|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del
25.1.2011 15:55:15   
Teta M
Grrrruser posted image ,napišem cel spis,pa me ven vrže..
Najprej hvala za vse nasvete drage punce.
Evo jaz sem bila dnaes odsotna od 10h do 14h. Predno sem šla od doma sva se fajn podojile, potem pa je vmes moj naredil še dodatek,ki pa ga je pojedla samo 50 ml.Ko sem jaz prišla domov,pa sva se spet podojili. Je pa zanimivo,da je več ali manj spala ko mene ni bilo user posted image ,medtem pa ko sva sami doma, pa je že full budna. Kakšen vpliv imajo moški na njih a ne...user posted image
Mi imamo doma tudi Aventove flaške in dude...dude ji sicer že lep čas nisem niti poskušala dati,ker jo je tako zavračala...Kar se tiče hranjenja po flaški,mi smo jo do sedaj ene 3-4x hranili z njo,pa je bilo vse ok. Ni nič bruhala ali polivala po njej....

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
25.1.2011 19:49:03   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: Petyyyy

S, R poje na obrok 150 ml, pediatrinja pravi da mora na kg teze pojest 150 ml v 24 urah. Obvezno najprej pristavi in nato se flasko, ce ni bilo dovolj tako sva se hranila mi2, dokler je  se bilo kaj mleka. A lahko prosis ginekologa za tablete Tametil, ki vzpodbujajo nastanek mleka, meni jih je dal, samo sva podaljsala za cca. 1 mesec, bolje kot nic.

Petyyy- Lahko pa tudi tvoj osebni zdravnik ali pa pediater. Meni je osebni zdravnik napisal tabletke

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
25.1.2011 20:00:47   
mojškra
Jaz imam Nukovo flaško -kavček, in je super. Dudice imam tudi nukove, silikonske noče.

S*- ne boš verjela.-V soboto sem si na štajerskem v lekarni kupila čaj za dojenje, ker niso imeli Galexovega, sem si kupila čaj od mariborskih lekarn. Jaz imam od sobote dalje dosti več mleka, mogoče pa res to pomaga, ali pa tudi ne.

Glede črpanja, tudi pri meni je bilo tako, v celem dnevu sem si načrpala nulti mleka, ali pa le 10 ml, no danes pa kar 200 ml. Vztrajaj, vztrajaj, mleko bo prišlo nazaj. Jaz ti predlagam, da ji daš kar cel obrok zvečer, da se ti prsi napolnijo čez noč. Boš vidla, da ti bo mleko prišlo nazaj, če je meni bo tudi tebi. Jaz sem se tako sekirala, da sem kar jokala, ker sem mislila da ne bom mogla več dojiti. No pa se še dojiva in upam da se bova. In upam, da ti tudi tebi rata. Je pa res, tudi jaz sem poskušala vse mogoče, pa sem imela občutek da nič ne pomaga. Pa sem vztrajala, vztrajala. Saj bo, samo pozitivno misli, ker vsak stres tudi vpliva na mlekca. user posted image -za vzpodbudo.

Teta M
- lahko si sposodiš tehnico za 10 evrov na mesec, pa še pripeljejo ti jo na dom. Jaz sem jo imela, in je super. Danes sem jo vrnila.

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
25.1.2011 20:56:34   
Teta M
Mojškra:kje pa si si jo sposodila?

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
25.1.2011 20:56:40   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: mojškra

Jaz imam Nukovo flaško -kavček, in je super. Dudice imam tudi nukove, silikonske noče.

S*- ne boš verjela.-V soboto sem si na štajerskem v lekarni kupila čaj za dojenje, ker niso imeli Galexovega, sem si kupila čaj od mariborskih lekarn. Jaz imam od sobote dalje dosti več mleka, mogoče pa res to pomaga, ali pa tudi ne.

Glede črpanja, tudi pri meni je bilo tako, v celem dnevu sem si načrpala nulti mleka, ali pa le 10 ml, no danes pa kar 200 ml. Vztrajaj, vztrajaj, mleko bo prišlo nazaj. Jaz ti predlagam, da ji daš kar cel obrok zvečer, da se ti prsi napolnijo čez noč. Boš vidla, da ti bo mleko prišlo nazaj, če je meni bo tudi tebi. Jaz sem se tako sekirala, da sem kar jokala, ker sem mislila da ne bom mogla več dojiti. No pa se še dojiva in upam da se bova. In upam, da ti tudi tebi rata. Je pa res, tudi jaz sem poskušala vse mogoče, pa sem imela občutek da nič ne pomaga. Pa sem vztrajala, vztrajala. Saj bo, samo pozitivno misli, ker vsak stres tudi vpliva na mlekca. user posted image -za vzpodbudo.

Mojškra hvala za pike poke, upam da mi bo kaj pomagalo. Danes sem dobila še tamitil, pa polento sem jedla za večerjouser posted image . Bomo videli kako bo, jaz se bom potrudila maximalno, če pa ne bo šlo se bo treba tudi s tem sprijaznit.

Kateri čaj pa si kupila a BEBI VAL, ta je tudi od Mariborskih lekarn???

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
26.1.2011 9:02:11   
Petyyyy
Mojskra meni osebni ni hotel napisat Tamitila, sestra pri pediatrinji je tudi vihala nos, ah sm bila smotana da nisem zahtevala peditarinje, no moj ginekolog pa je napisal brez problema.

Teta M
mi smo imeli sposojeno pri Baby nega, ampak je 15€ na mesec, pa pripeljejo in pridejo iskat, pri njih sem si sposodila tudi prsno crpalko. Ful so vredu

S* verjamem da ti bo uspelo in drzim pesti. Drugace pa imamo Nukovo flasko pa kavcuk dudico, za sterilizator pa ne vem, ker ga nimam.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
26.1.2011 10:58:46   
Teta M
Petyyy: hvala za nasvet,sem že naročila tehtnico,kjer si jo tudi ti. Upam da jo dobim čimprej...

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
26.1.2011 13:11:09   
jona klara
jaz imela včeraj zvečer ginekologa, je že bil vsega sit me ni niti pregledal niti pregledal rane po CR.Tako, da sledi menjava ginekologa, če še bom kdsaj noseča, da se lotimo drugače.Tako, da sem šla tja brezveze, le na pogovor, zakaj sem imela cr, ker on kot moj ginek ni vedel, kakšna vstava je bilauser posted image user posted image smešno in žalostno hkrati, ima se pa super doktorsko bitje- no samo, da je z mojim sinekom vse ok, da raste, napreduje, za ostalo se ne sekiram.

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
26.1.2011 13:14:42   
Urshy78
Jona, katastrofa tale tvoj G! res je čas, da ga zamenjaš!user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
26.1.2011 19:56:53   
mojškra
S*- ja ta čaj pijem in mi ful pomaga, al pa je to le začasno, kaj pa vem. Tamitil je meni pomagal komaj po 5 dneh, tako da ne obupaj takoj. Koliko pa jih vzameš na dan, eno ali dve? Boš vidla da bo se vrnilo.

Jona-tale tvoj G, a mu manjka par kolesc v glavi ali kajuser posted image

Urshy-včeraj bla na začetnem pilatesu, ful fajn, me že vse boliuser posted image user posted image user posted image . Sam mal prepozno je, potem pa je še tamal ga ponoč sračkal, se je ful zbujal.

Petyyy-ja meni je osebni napisal, na srečo mam ful fajn dohterja, res se vedno potrudi zame, se vidi da je rojen isto leto kot jazuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Komaj čakam na lepo vreme, da se bomo lahko kaj dobile in šle skupaj na sprehod.

Jutri bo spet čudno vreme, tako da bomo verjetno kar noter ždele.

Lepo se mejte in veliko se smejte

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
27.1.2011 9:28:52   
S*
Včeraj sem dvakrat napisala cel roman in me je obakrat ven zabrisalouser posted image , potem sem pa obupala!

Pri nas je sončekuser posted image , pa so rekli da bo dež, tako da počakam da se K zbudi in naje potem pa gremo vozičkat.
Pri nas jemo če smo doma na 1-2h, če pa je v vozičku odspi tudi po 4h in iz tega sklepam da je očitno malo več mleka, če lahko toliko časa spi. Doma me pa očitno voha in hoče skozi jestuser posted image . Sem pa včeraj samo zvečer dodala, tako da sem bila prav vesela.

Jona, po porodu bi te G moral pogledat, tako da si čim prej najdi novega. Jaz sem bila besna že na svojo, ko me je sapo ročno pregledala in mi ni hotela UZja naredit. Sem se pa odločila da grem marca dat še bris, sem ga dala lani, samo pri nas je toliko deklet, ki so že morale na operacijo, tako da sem se odločila da grem na kontrolo kar vsako leto.

Mojškra sem šla še po ta čaj, pa ni vrag da se mleko vrneuser posted image . Imam pa jaz od BEBI VAL že čaj za dojenčke, pa kremo za lička in za ritko,sem zelo zadovoljna, ker je vse na bazi zelišč.

Aja pa za R virus se bomo vseeno cepili, ste me tukaj tako prestrašile, da sem K kar naročila za cepljenje.

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
27.1.2011 10:38:45   
Urshy78
Mojškra, pridna, to boš fit spomladi user posted image user posted image user posted image user posted image
kako pa kaj G spi zdaj čez dan in podnevi? T podnevi standard, po pol urce, včasih eno uro..ponoč ga je pa spet sračkal..najprej spal 5 ur, potem smo se pa zbujali na uro in pol oz na eno..sem ga vsakič vzela k sebi in podojila, je malo povlekel potem pa tako zaspal..ob petih sem ga pa kar k sebi vzela, ko se je zbudil sem ga samo prislonila na zizo da je bil mir. ko se je pa zjutraj prebudil ob meni, mi je pa tako lep nasmeh podaril, da sem se skoraj stopila user posted image

S*, daj pošlji še k nam malo sončka, tukaj je prav turobno vreme, pa še sneg je napovedan tako da s sprehodom tudi danes ne bo nič.
pa super za mlekeca user posted image user posted image user posted image user posted image
T bi tudi čez dan jedel skoraj vsako uro..nekako poskušam uvesti neki ritem da bi jedel približno na 3 ure ampak mi veilkokrat zakinka med dojenjem in je potem kmalu spet lačen..

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
27.1.2011 10:39:34   
Urshy78
za R virus se pa jaz nikakor ne morem odločiti ali bi ga cepila ali ne. katerokoli mamico vprašam, vsaka mi pove drugače..user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
27.1.2011 13:21:17   
S*
Urshy jaz sem se že odločila da jo ne bomo dali cepit, pa sem potem na RR prebrala ene par groznih zgodbic o dojenčkih, ki so dobili rota virus in sem si premislila. Moja nečakinja je bila lani cepljena in ko je bratec prinesel različne trebušne viruse jo je ona vedno dobro odnesla, tako da se gremo čez 3 tedne cepit.

Glede spanja čez dan, K je spala po 30min  po večkrat in to je bilo to. V vozičku pa je spala tudi po 4h. Potem sem opazila da začne kinkat že ko jo oblačim v kombinezonček in sedaj jo lepo oblečem v kombinezon, dam v košaro od vozička, malo odprem okno v sobi in K lepo spi od 1,5-3h v enem kosu user posted image   user posted image   user posted image . Mogoče ji je bilo pa prej hladno, ker ne prenese da bi jo po rokah pokrila, v kombinezončku pa je toplo in nina ko anglček user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
27.1.2011 14:38:25   
Urshy78
S*, sem jih tudi jaz prebrala in se čedalje bolj nagibam k temu, da bi ga vseeno cepila..
pri nas danes standard, spal dvakrat po pol ure, malo prej je bil tako siten, se je dru kot bi ga iz kože dajala, ni se hotel previti, ne crkljati, ko sem mu dala zizo je pa znorel user posted image sem mu dala flašo pa jo je začel ven pljuvati. kasneje sem mu ponudila še enrkat zizo, spet dretje, potem sem mu pa dala flašo, naredila 90 in je vse spil. potem se je spet začel dreti, ko se je umiril sem ga dala v košaro in zdaj se že pol ure zabava z eno igračko..ne vem kaj ga je pičilo..je pa kr prkdal, tako da sumim, da je imel malo krčkov..no, ampak je minilo, še dobro user posted image

S*, a boš kakšno slikco prilimala od album od tvoje princeske da vidim koliko je že kaj zrastla?

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
27.1.2011 14:40:01   
Urshy78
je T tudi spal pri moji mami v vozičku v sobi enkrat dve uri in pol, sva prišli s sprehoda, sva ga malo slekli in odprli okno..bo treba še to poskusit, samo da bo malo miru, ker potem je cel dan čisto nerazpoložen ker je nonstop zaspan..

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
27.1.2011 18:12:06   
S*
Evo nove slikce so v albumu. K je tudi sitna, na joški se je kregala, nato je popila 60ml dodatka, zdej se pa krega naprej, jest noče, spat tudi neuser posted image .

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
27.1.2011 21:47:17   
mojškra
S*- ful  je lepa tvoja pikica pokica. Prava princeska za našega, čeprav je malce starejša, ampak se to ne bo nič poznalouser posted image user posted image user posted image user posted image

Naš je pa takole spal-ob 13 uri grem z njim na sprehod do šole, kjer pobereva še tavelikega. In potem se gremo malce sprehajati, za eno urco. In potem je spal do 17 ure doma na posteljcici v kombinizončku. To ne moreš verjeti, kaj naredi sveži zrak.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
28.1.2011 9:14:32   
Urshy78
jutro.
mi smo se danes zbujali na 3 ure, vmes je pa čebljal spet..jaoouser posted image user posted image
danes pa ful piha, tako da sprehod spet odpade..user posted image tako da bomo spet spali čez dan pol ure, juhu user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
28.1.2011 9:15:04   
Urshy78
S*, K je pa res prava lepotička user posted image user posted image user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
28.1.2011 9:41:08   
Teta M
Jutro!
Tudi za nami je pester drug del noči...naša pikica je pridno spala od pol devetih pa do enajstih,da je mami v miru lahko košarko pogledalauser posted image .Čim sva prišla v spalnico,se je pa zbudila ,jedla, previli smo se in je zaspala okoli polnoči. Naslednjič se je zbudila ob štirih, papala,zaspala ob pol petih in se spet zbudila ob pol šestih.No potem pa smo rabili kar lep čas da smo nazaj zaspali, okoli sedmih...no trenutno še pančka oz.se na pol zbuja...Ja vreme je pa katastrofalno, me tolaži vremenska napoved za prihodnje dni,da bo skoz sonček...

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
28.1.2011 10:43:55   
mojškra
Teta M- no potem je bila pridnauser posted image . Si že dobila tehnico.user posted image .

Pr nas pa je včeraj popoldne spal 4 ure od 13 ure do 17 ure. Potem pa ko sem jaz šla na žur h kolegici, pa se je zbudil, tako da ga je ati mogel čuvati. No prišla sem domov ob 20.00 sem ga skopala, nahranila in je zaspančkal do pol tretje ure, potem pa ob pol šestih, in takrat sva se malce vstala, previla, najedla in zaspala do pol osmih. No zdaj pa je šel spet malce zadremati, verjetno za kakih 10 minut.

Nekaj se kaže sonček, upam da ne piha preveč, da lahko greva ven. Komaj čakam, res, da se to vreme uštima, in da jih  ne bomo rabile več toliko oblačiti.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
28.1.2011 11:05:18   
S*
Hvala za pohvaleuser posted image , sicer pa so naši IVF otročki itak najlepši na vsem svetu user posted image  user posted image  user posted image !
Mojškra ni problema, sedaj je itak moderno da imaš klajšega moža.

Mi smo ponoči spali od 8h do 3h in nato še do 6h, potem se je pa pokakala in ko sem jo previla se je še enkrat, tako da smo kar vstale. Sedaj pa že 1,5h spi lepo v kombinezončku v vozičku.
Pri nas piha zelo močna burja tako da bomo morale ostat doma. Ravno ko bo konec zime bodo naši sončki že tako veliki, da ne bodo mogli več spati po nekaj h v vozičku. Bomo morale naslednje user posted image splanirat za začetek pomladi user posted image .

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
28.1.2011 21:24:12   
jona klara
s*- JAZ ŽE KAR RAZMIŠLJAM O user posted image ,da bi ga imela nekje pomladi, samo ni pa fajn biti noseč čez zimo, same virozeuser posted image user posted image , sicer pa vprašanje kam me bo usoda pripeljala, če še bo enauser posted image ? sedaj po CR tako 1 leto ne smemo ane?

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
28.1.2011 21:39:39   
S*
Jona jaz sem vprašala mojo G kako je s to pavzo po CR, pa je rekla da je odsvetovano rodit eno leto po CR, tako da mi je dala zeleno luč takoj ko dobim M. Jaz imam v skrinji še 6 pingvinčkov, vendar dokler dojim itak ne morem po njih, potem pa šibam takoj, saj nisem več rosno mladauser posted image . Je pa res, da mi sploh ne moremo planirati user posted image , samo upamo lahko na čudež.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?