|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
2.12.2010 0:17:36   
naja6
punce, vidim, da sem še med navijačicami in prav je tako, nisem se javljala, ker je pač to ob 11-mesečnem(skoraj), in še ob forumu ki smo rodile istočasno, skoraj misija nemogoče, nisem vas niti kaj preveč brala, čeprav se res velikokrat spomnim na vas.
No pa naj še jaz povem malo svoje občutke, ki me spremljajo zadnjih par dni:Smo tik pred uvajanjem v vrtec (6.12), in ne vem kaj me daje, cmerim se kdaj imam 5 min časa samo zase, zdi se mi kot da bom izgubila en del mojega dojenčka, ko bo le ta sopil skozi vrata vrtca, moj mi pravi, da sem preobčutljiva,ampak si res ne morem pomagat, tega otroka sem si želela bolj kot vse na sveti in ve me še kako razumetem moj me ne bo nikoli.
Dobro, da vas ne bom preveč zamorila, skratka mislim na vas, in vem, da bo vsaki od vas uspelo, samo vztrajnost, kar pa vam očitno res ne manjka, Daisy, ti si me še pa vedno zakon
Aja, pa mimogrede, me zadnje čase res piga, da bi še naredili enegauser posted image , najbrž strah pred izgubo statusa dojenčka

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
7.12.2010 9:55:30   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Wendy
Zdaj že vem, da moram vse novice, slabe ali dobre, jemati z rezervo.

Kako zelo podpišem tole.

Drage posvojene mamice, posvojene mamice-to-be in sonavijačice, ne bom šla poimensko, ker veste, da vas je veeeliiikooo, dosti mislim na vas, čeprav vas že dolgo nisem prišla pozdravit.

Saša27, tako zelo sem vesela, da se stvari na Kosovu premikajo v pozitivno smer, bom močno stiskala pesti user posted image user posted image user posted image

bela.kava, ti si tako pogumna in tako nesebična ženska, da jih ni veliko takih. res ne. Roko na srce, velika večina bi (oz. je) izpljunila denar in požrla vse skupaj. Ampak ti se boriš, ne le zase, za vse čakajoče starše in za vse čakajoče otročke. Boriš se kljub temu, da ob tem najbolj trpiš prav ti in se zavedam, kako močno, pošteno in ljubeče mora biti tvoje materinsko srce, da to zdržiš. Iskreno upam, da tam doli popustijo in boš kmalu stisnila v objem svoji deklici, vedi, da sem sicer trenutno tvoja podpora le virtualno, če pa boš kdajkoli potrebovala tudi ljudi iz mesa in krvi, da stopamo ob tebi, bom zraven user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
   [Brisano sporočilo]
7.12.2010 12:34:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 3403
7.12.2010 13:01:32   
bela.kava
Punce, prosim nehajte, ker se bom še zredila od komplimentovuser posted image

Danes neuspešno klicarim socialko. Nazadnje sem govorila z direktorico centra, ki pravi, da je to vse le še pravno-formalno (ha ha) in da naj sedaj uživam (WTFuser posted image ) ter da bo šlo skozi še letos (a bodo dodali še kakšen mesec k temu letu ali kajuser posted image )

Obstaja verjetnost, da enkrat bo ... takrat bom seveda takoj sporočila zvestim navijačkamuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
7.12.2010 14:20:17   
zoya80
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga z izkušnjami. :)
Teorija mi je jasna, sem prebrala zahteve na CSD ampak me zanimajo malo bolj podrobne informacije.
In sicer kakšno mejo ima CSD pri skupnih prihodkih? Piše, da moraš predložiti zadnje 3 plačilne liste, nikjer pa ne piše, kolikšen je zahtevan prihodek. Ali zahtevajo, da imata oba potencialna starša službo za nedoločen čas? Ali kredit za stanovanje pomeni, da nimaš "lastne" nepremičnine in zato ne ustrezaš okviru? Nekje sem zasledila, da imajo CSD-ji zelo visoke zahteve, da morata imeti zakonca zelo visoke prihodke, lastno VELIKO stanovanje, da mora imeti potencialni posvojenec svojo sobo in podobno...Kaj torej CSD zahteva in kakšna meja je, da še ustrezaš zahtevam?

Zelo bom vesela, če bi mi lahko kak starš, ki je šel čez to, lahko povedal kaj več iz lastnih izkušenj, kajti teh informacij nisem našla nikjer in bi bile zelo dobrodošle, preden se odpravim na CSD, da vem, kaj lahko pričakujem.

bela.kava - navijam zate tudi jaz!!!

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
   [Brisano sporočilo]
7.12.2010 14:50:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3406
7.12.2010 15:44:19   
bela.kava
Dobrodošla Zoya80,
pogoji, ki jih naštevaš, so materialni in žal ne vem, kakšni so minimalni materialni pogoji. Mislim pa, da je domneva o zelo visokih zahtevah centra, napačna. Posvojiš lahko, če živiš v najemniškem stanovanju, kolikor vem lastna nepremičnina ni pogoj za ustreznost.
Na tvoja vprašanja bo najbolje odgovoril socialni delavec na centru. Sicer te pa povsem razumem, jaz sem pred prvim srečanjem na centru prav tako želela vedeti vse. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
7.12.2010 17:29:37   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Punce, prosim nehajte, ker se bom še zredila od komplimentovuser posted image Bela kava...ne vem, če jih me lahko toliko napišemo, kot jih zaslužiš user posted image !!

Danes neuspešno klicarim socialko. Nazadnje sem govorila z direktorico centra, ki pravi, da je to vse le še pravno-formalno (ha ha) in da naj sedaj uživam (WTFuser posted image ) ter da bo šlo skozi še letos (a bodo dodali še kakšen mesec k temu letu ali kajuser posted image ) Če ona tko reče user posted image user posted image user posted image ...zakaj pa ne bi zate še kakšen mesec dodali, kaj je pa to takega user posted image !!

Obstaja verjetnost, da enkrat bo ... takrat bom seveda takoj sporočila zvestim navijačkamuser posted image

In me bomo zate in deklici skor tolk vesele kot ti user posted image user posted image user posted image !!!!

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

Neposredna povezava do sporočila: 3408
7.12.2010 22:03:59   
Matejčika
Zoya, jaz sem brezposelna, mož pa ima povprečno plačo in sva vseeno primerna kandidata za posvojitev. user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
8.12.2010 13:03:14   
zoya80
Matejčika - a res? No, potem sem pa pozitivno presenečena! Kje pa živita, če smem vprašat? Imata lastniško nepremičnino ali sta podnajemnika?
Hvala za informacije!

Jaz sem govorila z eno gospo, ki je delala na CSD (ne na posvojitvah), pa mi je rekla, da moraš imeti kar konkretno pod palcem, da te odobrijo. Ali je možno da je odvisno od CSD-ja in od socialne delavke? 

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
8.12.2010 13:08:42   
Matejčika
Midva živiva na podeželju in nisva lastnika nepremičnine. Imava stanovanje pri moževih starših v bajti. Naju so odobrili in dali na čakalno listo brez problemov. Sem pa še kao študentka, ki ji je oktobra potekel status, pa še na ljudsko univerzo sem se vpisala. Ne razumem, kaj je s tem pri tebi mislila, da moraš imet kr krepko pod palcem?! Saj to pa ima v Sloveniji mogoče 3% ljudi! Pa ti nena vsi posvajajo, da bi imeli kako prednost pred tabo.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu zoya80)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
8.12.2010 13:42:38   
zoya80
Matejčika, hvala še 1x za informacije. user posted image Zelo mi pomagaš.
Sklepam, da ne bova imela težav, če imava oba službe in lastno stanovanje (zaenkrat še na kredit).

Neposredna povezava do sporočila: 3412
8.12.2010 14:16:20   
Matejčika
Zoya, pa sploh ne!! user posted image
Mi tudi ni jasno, kako lahko nekdo, ki je socialni delavec, postavi denar pred ljubezen! Vem, da je treba otroku zagotovit tudi materialno varnost, samo nekdo ki ima veliko keša, najbrž pa nima toliko časa za otroka. Ne vsi, vem, ampak če gledam mojo stroko (gradbeništvo) vsi delajo po 10-12 ur na dan. Kaj bo te otroku 100 in ena igrača, če pa starš nebo imel časa, da bi se s temi igračami s svojim otrokom igral?! Pa to socialna izjavi?! A tisti, ki imajo pa povprečno plačno, pa si ne zaslužijo otrok, ker bodo imela samo 50 igrač in ne 100??!! Joj kak sem zdaj jezna! user posted image user posted image

(odgovor članu zoya80)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
8.12.2010 19:23:24   
bela.kava
Matejčika, ne jezi se. Sploh pa ne za to kar naj bi rekel nekdo, ki se prazaprav niti ne ukvarja s posvojitvamiuser posted image  

Zoya pogovori na centru bi naj bili podobni (vendar iz izkušenj drugih sklepam, da ni tako). Midva sva sestankovala pravzaprav slabo leto in tudi na začetku nama je najina socialka (btw za njo imam same pohvalne besede) povedala, da bo tako. So pač teme, ki je potrebno obdelati in sicer nekako takole je bilo:
- pogovor o vzgojnih stilih staršev v primarni družini, o vrednotah, ki sva jih dobila in katere bi prenesla naprej na najine otroke, kaj bi spremenila v lastnem otroštvu, če bi imela čarobno paličico,
- kako sva se spoznala, kakšni so najini skupni interesi,
- o neplodnosti, o tem zakaj si želiva otroka,
- o bioloških starših, razlogih zakaj gredo otroci v posvojitev, potencialnih zadržkih posvojiteljev (npr. vprašanje ali bi posvojili otroka, čigar starša sta oba varovanca ustanove za duševne bolnike, ali bi posvojili bolnega otroka, otroka druge etnične pripadnosti itd.)  in še:
- sestanek s psihologinjo (vprašalnik, risanje drevesa ... )
- obisk na domu (prijeten pogovor ob soku, ogled prostorov - btw nikakor ne rabiš otroške sobe, in pa midva sva imela povsem običajno stanje, nič bolj pospravljeno kot običajno) 
- sestanek s pedagoginjo (zaradi vloge za MK)

Nekateri vse to uredijo v mesecu ali dveh, pri nas pa gre vse bolj počasiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3414
8.12.2010 20:14:04   
Matejčika
Pri nama je tudi trajalo vse skupaj od aprila, na čakalno listo pa sva bila dana v oktobru, al pa septembru, nisem čisto ziher. Za tujino, pa še kr nimava vseh papirjev. Bila sva že na vseh razgovorih, ampak še ni izdelano mnenje. Pa se niti ne mudi tako zelo.

Ah B.K saj vem, da brezveze, da se sekiram, samo sem glih take volje, da se lahko hitro razkurim. user posted image

Upam, da bo pri tebi res tako, kot so ti rekli, B.K. Mislim nate! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3415
9.12.2010 9:24:27   
bojan4
Za letos so v MK končali z posvojitvami tako , da je katerakoli drugačna informacija  zavajajoča s strani oseb iz CSD-jev v Makedoniji. Na žalost je pri njih tak način dela . Vse je v pričakovanju Novega leta , poleg tega manjka ogromno pooblaščenih oseb , ki so zadolžene za te zadeve in  ki niso več prisotne v službah ker so na dopustu ali kje drugje . Računalnik bo res   poskusno  začel izbirati konec januarja. Izmed pet kandidatov bo izbral enega (to je že bilo napisano) na podlagi premoženja in dolžine čakanja in nič drugega. To pa pomeni , da vsakič odpadejo štiri vloge (prosilci )  in ne gredo več nazaj v isti koš na čakanje. Končni rezultat bo , da tisti , ki ne dosega nekega  višjega nivoja zaslužka nikoli ne bo prišel na vrsto. In tu nastane sedaj vprašanje kot so sami ugotovili ali je to pravično in ali so zajezili korupcijo posameznikov.  Zato bo sprožen ustavni spor pri njih to pa pomeni spet tisto kar je najbolj ubijajoče za bodoče posvojitelje. To je čakanje.

Neposredna povezava do sporočila: 3416
9.12.2010 10:02:53   
1ali
Bojan4, upam, da tvoji podatki ne držijouser posted image . Na makedonski televiziji so pred dnevi povedali, da bo komisija začela delovati v decembru, z različnih CSD enaka informacija, ... To pomeni, da vsi lažejo? No, glede na izkušnje, je tudi to mogoče!

Od kod tebi podatki, ki se povsem razlikujejo od ostalih? Povej prosim, saj boš morda s tem pomagal vsem tistim, ki čakajo, da bodo v resnici vedeli kam, kako in kdaj. Čakanje namreč nažira, počasi ubija vsakega posvojitelja posebej.

(odgovor članu bojan4)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
9.12.2010 20:45:38   
bela.kava
wow to pa je nenavadna informacijauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: 1ali
Od kod tebi podatki, ki se povsem razlikujejo od ostalih? Povej prosim,

To zanima tudi mene, kdo daje takšne podatke in kaj to pomeni za vse tiste (kot sva midva), za katere je predlog  že več mesecev na čakanju za komisijo?

Bojan, omenjaš tudi, da bosta le dva kriterija denar in čas čakanja, kaj pa vsi ostali pogoji? Npr. državljanstvo, če bi bilo res kar pišeš imajo praktično vsi tujci glede financ prednost pred Makedonci. Kaj pa je s tem, da gre lahko v tujino le otrok za katerega se ne najde posvojitelj doma? Ali bodo imeli za tujce posebej koš. Torej pet tujih parov za enega otroka. Potem bomo Slovenci konkurirali z Italjani, Francozi ... in nikoli ne bomo imeli več denarja kot oni ...

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
10.12.2010 13:12:05   
Matejčika
Jaz sploh nevem kaj se sploh matrava s papirji user posted image user posted image  user posted image Dokler bom jaz brezposelna in dokler ne dobiva vse kar imajo starši pisano, tak ni govora, da nama dajo otroka! Boljše da greva ta denar zafučkat!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3419
12.12.2010 20:04:19   
bela.kava
Obvestilouser posted image

Tole sporočilo je za vse tiste, ki ste v tem ternutku v enaki ali zelo podobni situaciji kot midva pa ne pišete (ampak samo berete)... ne obupat, jaz zagotovo ne bom. Preden bodo lahko nadeljevali "podarim-dobim", bodo morali nas skozi spravit.

Neposredna povezava do sporočila: 3420
12.12.2010 20:13:16   
Matejčika
user posted image user posted image user posted image user posted image B.K ti pa me vedno v smeh spraviš! 

Neposredna povezava do sporočila: 3421
12.12.2010 20:33:37   
bela.kava
Če pa je smeh pol zdravjauser posted image  ... tudi duševnegauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3422
12.12.2010 20:50:14   
Wendy
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Obvestilouser posted image

Tole sporočilo je za vse tiste, ki ste v tem ternutku v enaki ali zelo podobni situaciji kot midva pa ne pišete (ampak samo berete)... ne obupat, jaz zagotovo ne bom. Preden bodo lahko nadeljevali "podarim-dobim", bodo morali nas skozi spravit.

BK res si nam vsem za zgled. user posted image
Zdaj pa pišimo Božičku, da kaznuje tiste grde tete in strice tam doli, ki ugašajo iskrice sreče v očeh, še predno se dobro prižgejo user posted image

Slišim pa raznorazne info o postopkih, npr. o paru, ki šele "bo" vpisan v register, pa baje že imajo otroka zanju, pa o paru, ki je bil vpisan lani konec leta, pa gresta na adaptacijo v začetku prihodnjega leta, pa potem tale primer na RR ... lepo vas prosim, kakšen register neki, samo še malo več peska v oči, pa denarja v žep user posted image Mi, ki smo jim dali pa jasno vedeti, da otroka ne bomo kupili, pa čeprav smo že lep čas v njihovem registru, bomo pa na koncu izviseli?

Neposredna povezava do sporočila: 3423
12.12.2010 21:08:50   
bela.kava
me ne čudi, niti najmanj ... s tem, da se mogoče nekateri od njih niti ne zavedajo, kaj jih čaka ... to so najbrž lahko vse obljube "velikih humanitarcev" s centrov (ki so preštudirali edini podatek iz dokumentacije - zadnje tri plače), tik pred koncem pa bo sledila šok terapija, izsiljevanje, račun, karkoli hočeš ...

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 12.12.2010 21:09:37 >

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
13.12.2010 21:41:29   
bela.kava
No tako, jaz sem danes spet klicala na center. Komisija dela, tako so mi povedali in sicer dela po kronološkem vrstnem redu, zato socialna delavka ne ve ali bo naš predmet na vrsti letos ali drugo leto.

Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oblika penisa je pomembnejša od velikosti
Ste vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......