nina nič naučila . Joj, jaz bi tudi presenetla. Čeprav, jaz niti nisem več presenečenje, ker mam v torek PDP. Ma sej vem, da sem že tečna ampak pojma nimate, kako zelo si želim it rodit-da vidim že to štruco mojo enkrat in da se neham premikat ko stara mama še bomo vidli ne, res morem, pa še našo mini sobico morem preuredit, da bo prostor za prenosno posteljico..posteljico pa bo postavil moj takrat, ko bom v P. Pa mogoče še me prime kaj, če bom preveč delala Pa nisi tečna,saj vse vemo kako je. Jaz samo upam, da nebom šla čez rok (čeprav imam vedno večji občutek, da se bo ravno to zgodilo ) Mogoče pa boš ena izmer redkih, ki bodo rodile na PDP
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 0:34:09
|
|
|
|
little*miss
|
tršica, super da ste po JUS-u in ste že lahko šli domov lepo se cartajte petrap, tebi pa držim pesti za jutri hayabusa, upam da bo CTG jutri zaznal veliike popadke in boš šla rodit Sem mojemu zdaj karamelno mleko naredla, pa da vidim če bo nehal kašljat.. Grem kar v posteljo, če me nebo nazaj je misija uspela Lahko noč (upam)
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 0:39:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Nočka!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 4:54:12
|
|
|
|
tamy82
|
Punce, samo toliko, da vam sporočim, da gre pri nas zares. So se mi začeli pojavljat popadki že kmalu potem, ko sem šla spat (okrog polnoči) in zaenkrat jih še lepo predihavam doma, bomo pa kmalu na poti v P. Če bo vse po sreči, bomo še danes dobili našega Žal ne bom februarka, ma vseeno ... Vam definitivno sporočim, ko bo kaj novega Uživajte!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 5:26:19
|
|
|
|
mateyci
|
Tamy82 SREČNO
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 8:06:57
|
|
|
|
little*miss
|
nič nebo s 1000 posti Srečno in lahek porod ti želim
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 31.1.2011 8:20:36
|
|
|
|
MoSoNi
|
Tamy srečno!! Če še dihaš... naj čim hitreje mine, če že cartaš... pa ogromno lepih trenutkov!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?