|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del
21.1.2011 17:27:55   
Teta M
Pettyy: jaz sem BioGaia kapljice kupila,ker jih je Jona full pohvalila,da njim pomagajo proti krčkom...jaz sem jih naši dajala 3 dni sedaj,verjetno je to prekratko obdobje,da bi ocenila a pomagajo ali ne. Jih pa včeraj nisem dala in včeraj tudi krčkov zvečer nismo imeli...danes jih tudi nisem dala, bomo videli kaj nas čaka zvečer...Ne bi rada prezgodaj začela s temi zadevami,če bo pa treba, pa bom...
Mojškra, Urshy: jaz sem si tudi včeraj privoščila malo čokolade, pa ni bilo nič narobeuser posted image Sej ne bom pretiravala s tem,ampak glih ko mi zapaše občasno,da lahko malo potešim to željo..user posted image
Mi smo pa zdej že drugo noč zapored spali veliko, od pol dvanajstih zvečer do pol treh, pa potem do pol šestih, no potem smo bile 2 uri pokonci, pa je potem naša zaspala še od pol osmih do desetih zjutraj.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
21.1.2011 20:42:28   
Petyyyy
S*, pozno ga bo cepila, ker je bil prekmalu rojen in želi počakati do 3 mesecev po PDP,tudi meni je bilo čudno ampak tako se je odločila, ji zaupam, ker je res dobra pediatrinja.
Danes je grozno pihalo, midva nisva bila zunaj in glej ga šmenta R je imel zjutraj mucke v nosuuser posted image .
Rota virus- absolutno cepljenje, ker je precej otročkov v familiji.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
22.1.2011 16:12:08   
Urshy78
par slikic sem dodala v albumu..user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
22.1.2011 17:37:06   
mojškra
HOJLA

jaz sem pa šla na Štajersko prelepo deželouser posted image , imamo rojstne dneve in uživamo. Naš G je ful pridkan, začel se je zanimati za igrače, se zelo lepo igra z ropotuljicami, ki visijo nad njim, in se z njimi zelo pogovarja.

Teta M- jaz sem imela čiščo kar 6 tednov, se je skozi nekaj dogajalo tam spodajuser posted image .
Urshy- T je pravi frajerček. Zdaj se moramo enkrat videt.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
22.1.2011 18:42:44   
Teta M
Punce,kateri dodatek dajate vašim otročkom?
Jaz imam doma Novalac, pa moram malo eksperimentirat,da vidim če bi ga hotela naša piti. Drug teden bom imela dopoldan opravke v Lj, svojega mleka pa si ne morem toliko načrpat,da bi ga bilo za npr.2 obroka, pa razmišljam,da bo treba dati dodatek. Enkrat sem že probala ji dati,pa ni hotela piti...Patronažna mi je rekla naj sicer še probam,če pa ne bo hotela, pa naj probam Aptamil...

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
22.1.2011 19:51:18   
Petyyyy
Mojškra, uživaj na Štajerskem, se strinjam, da je tam najlepše. user posted image
Teta M Aptamil kupujem v Milerju, ker je najcenejši in baje najboljši, saj je narejen za nemški trg in pripeljan iz Nemčije, kar kupiš v lekarni ali drugih trgovinah pa naj bi bilo narejeno na Poljskem. Sem probala Aptamil iz lekarne pa ga nikakor nisem uspela v celoti raztopit, skos so bile grudice. Novalaca nisem probala pa težko rečem, slišala pa sem da manj zapira kot A. user posted image user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
23.1.2011 10:52:21   
mojškra
teta m-jaz dajem hip.Koliko pa ti poje obrokuser posted image .

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
23.1.2011 12:07:09   
Urshy78
Mojškra, uživaj na Štajerskem user posted image

TetaM, jaz imam doma Novalac. mu damo tudi v primeru, če mene pa urc ni doma, pa ga ima zelo rad, ni nobenih problemov. kar probaj ji še dati, če ga pa še zmeraj ne bo hotela pa kupi kaj drugega.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
23.1.2011 16:46:23   
Petyyyy
Heloo

Vidim da uživate v sončku user posted image

Nekaj slikic v albumu

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
23.1.2011 22:24:28   
S*
user posted image napišem celo stran pa me ven zabriše user posted image

Petyyy, urshy, betricija user posted image   user posted image   user posted image lepe slikce, mali so pravi cukrčki!

Jaz sem tako žalostna user posted image , očitno mi je začelo primanjkovat mleka in včeraj sem začela dodajat user posted image . Naša K se je ponoči začela zbujat na 3h, prej je spala tudi do 8-9h, pa tudi podnevi je bila skozi lačna. Ko se je včeraj kregala pri dojenju, sem ji ponudila flaško in je zeksala 90ml. Danes sem ji tudi 3x ponudila po dojenju in vedno je spila še po 60ml.
Pa tako se trudim za to mleko, pijem ogromno, jem OH, počivam, pogosto pristavljam, mleka pa je na žalost vedno manj.
Ali mogoče katera ve kaj je bolje, da jo za vsak obrok najprej podojim in ji potem dam flaško, ali je bolje da ji en obrok dam samo flaško in enega samo dojim???

Petyyyy, koliko pa poje tvoj dečko na obrok? Me zanima ker sta enako stara, jaz pa nimam pojma, koliko mlekca naj naštimam?

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
23.1.2011 22:40:06   
Petyyyy
S, R poje na obrok 150 ml, pediatrinja pravi da mora na kg teze pojest 150 ml v 24 urah. Obvezno najprej pristavi in nato se flasko, ce ni bilo dovolj tako sva se hranila mi2, dokler je  se bilo kaj mleka. A lahko prosis ginekologa za tablete Tametil, ki vzpodbujajo nastanek mleka, meni jih je dal, samo sva podaljsala za cca. 1 mesec, bolje kot nic.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
24.1.2011 8:37:02   
Urshy78
S*, mogoče je pa to samo trenutno obdobje. Tudi Mojškra je imela nekaj časa manj mleka pa se je vse uredilo. ti jo kar čimveč pristavljaj, upam, da se bo stanje kmalu popravilo.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
24.1.2011 9:30:41   
Urshy78
mene pa zanima kje imate vi svoje sončke čez dan? midva imava spalnico v zgornjem nadstropju, počasi ga bom navajala da bo čez dan spal gor. jaz ga imam čez dan zaenkrat v košari, tudi čez dan ko malo zaspi. ne vem pa kam ga bom dala ko bo prerastel košaro..

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
24.1.2011 9:58:22   
jona klara
jutro!

S*- obvezno najprej dojka in nato dodtek, jaz že mojmu dam 120ml, tako, da ti sigurno lahko več, meni je rekla patronažna, da je otrok sit, ko malo pusti v flaški.Glede tega mleka pa vem, obup.Najslabše je kombiniranje dojka- flaška, jaz bi najraje imela nič mleka kot pa tole, samo delo pa stiskanje, odrekanje pri hrani, otrok še bolj nezadovoljen ker kr naenkrat mu zmanjka pa bi še....ampak žal ni vsem dano.Jaz sem ta teden spila enih dvakrat, trikrat po kozarec radlerja in sem vmes tudi imela malo več mleka, ampak to ne gre, da bom morala piti vsak dan da bo mlekuser posted image user posted image user posted image user posted image .Aja pa hvala za email, super ste!!

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
24.1.2011 10:03:27   
jona klara
urshy- kaj pa če ga daš v spalnico in imaš baby fon zraven seBE?jaz imam v istem nadstropju spalnico in sedaj ga bom tudi čez dan dajala tja spati, pa ga tudi ne slišim, če sem v kuhinji, tudi večji mir ima za spati tam, tu se mi kr zbuja neki ne vem zakaj.Te pokličem !!!!
mojškra- kako je bilo na naših koncih?
betricija, špica, teta- kako ste kako pupe?

kaj veste moj ima ful v nosu pz. kot, da mu gre že po grlu smrkl ali je to nahod ali se to čisti nosek? vmes mu kr vzame sapo, potem fejst potegne vase in zajoka, mu čisti z aspiratorjem, sao ne vem ali gre ven nahod ali je to tekočina od fiziološke???

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
24.1.2011 10:57:04   
Teta M
Ojla!
Ja mi smo kar ok. Naša pupa čez dan zaspi za pol urce po vsakem obroku, noče več spati po 2-3 ure v kosu. Upam,da je to prehodno obdobje...user posted image . Krčkov zaenkrat nimamo,razen tisto zadnjič ko se je pojavilo po kakavu. Jaz pojem kakšno skutko čez dan,tako da nisem čisto črtala mlečne izdelke. Edini problem ki ga imam je,da ko mi zaspi na rokah po hranjenju in jo položim v posteljico ali na balzino za dojenje se takoj zbudi in začne jokat.Tudi ponoči je ista zgodba. Jaz jo imam čez dan kar v dnevni sobi ,da se navadi tudi na šunder in da pač ni skoz tišina doma. Kako jih kaj uspavate,s čim?
Urshy: boste mogli počasi posteljico kupit za Tiana, potem pa ga kar v posteljico dajat spat čez dan,pa tako kot je Jona napisala Babyphone,pa boš mirna.
S*: tudi jaz mislim,da najprej izprazniti dojko in potem dati dodatek....
Mojškra: nimam pojma koliko mi poje, zaenkrat dosti, saj je pridobila vso izgubljeno težo v P in nazadnje je bilo to tehtanje prejšnji četrtek. Bom jo mogla sama malo stehtati..Me pa skrbi,ker ne vem koliko poje, nimam občutka koliko je to,ko jo pa samo dojim.Sklepam pa,da če ne joka ,da tudi lačna ni.

< Sporočilo je popravil Teta M -- 24.1.2011 11:01:33 >

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
24.1.2011 11:03:43   
Teta M
Aja, punce kdaj ste začele uvajat dudo?

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
24.1.2011 11:30:41   
špica84
Lep pozdrav iz dolenske

Midve sva na počitnicah pri babici in je prav fletno

Tetam moja sploh noče dude jo tkoj plune vn,ima raje joško

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
24.1.2011 11:36:47   
Urshy78
Jona, te pokličem nazaj ko bom utegnila.
saj čez dan ko spančka ga imam zgoraj, v bistvu sem ga danes imela prvič čez dan. je spal pol urce, babyfon sem imela pa pri sebi. ampak ne more biti cel dan zgoraj sam.user posted image
kje ga imate pa čez dan? jaz imam doma stolček pa igralno blazino na kavču, ampak ne vem kje naj ga imam ko bo počival ali pa malo zakinkal? trenutno ga imam v košarici, se igra z eno igračko, ampak kam ga naj dam ko bo prerastel košaro?

TetaM, jaz sem mu jo že v P dala. je pa nima tako rad. dam mu jo na sprehodu v vozičku pa ko se peljeva z avtom ali za uspavanje, drugače jo da pa kar z roko ven..

ali vam tudi po porodu izpadajo lasje? meni so ful začeli, sem si jih malo prej oprala, katastrofa, po celi kopalnici jih pobiram, s tem da sem si jih prej prečesala in jih je bilo tudi ful..user posted image mi je frizer rekel da je to po porodu normalno, ampak vseeno user posted image

< Sporočilo je popravil Urshy78 -- 24.1.2011 11:37:39 >

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
24.1.2011 12:06:53   
Petyyyy
Dan mamike
Teta M, poskusi tako, da ko jo položiš v posteljico ali blazino, ji pod glavico daj tudi pleničko na kateri je ležala pri tebi, tako ne bo čutila spremembe temperature, dojenčki ne marajo hladno, pri nas to deluje.
Urshy,R večkrat zaspi na igralnem centru in ga pustim, smo pokrijem ga. Vem, da je na tleh, vendar je spodaj deka in meni sprva tudi ni bilo preveč všeč, vendar če spi 2 uri mu očitno odgovarja, drugače pa kar v posteljico z njim in pa babyfon, ne imej slabe vesti, da si ga nekje pustila samega.
Jona, doktorirala bom z zamašenim noskom, jaz ga obrnem na bok mu našpricam 5m fiziološke v vsako nosnico, vendar ne vse na enkrat, nekako po 1m, potem ga obrnem na trebušček, da izteče kar mora in lahko izteče, verjemi, da vidiš enormne količine, na koncu pa posušim z nasvalkano vato. Seveda večkrat na dan, če pa nosek ni zamašen, pa le zvečer,toliko da ga očistiš. Ker se mu lahko tudi dvigne hrana - mleko, se nosek prav tako zapaca.
Špica, uživaj na Dolenskem

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
24.1.2011 13:50:59   
jona klara
katere flaške in cuclje pa imate tiste, ki dajete po flaški'? mi še delamo doktorat nismo še doktorirali iz tega, je pa to res obup, imamo nuk, 1 M, pa full se dude mašijo, med hranjenjem pa ne gre več za ponoret je., moj ne mara silikonskih dud, ne vem pa če teh nuk lateks dud tudi ne maši sterilizator? ene se mašijo, večje pa zalivajo,

urshy- se ne mudi, saj te še jaz pokličem ali pa ti, katera bo prej

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
25.1.2011 8:48:36   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: S*

user posted image napišem celo stran pa me ven zabriše user posted image

Petyyy, urshy, betricija user posted image   user posted image   user posted image lepe slikce, mali so pravi cukrčki!

Jaz sem tako žalostna user posted image , očitno mi je začelo primanjkovat mleka in včeraj sem začela dodajat user posted image . Naša K se je ponoči začela zbujat na 3h, prej je spala tudi do 8-9h, pa tudi podnevi je bila skozi lačna. Ko se je včeraj kregala pri dojenju, sem ji ponudila flaško in je zeksala 90ml. Danes sem ji tudi 3x ponudila po dojenju in vedno je spila še po 60ml.
Pa tako se trudim za to mleko, pijem ogromno, jem OH, počivam, pogosto pristavljam, mleka pa je na žalost vedno manj.
Ali mogoče katera ve kaj je bolje, da jo za vsak obrok najprej podojim in ji potem dam flaško, ali je bolje da ji en obrok dam samo flaško in enega samo dojim???

Petyyyy, koliko pa poje tvoj dečko na obrok? Me zanima ker sta enako stara, jaz pa nimam pojma, koliko mlekca naj naštimam?

Ojla S
*, jaz sem imela in še včasih imam iste težave. Jaz mu čez dan dam joškico in potem zvečer flaško. Se pravi da cel obrok dobi flaško. Včasih pa tudi čez dan, če vidim da mi primanjkjuje mleka, npr. ga podojim in če se razburja, mu še naredim 75 ml mleka. Dober recept za pridobitev mleka pa je ta, da si poskušaš čimvečkrat mleko črpati, vsaj dva dni poskušaj, v bistvu vsako uro za par minut pristaviš gor otroka, ali pa si poskušaš črpati, pa četudi nič ne preteče ven. Meni včasih ful zmanjka mleka, včasih pa ga imam preveč. Mislim, da je to le prehodno, da ti ga ni zmanjkalo, le malce ti hormončki nagajajo, in boš vidla, da bo mleko prišlo nazaj.   Aja meni pomaga če jem gris, pa tople obhladke si dajem na prsi.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
25.1.2011 9:20:50   
S*
Jutro!

Hvala vam punce za tolažbo in nasvete. Včeraj sen 2x dodala, čez dan sem sano dojila in to skoraj vsako uro, ob 18 sem ji dodala ker smo šli k mojim na RD, zvečer pa dodatka ni hotela in posledično se je ob 1h zbudila in nato še enkrat ob 4h, zjutraj pa jo je zbudil polni nosekuser posted image , ja samo še prehlada se nam manjka.

Urshy jaz imam K čez dan kar v košari od vozička, če se dojimo leže in če zaspi pa jo pustim spati kar v najini postelji. Sem poskusila jo dat spat v njen košek in zatemnit spalnico, pa ta hudiček ne spi nič več kot v dnevni kjer je hrup in svetloba!
Lase, katastrofauser posted image , meni tudi izpadajo in razmišljam da bi se postrigla na kratko, ker jih ima K prav povsod.

Jona tudi tebi hvala nza slikce, lepi ste itak user posted image . Ja iz tega hranjenja bomo vse diplomirale. Jaz sem že totalno napsihirana in komej čakam da bo imela 4 mesece da začnem dodajat GH. Flaško imam pa eno od aventa, ker imam tudi njihovo črpalko za mleko, za K je o.k. Pa še eno sem kupila v BC, eno levo firmo in je tudi uredu.

Mojškra, po vsakem hranjenju si še črpam, ampak se vcelem dnevu nabere samo za 20 ml. Se pa hranimo čez dan na 1 do 2h, tako da itak nima kaj ostati. Jem pa cse OH, bom poskusla pa še gres, ma imam da bom prej širši kot daljšiuser posted image , mleka pa od nikoder.

Sedaj pa počakam mamo da grem do ginekologa še po tamitil.

TetaM poskusi jo nahranit v ležečem položaju na postelji in ko se naje ji daj dudo in se potem počasi odpakni, pri nas to še vžge. Jaz jo tako tudi ponoči uspavam in jo potem kar brez podiranja kupčka preložim v košek. Dudo pa imamo od kar smo prišle domov, najprej se je full upirala, sedaj pa sta najboljši prijateljici user posted image .

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
25.1.2011 10:40:25   
Urshy78
jutro user posted image
jaz bom imela T toliko časa v košari, dokler je ne bo prerastel, to bo pa zelo kmalu, po moje že čez kakšen mesec, ker je tak velikan user posted image
je pa včeraj čez dan trikrat spal v zgornjem prostoru, danes pa že tudi pol urce. ga nekaj časa opazujem, potem ga pa pustim samega, da se uspava, zaenkrat nama kar gre.
ga je pa ponoči spet malo sračkal, ampak ok, je bilo tudi že slabše..user posted image

S*, ja moji lasje so tudi povsod, včeraj sem jih ful videla na T jogiju..na balin se bo treba postrižt user posted image user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
25.1.2011 11:02:05   
Urshy78
user posted image

user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?