HoneybeeMaja
|
Ola punce! Da se še tukaj na kratko javim...hvala vsem za čestitke ob rojstvu mojih srčkov,mi smo torej rodili 16.1.2011,kot se še spomnite,se mi je en dan prej odluščil čep,naslednji dan mi je pa od 5.30. odtekla voda in smo šli takoj v porodnišnico.Jaz sem imela planiran carski rez,vendar se porodničarki ki me je sprejela,ni zdel poteben... in tako so od 6.00 naprej čakali kaj se bo zgodilo,jaz sploh nisem imela popadkov in se nisem odpirala,vmes se je zakompliciralo še zaradi moje sladkorne,ker sem morala seveda biti tešča,mi je sladkor padel pod 3 in sem izgubila zavest.Poleg tega,je bila punčka,ki je bila nižje,spuščena že čisto nizko,vendar obrnjena z obrazkom proti simfizi,kar je še dodatno zapletlo vse skupaj.No,ob 14.00 so se po osmih urah matranja odločili za sekcijo.Carski rez so mi naredili v spinalni anesteziji,sicer precej strašljiva izkušnja,pa vendar čudovita,ob 15.52. sem lahko tako polupčkala mojo Zojo (3250g,51cm) in minuto za tem še Maja (2500g,51cm).Po treh dneh intenzivne nege,so nas preselili na oddelek,domov smo šlo osmi dan,ker sta oba imela zletenico in sta se sončila . Še najbolj fascinantni del... Kot berete,je bila med njima precej razlika v teži in velikosti,kot so cel čas po tihem sumili,vendar se jim je zdelo preveč neverjetno,moja otročka sploh nista dvojčka ,po mnenju pediatrov in porodničarjev sem najprej zanosila punčko,čez približno tri tedne pa še fantka ,zato sta povsem različna,Zojina gestacijsta starost je 38.tednov in je veliko bolj zrela in razvita,Majeva pa cca.35.tednov.Tudi do razpoka mehurja je prišlo samo pri Zoji,Maju se še ni mudilo. To se baje zgodi zelo redko,tako da smo bili kar fenomen v porodnišnici in so nas z vseh strani hodili gledat.Naj vam bo moja zgodba v poduk,da pazite,kako delate otroke! Kakrkoli,vse se je izteklo dobro,zdaj smo že od ponedeljka doma in se na veliiiiiiiko cartamo,malo je edino naprono,da moram Maja na dve uri zbujat in hranit.Žal nimam dovolj mleka,da bi nahranila oba,tako,da se malo dojimo,malo pa papamo dodatek. Čestitke vsem,ki že cartate,tako zelo sem vesela,da je z vami in vašimi malimi srčki vse vredu! Vsem preostalim soborkam ,pa želim čudovit preostanek nosečnosti,vse dobro in seveda čimlažji porod.Pa ko vam bo težko,pa neznosno,vedite,da je vredno!
< Sporočilo je popravil HoneybeeMaja -- 29.1.2011 16:08:01 >