|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
16.1.2011 21:34:56   
1ali
BK, le glej, da greš v Makedonijo na adaptacijo, ne pa na pogovore na Ministrstvo. Tam si že bila in ni se zgodilo nič dobrega. Dokler ne odgovorijo, da deklic ne moreš dobiti, sta še vedno tvoji. Verjetno bi se s teboj radi še malo pogovarjali, da bi videli, katere adute še skrivaš v rokavu. Vedo, da lahko poveš še kaj, česar še nisi razkrila.

Vse kar si tu zapisala, je dobro za pare, ki so verjeli v sporazum in posvojitev v Makedoniji. Sicer zelo boleče spoznanje, da so bili zavedeni.

O mamah herojkah, ki so zapustile svoje otroke, bi lahko pisali veliko, ene so takšne in druge spet ne. Ker je otrok nedavno tega praznoval rojstni dan, je bil to čas, ko sem veliko mislila na njegovo biološko mamo. Zame je to oseba, ki mi je dala vse in še več. Neizmerno sem ji hvaležna, čeprav morda ni bila ravno mama herojka. Močno si želim, da bi jo poznala. Toliko lepega bi ji lahko povedala. Če je v meni tako močna želja spoznati biološke starše, sem prepričana, da je zelo logično, da si bo to želel tudi otrok. Včasih sem mislila, da bo vse to lažje, če bo otrok iz Makedonije. Sicer pa prej prideš z letalom v Moskvo, kot z avtom v Skopje.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
21.1.2011 11:51:31   
bojan4
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

wow to pa je nenavadna informacijauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: 1ali
Od kod tebi podatki, ki se povsem razlikujejo od ostalih? Povej prosim,

To zanima tudi mene, kdo daje takšne podatke in kaj to pomeni za vse tiste (kot sva midva), za katere je predlog  že več mesecev na čakanju za komisijo?

Bojan, omenjaš tudi, da bosta le dva kriterija denar in čas čakanja, kaj pa vsi ostali pogoji? Npr. državljanstvo, če bi bilo res kar pišeš imajo praktično vsi tujci glede financ prednost pred Makedonci. Kaj pa je s tem, da gre lahko v tujino le otrok za katerega se ne najde posvojitelj doma? Ali bodo imeli za tujce posebej koš. Torej pet tujih parov za enega otroka. Potem bomo Slovenci konkurirali z Italjani, Francozi ... in nikoli ne bomo imeli več denarja kot oni ...

Dva koša sta  v aplikaciji . Domači in tujci. Ko bo nek CSD aktiviral iskanje se bo to najprej začelo iskati med njihovimi prošnjami pri njih . Če tam program ne najde ustreznih posvojiteljev  (težko verjetno ) se iskanje preseli v drug koš torej iskanje petih možnih med tujci. Teh pet , ko jih računalnik izbere pošljejo po online na ministrstvo pod šiframi . Ta pa izbere na nek čuden način srečneža. Aplikacija še ne deluje ker je ogromno kiksev na področju kdo ima prednost in ker se jim je v poskusni fazi zrušil sistem . Odločajo se zdaj , da preidejo na star sistem , ker to ne pelje več nikamor ker se jim je počasi tudi pripeljela vest  v glavo , da od maja meseca ni bilo nobene posvojitve v druge države. Je pa zanimivo , da v  parih CSD-jih ( 27 vse skupaj v MK ) nimajo niti ene prošnje za posvojitev ne domače ne tuje. In če tvoja prošnja roma tja se začne takoj postopek posvojitve  izvajati seveda če imajo na voljo otroka iz njihove okolice. Ostali SCD-ji se bodo temu odrekli , ker so med sabo tako zmenjeni. Danes ti meni jutri , ko bom jaz rabil pa jaz tebi.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
23.1.2011 20:39:33   
bela.kava
Hvala za pojasnila.

V pred nekaj dnevi objavljenem članku "Бирократијата ги остава децата без мајки" http://vest.com.mk/?ItemID=48E01E6784504242AE11AD7854AAD539
je navedba ministra Bajramija, ki pravi, da so softverski problemi že rešeni in vse kar čakajo je še objava pravilnika v uradnem listu.  
V članku je tudi informacija o tem, da še nikoli niso imeli toliko otrok za posvojitev kot sedaj, da je elektronsko posvajanje v pripravi že štiri leta in da naj bi s tem omejili človeški faktor, saj naj bi posvojitelji za otroka plačevali okoli  5000 EUR.

(odgovor članu bojan4)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
23.1.2011 21:14:08   
Matejčika
Jaz več nevem kaj naj si mislim. user posted image user posted image user posted image Na papirjah se nabira prah...najbrž nebodo nikoli prevedeni. Bodo prej zastarali. Pa najbrž je tudi prav tako??

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3479
24.1.2011 12:16:01   
Tia-na
Hm, če tole res zaživi, lahko še naju "izžrebajo", saj imava papirje že ene dve leti (vsaj zdi se mi tako) v Bitoli user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3480
25.1.2011 12:54:33   
Fiona11
Hm, Tia-na, kako? Jaz sem čist nova tukaj in mi še nič ni jasno... sem mislila, da posvojitve v Rusiji kar hitro tečejo, da je možno, da je srček pri tebi tudi že v 6 mesecih odkar oddaš vse papirje v Rusijo? Naivno gledam, a?

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
25.1.2011 12:59:02   
Tia-na
Ja, iz Rusije potekajo posvojitve relativno hitro, vendar midva sva najprej vložila prošnjo v Makedonijo in sva na čakalni isti tudi tam ... Bitola je v Makedoniji :) Potem pa sva šla raje v Rusijo, ker so se v makedoniji začele dogajati "čudne stvari".

Moj post je bil bolj v hecu napisan, zdaj imava dva otroka in mislim, da bo to kar za nekaj časa dovolj :)

(odgovor članu Fiona11)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
25.1.2011 13:32:40   
Tia-na
Tole sem se pa namatrala, da sem našla ... je treba kaj osvežit? user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V OBRAVNAVI user posted image  

Wendy - Makedonija
user posted image     držimo pesti, da se vrata odpro user posted image user posted image

miklarom
user posted image    čakamo nadaljnje odločitve

Pija76 - Rusija
user posted image    jeseni kontaktirajo prevajalko user posted image

Tina1 - Ukrajina
user posted image     18.10. 2010 spoznajo user posted image

bela.kava - Makedonija   user posted image user posted image
user posted image      čakamo na zasedanje komisije user posted image  

Matejčika
user posted image  papirji zbrani

Saša27 -  Kosovo
user posted image      prevajajo dokumente

ŽE DOMA user posted image  

Eva** user posted image Slovenija 2004user posted image user posted image Rusija 2009user posted image sanjajo Afriko   
1ali user posted image Rusija 2006 user posted image
 DaisyE  user posted image  Rusija 2010 user posted image
Tia-na user posted image   Rusija  2010 user posted image    user posted image  
 Iza12345  user posted image Rusija 2010 user posted image

user posted image  FENKLUB user posted image  

marta82, sami0804, thaiss, *miska.mcc*, Chokled, vitabella, krtačka, metulj333, tassi1, tasa_m, zvesta, nokes, gloria, kind lady, emaa, malena, naja6, lara light, miska73, power girl, hermy1, arneja, RAKICA2007, ledenka, blemma, koala, aleži, uškinamama, hektorina, m_o_i, zarja1, gigi1, emma83, uwaga, agataema, pumpkin23, Maisha, tajtaja, mismis, blanč, špelin@, koala, Fargesia, mlinčka, Ribica RR, MC09, štrumfek,witch, RAČKAPK, Luna*,buhtlčk

user posted image

user posted image  ZAČETNO BRANJE user posted image

RUSIJA
radijska oddaja
preprosto mama
postopek v Rusiji

UKRAJINA
članek v Jani

MAKEDONIJA
sporazum

user posted image   AKTUALNO user posted image

PODPIŠITE ZA DVOJČICI IN ZA VSE OTROKE, KI ČAKAJO NA POSVOJITEV! 

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
25.1.2011 13:58:23   
Saša27
M2 že čakava na "klic" iz Kosova. Papirji so načeloma vredu, tak da samo čakamouser posted image

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
25.1.2011 14:07:26   
ledenka
Nova stanja, ki jih jaz poznam user posted image

Pija76 - je mamica čudoviti dojenčici (je posvojitev potekala zelo hitro)

Miklarom - je srečka nosečka

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
25.1.2011 14:21:19   
Matejčika
Ooooooooooo kak lepe informacije! user posted image user posted image user posted image Čestitke Piji! A to je posvojitev iz slovenije najbrž? Za Miklo pa vem.
Saša, držim pesti!!! user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
25.1.2011 14:22:13   
Matejčika
Tina, kje si pa ti? Me zanima malo kak je pri vas stanje!

Neposredna povezava do sporočila: 3487
26.1.2011 13:52:32   
sami0804
Pokorno se javljam,vesela,da nisem izbrisana iz mesta fen klubauser posted image

Vmes sem vas bolj površno brala,sem morala od včeraj do danes predelati 35 strani....vidim,da se dogaja...sicer je dobrih novic bolj malo,ampak še vedno upam,da bo konec srečen....čeprav sem sedaj v teh dveh dneh intenzivnega branja dojela osnovo vsega tega-denaruser posted image

Trudim se,da bi te misli,ki mi švigajo po glavi,uredila v nek smiselen post in močno upam,da ne bom koga užalila.
Očitno je ,da se otroci posvajajo z denarjem-čeprav sem globoko v sebi proti podkupninam in "darilom",se mi zdi v tem primeru vseeno pametno "zapravljen" denar.Kot je napisala ena(ne vem točno katera),če smo se pripravljeni zakreditirat za sa stanovanje,avto,počitnice,karkoli materialnega,zakaj se ne bi konec koncev za stvar,ki si jo želimo najbolj v življenju-našega otroka.

Vsem puncam,ki čakate na svoje otročke,naj se razplete na najboljši način,da se čimprej pridružite vsem mamicam,ki že pestujejo svoje malčkeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3488
26.1.2011 21:30:31   
bela.kava
Tia-na bravo za seznam ... naše stanje je nespremenjenouser posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
28.1.2011 9:02:24   
Fiona11
Živijo vsem,

Tia-na hvala za odgovor. Ups, ja Bitola v Makedoniji ;)) Tudi jaz navijam za vse!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3490
29.1.2011 11:02:07   
hermy1
Jutro, drage moje!

Malo prej sem gledala luštkan film in jasno, da sem se spomnila na vse vas, posvojene mame!!! Meni osebno se je zdel zelo poučen! In na koncu je posvojeni fantek rekel: Družina je tam, kjer te imajo radi!!! In kjer imaš ti rad njih user posted image user posted image user posted image !!!

Vsem želim, da bi kmalu reševale probleme iz filma (Kino Kekec: Indijanec, Niz.film, slo1 danes ob 9.20).
Posebno zate Belakava še vedno močno, močno stiskam pesti!

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

(odgovor članu Fiona11)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
30.1.2011 14:22:21   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: hermy1

Posebno zate Belakava še vedno močno, močno stiskam pesti!

user posted image  hvala ...in še nekaj novic od Vardara pa do  ... naroden pravobranitel (varuh človekovih pravic) je začel poizvedovati o našem primeru in se obrnil z zahtevo za obrazložitev na pristojno ministrstvo in oba centra, glede na odgovore se bo odločal kako postopati naprej; naše ministrstvo se še naprej trudi; posvojitve še vedno stojijo (uradno gre za čakanje na objavo v uradnem listu, kar pa najbrž ne bo res, ker v zadnji izdaji z datumom 25. 1. še ni bilo pravilnika, bomo videli kaj bo čez štirinajst dni).

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
31.1.2011 12:47:31   
Matejčika
B.K, držim pesti še vedno. Četudi si ti že morda obupala.

Neposredna povezava do sporočila: 3493
2.2.2011 22:33:23   
1ali
Skoraj ne verjamem, da je bela kava obupala. Verjetno je izrabila že vse, kar se je dalo. Zdaj pa čaka, da gre v Makedonijo.
Dajmo Makedonci, dovolite, da otroci dobijo starše.

Neposredna povezava do sporočila: 3494
8.2.2011 20:09:41   
bela.kava
No Makedonci so dočakali nov pravilnik za elektronsko posvajanje, objavljen je bil 3. 2.  in naslednji dan je stopil  v veljavo. makedosnke Ringarajke so mi prijasno skenirale tale pravilik in sedaj gledam in se valjam od smeha, saj vem da je grozno, ampak ne pomnim, kdaj sem se nazadnje tako režala.
torej gre za zelo evrovizijski sistem, vsak par lahko dobi maksimalno 100 točk, nekaj primerov:
- starost do 30 let, dobiš 6,5 točke (posebej za moža in posebej za ženo)
- starost 30 do 40 - 5 točk, 40 do 45 -3 točke, nad 45 - 0 točk
- če planinariš dobiš 0,125 točke (enako za lov in ribolov, pa tudi za vezenje, šivanje in pletenje)
-če imaš dobre odnose s sosedi 0,20 točk,
- če ni pomembna nacionalnost otroka 0,5 točke
- sprejemanje posvojitve brez predsodkov 0,20 toč
- če poseduješ vikendico - 0,10 točke (dve vikendici- 0,40, več kot dve vikendici 0,50 točk)
- če imaš motorno vozilo v vrednosti do 5000 eur - 0,10 točk, nad 5000 eur 0,15 točk
- če živiš v luksuzno opremljenem stanovanju ali hiši 1 točka, če pa ni luksuzno ampak ima vse kar potrebuješ je to 0,90 točk
- če živiš v mestu 0,50 točke
-če živiš na vasi 0,40 točke
-če planiraš da boš povedal otroku o njegovem poreklu 0,10 točk
-emotivnost, empatija in altruizem ti lahko prinesejo 0,42 točke
-če imaš obdelovalno zemljišče do 2000 kvadratnih metrov je to 0,10 točke, če pa več od 2000 je pa to 0,15 točke
-če živiš blizu avtobusne postaje  je to 0,05 točke
-če ni pomemben spol otroka je to 0,5 točke
-če sprejmeš tudi otroka s pp je to 0,5 točke
-če je motiv za posvojitev ljubezen do otrok je to 2 točki
-če želiš posvojiti, da bo nekdo skrbel zate v starosti  je to minus pet točk (tudi minus točke so zraven)

in še in še in šeuser posted image user posted image user posted image  (ne morem, da se ne bi režala)

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
8.2.2011 20:20:56   
Maisha
user posted image user posted image   Ma dej, to more bit hec.... o marija, še lep čas ne bom k seb prišla...

Neposredna povezava do sporočila: 3496
8.2.2011 20:30:07   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

No Makedonci so dočakali nov pravilnik za elektronsko posvajanje, objavljen je bil 3. 2.  in naslednji dan je stopil  v veljavo. makedosnke Ringarajke so mi prijasno skenirale tale pravilik in sedaj gledam in se valjam od smeha, saj vem da je grozno, ampak ne pomnim, kdaj sem se nazadnje tako režala.
torej gre za zelo evrovizijski sistem, vsak par lahko dobi maksimalno 100 točk, nekaj primerov:
- starost do 30 let, dobiš 6,5 točke (posebej za moža in posebej za ženo)
- starost 30 do 40 - 5 točk, 40 do 45 -3 točke, nad 45 - 0 točk
- če planinariš dobiš 0,125 točke (enako za lov in ribolov, pa tudi za vezenje, šivanje in pletenje)
-če imaš dobre odnose s sosedi 0,20 točk,
- če ni pomembna nacionalnost otroka 0,5 točke
- sprejemanje posvojitve brez predsodkov 0,20 toč
- če poseduješ vikendico - 0,10 točke (dve vikendici- 0,40, več kot dve vikendici 0,50 točk)
- če imaš motorno vozilo v vrednosti do 5000 eur - 0,10 točk, nad 5000 eur 0,15 točk
- če živiš v luksuzno opremljenem stanovanju ali hiši 1 točka, če pa ni luksuzno ampak ima vse kar potrebuješ je to 0,90 točk
- če živiš v mestu 0,50 točke
-če živiš na vasi 0,40 točke
-če planiraš da boš povedal otroku o njegovem poreklu 0,10 točk
-emotivnost, empatija in altruizem ti lahko prinesejo 0,42 točke
-če imaš obdelovalno zemljišče do 2000 kvadratnih metrov je to 0,10 točke, če pa več od 2000 je pa to 0,15 točke
-če živiš blizu avtobusne postaje  je to 0,05 točke
-če ni pomemben spol otroka je to 0,5 točke
-če sprejmeš tudi otroka s pp je to 0,5 točke
-če je motiv za posvojitev ljubezen do otrok je to 2 točki
-če želiš posvojiti, da bo nekdo skrbel zate v starosti  je to minus pet točk (tudi minus točke so zraven)

in še in še in šeuser posted image user posted image user posted image  (ne morem, da se ne bi režala)

Pa daj...A ti to resno?

BE NICE!
I could be your boss someday.

Neposredna povezava do sporočila: 3497
8.2.2011 20:31:18   
1ali
No, tole me je pa pošteno nasmejalo. Me zanima, če bodo tudi preizkusi ali izpiti iz vezenja, na primer ...
Kolk znajo bit hecni tile Makedonci. Saj ni čudno, da so pravilnik tako dolgo pisaliuser posted image .

(odgovor članu Maisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
8.2.2011 20:34:51   
Felicita
sej človek ne ve, al bi se smeju al joku user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
8.2.2011 20:35:03   
bela.kava
Maisha ni hec, imam skeniran uradni list ...
še malo:
- če živiš blizu trgovskega centra, ti to prinese 0,10 točk,
- stanovanje od 20 kvadratov je 0 točk, od 60 kvadratov 9 točk in od 120 kavadratov 12 točk
- če čakaš na posvojitev več od 4,5 let je to 10 točk, od 4 do 4,5 9 točk, 3,5 do 4 8 točk itd.
- če imaš dober odnos s prijatelji 0,20 točk,
- samokontrola in toleranca ti prinese 0,41 točke,
osnovno šolska izobrazba ti prinese 0,5 točke, srednja 1, visoka 1,25, mag ali dr. pa 1,5
- če si poročen do 10 let je to 0,05 točke, če pa nad 10 je pa to 0,20 točke

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

PRVI ZOBKI
nataly33

Kdaj je vaš dojenček dobil prvi zobek?

pri 3 mesecih (14%)

pri 4 mesecih (13%)

pri 5 mesecih (17%)

pri 6 mesecih (22%)

pri 7 mesecih (10%)

pri 8 mesecih (24%)

Število vseh glasov: 169

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!