|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
29.1.2011 10:22:17   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Me pa nekaj zanima, a je katera imela kakšne izkušnje z Barbara Šajina-Stritar dr.med., dela v porodnišnici lj in v dravljah?

Meni je delala amniocentezo... Ne vem, bolj zadržana / uradna kot ne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
29.1.2011 10:23:33   
Tisia
user posted image  A je otrokov utrip..
D-so označeni popadki,vendar na tej sliki jih ni...na spodnji so pa konkretni popadki ,upam da vam bo kaj v pomoč
user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
29.1.2011 10:29:46   
tamy82
Prej sem se spravila malo pobrisat lesen strop in strešno okno v kopalnici, pa je tašča celo paniko zagnala, da se mi ne bo kaj zgodilo user posted image No, sej najbrž res ne bi bilo fajn, da bi padla dol s tiste lestve, ampak kdaj pa prav pretirava. Zdej me vsak dan brez izjeme pride vprašat, če nama skuha kosilo in če kaj rabim user posted image
V nasprotju z mojo mamo, ki pričakuje, da se bom zdej (ko mam ravno preveč časa in mi je dolgčas) vsak dan pripeljala k njej po ozki in čudni cesti (kjer smo hodili prej je cesta še vedno zaprta zaradi plazu) user posted image
Zdej pa razumi eno al pa drugo, če moreš.

Upam, da se bom kdaj spomnila na to, ko bom jaz mela nosečo hčerko/snaho user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tamy82 -- 29.1.2011 10:30:25 >

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
29.1.2011 10:32:00   
Tisia
user posted image  no evo še ena slikica ki nam bo pojasnila bolečine v medeniciuser posted image  je pa plod pripravljen za porod ,ker se vidi da je že na poti

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
29.1.2011 10:32:21   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

punce enkrat sem že tole pisala, pa ne vem al ste me zignorirale ali nobene take ni tukaj. rada bi zamenjala cunjice od našega falota za cunjice od punčke. če je kakšna ki ima doma punco, sedaj pa pričakuje fanta, bi lahko zamenjale. no grem še na drug portal pogledat če je tam kakšna taka, da ne bo na koncu malena nosila vse plavo user posted image

Jaz imam v prvo fanta in zdaj bo menda tudi, tako da ti ne znam povedat. Sem pa jaz taka, da zelo težko posodim oz. še težje posojeno vzamem, ker vsakič ko posojeno oblečem, me je strah da bom uničla al pa da bom kaj pri pranju zaj... Midva sva cotike vse kupila, jih po enem letu dala svakinji (njena mami torej moja tašča nama je finančno kar pomagala) in ona nama je zdaj vrnila duplo dozo cunj, ker je še sama kaj kupila in dobila. To mi je ok od drugih pa vzamem samo v primeru, da rečejo, da ne rabijo več in da ni treba vračat. Mi je blo pa zdaj, ko sem gledala cotike od Lovra kar malo hudo, ko sem vidla kako so se vmes, ko jih je imela svakinja, sprale. Mah smotka sem, vem, ampak si ne morem pomagat. Sploh ne vem, zakaj ti to pišem-najbrž v opravičilo vsem, ki se nismo odzvale na tvojo pobudo, čeprav, priznam, ni slaba ideja.user posted image

Sem ravno zadnjič razmišljala kako si bom zapomnila katere cunje sem dobila od koga ... user posted image Še dobro, da obe teti, ki sta mi dali večino stvari najbrž ne pričakujeta nič več nazaj, ker ne bosta imeli več user posted image Čeprav nikoli ne veš ne user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
29.1.2011 10:34:49   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

user posted image  A je otrokov utrip..
D-so označeni popadki,vendar na tej sliki jih ni...na spodnji so pa konkretni popadki ,upam da vam bo kaj v pomoč
user posted image

pr meni se takih popadkov ni kot so na zgorni sliki, kaj sele na spodni user posted image , ravna crta... drugace pa tisto ko se pulz ful poveca pa potem spet dol so brce oz. premikanje otrocka.. to pa so meni lepo obrazlozli, ker sem se na zacetku malo vstrasla kaj za user posted image je to.. no potem pa so mi povedali da je toto, in da je moj otrocek zeeeeeeeeeeeelo energicen user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
29.1.2011 10:39:20   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Sem ravno zadnjič razmišljala kako si bom zapomnila katere cunje sem dobila od koga ... user posted image Še dobro, da obe teti, ki sta mi dali večino stvari najbrž ne pričakujeta nič več nazaj, ker ne bosta imeli več user posted image Čeprav nikoli ne veš ne user posted image

Ma sej to ... Nikol nisi čisto sproščen-jaz sem tudi ene par stvari dobila posojenih pa sem pol neke nitke šivala gor pa skoz sem se bala za njih. BV! Saj finančno je res lažje ampak jaz imam tolk drugih težav zraven, da imam rajši manj pa je moje. Mi je kolegica zdaj posodila nosečniške cunje in sem eno trenirko res rada nosila in jo seveda temu primerno znucala. Čeprav pravi, da naj se ne sekiram, ker ne bo več noseča (se ločuje) sem trenirko dala šivilji, da mi je zašila še eno identično. Ne morem ji une znucane vrnit.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
29.1.2011 10:42:32   
meta21
Grem zdaj probat kaj skuhat... Si me predstavljate zdele, ko hodim, ko kakšna stara čarovnica iz pravljice, ker se ne morem zravnatuser posted image .

Dej, Bine, pejd že ven! Veš kolk placa je zunaj? Pa sej mava samo še 3 dni do PDP-ja!!!!user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
29.1.2011 10:45:51   
tamy82

Grem zdaj probat kaj skuhat... Si me predstavljate zdele, ko hodim, ko kakšna stara čarovnica iz pravljice, ker se ne morem zravnatuser posted image .

Dej, Bine, pejd že ven! Veš kolk placa je zunaj? Pa sej mava samo še 3 dni do PDP-ja!!!!user posted image

Ti mu samo vztrajno ponavljaj, da je zunaj super fajn ... mogoče bo kej pomagalo user posted image user posted image

Jaz pa danes še točno 10 dni do PDP! user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
29.1.2011 10:50:49   
Patrisha
ehehe ti tole prepricevanje nvem ce kaj hasne.. jaz tudi pravim, da ma taaaaaaaaako lepo pojslico, pa postelnino, pa cune, pa voz pa vse kaj ce... pa nic user posted image ... sicer nasa je se malo manjsa, tak da bi se lahko kak tedn vstrajala, ampak mislim, da po torku nebo cakanja vec..

ena je sprasevala v cem se merijo popadki.. to je KPa kilopascali, ce pa hoce se kdo kaj vedet pa kr..

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
29.1.2011 11:16:08   
little*miss

Ti mu samo vztrajno ponavljaj, da je zunaj super fajn ... mogoče bo kej pomagalo user posted image user posted image

Jaz pa danes še točno 10 dni do PDP! user posted image

Jaz tudi, jaz tudi user posted image

Dober dan btw user posted image

zasi super porodna zgodba user posted image

kje pa je nina? Zvečer ni imela monologov, to ji ni podobno.. user posted image

vipercat, jaz imam punčko, ampak sem stvari žal že naprej dala..meni je tudi sposojanje malo user posted image Sem si prvič sposodla od sosede, ki ima že tri otročke in je rekla, da potem pa lahko dam naprej ali pa naredim z njimi kaj hočem. No, ko jih je tamala prerasla sem jih dala naprej, potem pa mi je pred dvema mesecoma rekla, da je njena sestrična noseča, pa če lahko cotike skupaj poiščem user posted image Jaz pa nisem imela nič več doma. In zdaj naj iščem cote okrog user posted image user posted image

Če bi imela doma, pa bi ti rade volje dala, ker itak več nebom nikoli rabla teh cotik..

Jaz pa bom danes kanelone naredla..smo samo mi 3-je (+1 v trebuhu user posted image ), tako da ni dosti za delat. Ko pa smo vsi doma pa nas je 6, to pa je že orng kosilo za delat user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
29.1.2011 11:27:40   
tamy82
nina33 mislim da ma ob petkih "žurko" tako da se zato ni javila sredi noči user posted image
Sej bo gotovo danes nadoknadila user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
29.1.2011 12:44:48   
hel32
Cotke- jaz jih ne bom dala stran, imam še mlajšega brata, in bom zanj hranila, sva se tako tudi zmenila! Tudi vso ostalo "kramo" dobi.

Bolečine v spodnjem delu trebuha, še so, še, sam jaz imam 2 tedna cajta še, no, vsaj kak teden naj počaka,
volja- nobene, ama nič se mi ne ljubi, sem kot nasedli kituser posted image user posted image

Jaz imam pa od danes še 18 dni do PDP-ja

Sem pa spekla kruh, in ga mali veselo hrusta, ima takoooooo rad doma pečen kruh, da kr prosi zanj, komaj se ohladi, ga že papcauser posted image user posted image ,mi bomo danes jedli golaž.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
29.1.2011 12:48:53   
Patrisha
user posted image jaz se pa dan manj kot 2 tedna uradno user posted image user posted image

joj mene pa tak kriz boli za znoret user posted image user posted image mater zdaj pa sma resnicno oba invalida! grem lezat! kaj pa bo za kosilo??? sploh ne vem kdo bo kuhal, kaj sele kaj ahahauser posted image user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
29.1.2011 13:38:47   
Anonimen

Pa prosila bi res, katero razlago CTGja. Od kok do kok naj bi bil skrček, pa kako ugotoviš koliko procentni so popadki?

Na tem področju sem še nova, sicer sem poskusila po netu iskati pa kaj dešifrirati pa mi ni uspelo.

Jaz ti ne znam nič povedat, ker sem imela edini CTG v življenju na porodni mizi, ko sem menda na začetku imela okrog 30-40 kar skoraj ne čutiš oz. vsaj ne boli, pri porodu pa grejo menda preko 100. Pa spomnim se še iz čveka septembrk 2008, ko je ena vprašala, če so tisti hribčki na listu popadki pa ji je druga odgovorila, da ko bojo hribčki ratali alpe, bo rodilauser posted image

Sem danes malo bolj pogledala, pa sem videla, da mi je izrisalo popadke višje kot sem napisala. 40-50kPa, samo jaz nisem zaznala nič, kot samo, da trebušček zatrdi. Pa je zaradi tega malo tko občutek, ne morem reč neprijeten ker ni, ker neboli user posted image
Bi bilo fino, če bi takole čutile ko bomo mele nad 100 ali pa 80kPa user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2165
29.1.2011 13:42:24   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

punce enkrat sem že tole pisala, pa ne vem al ste me zignorirale ali nobene take ni tukaj. rada bi zamenjala cunjice od našega falota za cunjice od punčke. če je kakšna ki ima doma punco, sedaj pa pričakuje fanta, bi lahko zamenjale. no grem še na drug portal pogledat če je tam kakšna taka, da ne bo na koncu malena nosila vse plavo user posted image

Jaz imam v prvo fanta in zdaj bo menda tudi, tako da ti ne znam povedat. Sem pa jaz taka, da zelo težko posodim oz. še težje posojeno vzamem, ker vsakič ko posojeno oblečem, me je strah da bom uničla al pa da bom kaj pri pranju zaj... Midva sva cotike vse kupila, jih po enem letu dala svakinji (njena mami torej moja tašča nama je finančno kar pomagala) in ona nama je zdaj vrnila duplo dozo cunj, ker je še sama kaj kupila in dobila. To mi je ok od drugih pa vzamem samo v primeru, da rečejo, da ne rabijo več in da ni treba vračat. Mi je blo pa zdaj, ko sem gledala cotike od Lovra kar malo hudo, ko sem vidla kako so se vmes, ko jih je imela svakinja, sprale. Mah smotka sem, vem, ampak si ne morem pomagat. Sploh ne vem, zakaj ti to pišem-najbrž v opravičilo vsem, ki se nismo odzvale na tvojo pobudo, čeprav, priznam, ni slaba ideja.user posted image

Midve z mamo sva jih označile. Tiste, ki so s flukiji dovolile, smo gor dale začetnico imena, ene pa niso, pa smo gor križce zašile barvne. user posted image Ker res ne moraš zapomniti si od koga je kaj!

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 2166
29.1.2011 13:44:38   
Anonimen

Meta, le glej, da mi boš po smsku sporočila, ko boš letela v Lj. Joj, blagor, samo še 3 dni. Bineta pregovori, da je zunaj veliko lepše kot v trebuščku, ko ga vse žuli ;)

Neposredna povezava do sporočila: 2167
29.1.2011 13:57:44   
Tisia

veš kaj si bine misli sedaj... user posted image user posted image kva težiš mat, sej bom nooooooooooo user posted image user posted image  

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
29.1.2011 14:07:17   
meta21

veš kaj si bine misli sedaj... user posted image user posted image kva težiš mat, sej bom nooooooooooo user posted image user posted image  

Že zdajuser posted image  kaj bo šele v pubertetiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
29.1.2011 14:08:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

kje pa je nina? Zvečer ni imela monologov, to ji ni podobno.. user posted image

A nimajo ob petkih neke družabne večere? Al sem jaz kaj pomutilauser posted image  No ja, al pa že cartauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2170
29.1.2011 14:10:45   
meta21

Meta, le glej, da mi boš po smsku sporočila, ko boš letela v Lj. Joj, blagor, samo še 3 dni. Bineta pregovori, da je zunaj veliko lepše kot v trebuščku, ko ga vse žuli ;)

Se trudim, se trudim ... Zveš takoj, brez skrbi! Bom tebi pa še keri hkrati sporočala, če kera ne bo blizu RR-ja, da boste ja na tekočem. Kje pa sploh lahko grem rodit brez trume februark za sabo, vsaj v mislihuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
29.1.2011 14:10:56   
Anonimen
Danes sem pa res zblojena, do 60 kPa je zaznal popadke. No pa saj vseeno. Mam pa spet tako trd buši, da me zateguje tudi čez križ. Mogoče bom pa res na rok rodila user posted image Še 24 dni, če me ne bodo prej poslali. Bomo videli kaj bodo čez 14 dni rekli v porodnišnici.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2172
29.1.2011 14:11:46   
meta21
Sledi ... Saj veste, kaj ... Čas za popoldanski počitek!user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
29.1.2011 14:18:09   
Anonimen

Že zdajuser posted image  kaj bo šele v pubertetiuser posted image user posted image user posted image

Tole ste me na učeraj spomnile. Ko sve ble jaz pa še ena (ona je bla 41 teden) na ctgju. Pa je men CTG stalno piskal, da se je sestra reva šetkalo, pa me skos hecala, češ ja gospa, a bomo počakali do 40 tedna ali bi že kaj prej. Pa gre k sosedi, pa reče, kaj pa moj, a je vredu. Pa reče, vaš zdele spančka. Popadkov mate pa 0. Pa gre sestra ven, pa reče soseda, pa hudiča, mali kaj je zdej to, sej ti je že čas da se rodiš. A ti je tko lepo v bušiju user posted image Sve se pol v čakalnici ves čas hecale, da njen, ko je že zdavnaj čas noče moj bi pa kar. So pa potem ugotovili, da so se ji zakalkolirali, da je dejansko mesec dni mlajši. Je reva vsak drugi dan hodila na pregled v porodnišnico, da so ji določili pravo starost. Tega smo se pogovarjale je ogromno, ker plod je zelo velik bebice, so pa dejansko po tednih mlajše.
No taka lepa zgodbica, da se enim bolj mudi enim manj, sej ko bo dan d bo pa moj zasabotiral user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2174
29.1.2011 15:11:57   
Tigrica86
živjo punce!

js sm dans ponoč spet slabo spala (zgleda da je vsaka druga noč popolnoma zanič), me je skoz pot oblival, pa mi blo en čas vroče, pol me je pa zeblo... user posted image vročine al pa kj taga nism mela... pa tud moj ni mogu spat, tk da sma se sred noči pogovarjala user posted image no, potem pa proti jutrui zaspala in drnjohala do 9h (kar mojmu ni niti mal podobno user posted image )

me je pa ponoči tk bolela medenica al sramna kost, da ni za govort. no, sj me še zdle, sam je mal bolš... sm rekla mojmu, da mislim, da se neki prpravla, pa mi reče, da to že 14 dni govorim user posted image

mam pa danes še 12 dni do PDPuser posted image itak bom pa na koncu čez rok, k bi že tk rada šla user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?